- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
futo001
senior tag
válasz
kapal #228412 üzenetére
Bocs, ez hosszú lesz, de előre leszögezem nincs harag, mindenki mástól pedig szkúzi a hosszú offért.
Valamennyire egyetértek veled és éppen ezért soha nem terveztem kínai autó vásárlását ezelőtt. De ha belegondolsz, Tesla, Hyundai, Subaru is többnyire behozza az autóit, ők sem itt termelnek többnyire és lássuk be kimondottan népszerűek egész Európában, hosszú ideje. A BYD szerintem főleg nekik konkurencia, nem az európai márkáknak. Mi eredetileg, mint fent is látszik, kimondottan nyitottak voltunk a BMW-re, újan és használtan is. De mikor a kereskedő azt mondja, hogy beleteszi a tech csomagot meg az akusztikus üvegezést meg még valamit 17 ezer Euróért, a BYD pedig ingyen, a Kia meg a Hyundai 3000 Euróért többet is, az egy picit elgondolkodtad: azért tanultam és güriztem annyit, hogy többet fizessek a kevesebbért vagy hogy minnél többet kapjak a pénzemért? Mert itt már nem pár 100 Euróról van szó színre fújt tükörért. Ok akkor legyen pár hónapos használt: továbbra is 13 ezer Euróval drágább, már kevesebb garival és még mindig alacsonyabb felszereltséggel. Kicsit jobb de nem sokkal.
De ki felelős a helyzetért? Én, aki nem akarok többet fizetni a kevesebbért, vagy akik versenyképtelenné tették az európai autóipart? Szerintem vezetőink tartják a szöget az európai autóipar koporsója fölé, mi csak lassan kocogtatjuk azt. Lehet támogatniuk kéne az ipart, akár R&D laborokkal, adóengedményekkel, lazább előírásokkal és kevésbé erőltetett ütemtervvel a jövő megkötéseit illetően.
De felelős a gyártó is: ők is, mint a kínaiak vagy kóreaiak, áramvonalasíthatnák a kínálatot és felszereltségi szinteket. Vicces, de költséget lehet csökkenteni úgy, hogy közben többet adsz az egyszerűsödő folyamatok, raktározás és tervezés útján. Amúgy ez meg fog történni, nem hülyék ők sem.
A tarifaháború is egész érdekes szövetségek fele viheti Európát, Kínát és Kanadát ami hosszú távon gyümölcsöző is lehet. Ebből a megfontolásból sem feltétlenül úgy kell már nézni Kínára, mint akár 2 évvel ezelőtt.
Az egyedüli pici megbánás részemről a Skoda miatt van, mivel nagyon jónak tűnnek, elég jó dizájnt és felszereltséget adnak kimondottan versenyképes áron. Emiatt valóban van egy kis rossz szájízem és ez az, amit nem tudok magamnak sem igazolni érvekkel. Valamiért BYD lett.
Amúgy pont ma hallottam, hogy BYD épül(t?) Magyarországon, szóval igazából annyira nem is lőttünk mellé és ehhez a munkahelyteremtéshez is hozzájárultunk picit. Véletlen, de szépen betalált.Mi pl a boltban adott márkájú sajtot veszünk, mert a házunktól 13km-re egy családi farmon készül és nem csak minőségi, de a család is megérdemli a forgalmat és inkább támogatom őket. Boltba is a helyi láncba járünk, Lidl vagy Aldi nagyon ritkán esik meg, mert a helyi lánc nagyobb hányadban árul helyben termelt élelmiszert. Drágább, de nem sokkal.
Viszont itt most egy autóról van szó, nem annyira alacsony értékben, amit szeretnék több évig használni. Nem mellesleg a gyári szerviz, mint kiderült 16km a háztól. Sok szükség ne legyen rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Whirlpool AWO/C 51001 mosógép alkatrész
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest