- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
DarthSun #17037 üzenetére
Köszi a kimerítő választ!
Igen, arra a visszhangra azért én is kíváncsi vagyok, hogy milyen mértékű lenne.Vannak olyan laptopok is sajnos, amiken csak egy bemenet van, egy fejhallgató bemenet, de nincs mikrofon bemenet. Abban az esetben mi van? (Marad a webkamera mikrofonja...?)
A skype-ban lehet olyat csinálni, hogy többen is bekapcsolódjanak az adásba?
-
válasz
Ice&Lime #17036 üzenetére
Mikrofon > keverő > keverő line out > laptop line in > a laptopon futó Skypeban beállítod a mikrofon forrását line in- re. Tableten is elindítod a Skypeot, bejelentkezel, azon pedig a saját mikrofonjával halható leszel.
Win- es laptop + androidos telefonon megy így párhuzamosan a mutatvány + a telefonon futó Skypeban ki lehet választani hogy a front vagy a hátlapi kamera menjen, így képpel-hanggal együtt járkálni is lehet előadás közben.A telefon wifi+routerrel csatlakozik a netre, kihangosított módban. Tabletem nincsen de hasonló lehet ott is ha van rajta mikrofon+kamera.
Tehát két Skype párhuzamos futása. Ha a keverő után vannak hangdobozok, egy mérsékelt hangerőt kell beállítani hogy a hurok-gerjedés ne induljon be. A két külöböző hangfolyam latency- je miatt előfordulhat némi viszhang de nem vészes, egy kis teremhangzást visz az egészbe
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Egy távoli skype-os élő hangadást szeretnék megcsinálni pár embernek otthonra, hogy ők is tudják távolról hallgatni az előadást.
A helyszínen van mikrofon és egy keverő. Akkor lenne hozzá egy laptop skype-al. A kérdésem csak annyi, hogy a mikrofonból a keverőbe bejövő hangot hogyan lehet egyszerűen a skype-ba vinni a laptopon, hogy majd táveléréssel élőben ezt lehessen hallani másoknak, akik becsatlakoznak a skype-ba?
A másik kérdésem, hogy valahogy meglehet-e oldani ugyan ezt esetleg egy tablettel is?
Mi kellhet hozzá?Előre is köszi a válaszokat!
-
Tomacko
őstag
válasz
micyke911 #17029 üzenetére
Szia.
Annyit én hozzátennék Trufa írásához, hogy ez azért nem egy olyan gagyi ratyi vacak attól még, hogy az ő deszkája drágább volt. Nem az ár határozza meg a minőséget. DE...... Azt én is merem mondani, hogy 20-25 ezer alatt ne nagyon kezdj el keresgélni hangkártyát. Ha a sok.1 nem érdekes és csak a zene a lényeg akkor olvass vissza ebbe a fórumba 1-2 hétnyi írást maximum. Én helyedbe átmennék inkább a DAC,fejeserősítő topikba érdeklődni és olyan 30 ezres ár környékén keresnék külső kártyát, vagy DAC-t.
De mondom, 10-15 ezeres árban ne vásárolj hangkártyát, költsd inkább valami másra a pénzt.
Tomi
-
trufa12
addikt
-
trufa12
addikt
válasz
trufa12 #17032 üzenetére
bár az fx csak 5.1 és asiot sem tud, az asus meg igen... de szerintem ha nem vagy nagy audiófil, meg nincs több száz ezres hangrendszered akkor az asio neked tök felesleges mert fos színtelen hangképet kapnál...
fx
bocsáss meg kissé elment az ára... dx..szóval erősen ajánlom az FX-et
de ha gondolod próbáld be a dx-et lehet fejlődött driveresen nekem pár éve volt... akkor nem jött be hangra meg anno 17 ezer környékén volt az ára...
az tuti hogy sokkal jobb felépítésben mint az a kis gagyinak kinéző fx...UI: átnéztem és a dx-et a d1-el keverem, bár lehet volt dx-em is de már nem tudom ennyi év után annyi hardverem volt
a d1 azt tudom nem jobb az fx-nél csak az asio van mint több funkció. Így lehet a dx jó vétel lehet...
-
trufa12
addikt
válasz
micyke911 #17031 üzenetére
ott nem igazán van most mit venni , audigy fx van 11 ért, az is realtek de jól megoldották driveresen a creativnál...
meg külön nyákon van nem búg nem zúg, én olyat vettem és használom. Jobb hangja van mint ami van lapon..
pedig nekem 75 ezres lapon van alc 1150 el minden csuda jó cserélhető opamp-al -.- meg minden lószarral de 1 rakás ....vettem audigy rx et 22 ezer -.- de az meg nagyon natur, inkább karaokehoz való meg zenét készíteni ...
vagy van a xonar dx v mi de 10 k körül mind1 melyiket veszed.. volt xonarom is az sem nagy durranás, de még 40 ért sem volt az ...
jobb magasra , meg mélyre is ez az fx mint az alaplapi csoda. Részletezőbb de ha nagyon meg eq-zod akkor túloz ... szóval el telik idő mire az ember belövi hogy tűrhetően szóljon
Benne vagyok a témában mert én szeretném a legjobban ha lehetne kapni normális hangkártyát mint a régi creativok voltak... de az az idő elmúlt , talán méregdrágán már tűrhető, de nem vagyok én hülye hogy 70 ezret kiadjak egy hangkariért ...
így beérem egyelőre ezzel az FX-el . És tanácsolom nem bonyolódj te is bele, hanem vedd meg és használd.
Bár először próbáld azért ki ami a lapodon van, mert azt másik driverrel adja az msi mint az enyémet, és lehet jobb... meg ne 192 khz en hanem 96 on használd, felesleges zenéhez legalábbis mert minden hanganyag 44 khz-es...
-
micyke911
csendes tag
Sziasztok!
Most építek új gépet. Az alaplapot már megvettem és érdekelne a véleményetek hogy milyen rajta a hangkártya mert a marketingesek sok szép dolgot ráírtak. :-) Zenét sokat hallgatok és sokat is játszok tervezem egy normálisabb a fejhallgató beszerzését. És esetleg milyen hangkártyát tudtok ajánlani olyan 15k környékén.
Alaplap [link]
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Bodz
nagyúr
válasz
hitman, #17018 üzenetére
Asus cuccoknál is előfordul szoftveres gond...
Többieknek. Azóta kicsit bsezélgettünk a kollegával, így nem E1 lesz, hanem jó árasított Musiland 03 US.
-
trufa12
addikt
válasz
kisza25 #17023 üzenetére
Orosz teszt szerint a creative 3. helyen van az asus 4....
előtte meg normálisabb dacok szerepelnek... szóval ár értékben mondható a creative elég jó .Kifejezetten sztereo.
u5 5.1 u7 7.1onnan tudom hogy bújtam pár órát a neten ezek után és találtam ezt azt, én ha vennék a creativot venném. Mert akár hogy kérdeztem itt is, azok a dacok nem jönnek be, és külföldről meg nem igen fogok rendelni ...
Szerintem vedd a hd-t bár az asus tud asiot a creative nem ... ha jól vettem ki a tesztből , de egy próbát megér ha nem tetszik meg úgyis van időd aztán vissza igényled a pénzt, veszed a másikat .
-
Gjani01
csendes tag
Üdv!
Kb. milyen (ár)kategóriát képvisel egy ASRock 970 Extreme3 R2.0 alaplapban lévő integrált hangkártya?Max 10-15K-ért milyen kártyát ajánlotok, ami a következőkre megfelel?:
- Főként fejhallgatóval használnám
- minimum 2.1 (bár ez ebben az árban gondolom alap)
- filmnézéshez, zenehallgatáshoz és játékhoz is egyaránt megfelelő
- mikrofon bemenet
- jack 3,5 hátlapi kivezetés
- lehetőség előlapi kivezetésre (be és kimenet is) -
kisza25
félisten
sziasztok, ezek közül melyik a legjobb:
ASUS Xonar U5
ASUS Xonar U7
CREATIVE Sound Blaster X-Fi HD
sztereó füleshez kellene (AKG-k512 mkII) -
trufa12
addikt
Sziasztok, ismerős szeretne venni hifihez , zenehallgatáshoz hangkártyát 20-40 ezer között . Mit tudnátok ajánlani?
Csak zenehallgatás a fő cél, hangzásra pedig dögös, feszes, jó mély hangzás kellene. Metál, disco, rock ezek mennek..
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Xbox Series X|S
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Energiaital topic
- Google Drive
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Megújult a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- ELADÓ: Hyperx Cloud Alpha
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest