Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ochocinco46
aktív tag
válasz Zsivaagoo #91086 üzenetére
Akkor nézek bele 4 gb ddr2 ramot, ha attól lesz látványosan gyorsabb, úgyis ahogy látom olyan árban van, mint a tervezett ssd, aminél nem költenék rá többet. (Persze, gondolom a kettő fejlesztés együtt lenne a legjobb.)
nyilván azért kérdeztem ilyeneket mert nem vagyok jártas a témában, köszönöm a kedves hangulatjeleket... -
saturn27
tag
válasz Zsivaagoo #90806 üzenetére
FYI: az alaplap ajánló topicban ajánlott, nem itt találta ki valamelyik elvetemült.
[link]Arról most ne beszéljünk, hogy hater vagy. Én is utálhatnám az asus lapokat, mert kettőből kettő beszart, míg három asrockból meg egy sem. Nem is vennék még egy asus lapot, de nem is érzem küldetésemnek, hogy minden egyes alkalmat megragadjak arra, hogy erről a saját véleményemről győzködjek másokat, különösen mindenféle bizonyíték nélkül.
-
fenergie84
addikt
válasz Zsivaagoo #90758 üzenetére
A "drága" kifejezést arra értettem, hogy a fentebb ajánlott intel platformhoz képest, drágább a hasonló teljesítményre képes AMD megoldás.
Abban igazad van, hogy ezt nem így írtam le, tehát mást is ki lehetett olvasni a soraimból, de attól még nem kell felkapni a vizet. Te jöttél ide kérdezni, kaptál válaszokat, gazdálkodj vele...Amúgy azt veszel ami neked szimpatikus, ha AMD, akkor az...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Zsivaagoo #90651 üzenetére
Köszi, megnéztem. Az ára nagyon jó, teljesítményben a 7650K-hoz hasonlítva (amit korábban kinéztem magamnak) jobb, a jelenlegimnél meg aztán főleg.
Az alaplap viszont nem jó, mert csak 2 memóriafoglalat van, nekem meg 4 kell (most van 2x4GB, tehát az nem kell, de a jövőben adnék még ennyit hozzá dual channelben), de akkor jó lenne a korábban kinézett Asrock FM2A78M Pro3+ lap hozzá.
Ez 25+17k, nagyon baráti ár. -
koromit
csendes tag
válasz Zsivaagoo #90564 üzenetére
Üdv.
Akkor ezek körül melyiket választanád?
8GB 1600MHz DDR3 Kingston CL11 RAM (KVR16N11/8) 17.190 Ft
8GB 1600MHz DDR3 RAM Crucial Ballistix Sport kit CL9 (2x4GB) 17.590 FtCrucial Ballistixre nincs 5 év garancia és nem is hallottam még róla. Inkább Kingstont választanék én személy szerint.
Viszont, ha már észrevettél akkor válaszolnál a korábbi kérdésemre is meg a mostanira is légyszíves?
Tehát az volt a kérdésem, hogy
Ez jobb mint a plexi oldalas ugye? És még olcsóbb is.
Köszönöm mindkét választ
-
membrandj
nagyúr
válasz Zsivaagoo #90547 üzenetére
"Már megint kötekedsz velem."
Nem, azt te szoktad csinálni.Ha nem muszáj, nem is reagálok.
Lásd: "Bár itt "SZENTSÉGTÖRÉS" amit írok, i3 árában jobban megéri az AMD FX-6300.""Egyébként vannak FX-ekhez mATX lapok, csak azok nagyon nem ajánlottak..."
Itt le is lehet zárni ezt a beszélgetést. Itx nem létezik, m-atx ami van, az meg nem ajánlott.
Magyarán nincs "értelmes" m-atx lap fx alá.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz Zsivaagoo #90472 üzenetére
próbáltam érzékeltetni, h a gyári hűtőnél jobb megoldás...azzal tisztában vagyok h nem tuning, főleg nem AMD procik alá (felé) való, általában hasonló célra nem is igen van ajánlva. 5k körül teljesen oké kategória, aki olcsó, halk és viszonylag hűvös TUNINGMENTES cpu-t akar vele hűtögetni.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz Zsivaagoo #90457 üzenetére
nekem még a 4590em nemnagyon járt 50 fok felett (játékok alatt sem) a gammax 300as hűtővel félév alatt (sima azon lévő pasztát hagytam rajta) és nemigen kellett még az alapfordulatról elmozdulnia így qssban is van. A felszerelése mondjuk bajosabb volt mert nem vettem ki a lapot a házból, de hát ügyetlen kezem is van szó mi szó.
Az Asrock lap nekem is csinál érdekes dolgokat (először pl. h az Intel gyári ventije nemnagyon volt hajlandó az alap rpm és a max között más értéket "skálázni", de itt valszeg a gyári hűtővel volt a gond, mert a gammaxxal tesztelve semmi gondja)
Ami viszont érdekes és arra énis kérnék ötletet, h AIDA-ban a táp ventije miért váltogatja 5-10mp-ként a fordulatszámot (hol 1000, hol 2000) ? Nem kap elég levegőt alulról (ugye a z9 alsó részén a szellőzőnyílások elég "érdekesek") . Igazából nem zavar, mert hanghatásban ez nem jelentkezik a táp felől, de azért érdekelne a dolog, mert kinyírni nem akarom hosszútávon)
-
atilla100
tag
válasz Zsivaagoo #90461 üzenetére
Na már lassan kész
AC'97 csatlakozó mi akar lenni? a HD Audio után van 2 rendszerhűtő hova megy? 1db cha fan csatlakozó hely van csak a lapon a másik hütő meg menjen a tápra közvetlenül?
Ezzel a csatolóval rá tudok kötni a tápra 1 házhűtőt? A hűtőnek 3 tüskés csatlakozója van ennek meg csak 2.Végellenőrzés: cpu fan-ba ment a cpu hűtő, ATX12V1-be egy 4 pines a tápról, ATXPWR1-hez a 24 pines csatis a tápról(20+4pin), előlapi csatlakozók akkor leírás szerint a könyvből kinézve. hdd-odd meg egyértelmű
Nagyon köszönöm szépen a segítségeteket.
-
-
titán
válasz Zsivaagoo #89545 üzenetére
Jaj, ne má'. Most komolyan.
SSD-n van a rendszerem, agyonlakott, teleszemetelt. Tökéletesen működik. Két hete kényszerűségből telepítettem egy második Windowst egy HDD-re. Kellett egy szűz rendszer egy konkrét dologhoz. Pucér, mint a se..em, de mégis lassú, akadozós használni rajta bármit. Világ legegyszerűbb tesztje, bárki megcsinálhatja.
Sőt, a múltkor csináltam az SSD partíciómról egy raw másolatot, amit öcsém hdd-jére dobtam át (az SSD-n az elsődleges win fut), 100% azonos konfig (P3D-re iszonyú bonyolult feltenni néhány nem kompatibilis kiegészítőt, és egyszerűbb volt az egész partícióval felrakni a már sikeres telepítést, mint újra nekiállni az egésznek elölről). Valami bűn lassú nála HDD-n 1:1 ugyanaz a partíció, mint nálam SSD-n.
Szóval ne, kérlek ne beszélj zöldségeket.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz Zsivaagoo #89539 üzenetére
"Az SSD betöltéskor segít baromi sokat, amikor a rendszer, böngésző (plusz a cache-e) már RAM-ban van , akkor már nincs különbség." -- Egy fenéket.
"Az már más kérdés, hogy a Win gyorsabban karistolja a virtuális memória file-t egy SSD-n, mint egy HDD-n."
Nem más kérdés[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
SamSem58
aktív tag
válasz Zsivaagoo #89505 üzenetére
A karcsú teljesítménytől tartottam én is. Az Athlon X2-höz hasonló karcsú teljesítményű procim - AMD Sempron 3000+ van otthon is) A teljesítményről még annyit, hogy az i3-as gépemen, a Microsoft Expression Web 4 is összedőlt már párszor.... ezért kéne bele még egy 4 GB-os RAM... De hát felém per pillanat nem nagyon "dübörög a gazdaság" Tehát a fél konfighoz marad az AMD A4 6320K proci.
Samsem
-
SamSem58
aktív tag
válasz Zsivaagoo #89502 üzenetére
Kösz, a későbbiekre ajánlott procikat most is bevenné bevenné a gyomrom de pénztárcám már nem
A RAM bővítést később meg majd megejtjük, kezdetnek jó. A proci socket FM2 - erre állítólag még jó a Coller Master hűtő. A HD6570 videokarit csak akkor teszem bele az "új" gépbe, ha muszáj... van neki hely máshol is.Samsem
-
Khelben
nagyúr
válasz Zsivaagoo #89486 üzenetére
Értem, köszönöm, akkor módosítom eszerint a gépet.
Más: ismerősnek van egy régebbi gépe, Celeron E3200 + HD4670. Ezt kellene kicsit fejleszteni fillérekből. Amit elsőre aprón találtam neki, E8500 + HD4850, együtt kb. 10-12ezer Ft. Kérdés: mennyit érezne meg ebből a cseréből? Netezésre meg játékra használja, most csak elég régi játékok futnak neki, szeretne 1-2 évet előbbre lépni (esetleg ha van antik gépes topic, akkor annak linkét is szívesen veszem)
[ Szerkesztve ]
-
ggbuffon1897
őstag
válasz Zsivaagoo #89477 üzenetére
folyamatos feszkógenerálás helyett hozzászólhatnál érdemben is a dolgokhoz
én leírtam a srácnak, h ahhoz h az fx-el megközelítse az i5-öt, ahhoz rántani kell, amihez normális lap, normális hűtő kell és egy csomó mellékes tényezővel együtt jár (ahogyan az inteles tuning is) ERGO árban nem biztos h olyan nagyon sokkal beljebb lesz, teljesítményben meg szintén nem valszeg tuninggal sem
nem kell adni az értetlent meg a megmondóembert, te is nagyon jól tudod h miről van szó. Jelen pillanatban nem jó vétel az AM3+ platform (valszeg nem is nagyon lesz az) ha tetszik ez neked ha nem..nekem is világ életemben AMD konfigjaim voltak, a szeptemberi váltáskor viszont nem nagyon volt kérdés h ár-érték arányban mivel járok jobban. Ez van, el kell fogadni..
-
ggbuffon1897
őstag
válasz Zsivaagoo #89373 üzenetére
most erre meg azt mondom, h nekem meg az MSI lapokkal van szinte csak szar tapasztalatom alaplapot illetően (amd és intel alatt is)..intel lapoknál pl 3 ismerősöm 25k feletti "csoda" msi lapjain szart be az alaplapi hangkártya fél év előtt...
hozhatunk itt nagyüzembe példákat, csak nem nagyon érdemes, egymás baszogatásába se tudom minek belemenni
-
membrandj
nagyúr
válasz Zsivaagoo #89373 üzenetére
Attól,mert te nem tartód jónak még nem lesz rossz. Magánvéleményed lehet persze.
", hogy AMD platformra a full drága lapjaik sem jók, nem az AMD-t minősíti, "
Akkor kit? A lapgyártó tehet róla,hogy olyan tápellátásos lap kell a procikhoz, amik nem olcsók?
Érdekes, az intel el tud pötyögni egy 3+1-es tápellátásos lapon is..
Asrcok am3+ lapok nem jók, ezt nem vitatom.
Ott egyértelműen jobb a giga és az asus,de 1150 fronton az asrock az egyik legjobb ár/érték arányban.Am3+-ra gondoltam amd esetén. Fm2 egy gyenge mellékág.
"AMD utálatod pedig közismert itt a fórumon. (Ez szíved joga.) Az AMD nem kötelező választás egyébként, hanem néhány - anyagi - esetben megfontolandó alternatíva."
Nekem nincs amd közutálatom, szimplán logikus gondolkodásom van. Amikor egy fx 6300+ hozzá való lap+ minimál hűtés kb 5k-10k-val olcsóbb egy i5-nél, akkor az nem lesz jó vétel számomra.
Én nem tehetek arról,hogy az amd évek óta ül és nem ad ki procikat.
Fm2+-ról meg már rengetegszer leírtam a véleményem. Értelmes játékra még nagyon gyengék az ipg-k, netezésre , filmezésre pedig már egy 10k-s celeron is megteszi.Nem én utállom az amd-t, hanem te imádod valamiért. "(Ez szíved joga.)"
Köszönöm,bár sose foglalkoztam a ranggal. Az egyedi avatar érdekelt,de ahhoz nem kell ilyen " komoly" rang.
[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
válasz Zsivaagoo #89361 üzenetére
Meséld már el, hogy miért rossz az, ha egy gyártó csak lapokkal foglalkozik? És miért baj az, hogy nem gyárt VGA-t?
Az, hogy nem gyárt AMD alá jó lapokat, nagyon egyszerű a magyarázat. Az AMD elfelejtett CPU terén lépést tartani a piaccal. Ezt fentebb többször kitárgyalták már.
Nem vennél Dell monitort, mert nem gyárt VGA-t és lapot AMD alá?
Nem kötekedésből, de érdekelne a miértre a válasz.
xNAGOYAx: Ha az én véleményem is megfelel, akkor a simából a Sapphire Dual-X verzió, vagy Asus féle DirectCU2Top (DC2T), ezeknek jó a hűtése, ami 280 esetén kifejezetten előny, meg úgy egyébként is az.
[ Szerkesztve ]
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
profchaos
tag
-
kengisfur
csendes tag
válasz Zsivaagoo #75681 üzenetére
Szia!
Linux szerver, web és levelező szolgáltatásokhoz. Csak raid 1 lesz, nem lesz raid5. A mentésre már van hdd.
A max felhasználó 100 körüli.
HP szerver kicsit drága, már van olyan is, de ide nem szükséges.
Már noname szerver megy több, mint 8 éve, a mai napig is hibátlanul, de eljárt felette az idő, le kéne cserélni.
üdv, -
Smithy87
senior tag
válasz Zsivaagoo #75611 üzenetére
Köszönöm. Nagyjából ezt raktam össze én is. Tárhely nem kell szóval a WD árában egy SSD-t raktam be. A zotak megoldása nagyon mellék vágány lenne? mert az elég jól nézne ki.
Valamint van egy saját gépem amit lehet átpaklnék egy HÁZ ba. I5 4570 gyári hűtővel M.ATX lapon egy hd 7790-el. Melegük lenne ebben? Játszani játszom. Ha a lehetséges helyeket felventizem akkor elég lenne ez a ház. Marhára tetszik a design-ja.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Zsivaagoo #74762 üzenetére
Teljesítménynek ára van említed,ráadásul i7-et hasonlítasz össze az AM3+ FX platformmal?
Nem,hogy egy 3. generációs i5 erősebb náluk,de az én két magos Pentiumom is megeszi szálanként a legerősebb AM3+ procit is. Pörögnek lassan 5Ghz-n magonként,aztán egy normális 3Ghz Intel szintet nem érnek el,több mag megoldásra törekednek,mert erő az nincs bennük!
Egyszerűen AMD vonalon szó szerint le vagy ragadva,így a tapasztalatod is le van maradva.
Témát lezártam.
[ Szerkesztve ]
-
-
DR|FTK|NG
veterán
-
shadow1901
aktív tag
válasz Zsivaagoo #74548 üzenetére
Nem csak azt ajánlanak. (955-öt előszeretettel ajánlották, szép számmal vették is.)
Február nem most volt.
Miért vagy olyan biztos benne, hogy 5 évig még jó lesz?
Van nekem is A4-5300, nem túl gördülékeny a böngészés (igaz régi az OS, HDD sem egy csúcsdöntögető, illetve FF a böngésző).
iArena ha már megvan (és nem rég), maradhat, ellenkező esetben cserés.
Egyikőtök sem reagált durvábban a másiknál. Mondom mint 3. szemlélő.Illetve a kor nem érdem, csak állapot!!
(#74563) Balathruin
Először táp, a dual channel csak az APU-t gyorsíthatja, netezéshez bőven sok ez a 6 giga ram. Azzal nem gyorsulna a masina. Viszont a régi vinyók visszafogják. Bár gondolom nem játszol ezzel a szerkezettel. Ha mégis minél előbb rendberakni, aztán jöhet a szórakozás.
Ebben a sorrendben szerezném be/cserélgetném a meglévő alkatrészeket:
-Táp
-SSD/HDD
-Lap (Ha a tápellátása nem megfelelő egy komolyabb procihoz, ezt nem tudom most megmondani neked.)
-CPU
(-VGA)
-RAMSajnos ez a sorrend borulhat, ha esetleg valami megadja magát. Ahogy olvastam, tudod hogy hova tovább, csak amíg keret nincs rá senki nem tud vele mit kezdeni.
[ Szerkesztve ]
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
zolikaDB
veterán
válasz Zsivaagoo #74445 üzenetére
Nos, LGA775/AM3-nál ragadtam a múltban. Nem tudom, manapság mit és hogyan lehet. Annyit tudok, h egy E5200-at már kivált egy alap 1155-ös lapban egy G540. Jó, mi?
Csak régen másképp ment a húzás. Vettél egy tuningbarát lapot, bele egy E5200, nagy Thermaltake/Noctua hűtő, jó RAM-ok és vígan 3 GHz fölé ment. De nekünk G41-es lapban is szépet virított egy E2150. Mondjuk minek?
De mostmár másképp van, azt tudom, h nem mindegy mit és miben... És ez nem világos. -
membrandj
nagyúr
válasz Zsivaagoo #74415 üzenetére
Mi ad szebb képet? Ezt nem igazán értem. FHD filmre mindkettő elég. Akkor mi szebb?
Jozdavab
am1-et nem erőltetném, fm2 pedig semmivel.stefantag
Automatán megy.Gonosz majom
Msi gtx 660, asus gtx 660 ~ 44k.
Ez nvidia. 3GB-os létezik egyáltalán belőle? Mindenesetre nem kell. 2 GB-os kell.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
törölt tag
válasz Zsivaagoo #73329 üzenetére
Ezzel a hangnemmel szerintem te vagy eltévedve...
Ajánlhattál volna egy amd konfigot az illetőnek, elmondhattad volna hogy szerinted ez miért jobb az intelesnél és rábízhattad volna a döntést a kérdezőre.
Ehelyett (off)komment háborúzni kezdtél egy kiemelt topikban és ostobának neveztél másokat. Azért bizonyos korlátokon belül maradhatnál véleménynyilvánítás közben.
[ Szerkesztve ]
-
Kristof9094
senior tag
válasz Zsivaagoo #73325 üzenetére
Tesó!
"olyan VGA-t, ami nem igazán múlja felül az A10-ben rejlő IGP-t."
Tehát az AMD kiadott egy VGA-t 25k körül ami nem múlja felül a saját processzorának IGP teljesítményét... Őőőőőőőő....
Mutatsz valami tesztet is ugye? Mert emlékeim szerint egy 6670 teljesítményét sem éri el az 5800k...."Valaki összeállít magának egy AMD-s konfigot, és ti meg nekiálltok intelt ugatni ajánlani neki. Miért?"
Akkor elmondom mivel szeretne játszani a kérdező. WOT!
Kérlek csak akkor válaszolj, ha valami forrásod is van rá....
[ Szerkesztve ]
Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
-
membrandj
nagyúr
válasz Zsivaagoo #73321 üzenetére
Segítek: " Igazad van, elnéztem." Ennyit kellett volna írni. Nincs ezzel probléma, mindenki hibázik néha, természetesen én is.
Kb az esetek 1%-ban írom oda,hogy lap, cpu,vga stb.
Beírod google-be és ki is dobja, de neked még erre sincs szükséged, mert szerintem felismered a 250x 1GB-ból,hogy az bizony egy Radeon 250x 1GB VGA lesz.Kristof9094
Nyugi, nem kell moderátor. Nem történt semmi komoly.[ Szerkesztve ]
-
Kristof9094
senior tag
válasz Zsivaagoo #73321 üzenetére
Nem olvasod el a kérdező írását (A WOT tipikusan olyan játék ugye, ami kevés szálat használ, tehát nem túl acélos alatta az amd-d teljesítménye), majd belekötsz abba aki segít, mondván szarabb amit ajánlott, holott megint csak elfelejtettél olvasni.
Miután felhívja a figyelmed a kissé felületes szövegértelmezésre, nem hogy elnézést kérnél, jössz azzal, hogy leromlott az írásképe.------------------
Hol van ilyenkor egy moderátor?
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz Zsivaagoo #73254 üzenetére
Persze,de ha nincs játék,render stb, akkor felesleges az a8 is szerintem.
Amúgy fm2 más tészta teljesen.. am1-hez képest az egy erőseb fejleszthető platform,viszont 1150-hez képest pedig az fm2 " nem fejleszthető".Balathruin
Akkor másképp. Árban pl egy celeron ~ 9k. Hozzá egy alap sima h81 lap ~ 11k. Ettől lényegesen olcsóbb egy am1 se lesz.
10-15 évet pedig egy csúcs lga 2011-es proci se megy..Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
spileraaa
senior tag
válasz Zsivaagoo #73231 üzenetére
kosz hogy szoltal
jo Link
[link]elozmeny:
Sziasztok!
max 800 lei (kb 57 ezer forint) ertekben szeretnek gepet vasarolni (enyibol gondolom csak hasznalt gepre elegendo)
legfokepen azert mert a regi gepem nagyon regi es kb. 1 hete nem megy rajta a skype
Mostani gepem :
xp sp2
K7VT4APro (Socket-A)
AMD Sempron 2600+
1GB DDR 333MHz
ATI RADEON 9250 128MB Dx8.1
SAMSUNG SP0411N 40GB HDD
Western Digital WD1200JB 120GB HDD
ASUS DVD-RW 1814BLes ezt neztem ki megvetelre de vasarlas ellot gondoltam megkerdem mi a velemenyetek rola foleg hogy en nem sokat ertek a szamitogepekhez
nanya markaju a ram
Dell Optiplex780 Core2Duo 3.0G
[link]elore is koszonok barmifele tanacsot velemenyt segitseget!
Udv![ Szerkesztve ]
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
juve600
nagyúr
válasz Zsivaagoo #73144 üzenetére
nemcsak a procik között van különbség hanem a hozzá való lapok között is:
-fx alá min giga 970ud3 kell de iknább 990es chipset a jó ( nekem is volt ilyen kombó),és ezek 20k fölött kezdődnek,plussz ugye kell egy külön proci hűtő ,főleg ha húzni akarod az fx-t
- intelnél a 10k lapba is beleteheted az i7-es procit és nem lessz teljesitmény ingadozásezek figyelembevételével ugyanott vagy árban egy amd-vel mint egy intellel
de sztem ezt itt már többen-többször leirtuk -
TechN7ne
nagyúr
válasz Zsivaagoo #73144 üzenetére
Elavult már az egész!
Erezhetően gyengébb a 8 magos AMD egy 4 magos Intelhez képest,gyorsabb és stabilabb volt munkára-vágásra-konvertálásra.
Ráadásul egy gyengébb fajta i5 tulajdonosa voltam,PCIe 3.0 foglalat is messziről elkerüli a platformot.Szerk.: USB 3 és Sata 3 sem az igazi rajtuk,egy rá erőltetett-hegesztett vakítás.
Simán megvagy olcsó Intel lappal,hűtés nélkül ugyanott.[ Szerkesztve ]
-
TAKÍÍ
tag
válasz Zsivaagoo #72511 üzenetére
Így van ezen filóztam én is. A lap 15k, Ram 10-13k, és a proci/APU 25-26k.
A másik verziónál is szintén minden ugyanígy kijön: Viszont a proci csak 14 k.
Azon gondolkodtam, hogy megéri e azt a kövér 10 est az APU? kihasználnám-e az IGP rejtett erőtartalékait. Másrészről ennek a G-s Pentiumnak elég erős e az IGP je? Mármint net eléggé gördülékeny, FullHD felbontáshoz/filmekhez mennek e? Most elvileg megerősítést kaptam, hogy elég.A helyzet az hogy két gép is kéne egy Apámnak (neki nagyon) és egy nekem. Na most apám nem fog elkezdeni játszani. Szerintem neki elég lenne ennyi is.
És itt vagyok én, ami egy nagy kérdőjel: fogalmam sincs mennyit játszanék. Lehet fölraknék néhány régebbi játékot, amire tökéletes az APU, de még nem tudom, hogy tényleg kell e? Meg félek, hogy utána meg elszaladna alattam a ló. Egyre több és újabb játék (vagy kicsit nagyobb felbontás) és gyorsan vennék bele video karit (meggyőzném magam, hogy az jó/kell). (dual)
Akkor már inkább nyitnék I3 al és normális videokarival.
Egyébként most össze is raktam ilyen "gépösszerakón" a gépet:
80 k lenne kb a Pentium G-s 500 Gb vinyoval
az APU s gép lenne 95k ha a vinyo helyett SSD +10k
I3 as gépet így 130-150k ra tippelem (és akkor még ott a monitor dilemma 26k-tól 50k- ig.) Lehet inkább egy szebb nagy IPS monitort vennék, mint erős gépet. A játékokat, meg szépen elengedem......
Fontos minden zsír új lesz. Nem tudok semmi használtat át menteni, de őszintén szólva nem is akarok.[ Szerkesztve ]
-
Dani_kp
addikt
válasz Zsivaagoo #70816 üzenetére
A munkatársam akinek lesz, kb. 4-5 évig nem fog gépet fejleszteni . De akkor 500-as lesz a 400-as helyett.
A procira visszatérve FX-6300-as nincs az általam linkelt honlapon. Azért linkeletem az FX-6350-et, mivel nagy valószínűséggel onnan is lesz rendelve.
https://ingatlan.com/33821564
-
membrandj
nagyúr
válasz Zsivaagoo #68986 üzenetére
Gyárilag így nem jön ki lap.
Asrock b85, h81 lapot szereltem nem 1 db-ot és mindig engedélyezve volt.Gergő170:
Próbáld meg a vga-t más gépbe vagy más monitorral.Nem lehet,hogy elállítottál valamit bios frissítés után?
-
membrandj
nagyúr
válasz Zsivaagoo #68978 üzenetére
??
Milyen szopó? Főleg tipikus?Ha a vga-ra dugod a monitort, akkor az megy, ha az alaplapra, akkor az. Hol itt a csapda?
Ha pedig a kártya hibás, arról nem az intel tehet.Gergő170
Fotózd már le a vga-t, ahogy a lapon van. Tápcsati rá van dugva? Erre még nem válaszoltál.
Átalakítózol vagy mivel vagy összekötve?
Mindkét dvi csatit kipróbáltad?Előre tudnánk haladni, ha 5 kérdésből nem csak 1-re válaszolnál.
[ Szerkesztve ]
-
menledge
senior tag
-
menledge
senior tag
-
Kristof9094
senior tag
válasz Zsivaagoo #68878 üzenetére
+1
Annyit hozzátennék, hogy ha nagyon kicsi a különbség, akkor a 760k-t venném, az már mégis csak a finomított Richland alapokon van.
Hűtőt pedig vegyél, a gyári viccnek is rossz (tapasztalat)!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- OLED TV topic
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- További aktív témák...
- GAMER PC - RTX 3080 - i5 13400F - 32GB RAM - 1TB SSD - VÍZHŰTÉS
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest