- sziku69: Szólánc.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ldave: New Game Blitz - 2025
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Aktív témák
-
-
Viszlát
addikt
Nyilván relatív
Még az ősszel belefutottam Pécs felé egy kanyarba zuhogó esőben, de úgy, hogy már azt néztem, melyik két fa között kéne majd valahogy átlavírozni, a kocsi meg csak kanyarodott, kanyarodott, még a segge se mászott el egy centit se. Azt hiszem a pontos megfogalmazás, hogy a Vectrámra tökéletesen elég
-
Integra
titán
vagy nem volt még jobb gumid
majd ha találkozol bridges accordos kollégával kérd már meg hogy mutasson azzal egy kört, tanulságos lesz szerintemfőleg esőben élvezet.
én legalábbis imádom vesőben nyomni, félelmetes magabiztossággal teszi a dolgát, mikor mások korcsolyáznak meg paráznak ezzel nyugodtan beteheted kanyarba amit már a józan ész amúgy nem engedne.
de a lényeg hogy elégedett vagy vele! -
-
Integra
titán
az összes ats tulaj ismerős lekoptatta amilyen gyorsan csak lehet aztán váltottak is bridgre, gyárilag azzal szerelték ezeket az accordokat, hát nagy lószar szerintem is. meg is értem, mert vicc amit művelt vízben, de szárazon se volt valami nagy durranás. senki sem volt jó véleménnyel eddig róla. pedig accordokon a futómű miatt nagyon kilehet aknázni a gumik adta képességeket.
mondjuk természetesen ez relatív, mondom inkább úgy, hogy sokkal jobbak vannak ennél a guminál.
nekem sp sport 2000se is volt, tiszta agyrém volt, kész életveszély volt vizen. -
blunt
aktív tag
-
Integra
titán
válasz
dragonfx #285 üzenetére
bazeg, ott van re720-as 31ezerért akciózva, ami szerintem amúgy még olcsóbban is beszerezhető...
ennél erősebb bitangabb tartósabb abroncs mai napig nem sok van, és olyan felnivédő peremcsíkja van ami szintén egyedi. és szárazon és esőben is istencsászár
látom van ott sportmaxx dunlop meg sp sport2000, ezeket kerülni kell ahogy az sp9000-ret is -
Viszlát
addikt
-
szatocs
őstag
Én sem sajnálnám a pénzt a gumára. Ahogyan egy jobb fékre sem. Mert nem azt kell nézni, hogy mennyivel többe kerül - húha, soknak tűnik az a + 20-30 ezer ft, de lehet, hogy csak 10e - de életet menthet, az autót is védheted vele, mert nem biztos, hogy minden olyan helyen megállsz a rosszabb fékkel/gumival, ahol a jobbal biztosan. Jobb úttartás szárazon-esőben-hóban, kinek mi tetszik.
-
blunt
aktív tag
Egy példát tudok felhozni. Pont a napokban, amikor az a viharos eső volt, kellett mennem a ferihegyire valakikért és az M5öst választottam. Nem kell gondolom magyarázni miért. (nagyobb csomagtér, kényelmesebb 3 emberre...)
Visszafele jöttünk az üllőin, a lámpa már sárga volt ezért lassítok kb 90ről. Én simán megálltam, de mögöttem nyomta egy tuning opel és későn kezdett fékezni, ezt látván felengedtem a féket a kocsim gurult előre, a srác meg gondolom vágta, hogy jobb lesz ha nem jön nekem, mert - bár alapjában azt hiszem teljesen nyugodt vagyok - ő is tudta, hogy lehet neki fájna jobban ez a dolog. Félrerántotta a kormányt a belső sávba, majdnem nekikoccolt 2 autónak csikorogtak a vizes úton(!!) a gumijai. Hát bazeg..
Szóval mindenki vegyen jó gumit és ne sajnálja rá a pénzt. Hosszútávon megéri!
Elvégre ez a 4 kerék az, ami érintkezik az úttal közvetlenül. -
Viszlát
addikt
Szerintem is becsülendő. És nem csak a megállás tekintetében fontos a gumi, pl szerintem nem elhanyagolható tényező a vízkiszorítás sem (nem ismerem a szakkifejezést), hiszen a magyar utakon annyi vízátfolyás van mint sajton lyuk. És aki ezt nem tudja, nem értékeli, annak nem volt komolyabb gumija, ez tuti.
-
blunt
aktív tag
szerintem, mindentől függetlenül nagyon tisztességes bambano-tól, hogy nem sajnálja a pénzt a jó gumikra! Vele ellentétben nem sokan gondolkodnak így magyarországon. Tényleg borzalmasan számít a gumi, de ez már elhangzott párszor
Gondoljunk bele, ha tényleg azon a 10-15 centin múlik egy katasztrófa! A pénz egy olyan dolog, ami helyettesíthető (dolgozol, akkor lesz pénz), de az emberi élet, vagy az, hogy valaki elveszti a lábát/kezét egy balesetben, az semmivel sem pótolható!
[Szerkesztve] -
dragonfx
veterán
Jó akkor finomabban, kétségbe vagy esve hol találsz számodra megfelelő abroncsot, miközben tele a piac olyna abronccsal amit keresel, és jóval az az ár alatt van mint amit te írsz.
Hát nem is kell oda süllyedni, de egy vectra nem prémium autó már bocs, de ettől függetlenül hyper szuper ultra best abroncsot szeretnél rá.Szerinted ennek van értelme???..Ha azt mondom te is hasonló autóval rendelkeznél mint blunt 2 autója azt mondom ok vegyél sportautóra sportabroncsot....de egy vectrára????
.....
225/45/r17---Tessék [link]....első 10 után sorba ott vannak az általad említettek>>>ott van a pirelli potenza, lejjeb ott a p7 és p zero is megáll 35e-be....picit messze vannak a te általad említett 46-60e-től.....ezt még te is beismerheted
De találsz good year F1gyet és dunlop sport szériából is többet.
Mind1ik kitünő abroncs látatlanba, nem noname gyártó neves terméke.
A kussolt nem írtam, és a pampog neme gyenlőa kussollal.
[Szerkesztve] -
bambano
titán
Azt is ki lehetne számolni, hogy 15m/sec-ről milyen távolságon lehet megállni, ha az autód 5.8m/(s*s)-cel tud lassulni (nekem anno azt tanították, hogy ennyi az elvárás) vagy ha az autód 1.3g-vel azaz 9.81*1.3-mal tud lassulni, mint az m5-ös bmw.
12,75m/s^2 lassulásnál ugyanezekkel az adatokkal 20,82 méter a féktávolság, 9-nél 24,5 méter, 5,8-nál meg 31,4. Vagyis ha a kresz által elvárt minimumtól az egyik legjobb elérhető technikáig nézzük a palettát, majdnem másfélszeres a különbség. Ha 9,1-es lassulást tudott volna ugyanilyen feltételezett helyzetben a rendszer, akkor 24,36 lenne a fékút, ez már kasztnis nélkül nélkül.
Tehát fel lehet úgy is fogni, ahogy te mondtad, hogy menjek lassabban kicsivel, meg fel lehet úgy is, hogy minimálisan jobb gumi már megóvott volna a balesettől. A valódi életben pedig az a tanulság, hogy mindig lesz egy paraszt, aki nem adja meg az elsőbbséget. -
lenox
veterán
Amugy ha 10 centin mulott, akkor az nem csak a gumin mulhatott, hanem a sebessegen is. Szal ha pl. 15 m/s-cel mesz (54 km/h), 9 m/s2-tel tudsz fekezni, es mondjuk 0.8 sec a reakcioidod, akkor 24.5 m-en allsz meg. Ha csak 14.9 m/sec-cel mesz, akkor mar tobb, mint 10 centit nyersz, szal 1.5 km/h-n se mulott.
Szal szarabb gumival lasabban kell menni, ez a tanulsag.
-
Integra
titán
-
lajafix
addikt
nekem pirelli p6000 powergy van 205/55r16 méretben, nyári és jó gumi. Na jó nem csak az én max 140-150emhez, hanem az adac szerint is. Kicsit hangos, esőben és szárazon is kitűnő.
-
Integra
titán
válasz
BlacKSouL #267 üzenetére
nemtom megmondani
tbs-nek abban igaza van hogy idióta egy méret ez, ha ez van a cityn, mert illene rá a 195/55 vagy /60-as méret már.
azok jó árú gumik, mert sokan gyártanak rá, általánosan elfogadott méret.
minél ritkább egy gumiméret annál drágább is sok esetben.
de egy telefont megereszthetsz te is az érdi srácnak, hogy legalább árral tisztában legyél.
szerintem ez a 35 irreálisan sok, mert ezért már 195/50R15 méretben is a legjobb sportgumikat kapja meg az ember, a felső kategóriásakat, de még nagyobb méretben is komolyakat kapsz ennyiért -
vati
senior tag
válasz
(Kolombusz) #269 üzenetére
Sajnos nem, csak az Origo aprón lehet, de ott kisebb a választék.
(de ha mégis lehet, és rájössz hogyan kell, írd megj)
-
vati
senior tag
Szerintem száraz úton nincs mellbevágó nagy különbség a mainstream és a prémium gumik között féktávolság tekintetében, ideális útviszonyokra már nehéz újat kitalálni. Amikor már csúszik egy átlagos gumi, túl gyorsan mentél. A kritikus terület a vizes útfelületen viselkedés, vagy a hidegtűrés - mert ezen javítani más paraméterek (pl. kopás) rontása árán lehet.
Aki nem állandóan határon autózik, hanem átlagember módra, vsz akkor teszi a legjobban, ha inkább vizes útra optimalizált gumit vesz (silica, pl Falken ZE512 egy jó kompromisszum) száraz úton meg 10-20-al visszavesz a tempóból és máris megspórolta a prémium gumi árát.
Nem azt mondom, a drágább gumi egyátalán nem jobb, hanem hogy átlagembernek és az ő fél-egy millás autójához nem éri meg 200k-t gumiba fektetni.
Lehet számolni úgy is, 110-es tempóval + überszuper durván drága prémium gumikkal meg lehet állni 10 centire a ''cél'' előtt, de ha csak 90-el megyünk 110 helyett (defenzív vezetés rulez), a gagyi alsóközép kategóriás gumik is kényelmesen megfognak ugyanabból a távolságból.
1x majdnem fejreálltam gumi okok miatt (csak majdnem, egy pördüléssel megúsztam), az a régebbi fajta Michelin Energy XT volt, esőben. Azért nem Debica kategória, mégis vizes úton vsz életveszély. (amit akkor még nem tudtam)
[Szerkesztve] -
dragonfx
veterán
Ezt nem tudom mire alapozzátók.
4 gumit simán ki lehet hozni 70ből.
És akkor ilyeneket xaroztok le mint pirelli p6, dunlop sp sport, vagy good year......
Hát persze valószínű elhiszem hogy ezek xarok
Mind neves gyártó minőségi abroncsa....az hogy valakinek speckó igénye van...ja bocs...az meg ne lázadjon hogy 45 vagy 65...hanem ha kell vegye meg 85é és kussoljon, legközelebb elgondolkodik, miylne autót vesz -
(Kolombusz)
veterán
A használtautó.hu-n lehet megyére keresni?
Mert én nem találom, viszont nem akarok a szomszédnak egyesével átnézni vagy 500 hirdetést. -
Rick4
félisten
erre én csak egyet mondok: nemrég cseréltem le michelin gumikat (50ezres futás után) új pirelli P6ra, és még ha a két gumi közel azonos kategória is, rohadtul meg voltam lepődve, hogy a fékbe beleállva nem az van, hogy sikít a négy kerék, hanem belekapaszkodik az útba, és lassulok, mint állat. Kanyarsebességről, meg egyebekről nem beszélek.... marhára nem mindegy, hogy tigar gumid van, vagy valami normális. elvben egy új garnitúrát tervezhetsz 3 évre, 60ezer kmre. az olcsó szar újonnan legyen 60K, a frankó legyen 120K. nyilván nem kérdés, hogy 60ezerért nem fogok 3 évig szarakodni a kevésbé jobb gumival, egy koccanás is többe kerülhet, emberéletről nem beszélve..
anno kleber viaxer gumim is volt céges autón, nagy az volt az egyik legrosszabb amit próbáltam....csúszott, de legalább hamar kopott... -
dragonfx
veterán
Mekkora igazad van, ezt próbáltam vele érzékeltetni, dehát ezek szeirnt hosszú.
Ha jól tudom bambano vectrád van.
Na most egy vectrára nem kell 225nél szélesebb abroncs, de szerintem még a 205is megteszi. Talán a gts-re kell ennél szélesebb, de nem hiszem hogy olyanod lenne, de ha mégis akkor meg ne pampongj ha prémium autód van fizess mint a katonatiszt ha az kellett.
Én utánanézve mindenhol még az általad istenített pirelli p zero is 45-47 környékén van, de a 60at meg s eközelíti. De nem is tudom miért nem jó neked a pirelli p7.......fax tudja hányszoros német tesztgyőztes. Neémet autó német győztes gumi??..hát kívánni sme lehet jobbat, és 32-35be megáll az ára.Nem mintha ez nem lenen rohadt sok, de az említett 60tól messze van.
De amugy akkor már légyszíves írd már le pontosna milyne autóra milyen méretű abroncsot keresel, mert mostmár érdekel nagyon. -
BlacKSouL
addikt
-
bobsys
veterán
a 12K környéki gummák (pölö bridgestone) 165/65 r14 méretben melyik kategória akkor? alsó? közép?
-
bambano
titán
Egyébként pedig a piacot már régen szegmentálták a gyártók. Tattermammernek hétvégére tescoba járni jó az alsókategóriás gumi.
De lehet, hogy én civilben a körzeti orvosod vagyok és te éppen infarktust kaptál. Vagy lehet, hogy az internet szolgáltatód rendszergazdája vagyok és nálad éppen nincs net és nekem helyszínre kell mennem. Vagy én egy taxis vagyok és a munkám a pesti forgatagban zajlik az életüket rám bízó utasokkal. Melyik gumit tegyem fel az autómra?
Van olyan orvos ismerősöm, aki egy adag inzulinnal vágott már keresztül mindenen. -
BlacKSouL
addikt
A 70 éves papi a trabival 40 másodperc alatt gyorsul 100-ra, és jó ha tudja tartani a tempót, de leginkább 60-70-el közlekedik 90 helyett. Ráadásul papival együtt sincs szerintem 700 kilós a gép. Ezt vesd össze egy 1.8-as motorral szerelt mai középkategóriás kocsival. 8-9 körüli gyorsulás, 200 fölötti végsebesség, és 1400 kg. Ezzel is lehet úgy közlekedni mint a papi, de miért tennénk? Szabályokat betartva is lehet dinamikusan közlekedni. Másrészt menj neki egy kikanyarodónak a trabival mondjuk 60-al, és az új géppel. Melyiket éled túl? Egyikkel sem lehet kikerülni, de a trabi blokkolásgátló nélkül csúszik neki az ezeréves kikeményedett diagonál abroncsaival, a mostani meg az ABS-el az új nagyságrendekkel jobb tapadású gumikon sokkal jobb lassulást tud produkálni.
De másik teszt: Ugyanazt az autót szereld fel egy nagyon öreg, kopott kikeményedett gumival, vagy egy ennek megfelelő gyenge minőségű noname gumival, és egy modern, rendes minőségű gumival. Autózz azonos sebességgel, és fékezz blokkolásig. Az ABS vajon melyik gumival tudja hamarabb lelassítani a kocsit? A rossz gumi hamar meg akar csúszni, többet enged az ABS, a jó gumival később csúszik meg, nagyobb erővel lehet befogni a féket.
Az emberi tényező addig terjed, míg nincs olyan szituáció, ahol rajta kívül álló dolgok is szerepet játszanak. -
dabadab
titán
De hat ez egyaltalan nem igaz.
Maradva annal, hogy valaki elmulasztja megadni az elsobbseget es eled kanyarodik egy mellekutcabol (ezt eleg nehez masra fogni, mint az emberi tenyezore, nem?), akkor a jobb gumival lehet, hogy meg tudsz allni idoben, vagy ha felrerantod a kormanyt, akkor az auto nem pordul meg es nem csuszik az arokba.
Lehet, hogy magat a tevedest nem tudja megakadalyozni a jobb gumi, de az teljesen biztos, hogy sokat segithetnek a kovetkezmenyek enyhiteseben. -
Rick4
félisten
akkor ez most csajozós verda??? [link]
-
sowi
őstag
tudtok nekem ajanlani olcso pickupot? benzin, dizel mind1, az sem baj ha 5 szemelyes, de nem elsodleges szempont hogy rajtam kivul barkit is szallitsak vele
-
dabadab
titán
''ilyen meg olyan helyzetbe megcsúszik? hát kérem, a körülményeknek megfelelően kell közlekedni...''
Megkerdezhetnem, hogy mi szamit a korulmenyeknek megfelelo kozlekedesnek akkor, ha eled kanyarodnak egy mellekutcabol?...
''én se vagyok mindig nyugodt autós, de ha valami ne adj Isten történik, az nem azért lesz mer ilyen, meg olyan gumi van a kocsimon...''
Most igy hirtelen ezt talaltam [link] (a kanadai rendorseg tesztelte a gumikat, hogy miket vegyeken a rendorautokra), erdemes pl megtekinteni a 66. oldalon a vizes uton produkalt fektavolsagokat (van ott 18%-os elteres is ket gumi kozott), aztan ezt osszevetni a gumis allitasaival. -
Kicker
őstag
Természetesen kívánom, hogy innen mindenki éppségben és karambolmentesen kocsikázzon!
bambano: nem hiszem, hogy ennyit számítana egy gumi... kérdezd meg miért!
na de elmondom így is úgy is...
szóval ha megnézed, hogy a 70 éves öreg pl tud egy trabival közelekedni, pedig azon se szervo se semmi, egy papír doboz... de akár mondhatok suzukikat, és más 10 évesnél idősebb autókat, amiktől már alapból ódzkodik az ember, hogy ha beülsz, életveszély.. konklúzió: tehát megéri a pénzt akár egy tank is...
félretéve a tréfát: az emberi tényezők miatti baleseteket nem tudod elkerülni a 200 forintos garnitúráddal..
[Szerkesztve] -
sowi
őstag
ja normalisan, en ugy kozlekedek a roverrel, de az a semperit fosbanya ami rajta van, na azt fogom nemsokara baltaval lenyesni rola, csuszik hidegen, melegen, napsutesben, esoben, egy kalap szar egyszeruen keptelen normalisan atvinni a nyomatekot az aszfaltra...en inkabb kifizetek tobb lovet a normalis gumiert minthogy egy ilyen rettenet miatt kenodjek fol valaki seggere
-
blunt
aktív tag
Abban maximálisan igazad van, hogy egy karambol sok mindentől függhet, nem csak a gumitól, hiszen számtalan módon neked tud menni a többi marha. Viszont amit mi mondunk: lehet, hogy azon az 1 centin fog múlni az, hogy elkerüljük a balesetet és akkor viszont áldjuk az eget, hogy belefeccültünk x100ezer forintot a jó gumiba, mert megérte!
Természetesen kívánom, hogy innen mindenki éppségben és karambolmentesen kocsikázzon! -
bambano
titán
Én is magyaráztam a teherautósofőrnek, hogy normálisan kellene közlekedni, de abbahagytam, mikor megjött a tréler.
Az én gumisom se akar bőrt lehúzni rólam, mert tudja, hogy tele van a város gumissal. Ha nem tetszik az ár, megyek máshova.
Alsó kategóriás pirelli gumi a p6000-es. Ez az úgynevezett első szereléses gumija a pirellinek, ezt rakják sok autóra a gyárban. Ennek az ára 50 rugó. A pzero nero-nak, ami a másik véglet, ugyanabban a boltban az ára 58 rugó. A haver közben megszerezte 50500 forintért. Szerinted fogok elismerten szar gumit rakni a kocsimra 2000 forint megtakarítás céljából???
Ja, és te láttad, hogy milyen volt az a baleset? Ez is a kedvenc témám, amikor valaki bele akarja magyarázni, hogy amit én átéltem, az nem is úgy volt. Ha 10 centivel hamarabb állok meg, akkor nincs baleset, csak kis anyázás. Ennél sokkal nagyobb különbség van egy kommersz gumi meg a pzero nero között, tehát a 800 ezres kárból nem 600 ezres lesz, hanem 0 forintos. De bizonyára te tudod jobban, hogy én hogy törtem össze a kocsimat.
Ismételve magam: azon a négy tenyérnyi felületen múlik minden az autózásban. -
Kicker
őstag
normálisan kell közlekedni...
az én gumisom nem a bőrt akarja lehúzni rólam...
ON: abban azonban egyetértek, hogy nagyobb kategóriájú autóra más gumi kell, ami értelemszerűen drágább.. de -ismétlem magam- az alsókategóriás pl pirelli gumi normál autózáshoz tökéletes...
ja és azt hiszed hogy a 200ezres gumigarnitúra megvéd?? a 800ezres kárból max 600-res lesz, és megint vehetsz 200ér gumigarnitúrát... ettől függetlenül nem akarlak lebeszélni a premium gumikról, mert lehet Neked arra van szükséged...
[Szerkesztve] -
bambano
titán
Például arra használom a gumit, hogy távol tartsa az aszfalttól a felniket meg az egész autót. Nekem az első tengelyen akkora terhelés van, mint egy átlagos kisebb autó teljes súlya. Ha bemondom a gumisnak, hogy mekkora terhelésre, mekkora méretű gumit akarok, rögtön ugranak az árak az égbe. Még semperitből is 33 ezer az idevaló gumi.
Megnyugtatlak, ezek a gumik nem bírnak 50 ekm-t. Jobb esetben is max. a felét.
Körülmények: volt már, hogy elémkanyarodott egy teherautó. Pár centi hiányzott, hogy megússzuk, 800 ezer volt a szervízszámla. Ehhez képest 200 rugóért egy rendes garnitúra gumi igazán jutányos.
Végül még azt hagy mondjam: én nem azért tartok gumist, hogy megmondja, én mit szeretnék. Azért meg pláne nem, hogy megmagyarázza, csak olyan gumi lesz jó nekem, amit ő éppen el akar adni. -
Kicker
őstag
én nem értem annyira ezt a gumimizériát... mire használjátok? arra hogy rá tedd a felnire, és elmenj vele 50.000 km-t, vagy 40.000et arra ugyanolyan jó akármilyen gumi... ilyen meg olyan helyzetbe megcsúszik? hát kérem, a körülményeknek megfelelően kell közlekedni... ha versenypályára jársz, meg helyi menő csávó cédula van a homlokodon, akkor tessék, ott a premium gumi dupla áron...
én se vagyok mindig nyugodt autós, de ha valami ne adj Isten történik, az nem azért lesz mer ilyen, meg olyan gumi van a kocsimon... kerekperec megmondta a gumisom, hogy ennél drágább gumit felesleges venni, mert az is ugyanazt tudja, és nem a forma 1-ben vagyunk.. -
Integra
titán
neeeem nem ilyen puccos helyre kell gondolni
érd, balatoni út 80.
egy nagy családiház alja a kerítésen kurva nagy bridgestone molinó.ű
06/23/375-730
amúgy légkulcs nem gond ilyen szempontból mert úgysm húz maxra, azt csak nyomatékkulccsal lehet.
egyébként utálom a légkulcsot mert szétgányolja a krómozott szép csavarokat..
[Szerkesztve] -
bambano
titán
Nem az a gond, hogy véleménye van a pirelliről, hanem az, hogy megnézi azt a terméket, ami köztudottan a legvacakabb és ez alapján megköpködi a legjobbat. Ez egy átlagembertől se teljesen korrekt, egy szakembertől meg pláne. Jobban elfogadom objektívnek azt, aki azt mondja, hogy pirelli p6000-ese volt és az szerinte nem jó.
-
Kicker
őstag
vegyes ez a pirelli dolog... nekünk pl. 2 kocsira is rakták ezt a P5000rest nem a virsli, hanem egy-két fokkal szélesebb /nem néztem a számokat/... és pl a polon elég hangosnak tűnik, a tigrán viszont teljesen jó... engem ez nem is érdekel, de pl egy ismerősöm elkezdett oltani, hogy mekkora szar ez a gumi, mer tetü hangos... mondom 12E-ért mit vársz? vegyél 25E-ért valami műmájer gumit... ennyi..
-
Notes
senior tag
Szerintem sincs semmi baja a Pirellinek. Nekem pl. téliben ilyen van és csendesebb mint a nyári Dunlopom
-
bambano
titán
Sikerült. Azt mondta, hogy ő semmi pénzért nem tenne pirellit a kocsijára. Utána azt mondta, hogy az enyémre való méretben csak michelin-t tud adni, 60 rugóért, amit egy másik ismerősöm 46-ért tudna nekem szereszni. Úgyhogy köszönet a fáradozásodért, de ez a gumis a te gumisod marad, nem a mi gumisunk lesz...
Falra mászok azoktól az okosoktól, akik utálják a pirellit, és amikor rákérdezek, hogy milyet próbáltak, a legalapabb, belépő szintű gumijuk volt csak... -
Notes
senior tag
Tegnap láttam új Mondeókat. Nagyon jól néznek ki!
-
sowi
őstag
válasz
Xantomas #202 üzenetére
ironikus voltam egy picit
az 1.9es dizel ugytudom hogy nagyreszt a citroen mernokeinek koszonheto, de vegulis tokmind1, jo blokk es kesz
az 1.8as telleg szervizigenyesebb, es nem sokkal dragabban ki lehet fogni uo. autot csak az 1.9es dizellel akkor evidens melyiket erdemes megvenni, azert ezt sem kell felteni mert a turbos verziobol eleg szep eredmenyeket lehet kihozni
-
Rick4
félisten
válasz
(Kolombusz) #204 üzenetére
az a baj, ha mercedesből ülnek át, mindegy mibe fognak, sírni fognak...mondjuk a 190es nem nagy autó, tehát mérettel lehet pótolni a komfortérzést, de inkább opel astrát vegyenek...
-
dragonfx
veterán
válasz
(Kolombusz) #203 üzenetére
Pedig pont a fiesta ugrott be.
Hát igen mondjuk merdzsóból....fiestába.
A focusnál vigyázni kell a visszapörgésre rengeteg cégautó volt focus pár éve. 1.4-1.8as kapnak ennyiért simán.De a focus népautó szerintem.
Akkor már inkább egy opel vectra vagy tán mondeo, de mondeo vs vectra, akkor már inkább vectra.
Amugy mi a faxért akar mindneki fordot???...1 rakás xar szerintem...jó amik amcsiba futkórásznak azok nem, de amik itt vannak, hagyjuk már....
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
(Kolombusz) #203 üzenetére
-
(Kolombusz)
veterán
Egy szomszédom megkért, hogy keressek neki autót a következő feltételekkel:
-Opel vagy Ford
-2002-től
-1millió 700ezer-1millió 800 ezer
Mit ajánlanátok? -
Xantomas
őstag
Osztom a véleményed, de én úgy tudom, hogy a Citroen a kasztnin kívül, az SM után (pontosabban a GS, amiből később GSA lett kisebb változtatások után) már nem fejlesztett semmit se, csak egy pict módosította a magas szájízére. Akkor jutott a Maserati megvásárlása után olyan anyagi csődbe, hogy a Peugeot megvette, és lett PSA konyzern 74-ben. Az első közös autók az ''X-cars'' voltak, tehát CX, BX, AX, majd az utsó az XM, fordított betükkel, mint előfutár a következő generációhoz.
Személy szerint, én is úgy tudom, hogy a legmegbízhatóbb dieseleket a PSA csinálta, és ezt nem a totalcaros topicban olvastam, hanem erősen szervízes tapasztalat.
Az 1.8-as mitől barzasztódiesel? Azt tudom, hogy szervízigényesebb mint az 1.9-es de jóval agilisabb konstrukciónak tűnik, ráadésul több is benne a rajtett tartalék, pláne a turbósított változatban. -
tbs
addikt
Tildy! Megtértem..!
Fiat Linea SZEDÁN... Csinos. Nagyon. Tetszik.
Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest