Aktív témák

• Rick4

félisten

válasz dragonfx #1581 üzenetére

én épp tegnap cseréltem, kb 10 perc volt. meleg motornál érdemes, mert akkor ugye folyósabb az olaj. alul olajteknő, nekem 15ös kulcs nyitja. aláteszel egy régi 5 lityis kupát kivágott oldallal, azzal az oldalával felülre. szal csavar kiteker, olaj kifolyik. hagyod addig csöpögni, míg csöpög, kb. 3 perc. olajleeresztő csavar visszateker, meghúz, de csak normálisan. olajszűrő leszed, nekem a 3 karmos leszedő jött be leginkább, ahhoz kevés hely kell. lassan letekered, a végénél aláhúzod a műanyag kupát, és belefolyatod a cuccot, ami a szűrőben volt. új szűrő gumi peremét megkened egy pici régi olajjal, hogy könnyen felmenjen, feltekered, meghúzod érzéssel. olajbeöntőn beöntöd az olajat, beindítod a motort fél percre (már ha tudod mennyit kell önteni bele, és nagyjából benne van) utána hagyod 4-5 percig lefolyni a karterbe, megnézed a szintet..ha jó, akkor elpakolsz. a régi kivágott kupából átöntöd a frissen kiürült kupába a fáradtolajat, és elviszed szépen valami olyan helyre, ahol lehet tárolni. de alaphelyzetben tényleg egyszerűbb elmenni valahova, ahol ugyanezért 1-2K-t kérnek, és ők lesznek olajosak...

49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025

Aktív témák