Hirdetés
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- POCO X6 PRO 5G VS Samsung Galaxy A54 - AnTuTu v10
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DEJVID
őstag
Sziasztok! Lassan vennék egy asztali gépet. 1150 procival szeretném, 8gb rammal, mATX alaplappal. VGA egyelőre nem szükséges, de azt is ajánlhattok. SSD, HDD, VGA, ház, monitor és perifériák nélkül 100-150 kb a keret. Játékra is kéne persze, fullhd felbontáson, de az újabb eyecandy játékokkal egyáltalán nem játszom. Inkább csak több éves játékokkal, illetve LOL, World of Tanks, CS:GO, szüval semmi túl megterhelő, de azt szeretném, hogy ezek fussanak maxon. Mit ajánlanátok? Alaplapnak kinéztem az ASUS x97M-plus-t, más márkát nem feltétlen vennék, de azért meggyőzhető vagyok.
-
DEJVID
őstag
-
DEJVID
őstag
Sziasztok!
Kéne egy asztali gép, de csak alaplap, cpu, ram, vga, táp érdekel. Játékra használnám, főleg CS:GO, LOL ilyesmik mennének rajta, de ha új gépem lennne, biztos belenéznék azért egy-két újabb autósba, meg a gta-ba is. Alaplapi hang teljesen hidegen hagy, illetve maximum mATX méretűt szeretnék, de az sem baj, ha mini ITX. A keret 200-250 ezer forint. Előre is köszi! -
DEJVID
őstag
Sziasztok!
Apukámnak kéne egy asztali gép netezésre, excelre, filmezésre. Alaplapnak egy Asus H81-M C-t néztünk ki, a régi nyomtató port miatt. Ház, hdd, ssd meg egy radeon hd4670 van az előző gépből, illetve a táp egy CHIEFTEC Turbo CFT-650-14C ez nem tudom, maradhat-e. Szóval ami kéne az proci, ram, ha kell, akkor táp.
Mit ajánlanátok?[ Szerkesztve ]
-
DEJVID
őstag
Sziasztok! Az alábbi gépet néztük ki:
Alaplap: ASUS H-110M-D (s1151)
Proci: INTEL Pentium Dual Core G4400 3,30GHz S1151
SSD: Kingston - 120GB 2,5" SATA3 MLC HyperX FURY
RAM: Corsair - 8192MB 2133MHz DDR4 ValueAz alaplapra a nyomtató port miatt esett a választás. A gépen Excel, filmek, videó stream, böngészés és flash játékok mennének. Jó lesz így?
-
DEJVID
őstag
Sziasztok!
Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign programokhoz kéne egy számítógép. A keret 250-300 körül van. Ha lehet, kérnék egy konfig javaslatot házzal, és anélkül.
Köszi! -
DEJVID
őstag
Sziasztok!
A Photoshop topikban már megkérdeztem, de nem kaptam választ. A Photoshop és az Illustrator mennyire igényelnek diszkrét VGA-t? Profitál belőle, vagy elég egy legújabb generációs IGP is?
Köszi!
-
DEJVID
őstag
válasz SyMbioTe #145008 üzenetére
Végül úgy néz ki, ráér eldönteni a VGA-t később is, így azt csak akkor vennénk, ha tényleg látjuk, hogy kell.
A felhasználás Adobe Photoshop és Illustrator lenne.
Ezt állítottam össze:ASROCK H370M-ITX/ac
INTEL Core i5-9600K
HyperX 16GB FURY DDR4 2400MHz CL15 KIT
SAMSUNG 250GB 970 EVO Plus
WD Blue 2TB 3.5"
BE QUIET! Pure Power 11 400W CM
FRACTAL DESIGN Node 304Jó ez így, vagy a CPU nagyon overkill erre? Esetleg valami más nem stimmel? AMD esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
DEJVID
őstag
válasz SyMbioTe #145045 üzenetére
Akkor valahogy így néz ki a konfig:
ASROCK H370M-ITX/ac
INTEL Core i5-9600K
HyperX 16GB FURY DDR4 2666MHz CL16 KIT
SAMSUNG 250GB 970 EVO Plus
WD Blue 2TB 3.5"
BE QUIET! Pure Power 11 400W CM
FRACTAL DESIGN Node 304Hűtőnek van itthon egy Alpenföhn Matterhorn, az gondolom megteszi(?). HDD mehet?
-
DEJVID
őstag
Sziasztok!
Egy kissrácnak kéne egy asztali gép. Fortnite, Minecraft, Forza Horizon tudtommal ezekkel játszik. 200-250k lenne a keret. 1080p vagy 1440p felbontás.
Elkezdtem összeírogatni, de nem ártana egy kis megerősítés.
Alaplap: ASROCK B450M-Pro4
CPU: AMD Ryzen5 2600
RAM: G.Skill Aegis 2x8 GB
VGA: Itt tanácstalan vagyok, talán egy GTX1650
SSD: Kingston A2000 500GB M.2
HÁZ: FSP CST310
TÁP: Seasonic Focus Gold 450WEz egy GTX1650-nel elvileg 240 környéke.
Tippek, javaslatok?
-
DEJVID
őstag
Kaphaznék esetleg egy monitor ajánlást is? A monitor topik eléggé halott.
24" 1080p-re gondoltam. Minecraft, Fortnite, Forza.
50k kornyékén kapni normmálisat? Ha nem, akkor lehet 22"
-
DEJVID
őstag
Sziasztok újra!
Felbőszült a család, kéne még egy gép, most nővéremnek Photoshopra és Illustratorra.
Mivel járnánk jobban?
i5 9600 vagy Ryzen 3 3600 és egy 1030gt?
16gb RAM gondolom elég (?)Köszi!
-
DEJVID
őstag
válasz Paxker315 #153747 üzenetére
"the Ryzen 5 3600 is $60 less than the Intel Core i5 9600K, but ended up being a small ~4% faster overall."
Most hirtelen az iponról néztem árakat:
i5-9600K - 80 790 Ft
Ryzen 5 3600 - 61 990 Ft
MSI GeForce GT 1030 - 30 890 Ft
92 880 FtRAM ugyanaz, alaplap hasonló árban, SSD, táp, ház nyilván ugyanaz, tehát kb. 12k különbség lenne a két konfig között. Megérhet-e ennyit az Ryzen teljesítménytöbblete, vagy menjen a pénz inkább monitorra?
[ Szerkesztve ]
-
DEJVID
őstag
Megint én vagyok a géppel Photoshopra, Illustratorra.
Eddig úgy nézett ki, hogy oké akkor legyen i5 9600k, de most kicsit elbizonytalanodtam.
Egyrészt, ha valamiért mégis kéne diszkrét VGA, akkor ott áll a pénz a prociban, valamivel alacsonyabb teljesítménnyel együtt. Viszont, ha nincs rá szükség, akkor abban áll a pénz/égeti a wattokat/éktelenkedik a házban.
Aztán eszembe jutott, hogy az intel procit újabb generációra már cserélni sem lehetne, viszont az AMD-t igen, viszont 2021-ben az AMD is foglalatot vált, tehát ezzel lehet megint nem vagyok sehol. Lehet eleve fölösleges ezen gondolkozni, hogyha 2-3 éven belül nem lesz szükség proci cserére (erről fogalmam sincs).
Ti mit javasolnátok?
Jah, meg 1tb-s m.2 SSD-t melyiket?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700KF - Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC // i7 8700 // RTX 3070 // 16gb 3200MHz RGB ram // vízhűtés // SSD+HDD + Ajándék billentyű
- AsRock B550M, Ryzen5 5600X, RX 5700 XT 8GB, 32GB DDR4 3200MHz, 500GB Gen4x4 M.2, 500Gb HDD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 Rog Strix / 32GB DDR4 / 480GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs