- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Milyen digitális videókamerát?
- (kiemelt téma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- potyautas: Sára és a párja.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
9500 - 9401
15029 - 14001 14000 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
maxika2004
őstag
Hát tuti sokat számit a megfelelö lejátszó-kodek páros.....
nekem a power dvd-kmplayer. külső kodek nélkül már kb 5 éve mindent vitt, semmi gondom vele !
most is csak ez a hülye dvb-t-s vevő miatti próbálkozások kavartak be ,
de egy rendszervisszaállitás megoldotta... már nem is hittem benn !
Vissza is toltam 4 hónappal ezelőttre !!! :-)) -
jangoo0007
csendes tag
Sziasztok!
Videokamerát szeretnénk vásárolni karácsonyra maximum 50.000 Ft-ért. Milyen típusokat ajánlotok és hol? Családi használatra kell, megörökíteni fontosabb eseményeket, szülinapokat stb. Megbízható, jó minőségű gépet szeretnénk. Köszi a segítséget.
Üdv,
-
Ottó58
senior tag
Nem kötekedni akarok, de sokan azt írják, nem viszi ezt-azt, én írtam, milyen géppel milyen fájlokat lejátszok-akadásmentesen, a kutya nem figyelt rá.
(Kódek-megfelelő lejátszó!!!) -
Tomix24
addikt
ffdsowt elég, illetve a Dx11 web installer. A többit elintézik a lejátszók beépített kódekjei. Klite már kavarós is tud lenni bizony

DVD-n a max 9Mbps, ez a szabvány. Tehát lényegében ezt az MP4-be mentett állományt is konvertálni kell, de egy DVD konvertel szerintem átalakítja neked automatán a szabványnak megfelelően. PL Vso ConvertXtoDVD
-
maxika2004
őstag
Hát igen elég a gép , mikor jó, de én hülye multkor, probáltam egy DVB-T vevőt, és feltettem hozzá egy két kodeket, meg a ffdsowt, meg most még a klite-t.....
(már vagy 5 éve nem raktam fel kodeket, pláne pakkot)
power dvd, és kmplayer jó volt mindenhez !Na most meg jöhet a format-c mert olyan szinten belassult a gép hogy ihaj.... butolásnál (XP) a bejelentkező képernyő fel sem villant, most vagy 10 mp-ig áll...

köszi !, szerintem egész jo az ifram is , kár hogy olyan magas a bitratája.. lehetne kiseb is szerintem bőven !
-
Tomix24
addikt
Megnéztem, és rosszul emlékeztem, nem "annyira" szörnyű az Iframe
Lehet nem jobb sokkal az 1080i-ből DVD-re konvertálás, tehát nem éri meg a plusz munkát.
Samsung-nál jóval rosszabb volt az Iframe.Itt a sample:[link]
Elég a gép, szerintem még az 1080i-hez is, de próbáld meg lejátszani. Media Player HC, vagy Splash Pro
-
maxika2004
őstag
Köszi !
Csak gondolat volt , de te jobban vágod ezt !
Azért gondoltam az iframe . re, mert ha dvd-s végeredmény kell, akkor egy kisebb procis laptopon is tudnám (akarnám) szerkeszteni !.. Lenovo laptop, core 2 duo P8400 2x 2.26 mhz
3gb ram...... szerinted elég ? kódolni, nem is kellene csak megszerkeszteni vegassal ! -
Chrystall
senior tag
HA 150.000-ért adnák, mindenképp, de árgépen 340.000-et látom, az rablás érte. Ezen az áron én Canon HF G10-et vennék.
-
Casey Ryback
csendes tag
Sziasztok!
Errol Sony HDR-PJ760V milyen velemennyel vagytok?
Tapasztalat? Erdemes belefeccolni?Koszonettel Casey
-
Tomix24
addikt
Ebben a módban tök mindegy hogy 25 vagy 30 Hz(Pal vagy NTSC)
iFrame (28 Mbps / VBR), (960 x 540/25p)
iFrame (28 Mbps / VBR), (960 x 540/30p)V700 és SD90 ugyanazt tudja. Csak az enyém NTSC(Usa) szabványos. Veszek fel majd neked. De nagyon ocsmány.
[link]
HA (17 Mbps / VBR), (1920 x 1080/50i) - ez jó dvd-hez, mert 25p-ben tárolja a dvd lemezen , kis átalakítás után. -
maxika2004
őstag
-
Tomix24
addikt
Az SD90-em úgyanúgy vesz fel mint a V700(legalábbis nehezen tudtuk megkülönböztetni őket annó a fórumtárssal aki vett V700-at, majd eladta és vett SD90-et és mindkettővel ugyanazon helyeken egyidőben vett fel) Ha akarod veszek fel neked, de últra szar az a minőség elárulom

-
sanya_67
tag
-
AT.
tag
X900-ról talán holnap tudok feltenni.
De ígérni nem ígérek semmit
-
maxika2004
őstag
De ha egyszer beindul.......
Szintén zenész... szóval én meg V700 - as (vagy x900-as) Iframe-s videjót szeretnék kérni, 25 vagy 50p ben ...

-
odipapa
senior tag
No, de halott lett ez a topic.

Más, V700 panával készült fotókat nem tudna valaki felrakni? A neten nem találtam.
Érdekelne hogy, hogyan dolgozik a vakuja. Valami szobában, lámpafény alatt készültet szívesen megnéznék, illetve egy szabadban készítettet. Mondanám, hogy napsütés meg pillangók, de hát........
Köszi! -
$oLdieR
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyiét érhet úgy egy ilyen kamera, hogy most járt le a garanciája. Tökéletes állapotban van..semmi sérülés. és alig használt.
http://www.sony.hu/support/hu/product/HDR-CX560VE/specifications
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Üdv,
Laci -
Ottó58
senior tag
iLINK kábellel (IEE1394) ha az alaplapon van FireWire csatlakozó, akár a Windows Movie Makerrel is.
USB-is talán, de akkor rosszabb minőségű lesz a kép, már nem éri el a DVD minőséget. -
pempellini
senior tag
Srácom mini dv kameráról milyen programmal tudom lementeni a felvételt számítógépre?
-
odipapa
senior tag
Sziasztok!
Pana. HC-V100 vs. Sony HDR-CX190 témában ha van v.kinek véleménye?
Tesztvideókat nézegettem, hasonlónak ítélem meg a két képminőséget.
Szóval inkább a tartósság, garancia, kompatibilitás, tartozékok, szempontjából olvasnék szívesen hozzászólásokat. -
Ottó58
senior tag
-
Andreas2
tag
Nincs, belső memóriája csak a V700M-nek van. Ez egyébként csak akkor kell, ha képkimaradás nélkül kell megúsznod a betelt memóriakártya cseréjét. Fejből nem tudom, de kb. 40-50 perc rémlik a gyári akkuval. Én két 32GB-os Samsung Class 10-es kártyát vettem hozzá, kb. 2,5 óra fér el egyre. Kizárólag Full HD 50p-t használok.
-
ottesz
aktív tag
-
Tomix24
addikt
-
Andreas2
tag
A V700-nak nagyobb az induló látószöge, ami beltéri felvételeknél jön jól, (28mm <-> 36 mm), Full HD-ben 50p képfrissítés, nagyobb érzékelő (=kisebb képzaj). Ezeken kívűl a PJ200-ban ha jól értem az adatlapját, akkor nincs manuális állítási lehetőség a képjellemzőkre, a fehéregyensúlyt és a fókuszálást kivéve minden automata. A lencsevédő kupak sem automata. A V700-nak vannak olyan kellemes extrái mint pl. a pre-recording, ami a felvétel gomb megnyomása előtti 3 másodpercet is hozzáveszi a videóhoz.
A PJ200 projektora jópofa dolognak hangzik, de aggasztó hogy a projektor ANSI lumen fényteljesítménye nincs megadva a Sony honlapon, keresgélve derült ki, hogy 10 lm-es. Egy normál projektor 1300-4000 lm, gyanítom hogy eléggé be kell sötétíteni egy szobát a 10 lm-nel történő vetítéshez.
-
maxika2004
őstag
-
ottesz
aktív tag
-
Tomix24
addikt
-
ottesz
aktív tag
Nézegetés után van még jelöltem.
Csak megéri-e a töbletkülönbséget?
a versenyzők:
Panasonic HC-V700 videokamera 115e FT
Panasonic HC-V500 videokamera, fekete 93eFT
Sony HDR-PJ200VE videokamera 100e FTPanasonic 2 év garanciások,Sony-n nem tudom milyen lehet a kivetítő?Használható képet ad vagy semmirevaló.Köszönöm a válaszokat.

-
ottesz
aktív tag
Sziasztok.Kamerát szeretnék venni max 90eFT van rá.full HD Panasonic és sony-n gondolkodom.Melyiknek van szebb felvétele.Ár értékben is jó legyen.
PL:
Sony HDR-CX210E videokamera, fekete + starter kit 90eFT
Sony HDR-CX190E videokamera, fekete 70eFT
Panasonic HC-V100 videokamera, fekete 70e FT
Panasonic HC-V10 videokamera 60e FT
Nem muszáj ezeket a típusokat ha van más jobb verzió belőle. -
geri7000
csendes tag
-
Wlac
Ármester
-
geri7000
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne, videókamerát szeretnék venni de nemtudom hogy milyet vegyek. Olyan max 40-50k körüli áron. A föbb cél az lenne hogy a gyors mozgást is jol tudja venni pl: snowboardozásnál és tiszta képet lehessen vele csinálni. Teljesen kezdö vagyok kamerázás terén ugyhogy ugy irjatok nekem. Köszi!
-
sanya_67
tag
-
AT.
tag
-
Chrystall
senior tag
Persze, ez szakszerűen nézve így van, de ezeknél a szóban forgó modelleknél csak az NTSC-be tettek 24p-t, abban nincs is 30p, csak 24p, 60i meg 60p. Ugyanez van a Canon kézikameránál is. És akkor mozi módban ugye ezt a 24p-t használja. Viszont ha ugyanezekből megveszed a PAL verziót, abban a mozi mód 25p-t fog használni. Mert azokban meg 25p, 50i meg 50p van. Elég hülye megoldás, mert valóban nem ez az eredeti mozis mód, de ezekben így van. Én meg erre utaltam, mikor a mozis módot említettem. De aláírom, hogy amit mondassz az igaz egyébként.
-
narumon
őstag
A 25p filmeseknek jó, mivel mozis hatást lehet vele elérni. eredetileg 24p lenne, de a PAL verziójúban 25p van, csak NTSC-ben van ebből az X szériában 24p.
Kis javítás; a 25fps nagyon nem lesz mozis hatás annak semmi köze hozzá. Ez síma PAL szabványú standard video - ennek ez NTSC megfelelője a 30fps. A 24 fps PAL és NTSC készülék és formátumban is elérhető ez adja a mozis hatást (igazából 23.976fps)
-
Chrystall
senior tag
-
szasza74
tag
-
Chrystall
senior tag
Valamivel lejátsszatod a 25p-s file-t, és beállítod, hogy mi legyen a kimeneti jel. Pl. ha van egy médialejátszó dobozod, akkor azon lejátszod, a kimeneti jelet beállítod mondjuk 1080i-re. De ha analóg TV-re vezeted át a jelet, akkor az alapból 50i-n játssza le. Tehát az a lényeg a lejátszón kell beállítani, kivéve analóg TV-nél.
-
szasza74
tag
-
Chrystall
senior tag
-
Chrystall
senior tag
Végül is igen, koncerten kevesebbet kell a kamerát mozgatni, arra 50i is megfelel. De ha spórolni akarsz az is jó, ha 25p-ben veszel fel, és 50i-ben játsszatod le. Vagy ha van a TV-ben interpoláció, akkor 50p-ben is le tudja adni, és ezzel megszűnnek az esetleges zavaró effektusok.
-
AT.
tag
-
szasza74
tag
-
Chrystall
senior tag
Az 50i a TV-s közvtítési mód, mert kicsi az adathalmaz, és kiküszöböli a nem kívánatos effektusokat. Ez tulajdon képpen 25p, de csúsztatva, azért, hogy a 25p vibrálását mérsékeljék, amiáltal egy 25 és 50p közti hatást érnek el. Azaz 25p-nél gördülékenyebb a kép, de nem kell közben az adatmennyiséget növelni. Ez a mód azért ideális, mert viszi minden készülék. Ezt látod régi analóg TV-k képernyőjén, valamint sokszor HDTV-n is. Ha zavar az 50p-nél az a túléles kép, akkor ezt a módot kipróbálhatod, mert ez tompább.
A 25p filmeseknek jó, mivel mozis hatást lehet vele elérni. eredetileg 24p lenne, de a PAL verziójúban 25p van, csak NTSC-ben van ebből az X szériában 24p.
Az 50p a legsimábban adja vissza a mozgást, még kevesebb vibrációval. Viszont nagy az adathalmaz, és sok eszköz még nem igazán támogatja. És erős számítógép kell hozzá. Viszont sportközvetítésekhez kiváló, a mozgás visszaadásának jó képessége miatt, de sok filmet is kezdenek ebben gyártani. HD 50p-t azt támogatja szinte minden HDTV, tehát ha tud a kamera olyat, akkor inkompatibilis eszközön is lejátszható lesz az 50p, vagy lekonvertálod FullHD-ről.
-
Chrystall
senior tag
-
AT.
tag
-
szasza74
tag
Azt látom, hogy van 25p, 50i, 50p.
Melyik mire jó? -
lcee79
addikt
Köszi a választ!

"Említetted a mozgást, hogy fura. Mire gondolsz? Arra az úszás szerű effektusra? Az a stabilizátor + 50p miatt van. Ez egy képi világ. Vagy valami más volt a gond?"
Nem másra gondoltam
, a stabilizátor, és az 50p lehet szerintem is.
(Első ránézésre furcsa, de gondolom, ha az ember lassabban mozgatja a kezét, akkor kicsit kevésbé látványosan jön elő)A gyengébb fényben videózást azért kérdeztem, mert valaki azt mondta, hogy v700 szerinte nem elég jó gyenge fényben...
Én nem annyira gyenge fényben akarok igazán kb. 300-400 lux van a szobában(egy androidos program szerint
), az még belefér ezeknek a kameráknak, hogy jó maradjon a minőség, nem?És igazából még azt nem tudom, hogy milyen speciális körülmény van (mert sima videókon nem sok különbség látszik) amikor a 3 cmos előnye előjön a v700-ban levő 1/2,33" MOS-al szemben?
-
Chrystall
senior tag
Itt van egy összehasonlítás V700, X900 és X800-ról:
Nem tudom az X800 milyen koncepció szerint készült, de nincs mikrofonbemenete, de, mint az X900, képes mozi módban, 24 vagy 25 fps-ben felvenni. Ebben pl. különbözik a V700 tól, de ez csak filmezősöknek számít. Én speciel elsőre azt mondanám, hogy vagy x900, vagy V700.
Egyébként az X széria a 100-as szériák "leszármazottja", tehát a korábbi SD200-300-600-800 stb. A v700 inkább a 10-es modellekre hajaz, azaz az mint: SD10-20-40-60-80-90.
A versenyt ezekkel más márkákból a Canon HF M41-46-406-400-401-40 veszi fel. Az esti felvételben és hangfelvételi beállításokban jobb, másban hasonló vagy gyengébb, utána kell nézni. Canon-nál pl. nincs Full HD 50p-s felvétel. Színek terén egyéni ízlés dönt.
Említetted a mozgást, hogy fura. Mire gondolsz? Arra az úszás szerű effektusra? Az a stabilizátor + 50p miatt van. Ez egy képi világ. Vagy valami más volt a gond?
-
Tomix24
addikt
-
szasza74
tag
-
szasza74
tag
Erről mi a vélemény?
Panasonic HDC-SD750 3D -
Tomix24
addikt
-
lcee79
addikt
v700 szerintem elég jó minőség, csak gondolom a képstabilizátor miatt kissé fura a mozgás, (vagy ilyesmi lehet az oka)
Jó lenne x800-ról vs v700-ról olyan felvétel ahol ugyanolyan körülmények közt van felvéve pár perc (kicsivel sötétebb közegben) annak örülnék
Végülis az a kérdés hogy a "3mos" meg a kicsivel nagyobb fényerejű optika megér e kb 70-80 ezer forintot?
És a más márkákról mi a vélemény? Canon és Sony főleg

-
szasza74
tag
-
Tomix24
addikt
-
lcee79
addikt
Hi, egy ideje nézegettem kamerákat, és most megint

Lenne egy pár kérdésem, amit nem tudok, hogy a valóságban miben nyiélvánul meg, a technikai adatokat látom, de többet nem tudok róluk...
1. Észrevehető minőségbeli különbség van a Panasonic V700 és az X800 között?
2. Max. 200.000-ért, van az x800-nál jobb kamera pl sony canon v más márkában?Családi videózásra szeretném csak venni, nem hinném, hogy teszek rá mikrofont vagy bármi kiegészítőt, csak az a lényeg, hogy kamera jó legyen és kb 300-400 lumen fényerőn jó videót csináljon, és főleg autofókusz gyors és megbízható legyen.
Tükörreflexes gép nem tudja követni a kislányom kicsit sem
Thanx!
-
narumon
őstag
Hehhe ez a kamera a "kedvenc" vesszőparipám

-
Flomaster88
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy Toshiba Camileo SX900 kamerám. A baj csak az, hogy gyárilag csupán egy 700mAh-s akkut adtak hozzá, ami kb. fél órára elég és már ki is kapcsol.
Ez az akku mérete: 39,2mm x 31,2mm x 6,0mm.Neten nézegetve még 740-eseket találtam ebben a méretben.
Ilyen méretű akkuból 740-es lenne a legnagyobb? Ez elég fura, mert a telefonokba is 1000 mAh feletti akkukat raknak már. Egy kamerába meg csupán ennyit? -
Ottó58
senior tag
Nekem ilyen van, meg vagyok elégedve vele, csak ha éjszaka, vagy kevés fényben szeretnéd használni, kicsit szemcsés lesz a kép. Ettől eltekintve nagyon jó. Alap akkuval 2és fél óra felvételi idő, gyors fókusz, nem válogat a kártyák közt, azért az ára már szeptemberben 96környékén is volt akciósan.
-
Jégtörő
aktív tag
-
Peak
addikt
sziasztok. egy sony cx250e kamerára beszéltek rá a mediamarktban 99kHUFért... érdeklődnék, hogy ez milyen választás?
-
maxika2004
őstag
ott a pont !
Én is vettem már 1 kamerába és 3 fényképezőgépbe, egy csomó akksit ,
volt hogy az itthoni 35k s akksit 2200 ért !!
16k - t 1600 ért !!
Lehet hogy 3 év helyett csak 2 ig megy kit érdekel.....
viszont kb addig birják mint az eredetiek .
De hogy kis rosszat is irjak, egy kamera tipushoz kb 5x rendeltem már ,
és egyszer volt kicsit rosszabb minőség ami kb az eredeti nél 30-40 százalékkal birt kevesebbet .
de mivel 5-10 szer olcsobbak, ez is lényegtelen !A legelső kamerám legelső akksiját vettem eredetiben (pana) ... ma már meg se fordulna a fejemben !
-
Ottó58
senior tag
Miért kellene az utángyártottól tartani?
Én már szedtem szét Sony eredeti és utángyártott akkut, ugyanazon ceruzaelemek vannak megfelelően összekötve, sőt meglepődtem, hogy az eredeti Sony-n semmi Sony felirat nem volt, csak dátum és valami sorozatszám.
A régebbi kameráimhoz is utángyártott akkukat használok, van alap és nagyobb teljesítményű mindegyikhez és soha semilyen gondom nem volt.
Az eredeti Sony is max 3évig bírta (bármelyik géphez való) az utángyártott 2és fél évnél haltak meg nálam.
Tehát digital 8-hoz akkor még 40ezer környékén volt akku, mikor 8-9ezerért utángyártottat vehettem.
TRV255,HC62E,HC5E, CX250,HX1fényképező, mind utángyártottal működnek nálam. Ja és nem mindegy a felvételi, vagy készenléti idő nem beszélve a köztük levő árkülönbözet. -
Chrystall
senior tag
Ez szerintem csak szóbeszéd, veszel egyet, kifizeted PayPal-lal, ha feltölti és megy vele, akkor kész. Ha fel se tölti, visszaigényled a pénzt, Visszakapod. Ennyi. Nyilván nem olyan, mint a gyári aksi, de azért nem olyan rossz az. De van 7200-ért teljesen átkódolt is, ha utánakeresel. Akkor az még ki is jelzni, mi a helyzet.
Én amiket vettem utángyártottat, mentek mind rendesen. Most 1200 forintért szerintem egy szava se lehet az embernek.
-
Jégtörő
aktív tag
-
Chrystall
senior tag
PayPal-t tudsz nyitni bankszámlával is, és ha aggódsz az biztonság miatt, az teljesen megfelel, mivel bankszámláról nem lehet neten keresztül pénzt lenyúlni. PayPal-ra elutalod a pénzt, amit a vásárlásra szánsz, majd ha megérkezik a PayPal-ra, fizetsz. Az egész procedúra teljesen ingyenes. Megéri regisztrálnod, hidd el nekem. Jobban jársz... mármint ha mégis vennél aksit. Neten is jár értük garancia, ráadásul a PayPal-os fizetéssel vásárlóvédelem is jár, azaz ha gond van a termékkel, visszakapod a pénzt. Ez még jobb, mint az az eset, mikor pl. a Vaterán csak banki átutalással tudsz fizetni. Azért senki se vállal garanciát, hogy úgy nem nyúlják le a pénzed. A PayPal sokkal biztonságosabb.
Egyébként a linkelt aksik ezek az alap aksik. De lehet nagyobb kapacitásút is vennik, csak utána kell keresni, hogy annak mi a kódja. Én nem tudom, de neten biztos írják valahol. Szerintem az is ugyanilyen olcsó.
-
Ottó58
senior tag
-
Jégtörő
aktív tag
-
Jégtörő
aktív tag
-
Chrystall
senior tag
-
Jégtörő
aktív tag
-
Chrystall
senior tag
biztonsági kameraként keress rá, lehet akkor találsz, bár 12 óra töltés nélkül meredeken hangzik
-
Chrystall
senior tag
-
Jégtörő
aktív tag
Sziasztok!
Canon Legria HF R 38 kamerát nézegetem, de megriasztott, hogy 1 órát lehet vele felvenni az akksi miatt.
Ez tényleg így van?
És esetleg a Sony-k többet tudnak felvenni pl
cx 1920, cx200, cx210, cx 250, cx 260??? -
Wlac
Ármester
Gondolom biztonsági kameraként funkcionálna, a leírás alapján akár hétvégi kertbe is (a mi kertünk környékén most törtek fel pár kunyhót, ezért asszociálok erre). Konkrét típust nem tudok mondani, ami kibírna ennyit, viszont, ha nappal üzemelne, akkor kis fogyasztás esetén egy USB-s napelemmel folyamatosan tudnád tölteni.
-
szelesjanos
tag
Sziasztok!
Olyan kamerát (lehet kémkamera) keresek, ami 15fps-el rögzít és legalább 10-12 órát bír rögzíteni (akkumlátorral mivel nincs hálózat a közelben). Minél kissebb, annál jobb
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az e-bayt végignyálaztam, de én nem láttam olyat ami 2 óránál tovább tudna működni...Köszönöm az ötleteket előre is!
-
narumon
őstag
-
KerJ
csendes tag
-
narumon
őstag
Még egy jutott eszembe 1 hónap múlva jön ki elvileg az új Canon 6D ami egy olcsóbb full frame váz lesz, papíron elég jó videó képességekkel - de pontosat még nem lehet tudni. Az új ára terv szerint 2000 USD körül lesz ami szerintem elég jó ár. Tehát ha nem kell kapkodni akkor ezt még lehet hogy érdemes megvárni.
-
narumon
őstag
Szertinem lényegesen csak USA-ban olcsóbb. Ha onnan tudsz hozatni egy minimálisan használtat akkor az nagyon jó vétel lehet.
-
Chrystall
senior tag
Én szerintem először elég ha magát a gépet megveszed, és kitapasztalod, hogy lehet manuálisan beállítani azt a képi világot, amit te akarsz. Szerintem elsőre számodra az épp elég lesz. Mert azért ki kell azt kísérletezni, és lesz vele némi vesződség. Utána elég, ha elkezdessz aggódni a többi miatt, állvány meg ilyesmi. Egyébként ilyen állványokat "stabiliser" néven találsz az eBay-n.
-
GoodGuyFlavi
csendes tag
Na mindenesetre akkor 550Dset vagy 60D set fogok keresni. Vannak jó külföldi ismerőseim aszondják nagyon olcsón be tudnak szerezni ilyen dolgokat(persze az eredeti árhoz képest olcsón). Fog nekem ehhez akkor kelleni valamilyen objektív(erről még körbekérdezősködök), külső mikrofon, állvány, meg olyan állvány ami rajtam van rögzítve és esetleg felém tartja a kamerát(az ilyennek mi a neve?), meg megtanulok videó editálni valami jó arra való programmal(ilyet esetleg tudtok ajánlani?). Megnézem mit mennyiért tudok beszerezni aztán kombinálok, hogy az összeg is megfelelő legyen a végén.
-
GoodGuyFlavi
csendes tag
Bocsi a 20 méter durva túlzás volt. Max 10m
-
Chrystall
senior tag
Neked laikus módon fogalmazva az a művészi hatású felvètel kellene, ami a videoblogban van. Azt a hatást tudja az 550d. Használtan is nézhetsz belőlük, dee sajnos ezek nagyon keresettek, így nem biztos, hogy sokat tudnàl spórolni.
Videókamerák ezen a szinten még home videó jellegűek, de cinema mód van némelyikben. De ha olyan videót akarsz mint a blogban, ahhoz még kevés.
-
narumon
őstag
Húha ez már tanfolyam lesz
, de csak rövidenMár csak kíváncsiságból is. Mi a különbség a 60D és az 550D között?
Leginkább a felépítés és néhány fotós funkció. Videóban semmi.
Magic Lantern firmware az micsoda?
Az egy hekkelt firmware (a gépet vezérlő szoftver), amit okos gyerekek direkt videó szemmel fejlesztenek. Ezzel egy csomó olyan funckió elérhető amit alapból nem tudnak a fényképező/kamera.
Az objektívekhez sem értek. Amiket ajánlottál azok milyenek? Lényegében közeli, de néha távoli(10-20m-re lévő) videókat is készítenék. Gondolom ez hasznos infó ha arra kerül a sor, hogy milyen objektív lenne megfelelő.
Hát a kérdés inkább hogy a 20m-re lévőt mennyire akarod közel hozni

A dolog úgy kezdődik, hogy az 550D-ben APS-C méretű szenzor van, ami kisebb mint a Full Frame. Viszont az abik full frame-re vannak megadva. Summa summárum az a lényeg, hogy neked minden számot ami az obin szerepel 1.6-al kell szorozni. Azaz az 50mm az az 550D-n 50x1.6 lesz (mittoménmennyi
). Tehát kvázi nagyobbnak, közelebbinek látsz mindent mint amit az obi indokolna. Ez miatt neked a nagyobb gondod lehet hogy a nagylátószöggel lesz, mert ugye te mindent 1.6-al szorzol. Tehát a másik obi 18-as nagylátószöge sem annyi lesz nálad hanem 18x1.6. No nem tudom ebből mit értettél meg én sem értem amit leírtam 
A lényeg, hogy ha megvan a kamera meg 1-2 obi akkor objektívet bármikor vehesz már hozzá amikor tudod, hogy mire lenne szükséged. -
Ottó58
senior tag
Ezt írta valaki a "videózni DSLR-el" -ben: "Az, hogy a vdslr cuccoknál a fókusz finoman tekerhető, kb. nulla Ft-ot ér pluszban szvsz. Először is az olcsóbb obikon sem vészes, teljesen jól használható. Másodszor, ha filmezel, ML-t fogsz használni. Ezzel tudsz elektronikusan, folyamatos gombnyomással, atom finoman (beállítható) fókuszálni, ennél finomabb elektronikus megoldás fókuszre nem létezik (és ez ingyen van!). Annyira finom, hogy ha tesztképpen legkisebbre, vagy a közelébe állítom a lépésközt, akkor brutál lassan (és brutál finoman) fókuszál, elalszom közben, ilyen lassan az életben nem fog kelleni a gyakorlatban. Mindezt egy fentebb említett 18-135 IS obival!
Azt már nem is említem, hogy éles felvétel közben a legritkább esetben fókuszálgatsz. Minek tennéd? Ha kétszereplős a jelenet, ha egyik tárgyról a másikra át akarsz fókuszálni, ill. a háttérről és kb. ezzel be is fejeztük. Ha mozog valaki, vagy valami és azért kell fókuszálni, akkor follow focus tekerentyűt használsz a rigeden, annál meg megint csak tök mindegy, hogy milyen "simán jár" a fókuszgyűrűd, mivel maga ez a megoldás teszi szép folyamatossá a fókuszt.
A vdslr obiknál az egyetlen előnyt abban látnám, ha megoldanák a profi minőségű, simán tekerhető zoomot! Ez lenne a legfontosabb, mivel itt van a DSLR egyik legnagyobb hátránya a normál kamerákkal szemben. El kell felejtenünk sajnos a szép, finom zoomolgatást, marad a rángatós, idegbeteg stílus, amitől már a dslr-el forgatott filmek nézése közben kifolyik a szemem olykor... Na szóval ha ezt megoldanák és nem 3-500e Ft-ért adnák az ilyen obikat, azért azt gondolom, érdemes lenne fizetni, önmagában a fókuszért nagyon nem. Ehhez viszont zoom vdslr obikat kellene gyártani, nem fixeket. Pláne mert ugye utóbbiakkal szemben ott vannak pl. a régi obik vetélytársként." -
GoodGuyFlavi
csendes tag
Már csak kíváncsiságból is. Mi a különbség a 60D és az 550D között?
Magic Lantern firmware az micsoda?
Az objektívekhez sem értek.
Amiket ajánlottál azok milyenek? Lényegében közeli, de néha távoli(10-20m-re lévő) videókat is készítenék. Gondolom ez hasznos infó ha arra kerül a sor, hogy milyen objektív lenne megfelelő. -
narumon
őstag
"Mi az ami olcsóbb, de mégis közel áll hozzá?"
Canon 550D, 650D. Olyannyira hogy ugyanolyan videót tudsz vele csinálni.
"Mellesleg nekem valaki azt ajánlotta, hogy olyat keressek amin lehet objektívet cserélni."
Hát a DSLR-eken nyilván lehet, kamerából csak a nagyon drágákon.
"Továbbra sem értek az efféle készülékekhez. Annyit tudok, hogy az amire vágyok az Canon EOS 60Dvel lett felvéve és olyat akarok, vagy valamit ami ahhoz közel áll. Segítsetek nekem továbbra is. "
Akkor vegyél egy használt Canon 550D-t. Az megfelelő lesz neked. Utána arra rá a Magic Lantern firmwaret. Ha nem adnak hozzá obit akkor egy Canon 50mm 1.8-at még szerezz be mellé, esetleg a kit obit fillérekért szokták adni (18-55 IS) ezzel a kettővel elég jól elleszel.
-
narumon
őstag
-
narumon
őstag
Köszi, tehát cél a Mark II - vagy ha még fotózni is profin akarok, akkor a III.
Ez jött le, meg hogy dolgozhatok érte megint pár hónapot...Na azért nézd meg azt a MarkII-t! Attól, hogy most kijött a III a II még nem lesz rossz fotógép. Ha eddig millió profi használta a legprofibb dolgokhoz akkor az még most is jó arra.
Summa Summárum én a kettest nézegetném a helyedbe, mert most jó áron hozzá lehet jutni. -
narumon
őstag
Jaja, nekem a feleségem szintén iphone-al szokott videózgatni az mindig nála van. Teljesen vállalható videót csinál, és ami fontos JOBBAT mint a 20-40e forintos szarok amiket kameráknak hívnak. Pl már itt korábban írtam, hogy járt nálam egy Toshiba Cameo 900-as. Az konkrétan rosszabb videót csinál mint egy iphone 4S.
-
GoodGuyFlavi
csendes tag
Tehát Canon EOS 60D-vel vannak felvéve azok a videók amilyen hatásúakat és minőségűeket én is szeretnék készíteni, de az jóval többe kerül mint amennyit tervezek készülékre szánni. Mi az ami olcsóbb, de mégis közel áll hozzá? Például egy oldalon ahol olvasgattam dolgokat a Canon EOS 60Dről ott mellé tették az 550Dset ami kb egy 80-90 ezerrel volt olcsóbb és olyat akár be tudnék szerezni. Habár én nem tudom, hogy azért rakták e mellé mert hasonló, csak egy fokkal gyengébb, vagy tök más. Ezt csak logikus következtetésből vontam le. Mellesleg nekem valaki azt ajánlotta, hogy olyat keressek amin lehet objektívet cserélni. Nemtudom, hogy mondtam e már, de én használtan szeretnék készüléket venni(nekem eddig a használt termékekkel csak jó tapasztalataim voltak) és ezt figyelembe lehetne tartani amikor az összegről beszélünk.
Továbbra sem értek az efféle készülékekhez. Annyit tudok, hogy az amire vágyok az Canon EOS 60Dvel lett felvéve és olyat akarok, vagy valamit ami ahhoz közel áll. Segítsetek nekem továbbra is.

-
Ottó58
senior tag
-
KerJ
csendes tag
-
KerJ
csendes tag
Szia,
Köszönöm a kimerítő válaszokat - kezd összeállni a kép. Megnézve a két videót, én is olyannak képzeltem
a videózást, mint az első - és az nagyon gagyi valóban
Azt hittem jobb eszközzel ugyanezt jobban lehet csinálni, de a válasz nem ez - nem ilyen típusú a jó videó!
A MarkIII-t a fotós valóban csak fotózásra használja! micsoda luxus
soha nem készít vele videót és saját bevallása szerint nem is ért ahhoz
Szóval vannak mások is rajtam kívül
Mindenesetre én is szeretek fotózni, ezért rögtön beleszerettem a Mark III-ba
, és így lehet, hogy a videó miatt lesz egy jobb fotógépem - de ezt még átgondolom, mert annyira nem vagyok profi (és ott az új Nikon D600 full frame is ami jó lehet).
Viszont a két külön eszköz amiatt is érdekes lehet, hogy az egyiket a feleségem használná...és ezért nagyon tetszett az iPhone videó, neki most vettem új iPhone 5-öt, talán a gyerekkel neki még az lesz a legpraktikusabb...
Elég sok a variációs lehetőség, de legalább kezdem átlátni
köszi mégegyszer, üdv,J
-
narumon
őstag
-
Ottó58
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
9500 - 9401
15029 - 14001 14000 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Intel Core i9-10850K 10-Core 3.6GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.20 GHz)
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- AKCIÓ! Motorola Edge 60 Pro 5G 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- 27% - Samsung S27FG904XU Odyssey 3D IPS Monitor! 3840x2160 / 165Hz / 1ms / FreeSync
- ÚJ Lenovo LOQ AMD RYzen 7 7425HS, 16GB, 1TB, RTX 4070(8GB), FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)