Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- kenand: Szaunakályha- Helo Softhot/Havanna fűtőszálcsere
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az olyan 16 környéke ha a csak a gyári engedményt nézem (és remélhetőleg annál többet is engednek), annyiért rav4 hybrid elég bántóan fapados lesz (pl nincs körberadar, és az utolagos tartozék első radar nem tudom milyen, én direkt elkerültem). Mondanám corolla cross, de szerintem az nem éri meg (szerintem kicsi belül külmérethez képest).
Szóval 1.5 tsi-vel is megérteném a kodiaqot
Csak majd számolj be milyen volt a dsg megbízhatóság (én remélem jó, de én még félős vagyok ebben, most feleség autónál kihagytam, de ilyen opció kodiaq esetén nincs).
-
KoVee84
senior tag
Néztem feleségemnek az Australt én is, mert pont az a méret, ami neki még jó városba, autópályán is kénylemes és a gyerekek meg az edzőscuccaik is beférnek. De azt nem tudom tudod-e hogy városban ebben ez az 1.3-as, 160 le-es benzines automatával 10-11 körül fogyaszt. Ettől a Kodiaq 2-3 literrel kevesebbet eszik! (nekünk meg marad a hibrid vagy másik típus)
-
bandus
veterán
en hasznaltam 1.5 tsi-t golfban, octaviaban, a q3-ban meg a 2.0 tdi van. utanajaras nelkul ezek kb hasonlo sulyu autok lehetnek, es en a tsi-t jobbnak gondolom. szoval ha ezzel a dizellel szerinted ok a kodiaq akkor az 1.5 tsivel is elegendo lesz neked. debazert ramennek en is a nagyobb benzinesre
-
Csak felmerült bennem hogy biztos kodiaq-ot akartál írni? Mert az australnak méretben inkább párja a karoq (éljel a VW konszer hogy márkái a suv-jait mind egy betűvel kezdi...).
Ha tényleg kodiaq akkor én pályára az 1.5 tsi-t nem biztos hogy elégnek tartanám (2.0 tsi meg már ha minden igaz akkor "olajos" dsg-vel jön, melyet én hírhedt dsg rettegő is megvennék). -
molnarpeter
nagyúr
Összességében szerintem a Renault éri meg jobban, az árat és várható eladási időt figyelembe véve. (Pénzügyi stb szempontból értve - pedig az ízlésemhez a Skoda állna közelebb, de ésszerű szempontokkal csak 10-20 éves kor és 200-300e km után tudnám felé billenteni a mérleget.)
A DSG utóbbi néhány évben elég kiforrott lett, korrekt megbízhatósági statisztikával rendelkezik a VW topik alapján. A problémásabb régebbieknél is 200-250e km jellemző volt hiba nélkül. Kopadék nem sok keletkezik, illetve 2 külön olaj van benne, látszólag tényleg tudja az olajcsere nélküli üzemet (átlagos használatban). Persze jót tesz ennek is, de szvsz kevésbé kritikus. Javítással sokan foglalkoznak.
A CVT-vel nem vagyok annyira tisztában, Renault topikban talán okosabbak lesznek [link] bár konstrukció szempontból ezeknek az olajcsere szokott lenni a lelke (akár elő vagyon írva, akár nem
), mivel fém láncszemekből álló szíj hajt. Ha viszont úgy nézem, 8 év múlva a zsebben maradt 2M+kamatai bármilyen váltó javítást fedezhetnének, márpedig valószínűbb, hogy hiba nélkül teljesíteni fog 8 év/120e km alatt. Autópálya kevésbé tesz neki jót, viszont a higgadtabb vezetés/óvatosabb pedálkezelés növelheti az élettartamot. Ha baja van, drágább a DSG-nél és kevesebben javítják.
-
ParmaBoy
junior tag
Szia,
lesz kedvezmény, a kérdés, hogy mennyi, de erre nem fog tudni senki válaszolni, mert nincs egyértelmű válasz.
Az adott márkakereskedő profilján is múlik, hogy mire mennyit ad, simán lehet, hogy az egyik helyen azt mondják, hogy kp-ra magánszemélyként nincs, csak az előre fix, a másik helyen pedig élből adnak majd 10%-ot.
Általánosságban elmondható, hogy az egyik legrosszabb pozícióban vagy, mivel a kereskedőknek a flottás vásárlók érik meg a legjobban (nagy darabszám, visszatérő ügyfél, várhatóan az autó első 150k km-ben végig visszajáró szervizre), itt a legnagyobb a kedvezmény, utána az általuk leszerződött bankkal kötött lízinges ügyfél (ebből amúgy nem szoktak százalékot, meg hasonlókat kapni, sokkal egyszerűbb a dolog: a dílerek készlet finanszíroztatják a kocsikat, azaz a Toyota Takácsnak /nincs ilyen, fiktív név/ a gyártótól előre meg kell venni csomagban a kocsikat, pl. leszerződik az első negyedévre x darab corollára (kötelező vállalásoknak is kell lenniük, illetve a ritkább darabokból pl. GR Yaris csak y darabot kap az adott ország, és nagy rendelési darabszám esetén kaphat belőle a díler, amolyan jutalomként), amit ki kell fizetnie, ilyenkor ezt hitelből oldják meg, amiért nem kér kamatot a pénzintézet,(fél évig mondjuk, itt jön a csavar majd) cserébe elvárja, hogy a márkakereskedő terelje be szépen hozzá a vásárlókat.
Tudom-tudom, van ahol az importőr egyben díler, van aki nem készlet finanszíroz, ezer meg egy egyedi eset lehet, de alapvetően így működik a piac jelenleg, kivéve Tesla.
Sz@arul hangzik, de nem nagy buli a kp-s magánszemély vásárló, ezért keresni is többet akar rajta a díler.
Itt jön a DE: simán lehet, hogy van a díler által megvett készletből néhány darab, ami már 4-5 hónapja áll (nem feltétlenül a telephelyén, hanem le van kötve a gyártás neki a pontos extrával/színnel, mindennel), és ki akarja szórni, hogy nehogy kamatot kelljen fizetni utána, és a végen bukó legyen, így könnyen ad kb bárkinek, aki kifizeti azonos (sokszor 20%-ot meghaladó) kedvezményeket.
Illetve a fenti, az csak egy ok a sok közül, simán lehet, hogy az importőr (gyártó>importőr>márkakereskedő (díler) ) központi akciót hirdet, vagy el akar adni x darabot az adott modellből egy adott idő alatt, ezért magánszemélyként kp-ra is jutányos kedvezményeket zsebelhetsz be. A Nissan erre jó példa az elmúlt időkből.
A lényeg: nagyon sok az egyedi eset, ezért érdemes az ország különböző részeiről, több márkakereskedőtől is ajánlatot kérni, lehet, hogy macera, meg idő, de ha ha kiszámolod, hogy pár óra alatt tudsz százezreket keresni akár, akkor az nem rossz órabér, állj hozzá így.
Illetve, ha csak nagyjából van elképzelésed a felszereltségről, színről stb, akkor érdemes megkérdezni, hogy van-e esetleg hasonló készletes darab jó áron, mit látnak a rendszerben.És akkor konkrétabban, de még mindig általánosságban, mert nem tudok/akarok konkrét márkakereskedőek megnevezni: A Skodánál ki lehet fogni egy-egy jó ajánlatot szerintem így is, bár kicsit elkéstél, mert a facelift előtti Octáviákat szórták most ki és a Superb is új modell, akárcsak a Kodiaq.
A Mazda elég zsugorin bánik a kedvezményekkel még a flottás vásárlók esetén is (kivéve egy budai helyet, de ott a szerviz rész nagyon gyenge)
A Hyundai esetén sztem nem indulsz rossz esélyekkel, a Renault pedig elég erős modelloffenzívát folytat európa szerte, és ők régebben is odafigyeltek a magánszemélyekre, sztem itt is csurran-cseppen majd még.Illetve ha van ilyen vénád, akkor nyugodtan bemehetsz egy-egy szalonba, és személyesen is alkudozhatsz, simán működik és százalékokat lehet vele elérni (meg gumiszőnyeget.
).
-
ez nagyon függ a márkától és a márkakereskedéstől is, meg attól is, hogy készletes az autó, vagy rendelni kell
ParmaBoy szerintem jobb választ tud adni, de az én személyes tapasztalatom az utóbbi 5 évből az, hogy a legtöbbet az Opel szalonban lehet alkudni, a legkevesebbet meg a VW és a Mazda szalonban. a Suzukinál meg konkrétan nincs alku.
a kinézett típusok nagyságrendi legolcsóbb árát megtalálni amúgy hahun a szalonautó hirdetések között, a Tucsonnál pl 800 ezer - 1,2 millió körüli listaár kedvezmény van a hirdetéseknél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Opel topik
- OpenMediaVault
- Melyik tápegységet vegyem?
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest