Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thony.80
tag
Sziasztok!
Sokat gugliztam, de nem találok megfelelő billentyűzetet, pedig nincs nagy igényem:
- Háttérvilágítás, olyan, ami a gombokon keresztül, nem csak alulról. NEM kell RGB meg csillivilli, csak lássam sötétben.
- Csendes legyen, éjjel sokáig melózom, nem akarok csattogni (így elvileg a mechanikus kizárt)
- Magyar kiosztás
- Num Pad
- Pár média bill (hangerőszabályzás mondjuk)
- Legyen megbízható, ne kopjon le fél év alatt, a space is kibírja stb.
- Ha esetleg van rajt USB csatlakozó, az se gond
- Márka tökmindegy
- Ésszerű ára legyen olyan 10-15 körül szánnék ráJelenleg egy Canyon HKB6-om van, fentieket tudja, csak nagyon gyenge a világítása.. (szerintem gyengébb lett idővel)
A fentiek alapján remélem érthető, hogy tapasztalatok alapján szeretnék ajánlásokat.
Előre is nagyon Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Thony.80
tag
Furcsállom, hogy nem érthető, pedig részletesen leírtam mindent, csak össze kéne kötni a dolgokat meg végigolvasni a hsz-t... Értem én, hogy 60.000-ért VAN csendes mechanikus gamer billentyűzet csilli villi RGB-vel makróval meg anyámkínjával, DE leírtam, hogy mit keresek.. És tényleg jó sokat gugliztam, én is találtam 40-50-60-ért nagyon csillivilli sok pozitívval ellátot gamer billentyűzetet, csak NEM azt keresek! Miért nem érthető? Az meg sajnos a boltba se nagyon derül ki, hogy 1 hónap alatt vajon lekopik a festék, halványodik-e a világítás stb, ezért is írtam oda, hogy akinek VAN személyes tapasztalata, annak az ajánlásárá vágyom.
[ Szerkesztve ]
-
Thony.80
tag
Erre gondolsz?
"így elvileg a mechanikus kizárt"
Vagy erre:
"gondolom ebben a kategóriában nem lesz halk mechanikus."
elsőnél ott van, hogy ELVILEG!!!!! Ez NEM azt jelenti, hogy, idézlek: "kategorikusan leirtad"
A másodiknál a "gondolom" SEM azt jelenti, hogy kategórikusan kizárom, hanem ÉN úgy gondolom, mivel NEM találtam ebben az árkategóriában mechanikust se nagyon, nem hogy még halk is legyen.. Szóval pöröghetünk itt napestig a macha billentyűzeteken, de ha összeadod az igényeimet, nem csak részletenként nézed, akkor sanszos, hogy az jön ki, hogy NEM mechanikus billentyűzet lesz a megoldás. De ha tudsz nekem linkelni olyan mechát ami az összes kitételnek megfelel, csak bátran, erre vágyom.[ Szerkesztve ]
-
Thony.80
tag
Én pörgök rajta? TE terjesztesz rólam valótlanságokat basszus... NANÁ, hogy reagálok rá.
NEM terjesztek semmiféle hülyeséget, csak értelmezni kéne a LEÍRT* mondataimat, amit külön csak neked részletesen elmagyaráztam.*és így többször is újraelolvasható, és értelmezhető, ha elsőre nem megy
"sehol nem irtam, hogy vegyel mechanikus billentyuzetet" Jó, és mondtam én ilyet bárhol is, hogy te ezt mondod? NEM. Akkor meg..
[ Szerkesztve ]
-
Thony.80
tag
válasz Crabface #53901 üzenetére
Na, ezt jó tudni, köszi. Beleakadtam ilyen "félmachanikus"-ba: https://www.konzolokszervize.hu/pc/kiegeszitok/spirit-of-gamer-pro-k5-billentyuzet, ezek mennyire lehetnek tartósak?
Egyetlen bajom vele, hogy RGB és nem állítható (nekem sima "fehér" megvilágítás lenne a legjobb) -
Thony.80
tag
ÉN Vagyok borzasztóan kínos helyzetben? Mondja az aki az ELSŐ mondat olvasása után rögtön billentyűzetet ragad és cseszik VÉGIGOLVASNI egy hsz-t és NEM tudja értelmezni az "elvileg" és a "gondolom" szavaklat, majd szinonímájukként kezeli a "kategórikusan kijelenteni" szóösszetétellel, valamint a számba próbálsz adni hazugságokat.. EPCFAIL.
Vicces csávó vagy, de mostmár befejezhetnéd a topik szétoffolását, köszi.
-
Thony.80
tag
Amikor kb 2 éve megvettem a Canyon-t, akkor is ugyanezen feltételek voltak, nagy nehezen rábukkantam (kb 5-6000 volt). Most én se találok ilyesmit, valahogy "üres" ez a szegmens, pedig nem hiszem, hogy ezek nagy igények lennének, nagyon eltolódott felfele a dolog.
Ha most eltekintünk a 10-15.000-es határtól, mi az alja összegben, ami megfelel a kitételeknek (felőlem lehet mecha is, csak ne csatogjon)?
[ Szerkesztve ]
-
-
Thony.80
tag
Hát ez a baj, mindenhol abba futok bele, hogy ezt ezért, azt amazért nem érdemes megvenni.. kinéztem ezt: [link] ezen meg nem lehet gépelni se, mindenki azt írja beragadnak a billentyűk.. most komolyan nem lehet találni egy normál árfekvésű, csendes, háttérvilágításos billentyűzetet, ami nem hullik szét fél év alatt?...
[ Szerkesztve ]
-
Thony.80
tag
válasz kovta23 #53988 üzenetére
Ezt most mondom, hogy bukod, kb te vagy a 3. a napokba (velem együtt) aki hasonló konfigot keres itt ésszerű áron.. nem lesz 10k-ért ilyen, de úgy néz ki, hogy még 20-ért se..
Meg akárhány fórumot olvasok témába, mindenki ilyesmit keres, és azért keresik ennyien mert nincs.. 60-70-ért meg nem igazán akar venni gamer billentyűzetet az ember, ha nem gameléshez kell, csak este lássam már azt a nyomorult billentyűzetet, de ne ébresszem fel vele a szomszéd utcát is.[ Szerkesztve ]
-
Thony.80
tag
Gamdias Hermes P3 RGB-ről mi a vélemény? Illetve lehet hozzá szerezni magyar gombokat?
Köszi!
-
Thony.80
tag
válasz dabadab #54039 üzenetére
Akkor lenne értelme, ha csak és kizárólag gépelnék. De én közben fél kézzel e-cigizek, telót nyomkodok, egerészek (kattingatok), filmet nézek, eszek, iszok, játszom, közben hol így fordulok, hogy úgy és ezek közben gépelek pár sort. Ha akarnék se tudnék normálisan vakon gépelni. Már csak ezért sincs különösebben szükségem csilliós billentyűzetre, nem csapkodom 0-24-be, hogy extrém behatást ki kéne bírnia, de az is gáz, ha kibontás után 1 héttel már nem lehet gépelni rajt, mert olyan szar (ahogy írták pár billentyűzetnél, mint vásárlói vélemény).
-
Thony.80
tag
válasz Domonkos #54052 üzenetére
Ez nem kifogás. Mondok egy példát. Vakon való gépírás megtanulásának erőltetése olyan, mintha az átlagvezetőt jogsi megszerzésekor Forma-1es pilótakiképzésre küldenéd el és el is kéne végeznie. Felesleges. Ha minden nap több ezer szót kellene leírnom, ráadásul időre, akkor persze, van értelme. De az elmúlt fél órában annyit kellett gépelnem összesen, mint amennyit ide leírtam (plusz 1 discord komment). Ehhez felesleges kínoznom magam a vakírással.
De hogy a témánál maradjunk, kinéztem egy KOLINK K3203C és egy REDRAGON Karura-t, ha valakinek van róluk véleménye szivesen várom, köszi! -
Thony.80
tag
válasz Domonkos #54054 üzenetére
Én viszont úgy vettem észre ebben a pár napban a topikot olvasva, hogy nagyon szélsőségesen gondolkodtok:
2 ujjas és vakon gépelésről beszéltek, holott a 2 közt is van ám átmenet, én 4-6 ujjamat is használom, attól függően melyik billentyűt kell elérni, de közben nézem mit gépelek. Nem kezdő titkárnő vagyok, aki minden lenyomás után 2-3 kört tesz a mutatóujjával a billentyűzet felett. De semmi kedvem ezt továbbfejleszteni, nem érdekel a vakírás, csak azért, hogy napi 1-2 percet spóroljak, jó az írási sebességem most is. Csak annyi, hogy látni szeretném a gombokat, normális billentyűzetvilágítást szeretnék, de nem kitétel, hogy minden gomb külön a szivárvány minden színében pompázzon.
A billentyűzetajánlásoknál is, ha valami nincs 60.000-ért, meg nincs hozzá még legalább annyiért cseregomb, akkor az már szar is... A legtöbb kérdezőnek átlagfelhasználára kell, hogy 2-3 sort bepötyögjön facebookra, discordra stb, ha épp meló után hazaesik. Nekünk jó lesz a membrános is 5-15.000-es kategóriában, nem kell nekem ultracsendes mechanikus 4-szer annyiért. Itt is létezhetnek azért köztes állapotok, találtam én is még másik 2 tipust, kérdés a minősége, tehát az átlag facebookozónak jó lesz a következő 2-3 évbe, vagy 1 hét alatt lekopik/szétesik.[ Szerkesztve ]
-
Thony.80
tag
A tartósság a használattól is függ. Nyilván ha 1 adott típuson naponta legépelem a Háború és békét, akkor az hamarabb tönkre fog menni, mint egy átlag facebook user-nál. Ezt is figyelembe kéne venni ajánláskor. Vannak egyébként olcsóbb kategóriájukat, írtam már ide is 2-3-at, kérdés csak az, hogy más is találkozott-e vele és mi a tapasztalat.
A többire meg nem reagálnék már, napestig elvitatkozhatnánk ezen a vakírásos-világításos dolgon (nem, NEM akarok lámpát még pluszba az asztalra, helyet foglal, nem nem látom a monitor fényénél a billentyűzetet, akkor se ha fehér, volt már)
[ Szerkesztve ]
-
Thony.80
tag
Úgy döntöttem Kolink K3203C lesz és kész, kb. 5k-ból megvan postával, majd beszámolok róla, milyen.
-
Thony.80
tag
válasz Ratrak #54115 üzenetére
Teljesen egyetértek. Én is nyálazom most a billentyűzeteket, mindenhol milliós számokat olvasni a leütésekhez, meg ilyen jó, olyan jó.. aztán 2 évente ugyanúgy kihajigálják, mert beszarik rajt valami..Akkor miért nem vállalnak leütésre garanciát? Ennyi pénzért számolja a leütéseket az a billentyű, olvassák ki, ha túllépte, nincs gari, ha nem, csere.
Nekem soha nem volt mechás (max ha 20 évvel ezelőttiek annak számítanak), de SOHA nem volt ilyen problémám egy membrános billentyűzettel sehol, hogy össze-vissza kezd el írogatni, meg nem jók a gombok.. 2 éves Canyon-om van, azért akarom cserélni, mert halványodott a világítása, azon kívül semmi baja, nem kopott, nem csinál ilyeneket. -
Thony.80
tag
Sziasztok!
Jelentem, megjött a Kolink K3203C RGB-m! Annyit már most tapasztalok, hogy keményebbek a gombok, mint a Canyon CNS-HKB6-HU-n volt (amit csak a gyengülő fénye miatt cseréltem le kb 2 év után). A space eléggé csattogós, a többi egész halkan klattyog. Világítás baromi jó, most épp szép zöld színben pompázik (a gombok oldala és a tetején is átvilágít). Kisebb is, mint volt, de talán egy kicsit magasabb. Amit sajnálok, hogy nincsenek külön média gombok, FN-el érhetőek csak el.
Meglátjuk, idővel mit tud, 4200+ postáért
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest