- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Milyen digitális videókamerát?
- (kiemelt téma)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
2700 - 2601
15029 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
buffet
tag
Én is csatlakoznék az elöttem szólohoz.Nekem is ez a problémám.És még szeretném kérdezni,hogy melyikkel lehet jobb minőséget elérni?A Neróval visionnal,vagy a mouvie markerrel,?Elöre is köszi a választ
-
MaUser
addikt
Sziasztok!
Karácsonyra vásároltam a szüleimnek egy Panasonic gs320-as videókamerát, hogy az unokát meg tudják örökíteni.
A kamera képe nagyon szép, az ois pedig egyszerűen fantasztikus.Az ok amiért ide írok azonban nem ez, hanem egy probléma: Movie Maker-rel számítógépre átvéve a felvételeket és az így mentett dvavi-kat lejátszva a minőség egyszerűen szörnyű. A kép nagyon zajos valamint a színek is túl harsányak. Ellenben az átvett videók a Movie Maker storyboard-jában tökéletes minőségűek.
Megpróbáltam a kapott gyári programmal is, de az átmásolt videókat az is szépen lejátsza, ám a szerkesztés után, dvavi-ként kimentve a gépre a kép újra szörnyű. Mi erre a megoldás? Vagy ez normális és dvd-re kiírva és tv-n megnézve a kép újra normális lesz? (számítógépen így is túl harsány és zajos) A válaszokat előre is köszönöm!
-
zsolt 07
csendes tag
hello
szeretnék venni egy JVC GRD 720 as kamerát
mi a véleményetek róla?
előre is köszi! -
törölt tag
sziasztok
rokonnak kellene egy kamera, én nemigazán vagyok otthon ebben a témában, segítséget kérnék

100eFt a keret, családi események megörökítése a cél (februárban baba születik, ő az elsődleges cél
), a legjobb lenne ha beépített merevlemezes lenne, de nincs kizárva a miniDV és a DVD sem. tudnátok ajánlani valamit? köszi 
üdv
-
Bici
félisten
Sziasztok!
Tudtok olyan videokameráról a SAMSUNG VP-X300L/XEO-n kívül, amihez kis méretű külső optika csatolható?
Az említett samónál kicsit komolyabbat szeretnék, vagy ilyesmi tudással olcsóbbat.
Köszi!!
-
Toga
csendes tag
Hello!
Pana NV GS300-ashoz néztem UV szűrőket és a HAMA M37 HTMC 390-et gondoltam, h talán jó választás lehet.

De mivel nem nagyon értek a szűrőkhöz szivesen fogadok tanácsokat, h milyet érdemes megvenni.

Mondjuk azért kell leginkább, mert poros környezetben videoznék, és ne menjen az optikába a por. De ha már van akkor legyen jó valamire.

Köszi
-
szucsistvan
csendes tag
Köszönöm az infót mindenkinek!
-
cigam
titán
Ok, itt van többmint1, de melyik ami tényleg jó, és az alapok megtanulhatók?
-Ang,Tom:
Digitális videózás - Kezdőknek és haladóknak (Família könyvtár)-Wells, Peter:
Digitális videóiskola-Taylor, Nigel:
Videokamerások kézikönyve-Schild, Walter-Pehle, Tobias:
A videófilmezés iskolája-Wells, Peter:
Digitális videóiskola (National Geographic)+1 a 6lemezes DVDsorozat
-
doktor úr
aktív tag
-
ruan
tag
-
Cyrin
addikt
Azért, mert bár a HG10 ha lehet ilyet mondani a legjobb AVCHD kamera ebben a kategóriában, a minősége ígyis elmarad a régebbi szabványon rögzítő HV20-tól.
Arról nem is beszélve, hogy a szerkesztése rémálom lehet. -
cigam
titán
Mert a linkjén azt írják, hogy a 20-as lett a z év kamerája

-
szucsistvan
csendes tag
-
Cyrin
addikt
Annál már csak a HV20 éri meg jobban.
-
szucsistvan
csendes tag
-
cigam
titán
Rengeteg könyvet találni a fotózásról, de nem találkoztam videózásról szóló könyvel.
Elkerülte a figyelmem, vagy tényleg nincs(kevés) ilyen van. Olyasmi kellene ami a kezdőket beviszi a málnásba
-
Cyrin
addikt
HG10 nem kérdés (számomra
) -
szucsistvan
csendes tag
Sziasztok!
Kamera vásárlás előtt állok, de minél többet olvasgatok annál jobban elbizonytalanodom.
Amit eddig sikerült kihámoznom, hogy ha utómunkálatokat is szeretnék végezni, jobban megéri a miniDV. Viszont úgy gondolom, hogy ha HD kamerát veszek, akkor a sokkal jobb képminőségből a kódolással lerontott végeredmény még mindig szebb lehet, mint a miniDV-s felvétel. Javítsatok ki ha tévednék. Ezt csak a józan paraszti ész sugallja.
Nézegettem rengeteg tesztet és leírást. Rá is találtam két kamerára, mely elnyerte a tetszésemet. Az egyik a Panasonic HDC-SD5, a másik Canon HG10.
A pana mellett szól a 3 CCD, viszont ellene, hogy nincs külső mikrofon csatija, és sötétben (azt írják) trébb képet csinál.
A canon CMOS érzékelős, csak drágább kb. 20000-rel. Sok jót írnak róla.Vélemények?
-
ruan
tag
Ha monitoron is szeretnéd élvezni, akkor kapcsold be a deinterlace funkciót,
ha lehet (ulead video studio-ba igen) akkor már a capture-nél, mikor veszed át a miniDv-ről
én is szívtam vele, sportfelvételeknélHasznál valaki lámpát esti felvételekhez?
Szeretnék, mire ügyeljek, melyiket vegyem? -
DonDragonka
őstag
Interlace témához egy kis olvasni való:
[link] -
rebel56
tag
-
doktor úr
aktív tag
-
rebel56
tag
-
doktor úr
aktív tag
-
rebel56
tag
PC-ről (lejátszóprogramból kimentett kép).
szerk.: megpróbálom értelmezni amit írtál
ha nagyon nem találom, kérdezek -
DonDragonka
őstag
-
rebel56
tag
Sziasztok!
Van egy Sony DCR-HC96 típusú miniDV-s kamerám. Auto beállítással rögzítek, a felvételeket az Adobe Premiere Capture funkciójával töltöm fel, tömörítés nélküli - "uncompressed" avi formába mentve. A felvételeken a mozgást bemutató témáknál a körvonalak elmosódnak. Pl. sportról készült videón amikor áll a figura tiszta a kép, amikor elkezd futni már nem. A különbséget illusztálja ez a két apró kép:

Ez a hiba utal valami tipikus okra?
-
Peetry
senior tag
Üdv!
Sajnos nem találtam megfelelő topicot a kérdésemnek, ezért itt teszem fel, remélem tud vki segíteni. Van egy sony hc90-es camcorderem. Egyszercsak elkezdte csinálni, hogy ha kifordítom az LCD-t, akkor ezt nem érzékeli, és cseszik meggfordítani a képet. Ezzel mit lehet kezdeni, és ha szervíz akkor hova? Tudtok mondani vmit? Ha jól tudom már nem garis. Köszi előre is.
-
Viszlát
addikt
-
nyikszi
őstag
Na! Senki nem kapott kamerát Jézuskától?

-
cigam
titán
-
tothm
őstag
Sziasztok!1hete vettem egy aiptek tipusu kamerát!Eddig nagyon megvagyok vele elégedve!Kicsi,szép....
-
DonDragonka
őstag
Értékelésem=É (viszonyítási alapom nincs, de az alapján alkotok véleményt, hogy az én elvárásaimnak megfelelően mit hoz. 10= maximumot teljesít)
1. A manuális fókusz szerintem nagyszerűen szuperál. A manuális módban a menüjéből előcsalogatható egy funkció amivel igazán frankó fókusz beállításokat lehet belőni. De! Én nem vagyok valami nagy operatőr, szóval lehet, hogy fél profi szinten ez már nem túl jó. (É=10/9)
2. Egész tűrhető, sajnos még nem jutottam el odáig, hogy elkészítsem az első PC-s filmecskét amin ezt azt bemutatnék, de rajta vagyok. (É=10/7)
3. A gyári aksija hozza a kézikönyvben szereplő értéket. Nem folyamatos felvétel esetén cca. 40-45 percnyi anyagot lehetett vele rögzíteni. A 21-es aksival még nem tudom milyen mert az még csak pá percnyi film rögzítésében segédkezett. (É=10/10)
Amikre nem kérdeztél rá de nekem fontos:
4. Csendes. Mind felvétel mind lejátszás alatt, mind pedig a felvett anyag visszanézésekor kamera háttérzaj tekintetében. (É=10/10)
5. A 37”-os LCDTV-n egyszerűen bexarás a minősége (Kamera->LCDTV). A 3CCD olyan színhűséget produkál, hogy még a párom is meglepődött. (É=10/10)
6. Gyors. Villámgyorsan indul. Nem hiszem, hogy bármiről is lemaradnék ha a kezem ügyében van. (É=10/10)Egyenlőre ennyi jut eszembe, de ha valami érdekel még vagy valami jót, rosszat tapasztalok írok.
-
Gaboman
nagyúr
-
doktor úr
aktív tag
-
Gaboman
nagyúr
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni vettem ma egy Panasonic NV GS60-as Mini DV kamerát.
Az lenne a kérdésem hogy számítógépre fel tudom vinni a videófelvételeket mert ez kazettás.
Ha igen hogyan,mert azt mondták nekem ma hogy nem lehet sima USB kábellel áttvenni csak ha veszek a gépbe valmilyen áttalakítot.
Ez igaz,mert ha igen akkor már viszem is vissza és veszek egy DVD-s kamerát. -
ruan
tag
Hello
Szavadon foglak
Az én fantáziámat is megragadta a 320-as
Nekem már 2. kamom lenne, érdekelne pár részlet
1. pontosan hogy működik a manuálfókusz, mennyire használható
2. milyen felvételt készít lámpák fényénél, (speciel kültér érdekel)
vélemény, de ha nagyon ráérsz akkor pár snittet is szívesen fogadok, vagy linket.
3. Aksija, kihajtott lcd-vel meddig bírja? (kb mert úgyis vennék hozzá pótaksit)Köcce
-
Beowulf
csendes tag
Üdv!
Merevlemezes kamerát akarok vásárolni, de egyelőre nem nagyon tudom, hogy melyik a jó...
Néztem egy JVC GZ MG 575 kamerát, ez jobb mint ami volt nekem kamerám?(Panasonic VDR-D250)
Vagy milyen merevlemezes kamerát érdemes vásárolni?...
Köszi! -
Daneeka
senior tag
A Vegas 7 kezeli a Sony kamerából kieső HD formátumot? Pontosabban az AVCHD-t tudja egyből kezelni vagy át kell konvertálni uncompressed .avi-ba?
-
Toga
csendes tag
Ezaz! Megvan! Megvettem a kamerát!

Megnéztem vettem fel vele, lejátszottam ráadásul mélygarázsban és nagyon tutkó volt a képe, nem csörgött semmi benne. Egyben is van és sok kiegészítőt kaptam hozzá ajándékba (10 kazi, Hama álvány, kettő DU21-es aksi a gyári mellé és táska).

Pana NV-GS300!!!

Még annyit akarok kérdezni, h UV-szűrőt hol lehet a legolcsóbban kapni hozzá?

-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Kameravásárlás előtt állok, de sajnos nem igazán tudok dönteni. Most 2 között vacilálok de nem igazán tudok dönteni mert mindkettönek vannak jó opciói. A következő 2 kameráról lenne szó:
[link]
Vagy ha esetleg hasonló árkategóriában tudtok más, jobb alternatívát én az ellen sem vagyok.
Előre is köszönom! -
Toga
csendes tag
-
Cyrin
addikt
-
Toga
csendes tag
-
Cyrin
addikt
-
bonat
senior tag
jól szemléltei az előnyét....

-
DonDragonka
őstag
Az O.I.S témához, egy szerintem eléggé jópofa link...
[link] -
johnjohn
addikt
-
Toga
csendes tag
Azért szeretnék DV kamot, mert szeretném a videokat utánna vágni, szerkeszteni meg mindent amit csak lehet vele. Képek azok tényleg csak olyan szinten, h ideális fényviszonyok között néha lefényképezni pár dolgot, h ne kelljen fényképezőgépet is cipelni.

Most lenne lehetőségem egy gs400-ast 160k-ért használtam megszerezni, de ez már nagyon-nagyon szűken férne bele a keretbe.

Még nézem a használt kam piacot hátha látok vmi jó lehetőséget.
Ha van vmi javaslatod, szivesen veszem!
Köszi!

-
johnjohn
addikt
A gyors mozgás még csak belefér a kategóriába, de a szürkület, és a jó minőségű fotó már nehéz kérdés.Ami pedig a port illeti,valamennyi olyan kamera kiesik, aminek autómatikusan csukódó lencsevédője van / NV GS 300 pl./Ha nem akarsz sok utómunkát, akkor valami merevlemezes kamera után kellene inkább nézned, azok nem annyira kényesek a porra,viszont a rögzített formátumot már nehezebb vágni, szerkeszteni.Az éjszakai felvétel általában kb 3 m-en belül értelmezhető a kameráknál.Mennyi pénz van a dologra?
-
Toga
csendes tag
Sziasztok!
El sem hiszem, hogy a végére értem a forumnak!

Mint oly sokan igy karácsony előtt én is azon probléma előtt állok, h milyen videokamerát is kellene vennem. Mielőtt elolvastam a fórumot kinéztem pár kamerát, de akkor még fogalmam sem volt a digitális kamerák világáról. A forum elolvasása után az ediggi kiválasztott kamerák közül mondhatni, mind kiesett. Dehát így voltam evvel egy évvel ezelőtt amikor LCD TV-t kerestem.

Azóta átgondoltam, h mire is kell nekem a kamera és nézelődtem milyenek vannak nekem megfelelő árban.

Szeretném, ha pár kérdésben segítenétek, amiket eddig nem tudtam kideríteni
:Fő használati cél: autós versenyek mint pl. rally, drift (szóval nem éppen por és koszmentes övezet
) videozása és néhány kép készítése. Ezért olyat szeretnék ami legalább 3Mp-es és "jó" minőségű képet csinál.
3 CCD-s gépre gondoltam, mivel a c-mos nem megfizethető nekem.
Nem tudom, h a pana gs300, gs 320 (és gs400) közül melyik felelne meg leginkább ennek a célnak.Szóval összegezve:
gyors mozgás felvételére legyen alkalmas
lehessen vele legalább közepes minőségű képeket csinálni
és lehetőleg még szürkületben is lehessen használniKöszi a segítséget!

-
DonDragonka
őstag
Amíg én magam rá nem jövök, meg nem tanulom azt, hogy hogyan lesz a kamerába felvett anyagból megosztható file addig azért íme egy nagyon jó kis oldal.
Ha volt már akkor bocsi... -
nyikszi
őstag
A digitálisról másik fórumban ezt írták:
"A stabilizátor egyforma (gyenge) a két kamerában, elektronikus stabilizátort tesz mind a Sony, mind a JVC ezekbe a kamerákba.
Ez azért gond, mert a stabilizált képet egy elektronika állítja elő, a nagyobb felületű képérzékelőn figyeli a képpontok elmozdulását, majd az elmozdulást követve olvassa le a képet.
Ennek két hátránya van, egyrészt a képérzékelő nem használható ki a teljes felületén, másrészt a mozgolódó képet ugyanaz az elektronika dolgozza fel és stabilizálja, amely a video MPEG2 tömörítését is végzi, tehát lényegében az az elektronika állandóan csúcsra van járatva.
Ebből következik, hogy egyrészt nem tökéletes az MPEG2 kódolás, másrészt az áramkör jócskán melegszik.
Szóval egy picit jobb (elvben) az optikai stabilizátor, az se tökéletes persze."
Szóval döntse el mindenki maga melyik a jobb

-
bonat
senior tag
töltsél föl videót!!!!
én is lehet ilyet veszek..... -
johnjohn
addikt
-
tothm
őstag
Igen!Memókártyára rögzít!
-
johnjohn
addikt
-
DonDragonka
őstag
"800 000 teljes pixeles, 1/6"-os CCD effektív képpontok száma mozgóképnél: 400 000, PAL rendszer esetében" idézet a Panasonic hivatalos termékspecifikációjából (NV-GS80)
Jó angolosok, precízen lefordíthatnák amit itt írnak:
"max DV resolution is 720x576 for PAL. When it claims to do real 16:9 it claims to capture only picture at that res, subsequent stretching to 1024x576 (or 1048 or so) will give you 16:9 during playback (correct Aspect Ratio). This is called anamorphic encoding. There is no cropping or adding of black bars here. All pixels are used for actual picture content.Most cheap camcorders however just crop at the top and bottom to give you 16:9 (look)."
-
tothm
őstag
Sziasztok!Lehet hogy hülye kérdés de ezért felteszem!
Na ha pl egy kamcsi mp4 be rögzít akkor ha a gépen átkonvertálok egy vidit mp4 be akkor a kamera kijelzőén megtudom nézni?Ha igen akkor mekkora kijelzőn lenne élvezhető minőség? -
DonDragonka
őstag
A majdnem hivatalos kissé PR szagú megfogalmazás szerint:
OIS
„A Panasonic O.I.S. rendszerében gyroszenzorok másodpercenként 4000-szeres mintavételezéssel dolgozva érzékelik a legkisebb bemozdulást is, majd jelet generálnak, és továbbítanak egy, a készülék elektronikájában található célprocesszor részére. Ez utóbbi kiszámítja, milyen mértékben és irányban kell elmozdítani egy, az objektívben található korrekciós lencsetagot ahhoz, hogy a készülék bemozdulását kompenzálva végeredményül tiszta, éles képek születhessenek. A korrekciós folyamat tisztán optikai úton (minőségveszteség nélkül) hihetetlen gyorsasággal és rendkívül precízen megy végbe, borotvaéles képekkel örvendeztetve meg a felhasználót számos olyan szituációban, amikor optikai képstabilizátor használata nélkül erre meglehetősen kevés esélye mutatkozna.” Jó szöveg mi?
SIS
„A szuper kép stabilizátor digitális képpont eltolást valósít meg, ami az instabil kameravezetést egyenlíti ki. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a kézremegés felvételre gyakorolt negatív hatása még nagyobb zoomátfogás mellett is hatékonyan csökkenthető, vagy akár teljesen kiküszöbölhető. A képstabilizátor a digitális effektusok egyidejű használata során is aktiválható.”Az OIS egyértelműen hardveres megoldás, míg ha jól sejtem a SIS valamiféle szoftveres kavarás, bár ebben annyira nem vagyok biztos…
Ha jól tudom és ebben már csak inkább arra támaszkodom amit más fórumokon olvastam, a SuperSteadyShot utóbbi megoldások közé tartozik…Nálamnál jobban hozzáértők esetleg megcáfolhatnának vagy megerősíthetnének…

-
DonDragonka
őstag
Osztottam szoroztam, elmélkedtem, jól bele is zavarodtam, de amikor letisztult a kép (mit-mire-mennyiért), megvettem a Pana NV-GS320-as kameráját...
Ha feltöltődik az aksi meglátom (szó szerint), hogy mit tud… Ha bárkit is érdekel akkor majd megírom a tapasztalatokat…
-
johnjohn
addikt
-
Rellind
senior tag
-
szucsi
őstag
sziasztok, elmagyarázná valaki, hogy a panasonic SIS és OIS képstabilizátorok között (azon kívül hogy az egyik digitális a másik optikai) mi a gyakorlati különbség? Mármint melyikkel érdemes kamerát venni.
Illetve, hogy a fenti kettő hogyan viszonyul a Sony SuperSteadyShot képstabilizátorához?
egy NV-GS80-as panát néztem ki magamnak, van ilyen valakinek?
és végezetül: hányszor hányas felbontású mozgóképet rögzítenek gyakorlatban a 800.000 pixeles kamerák?
köszi!
-
bonat
senior tag
-
nyikszi
őstag
-
bonat
senior tag
én azt nem értem még hogy most már vannak SD-kártyahelye kamerák...
pl: Pana NV-GS230, NV-GS320, VDR-D310...stb
Most az SD-SDHC kártyára ezekben a kamerákban csak fényképet lehet venni????
Videót nem???
Mert én arra gondoltam, hogy veszek egy NV-GS320-at és egy 4Gb-os SD-t azt kész....
ez megérné..sztem.. -
bonat
senior tag
-
tothm
őstag
-
johnjohn
addikt
-
tothm
őstag
Sziasztok!3megapixel jó egy kamcsinál?
-
DonDragonka
őstag
Döntsd el magad, már amennyire ezek alapján eldönthető…
JVC: [link]
Pana. H250:[link]Saját véleményem szerint a Pana. meggyőzőbb…
Az mondjuk már egy más kérdés, hogy mivel nem ugyan azt a témát filmezték a két kamerával nehéz igazán összehasonlítani a kettő minőségét.Ha jól értelmezem a műszaki paraméterek alapján GS320 és a H250 nagyon közel áll egymáshoz. Azt a különbséget minőségben amit a HDD ill. a miniDV megoldás okoz nem ismerem. Lehet, hogy nincs is ilyen? (nem értek hozzá ennyire)
Minden esetre egy jól megcsinált utómunka azért az ott van a szeren, mint ahogy itt már erről volt is szó.
Pana. gs320: [link] -
DonDragonka
őstag
Igen. Sajnos közben én is olvastam, hogy a legjobb felvételi minőség mellet max. 26 percnyi a felvehető anyag hossza (igaz, hogy 13Mbps mellett) [link], de ami még ennél is borzasztóbb és ami végképp kiüti a nyeregből az lemezkezelési képessége…[link]
Lehet, hogy nem véletlen akarnak ilyen „olcsón” megszabadulni a készletektől…
-
Cyrin
addikt
Nero-val simán ki lehet nyerni róla a cuccokat...
Komolyan? És mind a 14 percet? Az igen...
-
gregorik
senior tag
üdv, eladó egy használt Panasonic DVX100-E Leica Dicomar lencsés 3CCD prosumer DV-kamera (új ár kb. 1.6 millió). akit érdekel, mondjon egy árat.
-
DonDragonka
őstag
-
nyikszi
őstag
-
moli
csendes tag
-
DonDragonka
őstag
Üdv!
Mivel én is éppen egy valamilyen videokamera vásárlásán töröm a fejem ezért ezt a fórumot is elolvastam. Amit itt sokan hiányoltatok arra most megpróbálok egy kis összeállítással kvázi hiánypótlás gyanánt néhány hasznos linkkel segíteni.
Igen, ezek olyan videók amiket különböző masinákkal vettek fel. Jó töltögetést…
Személyes kedvencem:
[link]
Igényes kis gyűjtemények:
[link]
[link]
Egy példa konkrét eszközre (Pana gs 320):
[link]Mindig mondom Google a mi barátunk…
-
ruan
tag
-
ruan
tag
Sziasztok
Milyen kamerát vegyek, ez a kérdés foglalkoztat engem is.
Több filmet is készítettem már, ez lenne a 2. kamerám, az elvárásaim miatt
érdekelne pár oldal címe, akár angol, ahol teszteket olvashatok.
Előre is köszönöm. -
Labika
csendes tag
-
tothm
őstag
Sziasztok!Hogyah vennék egy 5megapixeles kamerát ami memo kártyára rögzít akkor annak mennyire lesz jó a képe?Nekem csak egy otthoni használatra kéne!Köszi!
-
gurgyi
csendes tag
Rögtön az első bevetése a kamerának egy szalagavató lenne, ami már eleve egy sötét teremben lesz, úgyhogy lehet, hogy így sony lesz belőle. A Sonyban a képstabailizátor az optikai, mert a honlapon úgy írják, hogy Super SteadyShot, de ebből nem derül ki, hogy optikai vagy nem. A Sony-n megvannak ugyanazok a csatlakozók amik a Panán, igaz? Elméletileg még beszerezhető a HC96 is.
-
LOTR
addikt
sziasztok
egyik ismerősömet valami ilyesmi kamera érdekelné, és megkért nézzek neki körül jvc gz-mg130
nézegettem más árkategóriában is, és a kérdésem az lenne, hogy ez a ccd képérzékelő mennyire számít sokat, elég ez a 800ezer pixel, vagy ez még kevés?
megéri plusz 30ezer Ft-ot a 2,2megapixeles érzékelő? (mg255)
vagy ha van valami más márka hasonló tulajdonságokkal, akkor szívesem veszem az ajánlást
köszi -
Rellind
senior tag
Megint nem ismeri fel a kamot a notim

-
Cyrin
addikt
Ezt pedig neked kell eldöntened. Nincs tökéletes, egyedül üdvözítő megoldás. Csak más-más kompromisszumok léteznek. Az index digitális videokamera fórumán, ha visszaolvasol annak idején jól kivesézték a témát, és arra jutottak, amit mondtál, hogy a Pana színei jobbak, a Sony meg beltérben jobb. Én ez alapján a Sony-t választanám. De azt azért ne felejtsük el, hogy minden kamerának kell a fény, megfelelő világítás nélkül a legprofibbak is rossz képet csinálnak.
De lehet még kapni a HC96-ot? Én úgy tudom, hogy már nem. -
gurgyi
csendes tag
Sziasztok, én is kamera vásárlás előtt alláok, de nem tudok dönteni az alábbi két típus közül:
Pana NV-GS320
Sony DCR-HC96
Már több helyen is olvastam(többek között itt is), hogy a GS320-nak nagy ellenfele a HC96-os. Ezt azért nem értem mert mindig a 3CCD-t dícséritek és a Sony pedig nem az, akkor, hogy lenne nagy ellenfele a Panának? Már néztem több külföldi tesztoldalt is amiket itt belinkeltetek, de azok alapján sem tudtam dönteni. Most a camcorderinfo oldalán a HC96 lett a 2008-as év DV kamerája. A panának a 230-as kameráját volt módom tesztelgetni egy kicsit, de néha már túl erősenk éreztem a színeket, Sony-hoz hasonlót sem láttam még egy műszaki boltban sem, ahol legalább kicsit megnézegethettem volna. Sokat kameráznék beltérben és ott azt írták többen is, hogy jobb a Sony(és tetszik a 0 lux-os infrás felvételi mód), a Panának a színes éjszakai felvételei semmire sem jók, amiket láttam. A Sonyhoz még könnyebben tudnék beszerezni utólag kiegészítőket. Remélem tudtok valami okosat mondani nekem, hogy mi alapján döntsek. Volt már a kezemben Sony kamera is és tetszett az érintőképernyős megoldása is, nem volt bonyolult. Bocsi, hogy így elsőre ilyen hosszúra sikeredett az írásom, de már átolvastam ezt a fórumot végig és nem találtam semmilyen magyarázatot, hogy miért lenne jobb az egyik, vagy a másik. -
fireman
tag
-
nyikszi
őstag
-
Rellind
senior tag
Hali.
Nos kérdésedre nem nagyon tudok válaszolni, mert nem tapasztaltam még szinte semmit.Hozzáteszem most van először kamerám,fingom nemvolt mithogy és miért.Nos amit idáig tapasztaltam:a tv-re nagyon szép képet dob ki,színek élethűek,a feldolgozás realtime firewire kábellel....Nemsokat filmeztem kültéren(egy naplementét)mert nagyon fújt a szél a napokban itt,és idegesített a huppogás.
Szerkezetileg stabil,tényleg nem hagyták ki az anyagot belőle.A kezelőszervek jól vannak elhelyezve,nekem a joystickos navi bejön.Bár gondolom ezt egy MM-ben megtudod nézni.... A videofeltöltéssl igyekszem,nyersanyag van de még vágni és konvertálni kell...amiben baromi kezdő vagyok
-
Cyrin
addikt
-
Cyrin
addikt
Mindenkinek úgy írom a álnevét ahogy az az avatar alatt szerepel, ahogy azt megadta, hogy mások is így lássák, hogy ez ő. Azzal, hogy nem változtatok rajta, tiszteletben is tartom.
Azt meg honnan tudjam, hogy ki mit gondol még mögé? Sőt nem is nagyon érdekel.
Már megint tanultunk valamit. -
nyikszi
őstag
-
nyikszi
őstag
Egyszerűen személyeskedésnek vettem amit írtál, bár így még egyszer elolvasva már nem is biztos, hogy nekem szántad
Ezért bocs amit írtam, törölni már nem tudom 
Egyébként meg igazad van abban amit írtál, de a kérdés felvető csak a kamráról írt, az meg már az Ő baja ha nem tudja min megnézni és min vagdosni ;) Bár ha mellényzsebből kipengeti a lét a gépre, akkor meg már miért ne tudna HD-s TV-t és QUAD-os PC-t venni hozzá, bár szerintem már ezek megvannak nála

Ja és nem vagyok szakértő, sőt...

-
ócskás
aktív tag
Hi TomiDzsó!
Köszi a tippet,gondoltam rá én is,de végül is elvetettem: nincs mikrofon csatlakozás(ez sajna fontos lenne mert a versenyzőpáros hangját így elnyomja a motor-,a felverődő kő,murva stb zaja),fontos továbbá,hogy létezzen hozzá autós tápegység (nem töltő!)amiről akku nélkül is működtethető(nem gyártanak hozzá)
az SD-kártyás videoanyag szerkesztése sem vonzó számomra(Edius nem zabálja,
más vágóprogit pedig egyéb okok miatt nem kívánok használni) -
Cyrin
addikt
Nahát, mostmár azt is megtudtam, hogy johnjohn nem ért a dolgokhoz. Hát nem hiába járok én ide

Pedig sztem pont a lényeges kérdéseket tette fel, amik használat során előjönnek, és fontosak, és amikre az átlag kameravásárló figyelme nem terjed ki, és nem is tudja hogy egyáltalán létezik a probléma.
És aztán otthon szembesül vele, hogy hopp, a gépet is le kéne cserélni, hogy tudjam szerkeszteni a formátumot, és hoppá, kéne venni egy Bluray írót meg lejátszót is, és ajaj, akkormár kéne egy FullHD tv is, hogy megnézzem.
Ez ám a beetetés, a fogyasztásgejesztés. Így kell ezt csinálni.- Haver, te nem vagy még AVCHD? Hú de gáz, hol élsz te a kőkorszakban?
Kösz hogy tanulhatunk tőled nyikszi.
Új hozzászólás Aktív témák
-
2700 - 2601
15029 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Milyen digitális videókamerát?
- (kiemelt téma)
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- További aktív témák...
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB kék / 12 hó jótállás
- AKCIÓ! KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB DDR5 RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4426, 100% AKKSI
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 7760 - i7-11800H, 64GB RAM, 1TB SSD, RTX A3000, 17,3 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A kamera képe nagyon szép, az ois pedig egyszerűen fantasztikus.

Na ha pl egy kamcsi mp4 be rögzít akkor ha a gépen átkonvertálok egy vidit mp4 be akkor a kamera kijelzőén megtudom nézni?Ha igen akkor mekkora kijelzőn lenne élvezhető minőség?

csak 1CCD-s