- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
16100 - 16001
50016 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
törölt tag
-
baluka26
veterán
-
törölt tag
Nem tudja valaki hol lehet reális áron beszerezni ebben az országban Beyer alkatrészeket? Konkrétan fülpárna érdekelne (reális ára <7k). A Basys-t, mint disztribútort senki se említse, mert olyan árat mondtak, mai felülmúlja a Beyer webshopos árát is szállítással együtt! (Szánalmas egy banda ez a "disztribútor". Eleve csak két hónappal a kérdés után voltak szívesek válaszolni a levelemre...)
-
Daneeka
senior tag
-
SOAD19
addikt
Na, megmondom a tutit!
Superlux HD668BMeg veszel hozzá velúr párnát, hogy kényelmesebb legyen. Kb. 15k-ból meg is van és jóval jobban jársz, mint azokkal a gamer csudákkal.

Amúgy megvolt már a fejes találkozó ugyi?! Legalább írjatok már egy-két kommentet, kis élménybeszámolót, kinek mi tetszett, ilyesmi. Gondoljatok távoli felebarátaitokra, akik nem lehettek ott.

Köszi!

-
kexksz
addikt
Kéne egy fejes olyan 15k körül, főleg játékra (fps, tps, mmok) és zenehallgatásra, mikrofon nem hátrány ha van rajta, de az se gond ha nincs, igazából hangminőség + kényelem lenne a legfontosabb. Siberiat meg Razer Orcat néztem eddig, ezekről jókat hallottam. Bárkinek bármi ötlet?
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Üdv.
[JVC]
Erről a cuccról valaki vélemény, tapasztalat valami?Kellene egy új fejes lassan, mert a régi szétment. Ezt találtam árban jónak, élőbe is tetszik, csak nem tudom hogy jó e. Esti játékra kell, filmezés ilyesmi.
Vagy esetleg tudtok hasonló alternatívát ebben az árszegmensben? max 5e-t szánok rá.
Előre is kösz! -
baluka26
veterán
Először írj a gyártóról, mert nem sokan ismerik. Akkor külsőleg+nem hangi tualjdonságokban írd le a fejeseket (kényelem, anyaghasználat, kiegészítők estébé), írd le, hogy miről hallgatod őket, utána meg pár kategóriából választott számmal teszteld le őket, írd meg a személyes véleményedet, majd a végén egy konklúzió, utóiratnak meg ilyen technikai adatok

-
fi:zi'k
nagyúr
Érdeklődnék a tanult kollégáktól, hogy miként tudnám a leginkább megfelelően megírni a Superlux összehasonlító írásomat. Gondolok itt arra, hogy milyen szempontok alapján vizsgálódjak, hogy mind az átlag felhasználó, mind a fanatikusok igényeit kielégítsem.
Az ötletelés, "brénsztorming" indulhat. Köszönöm!
-
bigmasterg
addikt
DAC és erősítő része ugyan az, szóval a hang elvileg ugyan olyan.
Viszont nincs rajta impedancia kapcsoló (assem' jumper-el lehet állítani), csak két digitális bemenete van (usb és coax), illetve ha jól tudom nincs rca bemenete sem (így külön, a dac nélkül nem lehet az erősítő részét használni.)
Kimenetei pedig egy fejhallgató kimenet és egy rca out. -
KMT
addikt
Lupus-ból a "D" is rendelkezik fejhallgató erősítővel, és egy 20-assal olcsóbb. Nem tudom, mivel tud kevesebbet.
-
Shufny
őstag
Lehet azért mert sok is?
(na persze ezt csak látatlanban - hallatlanban - mondom, de a találkozó után alátámaszottnak érzem, hogy jól szűröm az infókat) -
bigmasterg
addikt
-
Nertpaelg
tag
-
baluka26
veterán
Azt hittem egyedül vagyok ezzel, és meg leszek szólva

Kedvenc mid-fi fejesből felhalmozni sokat, ami nem limited edition az rendben van, mert szeretné az ember, ha egész életében elkísérné (pl padam és Schawo). De ez nálam kiveri a biztosítékot
A K240-nek nagyon jól áll a csöves erősítés
-
Shufny
őstag
-
baluka26
veterán
Bakker, tényleg

-
baluka26
veterán
-
kali
legenda
-
baluka26
veterán
-
Daneeka
senior tag
-
fi:zi'k
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
Na jó, most már kikívánkozik belőlem: csak szerintem néz ki úgy a K1000, mintha két piros sata kábel kötné össze a két hangszórót?

fizik: csekkolom, köszi

-
guppy
őstag
Van ott egy pár misi

-
bigmasterg
addikt
-
Daneeka
senior tag
-
Daneeka
senior tag
Megint kedvem lenne valamit forrasztani mostanában, tud valaki pár DIY fejhallgató erősítőtől amik jobbak mint a CMoy?
-
dudika10
veterán
Rendben, csak szerintem picit felreerthrto volt amit irtal es jobbnak lattam pontositani. Mindenki tevedhet.

-
bigmasterg
addikt
Az nem azt jelenti, hogy csak akkora ohm-os fejhallgatót lehet rákötni, hanem egy impedancia kapcsoló van rajta. Gondolom hogy jobban szóljon rajta a kis és nagy impedanciás fejhallgató is. Hogy ezt hogyan csinálja, illetve pontosan mit is csinál, azt én meg nem mondom.
Itt biztosan van aki tudja, de ha nincs és nagyon érdekel, akkor megkérdezheted a gyártó ide passzoló topicjában is.
Én azt mondom, hogy elég neki, Bravonál semmivel sem rosszabb, ha az jobb lett volna, akkor nem adtam volna el. Gondolom egy sokkal drágább erősítővel valamennyivel jobb hangot is ki lehetne hozni a 650, de én most elégedett vagyok ezzel.
(Korábbi Hifi-show -n Lupus JR-ra volt kötve egy HD800 és nem hallottam, hogy bárki panaszkodott volna a hangjára. Plusz az Augusztusi-Szeptemberi Sztereó magazin Senn HD800, Beyer T1, Audio Technika w5000 'összehasonlító' tesztjében is egy Lupus JR-t használtak a Beyer gyéri erősítője mellett. Itt sem volt rá panasz, bár ez akár lehet azért is, mert -gondolom- ingyen kapták a teszthez a lupust.) -
greenfairy
tag
Csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy nem érthettem félre, a kérdésének csak egy részére próbáltam útmutatást adni. Nem tanácsot, mivel ahogy írtam is, idéztem egy fórumon valaki által leírtakból.
bigmasterg: Lupus Junior esetében hogyhogy jó hozzá a HD650? A kimeneti 10-100 Ohm miatt kérdezem.
Van olyan üzlet, ahol ki lehet próbálni ezeket a füleseket (HD 600, 650, K 701, 601)?
-
schawo
titán
máshol 2x40-esnek írják azt, de durva, hogy még az is kevés
-
bigmasterg
addikt
Szereztem meg banándugó aljzatot, szereltünk rá rendes hangfalkábelt, kipróbáltam és... rosszabb volt, mint az előtte banándugóra szig.szalagozott vékonyabb kábel. Úgyhogy vissza az egész, most megint a szig.szallagos megoldás van.
Plusz rákötöttem egy ilyen sony-ra, de iszonyat, hogy hogyan szólt. Gyors keresés után azt találtam róla, hogy 2x60 w, de nem volt elég neki. (bár az is lehet, hogy ez csak felvett teljesítmény
)
Mondjuk a Pioneer A7, a 80as években az egyik legnagyobb Pio volt. Ezzel egész jó, csak kicsit fémes a hangja (másik, yamaha házimozi erősítőnkkel nem volt fémes, viszont a magasak nem voltak olyan szépek vele...) -
guppy
őstag
kipróbáltam a HD 595-öt a HIFIMANnal, most már tudom mi az a melegség

-
trickyy
senior tag
-
dudika10
veterán
Félre ne értsd ahogy a neked válaszoló kollega tette. nincs onboard erősítő a DS-en. Az a DG specialitása az olcsó kategóriában.
Műveleti erősítő természetesen van rajta (és még cserélhető is, ahogy a kollega írta
). Nekem is a 2604-es jött be legjobban. De ez nagyon nem ugyan az mint a DG-n lévő erősítő. -
trickyy
senior tag
Köszi,akkor ezek közül majd választok:

-
p_adam
addikt
Biztosan lesz, kialakult a rajongótábora és a legtöbb ilyen ember képes erre ennyit áldozni pl. akinek egy HE90 vagy hasonló van az biztos.
Nem valami sok a haszon hiába drágák (egy Ultrasone v. hasonlón szerintem sokkal több van csak ők a marketingbe is beleölnek millió pénzt, ez egy merőben más megközelítés..). És ahhoz képest elég olcsón vannak összerakva (fejpánt illesztés nyiszoghat kicsit meg hasonlók), mégis nagyon időtállók.
Inkább az erősítőkön szokott lenni mert azok eléggé egyszerűen belül (általában szettben árulják) de a szürkeimporttal meg a csináld magad erősítőkkel azért lehet némi bajuk, ezért is van hogy az újakon már nehéz átállítani a feszültséget de egy 100->240 átalakítóval mindenképp megoldható a dolog (csak most a yen ami nagyon erős még mindig).
-
Forceman
tag
Egy gyors kérdés
Megtört/elszakadt az AKG K 450-em kábele. Hol tudnám kicserélni, venni újat?(gari nincs) -
baluka26
veterán
-
Riverboy
tag
gondoltam itt hamarabb megkapom a választ, mivel itt nagyon vágjátok a stereot és, hátha

-
p_adam
addikt
Ilyen abszolút horror áron (4-5000$ erősítő nélkül?) aligha váltja le szóval a "régi" Omega II is forgalomban marad, talán még facelift-elik is kicsit és gondolom ennek valami más nevet adnak, bár kinézetre nagyon "Omegás". Az biztos hogy ránézésre a fejpánttól lefele új fejlesztés, olyan mint az Omega I és Omega II-ben használt megoldások kombinálása és nem sok kompromisszumot kötöttek vele, már az Omega II is abszolút merev konstrukció és ez még sokkal masszívabb.
-
baluka26
veterán
-
p_adam
addikt
Szerintem nem lenne olcsóbb, épp ellenkezőleg.
Itt van pl. a Stax, kihozzák a valószínűleg legjobb fejhallgatót (C32 néven fut egyelőre) az ára viszont biztos hogy abszolút horror lesz mert eleve nagyon drága legyártani (még úgy is hogy a fejpánt kialakítását az olcsóbb modellektől vették át).
Vagy itt van pl. az Edition 10, méregdrága és tele van olcsó megoldásokkal..
Ha pedig valaki kitalálna egy ilyet azt design-olhatnák sokáig hogy tényleg jó legyen és korántsem biztos hogy olyan sokat eladnának belőle a Stax, pl. is belebukott egyszer de vannak más ilyen legendás audio cégek is...
-
hgwells
csendes tag
-
p_adam
addikt
-
dudika10
veterán
Az a rohadt egyenes frekvencia görbe pont a technológia miatt megvalósítható. Pont ezért számít olyan különösnek, már-már nem is fejhallgató.

Persze ettől függetlenül megtarthatták volna, csak mérnök legyen a talpán aki ezt megvalósítja klasszikusabb kialakítással.Ejjj de rohadt irigy vagyok arra a K1000-re.

-
p_adam
addikt
-
Shufny
őstag
-
baluka26
veterán
Bigmasterg-nek és p_adamnak nyitunk egy fejhangszórós topikot
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk: A HD540 gyári, DIN csatlakozóját mibe lehet bedugni? Sosem láttam erősítőt/kimenetet, ami belemenne. -
p_adam
addikt
-
hgwells
csendes tag
Kedves FEJhallgatós fórumtagok.
A K1000 témában annyit szeretnék megjegyezni , hogy mikor meghallottam , sajnáltam , hogy miért nincs még egy az eladónak ahol vettük.....
Ha nem a saját fiamról lett volna szó , megveszem magamnak
Eddigi életem során tényleg nem hallottam hozzá fogható fejhallgatót.
Összegezve AKG K1000
-
bigmasterg
addikt
-
baluka26
veterán
-
p_adam
addikt
Innen is tudsz rendelni pl. (mondjuk nem a legkönnyebben áttekinthető, érdemes a hivatalos honlapon is megnézni)
-
baluka26
veterán
-
baluka26
veterán
-
guppy
őstag
ha nekem lenne egy olyan keretem mindenképpen a HD800 venném meg, és hozzá egy HIFIMAN EF2-t kezdetnek, és az meg is állna 300 alatt

hatalmas volt a különbség a HD600 és a HD800 között amikor hallgattam, egyszerűen el se tudtam volna képzeli h ilyen is létezik
bocs az OFFért

-
HUNNIA1920
őstag
-
Riverboy
tag
sziasztok.
Szerintetek melyiket vegyem: Sharkoon x-tatic vs razer chimaera virtual 5.1? Szerintetek melyik a jobb virtual vagy valos 5.1?
Arba ugyan annyi csak nem tudok donteni, szerintetek? -
ntomka
nagyúr
Köszi nektek!

Most egy philips fejesem van, alapvetően elégedett vagyok vele, de gondolom ezért az árért más forrásokból jobbat is kaphatok. Ahogy olvasgatom itt mindenki írását, ez a superlux ígéretes. Szívem szerint akg-t vennék, mert fülhallgatóban bevált, viszont fejesben nagyon drága nekem.
Rock zenénél nem kell, hogy annyira dübörögjön a mély, inkább harmonizáljon a középpel és a magassal, szóval számomra ez a fontos, egy kiegyensúlyozott hangzás, nem dobhártya szaggató 60Hz.
-
HUNNIA1920
őstag
Szia!
Én most vettem egy HD668B - s fülest és én is rock párti vagyok.
Itt már írta valaki, hogy ha a rock zenében jobban preferálod a szólógitárt és a dobnál a cineket, akkor a 668B a jobb, viszont a mély hangoknál túl nagy erőt ne várj. A mély inkább lágy, majdhogynem tompa és nem erőteljes, lüktető.
Lehet veszek hozzá egy füles erősítőt és az majd kicsit dob a mélyeken is, de azt mondják, hogy csodát attól sem szabad várni.
Nálam idáig kb. 15 órát ment, ami azt jelenti, hogy még nem érte el a végső stádiumot. Ha jól olvastam 30 - 50 óra kell egy füles rendes bejáratásához.
Viszont hogy válaszoljak is a kérdésedre, nekem megfelelő rock zenéhez, filmhez és játékokhoz is. Csupán azt kell figyelembe venni, hogy ezért az árért ennyit kapsz. -
Dave™
nagyúr
-
baluka26
veterán
-
bigmasterg
addikt
-
rauschie
senior tag
Figyelj..
Amint itt leírták, ennyiből már tényleg nagyon sok mindent lehet venni. Alapvetően két kérdés van: az egyik, hogy neked mi tetszik, a másik, hogy megéri-e a többletpénzt, amivel jobban tetszik, mint az eggyel olcsóbb jelölt. Ha én csinálnám, akkor végighallgatnám a HD250, HD600, HD650, K70x, K60x, K24x sort +1 staxot. Ha ezek közül meglenne, melyik jön be a legjobban (illetve, ha a stax az, akkor utánaolvasnék, milyen sztatikus fülesek férnek bele az árba), választanék egy forrást, amivel nekem spec nincs tapasztalatom, tehát a többiek fogják megmondani, mik a versenyzők ebben a kategóriában. ha mindkettő megvan, akkor jön az erősítő, amiből megint nyilván az kell, amelyik a legjobban tetszik. Amire ki akarok lyukadni az az, hogy ezt nem fogod megúszni komoly utánajárás nélkül, vagy legalább is nem hiszem, hogy úgy jársz a legjobban. Mindenképpen kezdd a fülesekkel, azok száítanak a legtöbbet, ha az megvan, akkor már lehet a többit szűkíteni olyanokra, amik palástolják a füles gyengeségeit és kiemelik azt, amiben az erős. -
p_adam
addikt
49000 yen ami 120ezer forint (igen sajna még mindig baromi erős a yen, pár éve ez még sokkal kevesebb lett volna) erre pedig még rájön némi járulékos és szállítási költség én erre célzottan egy oldalt használok és még soha semmi bajom nem volt velük, gyorsak precízek csak az angoluk egy kicsit vicces

Viszont ha valaki szemfüles akkor ilyen bemutató darabok (szerintem végülis mindegy hogy mit vesz valaki japánból, újat vagy demo-t) 40000 alatt is előfordulnak.
És hogy jobban befut ez a széria úgy majd esik az ár is persze nem sokat. Kb. 4 évig aligha hiszem hogy frissítik a mostani kínálatot.
Az EU-s árak erre a legújabb szériára még nincsenek kiírva, de gyanítom hogy aránytalanul drágák és mondom csak egy hálózati adapter kell hozzá semmi más.
A nagyobb Stax erősítőknél más a helyzet, minél újabb, annál nehéz átállítani a fesz-t de létzezik feszültség átalakító is.
Kinézetre szerintem ez már teljesen vállalható (bár biztos lesznek akik ezzel nem értenek egyet
) , másmilyen formájút ma nem is gyártanak az Omega-n kívül de ha ez annyira fontos akkor csak az SR-5 (Gold)-ot tudom ajánlani, az mindenhogy jól néz ki és a barátnőm szerint is 'cuki' volt amíg itt volt a Sigma-ra való kommentjét most inkább hagyjuk 
-
schawo
titán
-
p_adam
addikt
Na jó a Sigma nem az egyetlen Stax

Egyébként ahogy nézem már újonnan is lehet importálni Japánból viszonylag tűrhető áron.
Most cserélték a palettát és ezek az újak a legjobbak még nem hallottam őket de mindenki ezt állítja. Szóval ha én lennék ilyen helyzetben akkor új csinálnám hogy azt újonnan beimportálnám mivel elég olcsó a szállítás az erősítőt meg innen szerezném be valahonnan hozzá de mondom az adapteres megoldás szerintem alulértékelt és az is nagyon jó lehet, gyakorlatilag szinte bármilyen végfokkal működik.Vagy teljesen újonnan van az SRS-2170 szett, semmi más nem kell hozzá csak egy ipari standard 220/240V-os hálózati adapter.
http://pricejapan.com/front/e_good_info.php?code=996&category=10 (ennél kicsit olcsóbban is lehet)
Ha pedig a hang is számít akkor ezt össze sem érdemes vetni a HD6xx-ekkel, még jobb lesz mint amit a meeting-en hallhattak a kíváncsiskodók már ha a forrás is jó mert ez a legbonyolultabb téma szvsz.
-
greenfairy
tag
-
bigmasterg
addikt
Idézném a kérdezőt:
"Új cuccban gondolkozom."guppy: Na igen, 800al megint más kategória lenne, az viszont már közelebb lenne 400hoz, mint 300hoz. Ha lupus és csak fejhallgatóra kell, akkor spórolni lehet, Junior helyett Lupus D MKII beszerzésével. DAC és erősítő ua., mint JR-nál, csak kevesebb bemenet és kapcsoló van rajta, de 20 ezerrel olcsóbb.
-
schawo
titán
A Staxnak megvan a maga jól látható baja
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Meg hát használt az más tészta.
Meg én sajnos lemaradtam róla.
(#16023) greenfairy
Én inkább fül kérdésnek hívnám, nem zene kérdésnek. Döntés előtt hallgasd meg a lehetséges jelölteket, mindenki mást hall, és mást szeret. Ne hallgass arra, mit mondunk, legfeljebb vedd fel a lehetőségek közé a javaslatokat. -
greenfairy
tag
Hát őszintén szólva a Lupus + HD 650 kombó elég tetszetős, mivel "csak" 100k-val több az eredeti tervnél, de lényeges javulást jelent.
Stílust nem mondok, mivel nem hiszem, hogy be tudnám lőni. Zorán, Iron Maiden, Zséda, Kylie, Meat Loaf, The Corrs, Vangelis...schawo: a melegség mit jelent?
guppy: a HD 800-at nem véletlenül nem említettem

Még egy kérdés, aztán nem fárasztalak tovább tieteket. Lupus + HD 650 esetén hogyan oldható meg a PC és Panasonic hifi 5 méteres távolságkülönbsége kábelezéssel? Lupus, hogyan kaphat jelet a kettőről egyszerre?
-
p_adam
addikt
Csodálkozom hogy a Stax-ot senki nem említi a találkozó után, már 100 alatt is lehet venni kombóban (forrás nélkül), persze használt de ha valaki vigyáz rá akkor örök életű..
Ilyen olcsó T-ampokkal is elég jól hajthatóak ha SRD-7el jut hozzá az ember.
-
schawo
titán
Ezek személyes vélemények. Nekem a Heed füles erősítője jobban tetszett, mint a lupusé. Továbbá még nem hallottam Hd650-t, csak Hd600-, viszont ahogy a különbséget elmesélték, a Hd650-t nem szeretném. A Hd600 melegsége éppen a határon van, és mivel a 650 melegebb, nekem sok lenne. A Dac kiválasztásánál saját személyes igényeimet is véletlenül figyelembe vettem, nekem szükségem van a Cambridge bizonyos extra szolgáltatásaira.
Persze minden más lenne, ha ez lenne az első rendszerem. Akkor minden bizonnyal egy Cambridge + LittleDot (valamelyik) + K701 lenne ennyi pénzből. (Illetve ez csak 170)
De AKG-m már van elég, most hallgatózás után Sennheiserre gyúrok.

Persze, bármikor szívesen elköltök bárki helyett bármennyi pénzt.

-
guppy
őstag
sztem schawo arra célzott h annál a bizonyos 300 ezres kategóriánál már inkább egyéi ízléstől függ h mit érdemes választanod, mert ott már minden nagyon jól
szól(persze azért mellé lehet fogni).BTW én HD800 és lupust vennék

-
bigmasterg
addikt
Esetleg ez is jó lehet. Ehhez kell egy fej.erősítő nélküli dac. Akkor ez is 200 körül / alatt van.
Nekem egy Lupus Junior + HD650 van. Jó kis kombó ez, viszont CanAmp-ot sajnos még nem hallottam.
Olvasottak alapján a hd600 és HD650 másképpen szól, más irányba mentek el a 650el. Kérdés, hogy kinek, mi tetszik jobban.
Illetve TE milyen stílusú zenét hallgatnál rajta.Mondjuk bizonyos estekben (pl. nálam
) az is megeshet, hogy a fejhallgató 'formálja' az ember ízlését, azt hogy milyen zenét hallgatok. -
greenfairy
tag
Örülök, hogy játéknak tartod súlyos százezrek elköltését.

(Új cuccban gondolkozom.)
Mivel jobb ez, mit a Lupus + HD 650 (180K) ?
Köszönöm a segítőkész válaszodat!trickyy: A xonar ds-be opa2604ap-t tettünk, alapon egy kicsit tompa a kártya, a 2134-el nekem egy kicsit sok a mély és nem tudja kompenzálni a tompaságot, a 2107-tel nem rosz, alakul a mély, de még mindig kevés egy kicsit a magas és tompa a hangzás. A 2604 feszessé tette mélyet, de van bőven, javult a részletesség és szépen csillog a magas és megszünt a tompaság is. (Nem az én tollamból) (Xonar Essence STX: tapasztalatok különböző művlelti erősítőkkel c. fórum 31-es hsz. Ott találsz választ a beszerzési helyekre is.)
-
trickyy
senior tag
Itt is felteszem kérdésem,hangkártya topic nem pörög ennyire:
Asus Xonar DS-t néztem ki magamnak ,ezen is van headset erősítés 150 ohmig mint a DG-n?
Milyen opamp-ot ajánlotok hozzá? TI-től rendeljem? -
schawo
titán
A terved jóval olcsóbban is teljesíthető használt cuccokkal. Kis ügyességgel össz 30k is elég lehet.
Újonnan is bőven beférsz a tervezett keretbe.
A kijelölt keret már lehetőséget ad személyes preferenciák figyelembe vételére.
Imádom, mikor ilyen szép keretet kapunk "játszani"
350k-ba akár egy lupus meg egy hd800 is befér. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lupus és HIFIMAN is tudja ezt, ha kombó eszközben gondolkozol. Ennyi pénzbe rengeteg különféle megoldás befér, egy csomó egymásnak ellentmondó választ kaphatsz, hiszen mindenkinek más és más tetszik.
Ha én most venném, akkor egy Cambridge Dac + Heed Canamp + Hd600 lenne kb 200k-ból.
-
greenfairy
tag
Most olvasom "A kis csöves" írásodat... ez már kezd közelíteni az igényeimhez.
Megoldható-é az előző írásaim igénye megfelelő kábelezéssel úgy, hogy a bemeneti jel a PC-ből vagy a hifiből jöjjön (attól függően éppen melyiket akarom használni) egy erősítő-DAC párosra (pl Lupus-ra), hogy ne kelljen mindenhez a PC-t használnom?
-
greenfairy
tag
Nos akkor megfogalmazom másképpen a kérdésem. Nem nyom agyon a sok pénz súlya, de fogalmazzunk úgy, hogy nem ez az elsődleges szempont. Pannel-lak legnagyobb hátránya számomra (amivel még pár évig számolnom kell), hogy a zenehallgatásank nem tudok kellő tisztelettel hódolni.
Legalábbis eddig ezt hittem, mivel nem is sejtettem, hogy létezik olyan füles, ami ilyen szintet képvisel, mint amiket említettem. (Tehát felveszi a versenyt a jobb hangfalas megoldásokkal.)
Viszont abszolút láma vagyok a dologhoz. Sosem volt épített rendszerem, azt sem tudom mi az az erősítő.
De a jó zenét mindígis szerettem, és nagyjából azt lehet mondani, hogy a különböző cuccok között észreveszem a különbséget.
Most a G35-től indultam, és láttam, hogy sok embernek tetszik. Mondom okés, akkor legyen egy hangkari mellé. (Xonar DS) De megláttam az egyel jobbat az STX formájában, viszont ahogy tovább olvasgattam, akkor látom, hogy HD 595-el párosítva már egy másik szintet jelent. Nnnnnna, innen jön a kérdés: mi kell ahhoz, hogy elszabaduljon a pokol? És nem 1 MFt, hanem 100-300k közé befér. Mit kell venni, hova kell dugni pont-pont-pont.
Még egyszer STX (müve cserével) + HD 595-től, ami ugyebár 80k környéke (és kb. tudom, hogy mit hova) jutottam el ide, hogy megkérdezem, mi az ennél magasabb kategória, és az hogyan műkszik. (pl Lupus Junior honnan kap jelet PC-t hova dugom, mer ugyebár számítógép a kindulás, esetleg egy Panasonic SA-PM86D) Illetve most hogy leírom már rájövök, hogy 3 dolognak kéne megfeleljen a cucc amit veszek.
Zenehallgatás gépen keresztül, amikor olvasgatok, surfolok.
Zenehallgatás géptől kb. 5 méterre, olvasás közben.
Néha a játék kellemes dübörgésének hallgatása.
Mindezek úgy, hogy mást ne zavarjak vele, és beeleférjen a fent említett keretbe ésszerűen kihasználva azt (megfelelő előnyökkel a 300-as keretig).
(És igen láma vagyok, de az igényemet nem a MediaM eladóval szeretném kiszolgáltatni, mert pl. azt sem tudja, hogy mi az a Sennheiser, és rámsóz valami vacakot.)
Szóval megköszönöm ha segítő jobbot nyújtotok!
-
ntomka
nagyúr
Sziasztok!
Főleg rock zenéhez kellene nekem egy fejes (abból mindenféle), meg néha egy kis armin van buuren
és film (de inkább a rock kategóriában legyen jó). Mivel a superlux rendelős topicon keresztül szerezném be, így nálam is a 668B jött szóba, illetve ez. Alkalmas lenne a fentebbi igényemhez? Nem ragaszkodom ezekhez a márkákhoz és modellekhez, csak ez a HD660 és környéke lenne árkategóriában a plafon. -
bigmasterg
addikt
Na azt hogy gondoltad?
Egyik gyári kábelét sem fogom megvágatni, sem átforrasztani a fejhallgatón a gyári kábelét. (Nem cserélhető a kábele, ill. forrasztással igen.)greenfairy: Na igen, az 580-600-650 teljesen más kategória.
Esetleg egy kis csöves fejh. erősítővel (bravo, Indeed) viszonylag olcsón, egész jó hangot kapsz. -
schawo
titán
555-t 600-t vagy 650-t vennék ehhez. A többi nem olyan jó ár/érték arányú az említettek közül.
Én úgy tudom, hogy az ST(X)-nek elég jó füleserősítője van. Mondjuk, sosem hallottam....
(#15996) baluka26

-
baluka26
veterán
-
trickyy
senior tag
-
Shufny
őstag
Nekem az jött le, hogy a Kleer messze a legjobb wireless technológia jelenleg. Ebből tudtommal a TDK WR700 a legolcsóbb. Praktikus és állítólag tűrhető a hangja (kommersz cuccokhoz mérve kifejezetten jó).
greenfairy: A lehetőségeid szerintem: Veszel egy HD555 -öt (esetleg Superlux
) és szépen örülsz neki. Vagy veszel egy HD580/600/650 illetve hasonló kategóriájú fejhallgatót, és elszabadul a pokol! 
-
baluka26
veterán
Hát, egy HD650-hez szerintem felejtsd el az Essence ST/STX-et, és vegyél hozzá egy Hivox Lupus Junior "headphone center"-t, és akkor zenehallgatásra költés kipipálva a következő évtizedre

-
greenfairy
tag
-
baluka26
veterán
Az a pénztől függ, barátom

-
telya
aktív tag
egyebkent ha fontos a bt, es annyira nem fontos mindenekelott a "tokeletes" hangminoseg, biztosan vannak jo bt fulesek is, csak a topic kozeppontjaban elsosorban a vezetekes, hifi fejhallgatok vannak, en legalabbis a magam reszerol nem vagyok nagyon tajekozott a bt fuleseket illetoen, bocsi...
-
greenfairy
tag
-
Dave™
nagyúr
meg ha már HD600/650, akkor oda elkél egy fejhallgató erősítő is - amennyiben tényleg ki szeretnéd használni, oda kevés önmagában a hangkártya, hiába nagyon jó.
-
baluka26
veterán
Aktív témák
-
16100 - 16001
50016 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- EA Sports WRC '23
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- TP-Link TL-WN725N USB Wifi vevő (7db van)
- Apple iPhone 17 Pro, 256Gb, kék
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Macbook Pro 14" M1 Pro 2021 - 10 GPU, 14 CPU, 16 GB / 1 TERA - garancia (112)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás - 8/256GB, touchbar - 37 ciklus, garancia (106)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Asus R512CA - Core i3 I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Nemzetközi csomagküldés olcsón EU akár 2800 Ft-tól CsomagExpress
- Lenovo 40B0 ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock (300W) (40B00300)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Újszerű, 1 Év Garanciaval
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(na persze ezt csak látatlanban - hallatlanban - mondom, de a találkozó után alátámaszottnak érzem, hogy jól szűröm az infókat)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)