Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#26815) prtvlogan


prtvlogan
aktív tag

Sziasztok!
Hangkártya vásárlás után szeretnék egy kis személyes tapasztalatot leírni, hátha valakinek segít a későbbi vásárlás során. Mielőtt az alaplapi hangkártya leváltása előtt döntöttem, olvasgattam az itteni fórumot, és más fórumokat is abból a célból, hogy az alaplapi hangkártyát érdemes-e lecseréni, vagy nem. Röviden, igen, nem nem igen, igen, de felesleges, nem igen stb. (ezen a fórumon kb ezt olvasni)
Saját tapasztalat következik: Az alaplapi hangkártyát használtam, nekem tökéletesen megfelelt. Ha be van állítva, igény, és fül szerint, kb felesleges cserélni egy átlagember szintjén elérhető hangkártyára. Azonban elkövettem azt a hibát, hogy frissítettem a realtek driverét, és .. Realteknek van egy alap szoftvere, amit zenehallgatás során be tudtam állítani, viszont az általam keveset játszott, de azért heti szinten 3x, 4x elindított cs go ban ( illetve cs2-ben) a hangok fakók lettek, és ezen nem tudtam állítani semit. Előtte jó volt, utána meg sehogy sem. Hiába állítottam fel a magas hangokat az egekbe, ahogy a cs2 elindult, újra fakó lett.. Volt már ilyen máskor is, azonban akkor be tudtam állítani, most meg nem . Ezért vettem egy Sound Blaster AUDIGY FX V2 hangkártyát. Beszerelve azt kell mondanom, hogy a 80 Ω -os fejhallgatóm zene alatt ( amit nagyon keveset hallgatok pc-n) szinte életre kelt az új hangkártya alatt. Itt a fórumot nézegetve olvastam, hogy van akinek a 250 Ω-os fejhallgatóját is meghajtja az alaplapi hangkártya, .. lehet, ...elhiszem ,de nálam nem ez történt.
Beállítás szerint sokaknak fapados a creative program, nekem egyszerű, gyorsan beállítható. Scout módot próbáltam még ki cs2-ben. Érdekes, de működik. Úgy kell elképzelni, hogy a kártya felhangosítja a hangokat. Ezért pl kör eleji zene hangosabb, viszont annak gyorsan vége, cserébe , és ez tényleg csak egy példa, de ha pl Dust2 pályán középről B felé tartasz, és az ellenfél zajt ad ki, például újratölt, akkor azt felhangosítja, tehát pontosan be lehet határolni, hogy melyik részen van éppen. Ez azért elég nagy előny, és pontosan ezért nem kell komolyan venni ezeket a játékokat, mert ki tudja, hogy a másiknak milyen setupja, gépe van.
Véleményem szerint elég jók átlagfelhasználásra az alaplapi hangchippek, azonban tovább tart "beállítani, egyénre hangolni" őket, mint a dedikált hangkártyák profiljait.
És ha sikerült beállítani az alaplapit, én nem frissíteném, mert utána már nekem nem lett olyan, mint előtte volt...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.