- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Milyen digitális videókamerát?
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- weiss: Filmzene hasonlóság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- potyautas: Sára és a párja.
-
11900 - 11801
15029 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
Abban tudtok segíteni, hogy milyen FireWire kábelt vegyek? A T400-as laptopomon van 4 pin-es FireWire csatlakozó, de ahogy látom a fw kábelek egyik vége kicsi (ami a kamerába megy pl), a másik viszont nagyobb méretű. Van olyan, aminek mindkét vége kis méretű? Vagy van valami átalakító esetleg, amit a gépbe dugok?
-
Ottó58
senior tag
-
tonero
csendes tag
Vettem egy SONY HDR CX405 videokamerát és lenne egy kérdésem.Hol lehet beállitani,hogy kiírja az akkumulatornak a hátralévő idötartamát és ne csak a kis elem legyen a látható a képernyön?
-
Gabesz87
veterán
-
Ottó58
senior tag
A Sony kamerák i.Link (IE1394) kábelen keresztül való másolásához még egy FireWire kártya is kell.
Pl. Ekkor nagy terjedelmű AVI fájlt tesz a gépre. Ezt régebben (5-10éve, XP alatt) a WindowsMovieMaker segítségével szerkesztettem, utána DVD szerkesztővel (NeroVisionExpress) alakítottam DVD formátummá, hogy a lejátszók is kezelhessék."pibácsi" nekem általában olyan Sony kameráim voltak, amik vissza tudták másolni a szerkesztett anyagot archiválási céllal, s még most is kitűnően visszajátszhatók, holott a DVD már némelyik olvashatatlan.
-
pibácsi
senior tag
Szia vazol!
Teljesen igazad van. Én is ezt vallom már vagy 8 éve, mióta videózom. A legjobb még mindíg a miniDV szalagos megoldás. Nem véletlenűl vannak még most is a repertoáron milliós kamerák, amik DV fájlban szalagra tárolnak, sőt miniDV szalagra. Én csupán szélsőséges példának írtam az akkus megoldást.
Az is biztos, hogy pár perces rövid dolgokat szoktam akkus megoldással átvinni PC-re. Nyilván a hosszú felvételeket én is táppal oldom meg, nehogy közben lemerűljön nekem. A szerkesztés az más dolog, azt persze, hogy már otthon, nyugodt körülmények között végzi az ember, de az már a felvitt videóhoz kapcsolódik.
Köszi az észrevételeidet, örülök, hogy miniDV szalagos megoldással, és egyáltalán a DV fájlba mentéssel nem vagyok "egyedűl", mert már nagyon elmentek a kártyák irányába, azt viszont, ha kevés a kártya kapacitás tényleg kell ürítgetni és vinni hozzá a laptopot. Több helyen is tapasztaltam, ahol együtt dolgoztam hivatásos videósokkal, hogy többször ürítik - mentik - az anyagot. A szalag meg még most is viszonylag olcsó és abból lehet tárolni pár darabot magunknál. (igaz a kártyából is, de az drága). Nem beszélve arról. hogy a DV fájl egy kb. egyharmadra tömörített avi fájl az mpeg-hez, az MP4-hez képest. Ez utóbbiakban már a tömörítés sokmindent kivesz, bár ezt csak az veszi észre, aki ezzel foglalkozik.
Hát ennyit gondoltam. Köszi mégegyszer a meglátásaidat.Üdv. Pibácsi
-
Gabesz87
veterán
DCR-HC19E
A Sony támogatás oldalán találtam leírást, most ahogy a típusra rákerestem.
Előbb is rákereshettem volna
-
Watt25
veterán
-
Gabesz87
veterán
-
vazol
tag
-
vazol
tag
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Video konvertálás topicba már írtam, de gondoltam, megpróbálkozom itt is, mivel hogy videokameráról van szó:
Egy Sony miniDV kazis kameráról szeretném áttenni a felvételt a gépre. Tegnap meg is tettem ezt a kamerához kapott Sony PicturePackage nevű szoftverrel. Viszont szerintem az eredmény botrányos. A minőség csapnivaló, szemcsés, a kontraszt is borzasztó, már-már mintha fekete-fehér lenne. Ha a kamerán nézem a felvételt, ott egyáltalán nem ilyen. Meg régebben már volt összekötve TV-vel is, és úgy is jó volt a kép, DVD minőségű. De ez az átmásolt felvétel közel sem nevezhető annak. Mit javasoltok, van valami megoldás? Ajánlották még nekem egy másik topicban a Windows Movie Makert, amikor az átmásoláshoz való programot kerestem. Azzal szerintetek jobb eredményt érnék el, vagy hogy lehetne jobb minőséget elérni? -
pibácsi
senior tag
Szia vazol!
Köszi a választ. Ez már nekem jó tájékoztatás. A kicsi (640mAh) nekem - mivel én is rendesen zoom-olok -
kb 25-30 percet bír ki. Van egy 2160 mAh-som is, azzal vettem, de még nem volt alkalmam hosszú kihasználásra. A praktikusság miatt - mivel nem áll ki nagyon a kamerából - vettem 1400mAh-ás akksit is. Azzal gondolom, hogy 45-60 percet talán kibír. Abból szerzek még egyet és a nagyot hagyom vésztartaléknak. Érdekes módon van egy kis túrista JVC kamerám és ott az eredeti akku (730mAh) egy töltéssel nagyjából kibír egy tekercset. (nagyon gazdaságos). Nyilván kisebb az áramfelvétele. Itt a Panánál mégiscsak 3 érzékelőt kell lekezelni. Mondjuk én is hasonló alkalmakkor szoktam videózni és ezekből szerkesztek kpl. menűvel ellátott DVD-ket. Elég időigényes, de az eredmény tetszetős. (sikerélmény). Talán egy dolog nem jól van kitalálva: a FireWare csatlakozáskor csak hálózatról üzemeltethető, és mi van akkor, ha akkus laptopra kellene rátenni, mert nincs hálózat. Bár gondolom, a biztonságos másolásra törekedtek, nehogy közben leálljon. A másik, hogy a hangfelvétel lehetne alapban hangosabb.
Volt egy Canon HV-30-as kamerám, azt tavaly adtam el, meghibásodott, de ahhoz képest ez valamivel szebb képet rögzít. Ott viszont nagyon profi volt az elektronika.
Köszi mégegyszer a választ, majd tapasztalom.Üdv. Pibácsi
-
vazol
tag
Hello!
Néhány dolgot röviden, mert elég sűrű napom van:
Én DU21 2400mAh akksikat használtam, mert a kicsi az én stílusomban talán fél órát bírt a kirándulások alkalmával, a DU21-el volt, hogy kibírt egy kazettát... nem túl takarékos kamera, 2 akku kell!
A LEICA optika nem annyira hajlamos a becsillogásra de erős kontrasztnál, fénnyel szemben kromatikus aberráció felléphet.
WB-t nem babráltam, ha nagyon problémás, szerkesztésnél korrigálható...
Nem vagyok HC filmes, csak a nyaralásainkat, gyerkőcök sulibulijait lőttem, legyen min mulatni az unokáknak!
Amúgy a korlátaival együtt is szerethető, jó kis kamera még mindig a maga nemében! -
gabriel76
csendes tag
Sziasztok !
Eddig SD60-as Pana kamerám volt; most újabbat tervezek venni.
Véleményetekre, segítségre van szükségem, hogy remegés-szűrő, ill rángatózás szürű ügyben melyik a jobb: a Pana Hibrid OIS-e vagy a Sony Balanced Optical Steady Shot-ja ?Eddig ha időnként néha gyorsabb séta közben is filmeztem, akkor eléggé remegett a Pana OIS-e, de az a kamera 6 éves volt, így a technológia is régi.
Ahhoz képest mennyivel jobb a Pana mostani Hibrid OIS-e, ill. a Sony BOSS-ja ?
Egy zárójeles kérdés: szintén e témában szóba jöhet vajon versenyzőként az 1-2 hónapja piacra dobott Canon R606 (R66, R68 ) kamera ? Sajnos alig találni igazi tesztet róla, ami több lenne, mint termékleírás.
Nagyon köszi a segítséget :
G
-
pibácsi
senior tag
Szia vazol!
Írod, hogy volt NV-GS320-as kamerád. Én, ahogy a korábbiakban is írtam, most vettem egy ilyen kamerát, tekintettel a miniDV-re. Mi a tapasztalatod? Pl. az 1400mAh-ás akku meddig bírja rendes igénybevételnél (felvétel közben zoom ide-oda). Mennyire érzékeny a lencse a fénybecsillanásra. (tükröződés), mert ilyet vettem észre kinti felvételeknél. Szerintem kevés a fehéregyensúly beállítási lehetőség. Bár van WBaut, de az nem mindíg áll be rendesen. Talán elég halk a hangfelvétel. Mik a meglátásaid, mire figyeljek.
Ha gondolod, akkor priviben is leírhatod a véleményedet, tanácsaidat.Üdv. Pibácsi
-
huppancs89
tag
Igen, 1920x1080 50p-t tud.
Még ismerkedem vele, de eddig egész jó, bár a gépem nem viszi a videót, túl gyenge.
Videófény mellé/helyett befért volna egy vaku, bár ezt lehet pótolni a hozzá kapott papuccsal. A kamera kényelmes, az érintő is király, a zoom nagyon jó, bár azért egy kicsit lehet hallani, minimálisan néha belehallatszik a videóba, ha nagyon csendben veszel fel.
A szuperlassítást még nem igen vágom:
. Full-HD lassított videófelvételFull-HD felvételek (1920 x 1080) másodpercenként 120 képkocka sebességgel. * Ezeket az Új Crystal Engine Pro+ Intelligens Képkockakészítője interpolálja másodpercenként 240 képkocka egyenértékre, * lágy lassított mozgássá. Az átkapcsolás a lassított felvételre fényképezés közben történik, az LCD kijelzőn az ikon megérintésével.
- NTSC környezetben: 60/120/240 kép/sec
- PAL környezetben: 50/100/200 kép/sec
Lehet vele sima videó közben is felvenni, meg alapból is szuperlassítást, viszont szerintem ez csak 120 fps.
Ezt a 240 vagy a 200 nem tudom hogy jön elő még
-
drnet
aktív tag
-
Calibra72
aktív tag
1080/50p-t tud a V750.
Én a cégnél egy HS-60 kamerát használok, ami tudtommal ugyan az mint a tiéd, csak az enyémben van egy 120 gigás HDD. Nagyon jó a képminősége, kár hogy csak 1080i-t tud. Itthon egy SD-40 van.
Nemrég vettem egy Canon HF-R 506-ot, de vissza is vittem a boltba mert a nem felelt meg a felvétel minősége.
Helyette egy HC-V 250-et tervezek, ami szinte ugyanaz mint az 550-es, csak kisebb az LCD kijelző, és nem motoros a lencse előtti porvédő. Viszont kb. egy huszassal olcsóbb nála.
SD 60-at állapottól függően 35-40-re saccolnám árban. -
drnet
aktív tag
Én is régóta agyalok egy Pana V750-esen. Majd ha lesz tapasztalatod, kérlek oszd meg. Esetleg azt is, hogy mit használtál előtte, és ahhoz képest milyen.
Én egy Pana SD 60-ról váltanék. A V750-nek jóval nagyobb a képérzékelője: nem 1/4,1", hanem 1/2,3". Szélesebb a látószöge 29,5 mm az eddigi 35,7 mm helyett. Valamint remélem, hogy progresszív a képalkotása, mert a jelenleginek váltott soros, ami bizonyos esetekben zavaró.
Meg tudna valaki abban erősíteni, hogy a Pana V750 1080p-s?
Valamint szerintetek mennyiért lehetne eladni egy SD60-ast? -
huppancs89
tag
Sziasztok! Megvettem a Pana V750-est. Még ismerkedem vele, de mindenképp szeretnék hozzá halszem (fish eye) lencsét. Amit ajánlott az egyik videós az a Digital King nevű volt, méghozzá a 0.7x-es Ez szerintetek jó lehet rá?
Nézegettem többet is, nagyobb látószögűeket is, de azoknak már belelóg a lencse széle, ahogy a fenti videó végén is látható.
De találtam még egy ilyet is. Szerintem ugyanaz lehet. Vélemény? -
Ottó58
senior tag
-
ogi88
tag
-
Ottó58
senior tag
-
ogi88
tag
-
Ottó58
senior tag
-
ogi88
tag
-
vazol
tag
Ha jobban megnézed, 1000mAh kisebb a teljesítménye mint a VBT190-nek, ha el is indul vele, talán 20 percet bírna!
Alib@bán találtam egy Jinnet (vagy valami hasonló) céget, aki elvileg gyárt ilyeneket, de csak nagy tételben forgalmaz (50db) és sehol nem találtam referenciát, hogy tényleg működik is! Gyanús, hogy még senki nem üzletel vele, pedig a rendelési árát nézve, ha az eredeti feléért adná is, jól kereshetne rajta! -
vazol
tag
Igazság szerint még nem túl sokat használtam, a lányom szalagavatóját vettem vele, a nyers felvétel kb. 2óra, de a kamera nem volt kikapcsolva a felvételi szünetekben, 3-3,5 órán keresztül. Az akkupack 75% körülire merült.
Beltérben a tornateremben ill. az osztályteremben használva, egy szülőtárs valamilyen kicsi Canon kamerájához viszonyítva klasszisokkal jobbat produkált fényerő és részletesség terén is.
Az előző 3ccd-s GS320 SD felbontású kamerámhoz hasonlítva a Canon inkább ahhoz állt közelebb.
Megjegyzem a két felvételt egymásba szerkesztve, a Canon felvételét kicsit feljavítva majd az egész DVD minőségre butítva (6000Mb/s) kevésbé lett drámai a különbség. -
laszlo168
senior tag
-
laszlo168
senior tag
-
Ottó58
senior tag
-
vazol
tag
Nem személyes tapasztalat, de a külföldi fórumokon is panaszkodnak a Pana eme (le)húzására, hogy a VBK akksikat, amikből olcsón vannak jó minőségű utángyártottak is, 2 éve leváltotta az új chip-es VBT szériára, ami jóval drágább és sajnos nem kapni olcsósított utánzatokat sem ráadásul NEM csereszabatos a két típus!
Nekem V-750-em van, én egy Prestigio 10000mAh kölső akkuval hidaltam át a problémát, de valószínű más PowerBank is jó lenne, a lényeg, hogy 2A -el terhelhető legyen a kimenete, tapasztalat szerint az 1A kevés hozzá! -
Ottó58
senior tag
-
laszlo168
senior tag
-
Ottó58
senior tag
-
laszlo168
senior tag
-
Ottó58
senior tag
-
laszlo168
senior tag
-
Nagya21
addikt
-
makkalele
csendes tag
-
Ottó58
senior tag
Közben feltöltöttem az akksit és ennyit bír percben számolva, 2012 augusztusában vettem a kamerát, tehát 3 éveshez közel áll az akku és még elég jól teljesít: (katt a képre!)

Ilyen képet készít a CX250:

Beltérben:
A két kamera minimálisan tér el egymástól, pl, zoom nagysága, LCD mérete stb., de a képérzékelő ugyanaz, tehát a megvilágítás korláta mindkettő esetében ugyanaz.
CX240 vs. CX330
Neked kell eldönteni, melyik éri meg jobban esetleg érdemes-e pár paraméterért többet kiadni.szerk.: ja, és a képek "butítva" kerültek ide, mert az eredeti nagy méret nem illeszthető be.
A CX330 akkuja ugyanaz, mint a CX250-nek. -
makkalele
csendes tag
Akkor tehát kb 2 óra hosszúságú felvételt lehet rávételezni a 16gb kártyára.Az szerintem nagyon jó meg az aksija is kb annyit bir mielött lemerülne.Van itthon egy 16 gb kártyám azért kérdeztem!
Fényképezőgépnek mennyire alkalmas a kamera meg milyen képeket csinál?
Megéri azt a + összeget kifizetni a CX330 ért vagy jó lenne a Sony hdr cx240 is?Videóminöségbe van különbség köztük vagy csak az extra funkciók? -
Ottó58
senior tag
-
makkalele
csendes tag
Hány óra hosszúságú HD felvétel férne rá egy 16gb memóriakártyára?Gyári aksival milyen hosszú ideig lehet felvételt késziteni a cx330 al mielött lemerülne?
Ottó58 a te cx250 nek az aksija meddig birja? -
Ottó58
senior tag
Nekem pl. a Sony CX250-n Start/Stop gomb van, ami azt jelenti, hogy megállítja a felvételt, majd újraindításkor újat kezd. Természetesen a kamera bekapcsolt állapotban marad.
Én nem szeretem összefűzni a fájlokat, felvételeket, hanem Pinnacle HD14-es programmal szerkesztem, vágom, effektelem, feliratozom, stb.
MKVtool -
makkalele
csendes tag
Szia!
Én nem arra gondoltam,hogy kikapcsolom a kamerát és aztán újra kezdi.Hanem csak lepauzázom de továbbra is be van kapcsolva csak nem vételez fel semmit.És te milyen programokat használsz amivel össze lehetne füzni vagy szerkeszteni a hd videokat?Pl:van 4 darab 10 perces hd felvétel és azt mivel lehet összerakni,hogy 40 perces legyen egybe és nem darabokba? -
Ottó58
senior tag
-
Land
veterán
-
Ottó58
senior tag
Igaz, nem nekem tetted fel a kérdést, de ez nem olyan, mint a DV kazetta, hogy megállítom és újraindítom.
A kártyára dolgozók új fájlokat kezdenek újraindításkor, erre vannak összefűzőprogramok, szerkesztő- és vágóprogramok.
A felvételhez, ha megfelelő "nagyságú" a kártya és az akku, nemigen kapcsolom ki a kamerát, folyamatosan rögzítek.(CX250) Ami nem fontos, kivágom szerkesztéskor.
Történt, hogy kikapcsoltam, hirtelen venni kellett volna, mire bekapcsoltam elmúlt a visszanemtérő esemény. -
makkalele
csendes tag
-
Calibra72
aktív tag
Üdv!
Valaki ismeri a Panasonic HC-V250-es kameráját?
Ha jól látom ez a HC-V550-nek egy változata, kb ugyan azt tudja, csak itt kézzel kell nyitni a porvédőt a lencse előtt. És persze olcsóbb mint az 550-es. -
pibácsi
senior tag
Szia!
Azóta néztem egy NV-GS17-et, az is így csinálja. Elég rossz megoldás, mivel az ember keresi, hogy melyik a jó WB beállítás adott helyen és a kézi meg elfelejti, ha odébb kapcsolom. Vannak digi fényképezőmim és más kamerám is, de azok megjegyzik. Hát úgy látszik ezek a tervezők másból indúltak ki, gondolom, hogy ha átmegyek egy másik helyiségbe, akkor ott úgyis esetleg más beállítás kell. Hacsak nem ez a logika.
Köszi a választ.
Üdv. Pibácsi. -
Ottó58
senior tag
-
pibácsi
senior tag
Sziasztok Mindenkinek!
Én továbbra is maradok a miniDV kameráknál, ill. a DV fájlnál. Több kamerát is használtam. (JVC, Canon, Panasonic). Az volna a kérdésem, hogy a Panasonic NV-GS320-ról mi a véleményetek? Mire kellene vigyáznom? Mivel 3xCCD ezért tettem szert egy ilyen kamerára. Úgy tűnik egyelőre, hogy megfelel kivéve azt, hogy kevés a fix WB fehéregyensúly, és a kézi beállításnál a beállítást elfelejti akkor, ha a beállítás után próbálok pl. egy autWB módot. Utána ha vissza kapcsolok a kézi WB-re, akkor ujra kell állítni mert elkezd villogni az ikon, tehát kéri a beállítást, nem jegyzi meg. Ez másnál is így működik, vagy csak az én gépem hibás? Továbbá érzékeny az erős fényre: beáll a fénycsík, a pixel túlcsordulás. Természetesen már hallom, hogy "akkor vegyél CMOS kamerát". Olyan is volt és ott tényleg nem jelentkezik. Ott más volt a gond.(többek között rolling shutter).
Várnám válaszotokat.
Üdv. Pibácsi -
Calibra72
aktív tag
-
tecsu
addikt
-
Calibra72
aktív tag
Üdv mindenkinek !
A napokban vettem egy Canon HF R506 kamerát, de nagyon nagyot csalódtam benne

Amikor kipróbáltam egy 25p üzemmódot, nem akartam hinni a szememnek.
Először arra gondoltam, talán hamisítvány lehet a kamera ? Nem akartam elhinni hogy egy Canon ilyet ad ki a kezei közül .Aztán néztem az 50p üzemmódokat is, az még talán elfogadható. Viszont 50i módokban a Panasonic SD 40 kamerám sokkal jobb ennél.
Azt hiszem viszem is vissza a boltba.
Látom ti itt leginkább a Sony HDR-CX330 -at, és a Panasonic HC-V550 -es kamerát ajánljátok mindenkinek.
Bár a Sony is tetszik, a 60p miatt inkább a Panát választanám. Kérdés hogy 30p-ben milyen felbontás illetve üzemmódokban működik. A Panasonic oldalán nem elég részletes a leírás.
Persze a 30p jó lenne a Youtube feltöltések miatt is, mert az 50p videóimat állandóan visszakonvertálják 25-re, és így már számomra nézhetetlen.Valaki meg tudná írni pontosan milyen rögzítési üzemmódokat tud ez a kamera 60p-ben, és 30p-ben ?
Üdv !
-
Br3dan
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Kameravásárlás előtt állok és kellene a segítségetek.
JVC Everio GZ-R15 ez az amit kinéztem (vizálló+Full HD) kb. 85ezer de
JVC Everio GZ-RX115 ez (kb.110ezer) szinte ugyanaz kivéve a WIFI-t amire nincs szükségem, viszont van még két különbség ami miatt kérem a segítségeteket amit a drágább pluszba tud:
1.AVCHD progresszív videofelvétel
2.Automatikus megvilágító lámpaTehát a drágább megéri-e a +25ezer ft.-ot?
Családi nyaralásra, kirándulásra tehát általános célra kellene. -
II.Démonlord
tag
-
Land
veterán
Sziasztok!
Szerintetek mennyit érhet használtan egy Sony DCR-SR37E HDD kamera?

-
tecsu
addikt
Nem igazán értem az 50 ezer ft-os értékű kamkorderek piacát. Ez a szint már majdnem olyan alacsony, mint az újabb mobilok kamerái.
Szerintem otthonra a jobb minőséghez ma is 1-2 százezer ft-ot el kell költeni minimum. -
II.Démonlord
tag
sziasztok!
Mit gondoltok erről a kameráról? Panasonic HC-V130 Esetleg ugyanilyen árban (~50 ezer) milyen másik gépet ajánlanátok, akár használt is szóba jöhet?
-
pibácsi
senior tag
-
pibácsi
senior tag
-
vazol
tag
-
pibácsi
senior tag
Szervusztok Mindenkinek!
Honnan lehetne Panasonic kamerához olcsó, utángyártott CGA-DU 12 (1040mAh), vagy 14-es (1440mAh) akkut vásárolni? Az eredeti 640mAh-ás és az kicsi.Üdv. Pibácsi
-
laszlo168
senior tag
-
Szipó
tag
Sziasztok!
Tudnátok mondani egy olyan krumplit ami kb ugyan abban az árban van mint a GoPro Hero 4 Black és jobbak a képességei?

-
marczi77
csendes tag
-
silboy
aktív tag
-
tsyl
aktív tag
-
marczi77
csendes tag
Sziasztok!
A mai napon sikerült egy új Canon Legria HF R506 kamerát vásárolni. A vásárláskor nem voltam jelen, később itthon, a dobozból kivéve derült ki, hogy a kamera kikapcsolt állapotban zörög, ha mozgatom/forgatom. Bekapcsolt állapotban úgy néz ki megszűnik a zörgés.
Ez szerintetek normális, vagy cseréltessem ki? Arra gondoltam esetleg az optikai zoom motorjában? zörögnek kikapcsolt állapotban az alkatrészek?Előre is köszi.
-
bluobluo75
őstag
-
Ottó58
senior tag
Az érzékelő ugyanaz.
Sony CX-240
Sony CX-330 -
bluobluo75
őstag
Üdv!
Mi a külömbség a HDR-CX240E és a CX330 között?
-
bluobluo75
őstag
A Samsungok nem érdekelnek, Sony-ból melyik most az ajánlott típus(ok) 100e Ft alatt?
-
huppancs89
tag
Nekem Samsung HMX 20c volt, nagyon jó fotókat készített.
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy 100.000Ft alatt milyen kamerát tudnátok ajánlani amivel jó minőségű fényképet is össze lehet hozni?
Köszönöm!
-
rocsi701970
csendes tag
-
maxika2004
őstag
-
rocsi701970
csendes tag
Sziasztok!
Kamera vásárlás előtt állok. Sony CX330, CX240. De ahogy olvasgatom otthonra elég a CX240.
Meg árban is.
Ha jól olvastam lehet USB-ről tölteni. Kérdésem, hogy felvétel közben lehet e tölteni esetleg egy
jobb powerbank-ról? Valaki esetleg próbálta már?
Kösz. -
Ottó58
senior tag
-
tecsu
addikt
Én itt Angliában más boltokat nézek, de közel a termékfrissítés, kipucolják a raktárakat, valószínűleg.
-
huppancs89
tag
Egy hónapja próbálom, sehol sem rendelhető a Pana V750.....
-
KL48
tag
Videó szerkesztők közül mi a véleményetek a Pinnacle Studio 14-ről? Van magyar nyelvű verzió is.
-
tecsu
addikt
Én még csak tervezem a kamerázást, itthonra, családot utazás stb.
Szóval mint laikus mondhatom, hogy (millió alatt) Canon vagy Panasonic.
Fentebb ajánlottam az általam talált és jónak vélt kamerákat.. A 11746-os hsz.-ban.Adobe Premiere-t használnék a videóhoz, Nuendo-t vagy Cubase-t (mert ezt ismerem jól) pedig a hanghoz. A hanghoz sok egyéb szoft is megteszi.
-
lajcsi28
csendes tag
-
tecsu
addikt
-
lajcsi28
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, egyenlőre gondolkodom, hogy nagyon vonz a kamerázás
és bele akarok vágni esküvői videók készítésére egyenlőre barátok ismerősök
esküvőjén (nekik is jó mert ingyen csinálom én meg tapasztalatot szerzek)
Mindig is volt kameránk rengeteget kameráztam 10 évvel ezelőtt még jártam is videózni
de akkor abba kellett hagynom most szeretnék beruházni 1 millió forintot amiből 2db kamerát szeretnék
venni egyéb felszerelésekkel együtt.
Kérdésem az lenne, hogy milyen kamerát ajánlotok és mire figyeljek oda,
szerintem kellene egy komolyabb és egy másod kamera ami valamivel gyengébb és
erre a kettőre kb 1 milliót szánok.
Válaszokat várom, segítségeteket nagyon megköszönöm előre is! -
pandaci
csendes tag
Köszönöm a választ.Az 570-et néztem.Várok februárig akkor jönnek az új panasonic kamerák,hátha a régebbiek ára csökken.
Ha jól értem a Panasonic 750 kategóriákkal jobb,mint az új canonok?Megéri a 40000ft -os különbözet? -
maxika2004
őstag
H összecseréled a számokat, akkor jó választás lehet a pana,....
Szóval nem az idei 570, aminek az ára az 550 hez viszonyitva kb 155 lesz.....
a tavalyi 750, meg 160ezer ft ...(panashop árait néztem csak )
nagyobb érzékelővel, és jobban használhatóan kevesebb fénynél !!
és azért egy kis kategóriával feljebb ugrottál !
Új hozzászólás Aktív témák
-
11900 - 11801
15029 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Milyen digitális videókamerát?
- (kiemelt téma)
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! Asrock Z270 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB GameMax Storm 2 AB Adata 600W
- MSI GF65 Thin - 15,6"FHD 120Hz IPS - i5-9300H - 16GB - 1,25TB SSD - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Úgyhogy ezt a bővítőkártyát megúsztam. Jövő héten megpróbálom, ha szereztem kábelt.