Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
alemma
csendes tag
Sziasztok!
Tájékozódás képpen tudnátok segíteni nekem, hogy mennyire kellene átalakítanom a mostani configot és, így meglátnám mennyit kellene spórolnom az alábbi okok miatt:
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Alapvetően a cél lenne, hogy mondjuk a warzone 144/165 fps-el menjen teljesen stabilan.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Itt a kérdés számomra, hogy ezekből szerintetek mit tarthatok meg emiatt:
Gigabyte Gtx1060 3gb ddr5
MX500 500 gb
DDR4 8GB 2400Mhz kingston
Asrock B250M Pro4 alaplap
I5-7500
FPS hexa he-500
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Bármi amit kell a fentiekből lecserélek ha szükséges + egy sima egyszerű nem csilivili ház.
4. Mennyi a kereted rá?
Most pont azt szeretném megtudni hogy az 1. pont célja mennyiből tudna kijönni.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
A monitor is most lesz megvéve és G-snyc-es lesz (144 vagy 165 hz, 1080p).+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Semmi iránt nem vagyok elkötelezett. Használt is simán jó bármiből amiből úgy gondoljátok nem nagy kockázat.Köszönöm előre is ha ezekre tudtok bármit írni.
[ Szerkesztve ]
-
alemma
csendes tag
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Játék elsősorban, multi (MW3, CS2) vagy új single playerek.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Billentyűzet, egér, monitor van. Emellett van egy MX500 SSD és egy FSP Hexa HE-500 as tápom, ha ezek maradhatnak akkor jó, ha nem akkor ezekre is kérnék javaslatot.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Gápház és annak tartalmára, monitor, bill, egér van. Az SSD és táp ha maradhat akkor szintén nem kell.
4. Mennyi a kereted rá?
350-400k
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
MSI Optix MAG251RX monitorom van. FullHD, 240hz, G-Sync.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Igaz, hogy G-synces a monitor de egyéb okok miatt AMD kellene. Nem vagyok nagy tuningos cserélgetős típus.Amit eddig a topic alapján néztem (nyugodtan szóljatok ha mellé lőttem. nem kompatibilis vagy valami nagyon nem stimmel és más irányba menjek el):
Alaplap: Gigabyte B550 Aorus Elite
CPU: R7 5700X
Hűtő: Alpenföhn Brocken ECO Advanced
Ram: DDR4 32GB (2x16-os KIT) Fury 3600
SSD: Ha érdemben javít akkor talán Samsung 980 500GB M.2 PCIe
VGA: RX 6800
Ház: Deepcool Matrexx 40 3FS
Táp: Ha kell akkor FSP Hexa+ Pro 600W jó lehet?Köszi előre is!
-
alemma
csendes tag
válasz SyMbioTe #177327 üzenetére
Köszönöm szépen!
Az merült fel még bennem ahogy néztem az általam írt konfigot, hogy a Deepcool Matrexx 40 3FS házba belefér a 6800-as VGA? Ahogy láttam 320mm fér bele a 6800-ra pedig 340mm-et ír alza és ipon (a gyártónál 267 van). Ebben tudtok segíteni, hogy biztosra menjek? Plusz ha már írtátok, a gigabyte lapba ha úgy alakul érdemes 5800X3D-t tennem később? Vagy jobb lenne inkább TUF Gaminget venni?
KÖszönöm!
-
alemma
csendes tag
válasz Háegyenegy #177657 üzenetére
Szia, szerintem valami ilyesmit kereshetsz a bónusz kérdésben:
https://www.amazon.com/RSHTECH-Aluminum-Selector-Computers-Peripheral/dp/B0B45J651V?th=1Én annó ilyet vettem mert van tápellátása is ha kell (de nincs jack elosztó):
[ Szerkesztve ]
-
alemma
csendes tag
válasz vlacko #177707 üzenetére
Szia! Háegyenegynek privátban írtam, hogy ne itt szemeteljek, de hátha kereső kidobja ezt a topicot is majd másnak.
Szóval én is ugyanazon perifériákat használom laptophoz és PC-hez is. Ár érték arányban szerintem csak az USB-s eszközöket érdemes switch-el megoldani (korábbanírtam példát is). A monitort össze lehet kötni két kábellel, egy PC-be egy dokkolóba/laptopba megy, erre nem kell switch az inputot váltáskor automatikusan váltja a monitor, vagy manuálisan te is tudod a menüjében, de dugdosás nincs sehol.
-
alemma
csendes tag
válasz alemma #177325 üzenetére
Sziasztok!
A korábbi tervezés után az alábbi konfigra rá tudnátok nézni? Változtatás történt egy két helyen és biztos szeretnék lenni, hogy pl nincs-e valahol hiba benne, plusz hogy a jelenlegi tápom (FSP Hexa HE-500) kiszolgálná-e vagy sem.
Alaplap: Gigabyte B550 Gaming X V2
CPU: AMD Ryzen 7 5800X 8-core
Hűtő: D-Cooling SE-225-XT BASIC
Ram: Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz KF436C18BBK2/32
VGA: XFX Speedster SWFT319 ,Radeon™ RX 6800
Ház: Endorfy Signum 300 AirKöszi előre is!
-
alemma
csendes tag
válasz palfitom #177753 üzenetére
Köszönöm! Abban tudnál segíteni, hogy mit jelent a megfelelően beállított proci vga? Láttam egyszer egy videót linkeltél, esetleg van egy leírás/videó amit nyugodt szívvel követhetek mindkettőnél és nem rontok el semmit?
SyMbioTe: A CPUt ha minden jól megy 174 USD-ért (plusz kinti pici adó) sikerül megszerezni USA amazonról black friday-ben, ezért mentem el afelé (olcsóbb volt mint az 5700X). A VGA esetében még várok ilyen deal-ekre vagy itthon vagy kint, köszi az ajánlást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Házimozi belépő szinten
- Társasjáték topic
- iPhone topik
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RX 6700 Xt 12GB/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 2K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3080 10Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest