- Asszociációs játék. :)
- Ég veled, KEndre! :(
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mindent a StreamSharkról!
- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Napkollektor - csak úgy
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ATI
senior tag
Illeve ott van még a K1 Pro is, ami egy low profile TKL egyelőre ANSI kiosztással.
A termék oldala.[ Szerkesztve ]
-
ATI
senior tag
Sziasztok!
Egy kicsit nem figyelek oda, és megjelenik a K3 Pro ISO változata. Csak én maradtam le erről?
-
G@ben
addikt
Van egy ilyen billentyűzetem:
Nagyon szeretem, csak hangos. Olyan magyar kiosztású alternatívát keresek, ami pontosan ilyen elrendezésű (nagy enter, különálló kurzorok, ugyanígy különálló F1-F12 gombok), illetve bal felülre kellenének a hangerőállító gombok. Fehér színben, rgb nékül, madzagos, illetve a fontos kritérium, hogy csendes legyen! Tudnátok ilyet ajánlani?
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
copass
veterán
válasz [Prolixus] #79294 üzenetére
Keychronok stabijai elég jók gyárilag is, kenve is van és nekem nem zörgött. K8
[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
dqdb
nagyúr
válasz lezso6 #79295 üzenetére
A stabilizátor majd kiderül a gyakorlatban. A K8 Pro esetében a stabilizátorok már gyári állapotban is eléggé jók (meg vannak jól kenve és maga a stabilizátor is rendben van), majd kiderül, hogy a nem Pro vonal is megkapta-e ugyanazt a kezelést az utóbbi időben.
Új stabilizátorok vásárlása helyett a gyári megkenése és egyéb kezelése ajánlott, és csak akkor vegyél másikat, ha ez nem elég.
A kupakok terén egyetértek, azt valószínűleg sokkal hamarabb cseréled majd le.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
válasz [Prolixus] #79294 üzenetére
Ne kísérts...
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
[Prolixus]
addikt
válasz lezso6 #79293 üzenetére
"mikor kopnak el a keycapek, hogy nézzek cserét"
Függetlenül ettől, én akkor sem használnám az eredeti vékonyka kupakokat ha nem muszáj. Vékonyka, annak megfelelő hanggal, és szvsz még ronda is (bár ez nyilván szubjektív)."a gyári stabilizerekhez mikor nyúljak (ezek állítólag nem túl jók)"
Azonnal. Célozd meg a szemetest velük, vegyél Durock plate mounted stabokat bele, amit megkensz. Máris nem fog csörögni.Nekem van K2 a cégnél, kis moddolással amúgy nagyon jó kis billentyűzet hozható ki belőle, szóval tényleg nem a billentyűzet lefikázása a cél ezzel a hozzászólással.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Végül megrendeltem a Keychron K2-t, Gateron Blue switchekkel. Arra jutottam, hogy ez a legjobb kezdésnek, mindent tud, ami nekem minimálisan kell, ráadásul viszonylag olcsón. Aztán majd kiderül, hogy merre tovább, mennyire buzulok bele, pl:
- jók-e nekem a kék kapcsolók
- mikor kopnak el a keycapek, hogy nézzek cserét
- a gyári stabilizerekhez mikor nyúljak (ezek állítólag nem túl jók)
- töltsek-e rá mókolt firmware-t a QMK-hoz
- jó-e a 75%, esetleg később 65% tényleg működne-e
- stb.[ Szerkesztve ]
-
válasz -FreaK- #79284 üzenetére
Hm, köszi, ez se rossz. Gyakorlatilag a Q1 illetve GMMK Pro vonalat erősíti, valamivel olcsóbban. Csak sajnos ahogy a másik kettő, nekem ez se ideális. Egyelőre maradok a K2-nél, aztán legfeljebb majd váltok, ha "kinövöm".
Egyébként most van aprón egy GMMK Pro egész jó áron, ISO kiosztás magyar PBT Keychron sapkákkal, gateron black switchekkel.
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
addikt
válasz plehoczky #79287 üzenetére
>főleg nem arra, ha valaki más ül le a gép elé.
De erre az esetre siman csinalhatsz egy legfelso, normie-knak valo reteget, amire ha atvaltasz, akkor az "lefedi" a te sajat kiosztasodat es a reteg kikapcsolasaig egy sima qwerty billentyuzetkent lehet azt hasznalni. Esetleg beleteheted ezt az init utani def. retegmaszkba is, es akkor tenyleg senkinek fel nem tunhet, hogy itt valami sokkal tobbrol van szo, mint egy titkos kombinacioval bekapcsolhato (pontosabban a qwerty-t kikapcsolo) kiosztasrol...
Colemakrol nem sokat tudok nyilatkozni. Nekem 2015-ben kevesbe tetszett, mint a dvorak, igy inkabb az utobbit tanultam meg. A velemenyem a ketto kapcsan a mai napig nem sokat valtozott. - bar colemak-on tovabbra sem tudok gepelni, idaig nem lett tobb kedvem a megtanulasahoz. A dvorak-ot szeretem.
[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
plehoczky
tag
Azt vettem észre, hogy a Keychron K8-asom elkezdett kopogós lenni, főleg, de nem kizárólag azok a gombok, amiken a magyar glorius kupakok vannak, mintha az alá tett o-ringek összementek vagy bekeményedtek volna.
Lehet olcsón és gyorsan gyűrűket szerezni valahonnan?
Ami magyar webshopot tudok, az nem olcsó, az ebay/ali meg gondolom, nem gyors. -
plehoczky
tag
válasz Domonkos #79285 üzenetére
Köszi a részletes választ. bár bevallom az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy "igen, meg kell tanulni mindennek a helyét", nincs rá súgó, főleg nem arra, ha valaki más ül le a gép elé.
A Windows Onscreen Keyboard-ot néztem, az nem követi a ténylegesen bevitt betűket, amit az AHK vagy más hasonló programok írnak felül, az nem látszik rajta, ha meg lenne vagy 4-6 layer váltó gomb, az meg gondolom, főleg nem.
A colemak-on is azért gondolkozom, mert bár állítólag hasznos, könnyű megtanulni ÉS egyszerre fejben tartani a qwerty-vel, de ez utóbbit nehezen tudom elhinni.
-
Domonkos
addikt
válasz plehoczky #79282 üzenetére
>Van ezekhez a soklayeres megoldásokhoz valami javasolt Onscreen keyboard?
Kifejezetten erre nincs (~ en nem tudok). Ellenben en ugy emlekszem, hogy a Gnome-nak es a Windows-nak is olyan a beepitett on-screen keyboard-ja, hogy az jelzi a billentyun bevitt leuteseket az eppen aktualis kiosztasnak megfeleloen. Ameg csak a gepelest gyakorolod, addig teljesen jol megfelel(het) szerintem az is. Egyebkent meg ott lesz a lehetoseg (ahogy en is 'anno tanultam - mert az elobbit akkor meg nem emlitette nekem senki ), hogy kinyomtasd a kiosztasodat es a monitor ala/melle csiptesd/ragaszd. A lenyeg, hogy ne lehessen a billentyuzettel egyutt egyszerre latni, mert ugy tul konnyu lesz csalni; es vegul nem a jo dolgot megtanulni (pontosabban csak nem helyesen).
>Vagy egyszerűen meg kell tanulni minden bill és mod helyét?
Nem! A kiosztast kell csak egyedul megtanulni. A tobbit meg olyan helyre programozni, ami neked jo / kenyelmes / logikus /stb. Ha ez utobbi jol sikerul, akkor a felprogramozas vegere kb. mar meg is tanultad az egeszet. Ha meg ugy erzed, hogy nem jo, es valamit nem talalsz, akkor meg szinten nem megtanulni kell, hanem egy ujabb iteraciot csinalni az inmar "sajat colemak" kiosztasbol!
Utana persze lehet optimalizalni, de addig full felesleges, amig azt sem tudod, hogy neked mi lenne a jo optimalizacio.
Szoval akarmelyik kiosztast is valasztod, a "kotelezo" resz, az szerintem csak a kozepso 3 sor kellene legyen. A tobbi meg free-style, ahogy neked jo.>inb4: ...de neha standard qwerty / colemak kiosztas ele kell uljek. Akkor ott nem lesz esetlen a visszavaltas?
Nem. Ha megtanulsz egy uj kiosztast, akkor a regit evekbe fog teleni elfelejteni. Vagy meg annal is tobbe, ha neha azon is (valamiert/akarmiert) gepelsz egy kicsit.[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz lezso6 #79279 üzenetére
Ehhez mit szólnál? Adókkal együtt 103e jelenleg, ebből lejon 5% a fenti kóddal, meg elvileg lenne most - 15% ISO board-ra, csak nem működik a kód valamiért, az előbb írtam nekik.
Kapcsolót persze válassz másikat, van bőven választék.Egész jó kit, van bőven videó róla YT-on.
[ Szerkesztve ]
-
plehoczky
tag
válasz Domonkos #79273 üzenetére
"Minden kupak 1U es blank. Ennel konnyebb sosem lesz kupakot talalni ra."
Ha lesz egy kis időm, kipróbálom a colemak kiosztást, annak a propgramjához pl. egész jó kis OSD help van.
Van ezekhez a soklayeres megoldásokhoz valami javasolt Onscreen keyboard? Vagy egyszerűen meg kell tanulni minden bill és mod helyét?
-
Ispy
veterán
válasz lezso6 #79278 üzenetére
Ha csak annyi a cél, hogy esc helyett 0, akkor a winnek is van saját toolja erre, amivel szoftveresen meg lehet oldani. Ha ennél bonyibb kell, akkor kell a via, ha meg nagyon extra bonyi, akkor jöhet a qmk.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Domonkos
addikt
>Lehet nézek majd vmi eggyel kisebbet, csak akkor majd a layoutot kell kitalálni, mert számok num layeren vannak, de a sok excelezés miatt a műveletek, zárójelek, kelleni fognak.
Jah.
En kb. ket hete kiserletezgetek egy (technikailag ketto) olyannal (es meg nagyon neve sincs), hogy:
- automatikusan minden retegvaltaskor elmentem a legutolso (amirol epp elvaltok) reteget, majd dinamikusan egy dedikalt (ami amugy most mar egy (valosagban redundansan ketszer felvitt) (k betus) kombo-ra) billentyure bind-elem, hogy konnyu legyen az oda-vissza valtogatasokat kivitelezni - a redundancia azert kell, hogy barmelyik kezre jonne ki a rakovetkezo leutes, az ne ronthassa el az alternaciot (szoval jobb es bal kezzel is vissza tudok valtani). Ez az implicit retegvaltos kiosztasom levaltasara szuletett es egyelore nagyon tetszik. Elonye, hogy sokkal konnyebb a kiosztasokat elsore "helyesen" felvinni (es semmit el nem felejteni); hatranya viszont hogy egy picivel tobb leutest igenyel. Megtanulni viszont sokkal-sokkal egyszerubb.
- illetve ennek a PoC-je volt, a layer-pinning (?) (ennek sem volt nagyon neve), ahol szinten egy tetszoleges reteget lehetett dinamikusan (dupla-tappel) egy dedikalt billentyure rogziteni. Szoval ha peldaul excel fuggvenyeket kell irogatni, akkor siman fel lehet vinni a "layer-inventory"-bol a "quick-access-layer"-ek koze egyet-kettot (nalam pl. numpad + az osszes jel (explicit shift-ek nelkul, ugye) volt, es akkor az ugyesebbik kezzel lehetett daralni (csuklomozgas, kez pozicionalgatas nelkul) a valos inputot, a benabbikkal pedig ide-oda valtogatni (kb. OSU-jelleggel).Egyelore mindketto hasznalatban van, de az elobbi fog maradni.
Ezek mellett a korabbi kiosztasom (retegvaltasokkal, meg mindennel) nagyjabol ugyanugy megmaradt - a kombokat is el tudtam olyan helyekre rakni, ami eddig kihasznalatlan volt. Szoval nagy negativ impaktja nagyon nem volt. A szoftveres kivitelezese is amugy nagyon egyszeru.QMK-s/TMK-s implementacioja ezeknek (legalabbis altalam) (egyelore (?)) nincs. sry.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Ereshkigal #79277 üzenetére
ANSI-ban igen, de ISO kiosztással úgy tűnik nincs, legalábbis én nem találtam sehol és a gyártó oldalán se elérhető. Kék kapcsoló szintén.
-
Ja, hát ha az ISO-t elengedném, akkor K2 Pro, és probléma megoldva. ANSI kiosztással sokkal több keycap opció is lenne.
De egyelőre nem akarok ennyi mindent változtatni. Legfeljebb a következő lehet ilyen, egyelőre derüljön ki, hogy bejön-e a blue switch meg a 75% tényleg működne-e. Meg kell-e nekem programozhatóság, esetleg hasznát veszem-e valaha a vezetéknélküliségnek, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Nem mondom, hogy soha, mert soha se mond, hogy soha, de egylőre csábítóbb a kisujj jobb fel.
Már látom amikor a feleségem odaül a géphez, hogy megnézzen valamit, mission failed.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz lezso6 #79272 üzenetére
Ha az ember sok időt tölt billek keresésével előbb-utóbb rájön, hogy el kell engedni az iso kezét. Vagy maradnak a forrasztós cuccok, amik támogatják egyszerre az isot és ansit is, de talán láttam hotswapban is valahol, de már nem emlékszem, meg én ugye egy mérettel lejjebb keresgélek.
-
nagyúr
Eegen, Redoxon is kezdem érezni, hogy sok az 5 sor, a legfelsőért már nyújtózkodni kell - kéztartást váltani még nem, de már nem komfortos olyan messze fent matatni. Lehet nézek majd vmi eggyel kisebbet, csak akkor majd a layoutot kell kitalálni, mert számok num layeren vannak, de a sok excelezés miatt a műveletek, zárójelek, kelleni fognak.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Domonkos
addikt
>nálam a 65 az alja, amin még kényelmesen el tudom képzelni a munkát, utána már layer layer hátán
En nem szeretek nyujtozkodni a billentyukert. 3 sor, 5 oszlop, plusz egy fel tucat extra billentyu a huvelykujjak ala, es meg is van a bill. "Egeszseges" lustasag. Rejtett extra meg benne, hogy mivel minden bill max 2U manhattan-tavol van, igy sosem "teved el" a kezed, mert sose mozditod el semmi mas billentyuert az alap (es egyetlen) keztartasbol.
Tovabba:
Minden kupak 1U es blank. Ennel konnyebb sosem lesz kupakot talalni ra.
A klavi haza "nyitott", igy a hangokat sem erositi.
A tobbit meg mar ugy is tudjatok. Split, hot-swap, columnar-ortho, tented, off-the-shelf minden eleme, konnyen javithato stb. stb.[ Szerkesztve ]
-
A Keychron K2-nek milyen alternatívái vannak? Lényeg ugye, hogy 75%, ISO, hotswap, blue switch illetve VIA/QMK, ami a K2-ben ugye nincs.
ANSI kiosztással lenne jópár, de nekem ISO kell, abból csak ezeket találtam:
- Glorious GMMK Pro
- Keychron Q1De ezek árban jóval feljebb vannak és gasket mount mindkettő, ami nekem nem tudom mennyire lenne nyerő. Na meg a kiosztás kicsit más, szegényesebb, szellősebb, ami nem igazán tetszik.
Illetve még ott lenne a Keychron V1, de ott egyrészt nincs blue switch, másrészt a félig átlátszó ház az nem gyerebe. Persze lehet bele venni másik kapcsolót, a házzal meg ha nem tudok megbarátkozni, akkor lefújhatom fekete festékkel.
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
Meló miatt nem voltam egy kicsit és több mint 100 üzenet várt. Jól toltátok
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #79267 üzenetére
Igen, sajnos ebben az esetben kifejezetten csábító lenne a klón...ha létezne...:/
M.
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz [Prolixus] #79267 üzenetére
Hidd el belekalkulálják ők is De ja szivás, mert ha valami kifogy, akkor mivel valszeg ugyanaz a beszállitó, túl sok esélyed már nincs, hiába irják, hogy van... Szerencsére még nem futottam bele ilyenbe, de szerintem sokat ne idegeskedj rajta, az Alinál ezzel fizetsz - ha jó, akkor nagyon olcsó és jó, ha viszont nem, akkor a customer support annyi, hogy nyaljál sót, de azt is vedd már meg magadnak, kérlek
-
[Prolixus]
addikt
válasz Molydeus #79266 üzenetére
Szerintem is csak automatikusan rányomott a shipped gomra, nem ellenőrizte még le hogy megvan-e a termék és tudja-e küldeni. Úgyhogy én is erősen szkeptikus vagyok a dolgot illetően. Volt egy ugyanilyen, utána 2 nappal később írt hogy jah, out of stock. Nem baj, 10 nap ha lejár úgy refundolom mint a huzat, velem nem b@sznak ki. Cserébe volt ahonnan mást is rendeltem volna, hát azt is refundoltam Így jártak.
Már vagy 2 hete játszok ezzel...megrendelem, pár nap múlva ír hogy out of stock. Megrendelem a következőt, pár nap múlva ír hogy out of stock...megrendelem a következőt...
Ha az original szettnek nem lenne olyan borzalmas a kittingje, már megvettem volna azt komolyan, az időm többet ér.
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #79260 üzenetére
Az ali egy nagy scam.
Sajnos ott sem minden Store egyformán megbízható, sőt, inkább van néhány, ami az, a többi...
Az utolsóban sem reménykednék, de hátha. Vannak olyan gyökerek, akik arra játszanak, hogy nem követed az állapotokat vagy nem elég gyakran. Élből rányom a shippedre, mert akkor kikerül az automatikus refund körből, aztán kivár. Ha jelentkezel, akkor sablon szövegekkel hivatkozik mindenre, hogy várj még légyszi x hetet, amig persze lejár a határidőd, vagy hogy ő feladta, csak valamelyik családtagod vette át, vagy a postán akadt el, vagy bármi, csak nem ő a hibás.
Szerencsére csak két alkalommal futottam be ilyenbe és azok sem voltam fontos rendelések, billentyűzetes meg egy sem.M.
-
Ispy
veterán
Akkor egy 60 százalék, meg egy numpad, amire rábindeled a kurzort, ahogy kell, az keveset fog foglalni így. Most nézem 70k? Ej, de szar a forint én még gombokért vettem annó, igaz a magyar kupakokért külön kellett fizetni.
-
vlevi
nagyúr
Igen, én is csak a CM Masterkeys M-et találtam, ami legjobban hasonlít.
A bal oldali funkciógombok az egyáltalán nem feltétel, sőt, az talán nem is jó ott, mert az csak F10-ig van. És a szélességet is növeli, pedig a TKL formának pont az lenne a lényege, hogy kevesebb helyet foglalna az asztalon. -
Ispy
veterán
válasz [Prolixus] #79262 üzenetére
Kösz, ez most sokat segített.
-
[Prolixus]
addikt
Én tökre megszerettem a knob-ot a Q1-en, hiányzik a K2-ről a cégnél. Semmi másra nem használom, mintsem hangerő tekergetésére, de arra valahogy sokkal kényelmesebb mint valami billentyűgombot nyomogatni. Plusz ha lenyomod némít. Médiagombok közül nekem csak ennyi kell, több nem, de ez tökjó.
Nyilván nem dealbreaker dolog ha nincs, de inkább legyne mint ne, egy hagyományos billentyűt feláldozva érte is akár
-
Ispy
veterán
válasz [Prolixus] #79260 üzenetére
Minél többet nézem a zoomot, annál jobban tetszik, bár a knobnak nem sok haszna lenne, viszont nem lenne home gomb, mehetne layerre. Nehéz ügy, inkább várok még hátha elmúlik az érzés.
-
[Prolixus]
addikt
válasz elite.cs11 #79251 üzenetére
Köszi az infót. A Zoom75-re várok, de lehet nem bírok magammal és megy majd a buy gomb. Vagy lesz mindkettő
Amúgy MKEU-nál meg hamarosan lesznek Zoom65 R2 meg Zoom TKL extrák, bár utóbbiból még csak az ANSI változat lesz majd felrakva.
MÁS: Az ali egy nagy scam. A MG Ember klón kupakszett már az ötödik árusnál out of stock, közben meg vígan árulták előtte és azt hazudják hogy 98 mag 500 meg hasonló menyniségű elérhető még. Eszem megáll. Most a hatodik (utolsó előtti árusnál akinél még találtam) rányomott a "shipped" gombra, ahelyett hogy visszírt volna hogy bocs out of stock, hát már hiszem ha látom komolyan.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Molydeus #79257 üzenetére
Jövő héten jönnek az új kupakok, ezek vastagabbak, mint az akko, meglátjuk változik-e hangzás.
Aztán én meg is vagyok, néha csak odaülök, hogy egy 15 percet nyomkodjak a monkeytype-on, mert szeretek rajta gépelni és imádom a hangját, hiányzik néha.
Egyébként egyre inkább azt érzem, hogy a youtubos preview mennyire nem azt adják vissza hangban, mint élőben, hiába a szipiszupi hangtechnik
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #79256 üzenetére
Windows gombos 1800 az általában meghaladja a legjobban felszerelt kupakszettek képességét is
Nem olyan ritkaság az az off-center 6u spacebar, emellett ott van az eredeti 1.5u-1.5u-7u-1.5u-1.5u alsó soros megoldás is, és a felújításba nálam belefér egy új nyák is, amin olyan alsó sort használsz, amilyet szeretnél (1.25u-1u-1.25u-6uc-1.25u-1u-1.25u például).GMK alulról felfelé számozna.
Jól titkolják 2013-2014 ótaHHKB Enter környéki variációját, Unix billzetekre jellemző Ctrl elrendezését nem akarom kifejteni, az viszonylag keveseket érintő rabbit hole.
A HHKB jelentősége nem olyan kicsi a célpiacon, eléggé fontos kiosztás. Emellett sok WKL felhasználó is old school módon a Caps Lock helyére tesz a Ctrl-t, az R3 1.75u Ctrl eléggé megszokott dolog, néha még lépcsős változat is készül belőle (ami azért már extrém).tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Molydeus
őstag
válasz lezso6 #79236 üzenetére
Nem csak hogy ISO, de mégy magyar felirat is van. Az elérhetőség viszont hektikus. [link]
Itthonról is elérhetőek.Click-hang téma:
Először is köszönöm, hogy tovább löktetek a lejtőn a clicky témával a lokális nyugvópontomról. Nemsokára kiderül, hogy a gyakorlatban milyen gyorsan megy a külön PCB vásárlás a Keychronnál.
Hajlok arra az építési megoldásra, amit Ispy is követ, ha jól látom. Kiírtani minden más zajforrást - pl. a stabok ne csörögjenek - és egyedül a clicky kapcsoló hangját megtámogatni akusztikailag. Ez alapján én azt gondolom, hogy nem biztos, hogy árt a vastagabb kupak egy clicky-nek sem, lehet, hogy éppen ez javít majd a tónuson.
Kupakom, Plate-em van ehhez a kísérlethez és legalább a végére járok, kiderítem, hogy csak az emlékek szépítik meg így 25+ év távlatából a clicky mechák hangját. Mondjuk azt a szépen ívelt PCB-t a Q8 sem adja vissza, hiába semi-split.Aztán ha mégsem jönne be, a PCB akkor is jól jön tartaléknak, vagy beszerzek mellé egy PC Plate-et és építek belőle egy tényleg csendeset, úgyis van egy 65%-osra való Silent Redem még a GMMK 2-esből.
M.
-
nyunyu
félisten
És persze ott van még egy használt G80-1800 beszerzése és felújítása is, mint opció.
Windows gombos 1800 az általában meghaladja a legjobban felszerelt kupakszettek képességét is:
Oké, 2000 körül pár évig gyártották doubleshot ABSszel is, de sok sikert a beszerzésükhöz.
Korábbi winkeyless 1800 gyakoribb, mint a win gombos doubleshot.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
Az AT layout olyan, amlyet szeretnél, a képeden is az szerepelt, de abban csak ezt tudom jelenleg az ajánlott Vortex mellett. A Cooler Master Masterkeys M volt ilyen, de évekkel ezelőtt megszűnt.
Minden más esetben dedikált kurzorokat tesznek oda vagy balra kerül a numpad.
-
[Prolixus]
addikt
válasz lezso6 #79207 üzenetére
A nem pro-os "K" Keychron billentyűzetek elvileg nem QMK/VIA képesek, így nem programozhatóak.
"Akkor ezek szerint a Varmilo leginkább a magyar PBT kupakokról szól, esetleg a Varmilo saját switcheiről, készen megveszed, örülsz és ennyi. Akkor nekem nem nyert."
Van akinek pont ez kell. Most is van rá példa a topicban. A Varmilo nehezebben modolható, mint egy hotswap, cserébe viszont a "kulcsrakész" billentyűzetek között az egyik legjobb ajánlat. A Keychron "K Pro" meg "V" szériától talán már nem jobb, de amúgy egy olyan billentyűzet ami legtöbb embernek már nagyon minőséginek számít. Én pl azon lepődtem meg amikor nyomogattam őket a Pixelben anno, hogy a gyári állapotú stabok is milyen korrektek. Meg amúgy egy jól összerakott cucc. Plus a magyar PBT kupakok ugye. Kb ennyi. mellesleg nem mindne billentyűzetbe kell szivacs meg hangtompítás hogy ne legyen idegesítő hangja.
3 pines nyákba is mehet az 5 pines switch, csak a műanyag pineket le kell csippantani egy körömvágóval.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Minden, ami dyesub, az 100% PBT.
Az EPBT gyárt doubleshot ABS kupakkészleteket, pocsék a minőségük, kerülendő. Gyártanak dyesub PBT kupakkészleteket, amelyek eléggé jók, és gyártanak reverse dyesub PBT kupakkészleteket, amelyek nem túl jók (senki sem tud jelenleg ilyet jó minőségben gyártani).
A CannonCaps és NicePBT kizárólag dyesub/reverse dyesub PBT.
A PBTfans vagy doubleshot ABS, vagy doubleshot PBT+ABS blend.
-
Alan[HUN]
senior tag
Az ePBT-nél set by set meg kell nézni, mert ABS doubleshotot is gyártanak, PBTFans amennyire tudom a legtöbb szettnél tényleg doubleshot PBT, ahol nem, ott jelzik külön, CannonCapsnál nem tudom, viszont azt érdemes nézni, hogy amirre dqdb utalt a doubleshot setekre vonatkozik, dyesubnál egyértelműen PBT a kupak.
-
elite.cs11
senior tag
Nem tudom, hogy érdekelt-e valakit, de elindult a QK80 group buy a Prototypist-nál
Ha valaki a qwertykeystől venne egyenesen az hétfőn kezdődik
Illetve a candykeys-nél nem tudom mikortól lehet, gondolom hétfő ott is (?)#79245 dqdb: Amúgy a márkás vagy ismertebb márkájú kupakok azok csak PBT vagy azok is ABS + PBT keverék? Gondolok itt ePBT, PBTFans, CannonCaps, stb? Vagy változó
[ Szerkesztve ]
-
Alan[HUN]
senior tag
Akkor neked numapd kéne, de nav cluster nélkül? Vortex Vibe tudja ezt, illetve esetleg a különböző southpaw kiosztások, viszont ott bal kéz felől van a numpad. Azért nehéz, amit te keresel, mert igazából fél úton van a 60 és 75% között (60%-hoz hiányzik az F-sor, viszont 65% felett meg már általában vannak nyilak - már ha arra gondolsz a kurzort mozgató gombok alatt, nekem most nem egyértelmű, hogy azok a nyilak, vagy a PgUp/PgDown stb., csak az általad küldött layoutokból indultam ki). Arra készülj, hogy ha customból találsz pontosan olyan kiosztást, amit küldtél, akkor 1, maximum két modell lesz pontosan abban a kiosztásban, amit aztán még egy külön kaland beszerezni (ha lehet, de egy próbát mindenképp megér.)
-
Molydeus
őstag
Egyes Alis store-ok pl. így hírdetik a double-shot PBT-ket, hogy a kupak PBT a felirat ABS keverék, de személy szerint én ezt nem nagyon hiszem el. Szerintem mindkét rész ABS+PBT keverék, az Aifei cherry-knél is ez tűnik reálisnak.
Ettől függetlenül én kedvelem ezeket a kupakokat, mert szebb színeket tudnak mint a legtöbb olcsó dye-sub PBT, nem is beszélve a reserve dye-subokról. A fényesedés meg annyira egyén függő, hogy úgyis csak a hosszú távú használat alatt derül ki.M.
-
Zaied
addikt
Nem tudom megfogalmazni. Igazából el se olvastam mit tudnak, mert nekem már a 6GV2 is elég/volt tudásba. Miután ráraktam a PBT kupakokat maximálisan meg voltam vele elégedve jó pár évig. Persze hallom, érzem a különbséget. Plusz TKL méret körülim nincs, itthonra nem kell nagyobb, melóhelyen meg marad a Varmilo VA109M.
Kinézetre Monokei Standard - QK75 - JRIS75 a sorrend az ajánlottak közül, magamtól pedig az M1-et vettem volna.
Van itthon egy rakás kupakom, szóval eleve úgy gondolkodtam.[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Na megnézem akkor, bár nekem nagy, de úgy is benne vagyok a videózásban.
De a doubleshot "pbt"-nél csak a felírat van más anyagból nem? Vagy azok is képesek absként fényesedni?
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
olyan kupakot raksz rá, amilyet akarsz
Ez a billentyűzet a Leopoldok mellett azon ritka esetek egyike, amikor a doubleshot PBT tényleg doubleshot PBT és nem doubleshot "PBT".Nem nagyon látok rajta semmi extrát, amit ne tudna pár konkurencia is.
Tényleg semmi extra első ránézésre, de amit tesz, azt nagyon jól teszi. Aztán ha nézel videókat, akkor láthatod, hogy a belső kialakítása eltér a szokásos dobjunk bele egy darab szivacsot/szilikondarabot, ami kitölti a teljes belsőt felállásoktól.Egyedül a felső sor kiosztása furcsa kicsit, mert sem az F12, sem az F13 vonalat nem követi, hanem egy köztes állapotot hoz.
-
dqdb
nagyúr
AT layout, compact 1800, mini 1800, 96% a hívószavak.
AT layouttal custom vonalon mostanában a W1-AT jött és fog jönni hamarosan következő körrel, olcsóbb kategóriában nem rémlik semmi sem.
Compact 1800 olcsóbb kategóriában a Monsgeek M2, Keychron Q5, Keychron V5 és Keychron K4 Pro, custom vonalon a HBCP az "etalon".
Mini 1800-at megint nem tudok olcsóbb kategóriában a Cypher és Petrichor ilyenek custom vonalon.
96%-os például a Keychron K4.
Még előfordulnak 60%-os rész + 1 oszlop + numpad felállások is, de ilyen is csak custom vonalon rémlik, mint az Odin és van még egy másik, de ennek nem ugrik be a neve.
És persze ott van még egy használt G80-1800 beszerzése és felújítása is, mint opció.
-
Ispy
veterán
-
-
dqdb
nagyúr
A Monokei az egyik legjobb délkelet-ázsiai vendor, ezzel nincsen probléma (a másik az ILUMKB).
A szállítási költséggel azonban már igen: áfa után 60 euróra jön ki ez a tétel, amihez még megkapod a DHL 6000 forintos vámkezelési költségét is, szóval közel 95e forint lenne a vége, annyit pedig szerintem nem ér (amíg kapható volt, addig a Mykeyboardtól ugyanez 20e forinttal kevesebbre jött ki a mai árfolyamokkal számolva a 12 eurós szállítási költség miatt).
Gondolom ha valami baj van, vagy garizni kel akkor gázos.
A billentyűzetek nyákja tipikusan nagyon egyszerű, a legtöbb probléma forrasztópákával orvosolható (tipikusan letépett hotswap socket vagy kinyírt ESD chip). Ha az MCU sül meg, akkor ahhoz már szakavatott kéz kell, de a nyílt firmware miatt megugorható probléma.[ Szerkesztve ]
-
válasz Molydeus #79235 üzenetére
Nem, nem feltétlenül kell fekete, pl a K2 alap keycap szettje igazából jól néz ki, csak később lehet rámjön kusztomizáció, aztán akkor már PBT-t illene venni. ISO kell ugye, ez remélhetőleg nem okoz problémát.
Illetve olyanokat olvastam, hogy a PBT hangra is jobb. De ha a kék klikkelős kapcsoló jön be, akkor valószínűleg mindegy. A K2 ráadásul szigetelés hiánya miatt állítólag relatíve kong is.
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
Én is ugyanígy vagyok a 65%-kal, gyakorlatilag azonnal megszoktam az Fn+számot. Ráadásul közelebb kerül a home row-hoz, csak egy(-két) jó helyet kell találni az Fn-nek.
Viszont erre a méretre tényleg erősen ajánlott a programozhatóság.#79227 lezso6
Kizárólag fekete kupak készlet jöhet szóba? Csak mert a Keychronnak vannak magyar feliratos dye-sub PBT szettjei, amik fel vannak készítve akár a 65-75%-os saját jobb oszlopukra, és persze vannak "szabvány" 60-80-100%-hoz is külön készletben.M.
-
Molydeus
őstag
nothfacingnél a cherry profile kupakok nem klappolnak teljesen, ezért azt nem tudod rárakni
Nem arról van szó, hogy nem megy rá a cherry profil, hanem az lehet a gond vele, hogy a home row (A..Ű) esetén a kupak oldala előbb éri el a kapcsolóház élét, mint ahogy a stem bottom-outolna, és emiatt más a hangja és más az érzet is. Ez van, akit zavar, van, aki észre sem veszi. Megoldások is vannak rá. Pl. lehet vérmérséklettől függő keménységű O-ringet rakni arra a sorra, vagy eleve olyan kapcsolót tenni a bill.-be, amit úgy terveztek, hogy ez ne legyen probléma (pl. a Gateron Oil King ilyen, ha jól emlékszem).
Ezt csak azért mondtam, mert a cherry profile-ból van a legnagyobb választék, csak emiatt nem biztos, hogy érdemes levetni.A box switch kérdés szerintem preferencia kérdése. Pusztán attól, hogy box, nem biztos hogy jobb. Pl. a Kailh alap box kapcsolóit (Red, Brown) kevesen szokták dícséreni, a Silent verzókat sem. A Click Baros clicky-k viszont tényleg kedveltek.
Azt is érdemes belevenni a képbe, hogy a legtöbb Box, amit láttam, azok egyben porvédő "gallért" is kapnak a kereszt köré, ami az O-ringezést nehezíti meg, vagy inkább lehetetleníti el.M.
-
nyunyu
félisten
válasz elite.cs11 #79229 üzenetére
Pl. 1800 vs hagyományos billzet:
- Del-End-PgDn trió egy sorral feljebb profilt igényel (R3 helyett R4 *)
- Num- eggyel lejjebb van (R4 helyett R3)
- szokásos R2-R3 Num+ helyett R2 Num+
- 2U széles R1 Num0 helyett csak 1U széles
- 2.75U jobb Shift helyett 1.75U jobb Shift
- alsó sor kupakjai tök mások (winkeyless 1800 még ugyanazt az 1.5U-1.5U-7U-1.5U-1.5U elrendezést használta, mint a winkeyless hagyományos, csak nem volt rés a Ctrl és Alt gombok között)75% billzeteken általában a Home-PgUp-PgDn-End volt a szokás, ehhez a hagyományos billzeteken szokásosokon kívül kell:
- eggyel lejjebb, R4 helyett R3 PgUp
- eggyel lejjebb, R3 helyett R2 PgDn
- kettővel lejjebb, R3 helyett R1 EndPlusz a Keychron is akciózott, némelyik billzetükön Home-End-PgUp-PgDn a sorrend, ehhez kell:
- kettővel lejjebb, R4 helyett R2 PgUp
- kettővel lejjebb, R3 helyett R1 PgDnMásik billzettükön meg PgUp-PgDn-Home-End a sorrend, ehhez kell:
- kettővel lejjebb, R4 helyett R2 Home
- kettővel lejjebb, R3 helyett R1 End96%-osakhoz az F12 után, numpad fölé R4 gombok kellenek, de ezt az 1800 kupakjai lefedik.
Osztott BackSpace helyére 2 R4 kupak kell, jellemzően 1U BackSpace és 1U \
HHKB Enter környéki variációját, Unix billzetekre jellemző Ctrl elrendezését nem akarom kifejteni, az viszonylag keveseket érintő rabbit hole.
Plusz még ott a japán JIS layout is, az extra layer váltóival.
*: csak azért is a szabvány számozást használom, nem az első custom kupakszetteknél az SP által erőltetett fentről lefelét, amit a GMKra átálláskor is használtak a dizájnerek.
GMK alulról felfelé számozna.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz elite.cs11 #79229 üzenetére
A GMK fentről lefelé 1-1-2-3-4-4 számozását használtam a hozzászólásban.
PgDn esetében az R1 az 1800-as layouthoz kell, R2 TKL/100% esetében, R3 és ritkábban R4 65%/75%-hoz.
PgUp esetében az R1 a TKL/100%/1800/65%/75% layoutokhoz kell, ritkábban R2 65%/75%-hoz.
Del esetében az R1 egy rakás layoutokhoz kell, 1.5u R2 HHKB-hoz (vagy Delete, vagy Backspace), R4 némelyik egzotikus 60%-osnál szokott előfordulni.
Home esetében ugyanaz van, mint PgUp-nál.
Ez és ez kompatibilitás terén eléggé jó készletek, ha kíváncsi vagy, miért került be adott billentyű adott sorba, akkor kérdezz rá.
[ Szerkesztve ]
-
elite.cs11
senior tag
Amúgy mi alapján adják az extra gombokat? Pl bizonyos szetteknél miért van pg up/down-ből mind R4-R2, de a Delből csak R4-R3, a Homeból meg csak R4.
Vagy csak én vagyok ilyen furcsa egyed, hogy sose használom a pg up/down-t, és mégis abból adnak úgy, hogy minden layout-ra illeszkedjen biztosan?
-
Köszi az infókat.
"Az R1 End az megszokott dolog, az R2 Home az Keychron
sajátossághülyeség."Ja tényleg, R2 Home nincs is a fenti szettben. Amúgy arra gondolsz, hogy általában
Home
PgUp
PgDn
End
szokott lenni a sorrend, nem pedigPgUp
PgDn
Home
End
? Előbbi tényleg logikusabb lapozásnál, s pont ezért lenne jó, mert gyakran használom. Mondjuk át lehet programozni, ha másik keycap szett kell, ennyi belefér.Egyre szimpatikusabb a K2, valaki vegye el a kedvem tőle.
-
Ispy
veterán
válasz lezso6 #79224 üzenetére
Én is 75 százalékban gondolkodtam elsőnek, de szerencsére lementen 65-re, én 1 nap alaptt hozzászoktam (isot is elhagytam, ha már minden is ansi), f sor layeren, esc helyén 0, az Í-t meg pár probálkozás után megszoktam hogyan kell használni. Viszont a 65 százalékos tök pici cuki egy 75-höz képest. Ha kell oda tudom adni a tester68-at, azon teszteltem én is a layoutot, igaz a tab nem megy, mert kinyírtam rajta az első nap. Arra jó, hogy az ember beledugdossa a switcheket és kipróbálja milyen. A mappinget a win saját cuccában is meg lehet csinálni, aminek most nem jut eszembe a neve.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz lezso6 #79209 üzenetére
Aha, tehát egyediből csak ABS van.
Ne keverd össze a mostani ABS-t és a gamer billentyűzetek festett ABS-ét. Az előbbinél magán a műanyagon gépelsz, az utóbbinál jobb esetben a festékréteget védő bevonaton, rosszabb esetben vagy a bevonat lekopása után a festéken, aztán ha az is lekopott, akkor jutsz csak el a műanyagig.Anno volt egy ilyen oldal, hol lehetett rendelni ilyet, egyedi grafikákat tölthettél fel ha jól emlékszem.
Most is van, csak drágán adnak gyenge minőségű kupakokat. Ha nem világítósat választasz, akkor vékony ABS-re pad printing, ha világítósat, akkor vékony festett-lézerezett ABS lesz a vége.A legtöbb értelmesen megtervezett kupakkészlet esetében megpróbálnak minél többféle kiosztást támogatni, így például End billentyűből tipikusan 2-3 darab is van ezekben különböző sorokba helyezhető módon.
egy Keychron K2 (65%) esetén a home-end már R2-R1 profilú
Az R1 End az megszokott dolog, az R2 Home az Keychronsajátossághülyeség.A dyesub amúgy otthoni körülmények között is összehozható, ha veszel blank kupakokat, vagy a Taobaóban alámerülve biztosan találni olyan kínai garázscéget, aki egy készletnyit is hajlandó legyártani neked (a garázscég ebben a mondatban nem negatív felhangú, hanem a cégméretre utal, az általam itt sokszor ajánlott XMI/Xiami/21kb és a Shenpo is 1-2 emberes show).
-
válasz elite.cs11 #79211 üzenetére
Ja, akkor jó, mert így egy "hülyébb" kiosztású billentyűzettel sem lövöm magam lábon, ha keycap szettet szeretnék cserélni.
Lehet egy Keychron K2 is szóba jöhetne, a 75%-kal spórolok még 5 centit, miközben még pont rajta minden, ami kell nekem. Persze ezen sincs VIA/QMK támogatás alapból, de mókolt firmware elvileg itt is opció.
-
dqdb
nagyúr
válasz lezso6 #79203 üzenetére
K6 esetében nem, de egy egyszerű AHK scripttel felcserélhető a 0-Esc funkcionalitás billentyű. A K6 Pro programozható, most lusta vagyok megnézni, hogy ISO változat akad-e már belőle.
Van egy csomó 65% itt a hardveraprón, ami méret egyébként is érdekelne, hátha esetleg bejön, csak ez már extra kockázat lenne újonnan drágáért
65% szerintem már az a méret, ahol szerencsésebb, ha a billentyűzet alkalmazkodik a kezedhez, és nem a kezed a billentyűzethez, azaz a kiosztást szabadon tudod variálni. Ha tényleg olcsó, akkor a kockázat kicsi, és nemcsak a kapcsolótípus, hanem a fix kiosztás terén is okosabb leszel.Másik kérdésem, hogy a Varmilo billentyűzeteiről mit kell tudni? Jól látom, hogy nincs semmi zajelnyelő bennük, s csak a magyar PBT kupak miatt ajánlottak?
A magyar PBT kupak nélkül is ajánlottak lennének, mert maga a billentyűzet is jó. Semmi gamer csicsa, "csak" egy billentyűzet. Ha árulná itthon valaki és lenne ISO termékkínálata, akkor a Leopold neve is sokkal többet lenne emlegetve itt.A billentyűzet jósága és a beletömött szivacs között nincsen korreláció vagy negatív korreláció van. A megléte jó esetben azt jelzi, hogy a gyártó látta, hogy szivacs nélkül nem túl jó lett a billentyűzet hangja, de ezen nem tud/akar változtatni, rosszabb esetben a gyártó csak azért adja, mert ez a divat.
-
Ispy
veterán
Lötyögést nem tapasztaltam, de vannak slotok, ahol gyengébben tart és a kupakkal együtt ki tud jönni a switch is, ha nem figyel az ember. Nyilván a hot swapnak vannak előnyei, meg hátrányai, pont mint a forrasztósnak is. Ha az ember még nem állapodott meg én nem forrasztanék, ha csak nincs rá erős vágy, ha már tudod mi kell neked és mit akarsz, akkor a forrasztás tartosabb megoldás lehet, bár ha nem húzogatod kibe a switcheket a hotswappal sem lehet nagy baj.
Igen a box switchek jobbak, én is ezt hallottam, bár az okát nem tudom, talán nem dölöngélnek rajta a kupakok úgy, mint a simán.
Kompatibilis szempontbol van a 3 pines meg az 5 pines, azt hiszem (én is bab vagyok), szóval az 5 pines nyákba mehet mindkettő, a 3 pinesben meg nyilván nem, más nem nagyon van, azt hiszem, kb ennyi. Illetve ami mégszokott lenni, hogy ha ledes a lap, akkor lehet northfacing és southfacing, de a nothfacingnél a cherry profile kupakok nem klappolnak teljesen, ezért azt nem tudod rárakni. Szóval ha rgb és cherry profil a cél, akkor délre néző ledeset kell keresni.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Ha az ember fia beleszerelmesedik a Monokei Standard-ba akkor EU-n kívül hol érdemes beszerezni?
Group buy volt azzal a felütéssel, hogy idővel állandóan kapható termékké válik, de még nem láttam híreket következő körről/in stock árusításról. ProtoTypistnál még akad a rózsaszínből, azonos áron adják ,mint az MKEU, fizetéskor kifizeted az áfát is, tehát nem lesz sem vámkezelés, sem egyéb költség, cserébe a szállítás drágább.Milyen korszerű jobb alternatívája van egy MX Blue kapcsolónak, ami nem olyan hangos, de elég erősen kell lenyomni és határozottan is kattan.
Lezsó és a neki írt hozzászólásokat nézd vissza a topikban az elmúlt 1 napból, éppen ez volt a téma. A hangosság érzete erőteljesen függ a hangszíntől, egy Kailh Box és abból a heavy click típus hangosabb, de mégis jobban esik hallgatni.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Zaied
addikt
válasz [Prolixus] #79202 üzenetére
[Prolixus]
Köszi, titkon reméltem, hogy nem ilyen kikoptatott márkák közül kell választanom, szóval a lista inkább az elképzelés illusztrálására szolgáltIspy
Rendben visszaolvasok.
Bab vagyok a témába, főként az érdekelne, hogy ezekkel a gyors foglalatokkal mi a kompatibilis, mire kell/kell e figyelni, mivel nem nyúlok mellé(olvastam hogy lötyöghet benne).
Meg olyat is hallottam hogy a box switchek "jobbak", igaz ez? -
Ispy
veterán
válasz elite.cs11 #79211 üzenetére
Ha nyerek a lotton mindenkit meghívok egy egyedi dyesub pbt kupakra.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz lezso6 #79212 üzenetére
Nem nagyon van ilyen, mert a technólogia drága, egyedi öntőforma kell hozzá, ami szintén drága, ezért senki nem csinál ilyet, illetve csinálnak néha egyedi kupakokat, ami meg lehet venni, de nem sajtát elképzelés alapján.
Olyan lehet, hogy valami mártogatós abs kupakra lézerrel neked megcsinálják a felíratot, de hát hmm, én olyat nem vennék, ami fél év alatt szétfényesedik/kopik az ujjaim alatt.
Mondjuk én egyáltalán nem vennék abst, mert pbt fan vagyok, szóval ebben nem én leszek az embered.
[ Szerkesztve ]
-
Egész pontosan egyedileg feliratozottra gondolok. Tehát nem speciális formára, amit 3D nyomtatsz.
Anno volt egy ilyen oldal, hol lehetett rendelni ilyet, egyedi grafikákat tölthettél fel ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
elite.cs11
senior tag
Sok keycap szetthez adnak extra gombokat ami mas sorba illik, pont amiatt amit mondasz. Vagy ha olyan pont nincs benne, akkor az ember odatesz egy novelty-t.
[Ennel] peldaul 3 darab pg down van, r3, r2 es r1 sorba is tehetedOlyanrol meg nem hallottam, h valaki emiatt gyartatott egyedit. Vagy a millliardosok csak nem hangoztatjak ezeket
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Hát ezt majd a többiek, vannak itt nagy hekkerek én nálam a 65 az alja, amin még kényelmesen el tudom képzelni a munkát, utána már layer layer hátán, cserébe nem sok mindent nyersz már, max pár centi helyet.
Még mindig nem teljesen értem mit értesz egyedi alatt, hogy 1-2 darab kupakot legyártani?
Én most vettem egy ilyen szettet:
Itt látod mik vannak benne, megnézed neked mi kell a billre és ha fedik egymást, akkor jó lesz neked.
[ Szerkesztve ]
-
Aha, tehát egyediből csak ABS van. A profil kapcsán arra gondolok, hogy pl OEM profilnál normál esetben a home-end keycap az R4-R3, de pl egy Keychron K2 (65%) esetén a home-end már R2-R1 profilú. Ezért ha más kupakokat szeretnék, akkor nem tudok hagyományos OEM szettekből legózni, hisz nem stimmel a profil, egyedit kell gyártatni.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz lezso6 #79207 üzenetére
Igen, varmilot megvesz, használ, vége.
Én nem tudok egyedi kupak lehetőségről, a pbt gyártása drága és csak nagy mennyiségben csinálják, talán valami 3d nyomtatott cucc lehet, de nem vagyok képbe ezzel. Inkább válassz a meglévő 1000 közül, esetleg többet variáljál össze, persze a layoutra figyelni kell, gondolom cherry profilera gondolsz.
-
Igen, ez VIA/QMK megvan, de azt nem írja sehol a gyártói oldal, szóval nincs. Közben rákerestem, mókoltak hozzá githubon firmware-t amivel mégis van support rá, cserébe nincs BT.
Akkor ezek szerint a Varmilo leginkább a magyar PBT kupakokról szól, esetleg a Varmilo saját switcheiről, készen megveszed, örülsz és ennyi. Akkor nekem nem nyert.
Lehet nagyon noob kérdés, de ha egyedi PBT kupakokat szeretnék akkor merre érdemes nézelődni? És 65% jellegű egyedi kiosztású billentyűzetekhez mennyire szívás ez a key profile miatt?
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Pont pár hozzászolással korábban volt téma, az mx vonalnál kb csak jobb opciók vannak, nekem a kailh box jade van, az biztosan jobb, van a white, ami picit gyengébb és van a navy ami meg picit erősebb rúgóval szerelt. Meg még 100 féle clicky és 100 féle taktile. Meg vannak lineárisak erős rúgóval stb.
Aki akar nálam a jade-et kipróbálhatja, ha ezen a vidéken jár....
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz lezso6 #79203 üzenetére
Ha olyan a bill, akkor átlehet programozni, qmk/via, ha ezt nem tudja marad a szoftveres buzergálás, winben.
A keychronok általában viaval programozhatók, nekem is az escen van a 0. Egyébként meg kb azt csinálsz, amit csak akarsz, nézz utána a viának. Bonyibb, de mégokosabb meg a qmk programozása.
Varmilo egyébként nem rossz, nekem 4 évig volt, ha out of box megoldás kell. Ha már a diy is játszik, akkor nem erős eresztés. Forrasztós switchek, zörgő stabok, én oringgel használtam, mert egyébként nagyon kongott.
[ Szerkesztve ]
-
Keychron K6 esetén az Esc billentyűt át lehet programozni arra, hogy alapból 0-ként viselkedjen és Fn-re legyen Escape? Meg egyéb gombokat is? Gyártó oldalán nem találtam semmit, nem lehetne?
Azért kérdezem, mert lehet az lenne célszerű, ha vennék valami használt blue switches bármit viszonylag olcsón. Van egy csomó 65% itt a hardveraprón, ami méret egyébként is érdekelne, hátha esetleg bejön, csak ez már extra kockázat lenne újonnan drágáért. Esetleg van egyéb bejáratott használtpiac ahol érdemes körülnézni? Vagy kölcsönző, ahol 1-2 hétre lehet kapni billentyűzetet?
Másik kérdésem, hogy a Varmilo billentyűzeteiről mit kell tudni? Jól látom, hogy nincs semmi zajelnyelő bennük, s csak a magyar PBT kupak miatt ajánlottak? Dizájnra pont ezek jönnek be, a CMYK különösen.
[ Szerkesztve ]
-
Zaied
addikt
Ha az ember fia beleszerelmesedik a Monokei Standard-ba akkor EU-n kívül hol érdemes beszerezni? Vagy lesz e újra készleten EU-ba, ha igen kb mennyi idő szokott lenni?
Milyen korszerű jobb alternatívája van egy MX Blue kapcsolónak, ami nem olyan hangos, de elég erősen kell lenyomni és határozottan is kattan. Pont a MX Brown és Red amivel szerelik nem a szívem csücske, meg akkor már gyorsba ki is próbálhatom a kapcsoló cserét .
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Építő/felújító topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- EA Sports WRC '23
- LEGO klub
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Watch Dogs: Legion
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Hyperx Alloy Origins Core (TKL, linear red kapcsoló)
- Aula membrános gamer/multimédiás billentyűzet
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus NON RGB billentyűzet - Glorious Panda, Rain Forest Dye
- A+ K77B Mechanikus gaming billentyűzet, RGB világítás, Fekete
- 25.02.03 UTOLSÓ BONTATLAN STEELSERIES TERMÉKEK BOMBA ÁRON! ÚJ, AZONNAL ÁTVEHETŐ!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest