Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spileraaa
senior tag
Sziasztok!
max 800 lei (kb 57 ezer forint) ertekben szeretnek gepet vasarolni (enyibol gondolom csak hasznalt gepre elegendo)
legfokepen azert mert a regi gepem nagyon regi es kb. 1 hete nem megy rajta a skype
Mostani gepem :
xp sp2
K7VT4APro (Socket-A)
AMD Sempron 2600+
1GB DDR 333MHz
ATI RADEON 9250 128MB Dx8.1
SAMSUNG SP0411N 40GB HDD
Western Digital WD1200JB 120GB HDD
ASUS DVD-RW 1814BLes ezt neztem ki megvetelre de vasarlas ellot gondoltam megkerdem mi a velemenyetek rola foleg hogy en nem sokat ertek a szamitogepekhez
nanya markaju a ram
Dell Optiplex780 Core2Duo 3.0G
[link]elore is koszonok barmifele tanacsot velemenyt segitseget!
Udv!Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
spileraaa
senior tag
válasz Zsivaagoo #73231 üzenetére
kosz hogy szoltal
jo Link
[link]elozmeny:
Sziasztok!
max 800 lei (kb 57 ezer forint) ertekben szeretnek gepet vasarolni (enyibol gondolom csak hasznalt gepre elegendo)
legfokepen azert mert a regi gepem nagyon regi es kb. 1 hete nem megy rajta a skype
Mostani gepem :
xp sp2
K7VT4APro (Socket-A)
AMD Sempron 2600+
1GB DDR 333MHz
ATI RADEON 9250 128MB Dx8.1
SAMSUNG SP0411N 40GB HDD
Western Digital WD1200JB 120GB HDD
ASUS DVD-RW 1814BLes ezt neztem ki megvetelre de vasarlas ellot gondoltam megkerdem mi a velemenyetek rola foleg hogy en nem sokat ertek a szamitogepekhez
nanya markaju a ram
Dell Optiplex780 Core2Duo 3.0G
[link]elore is koszonok barmifele tanacsot velemenyt segitseget!
Udv![ Szerkesztve ]
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
spileraaa
senior tag
válasz solfilo #73230 üzenetére
A felsoroltak kozul 3 -at nem talaltam meg
de anelkul is boven atlepi a 800 -leit (pontosan 843 lei es nem a teljes mivel 3 hainyzik)Romaniaban talan ez a legolcsobb oldal (es itt a legnagyobb a valasztek is ugyhiszem)
http://www.pcgarage.roa gep amit osszeraktal lementve arakkal egyut: (3 komponens hianyzik)
[link]http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/956301/
[ Szerkesztve ]
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
spileraaa
senior tag
Ehhez a géphez elég ha ssd veszek hogy gyorsabb legyen?
böngésző filmek meg szeretek sok mindent egyszere megnyitni ami jelenleg néha lefagyasztja a gépet
Operációs rendszer
Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
CPU
Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.00GHz 61 °C
Wolfdale 45nm technológia
RAM
4,00GB Dupla-csatorna DDR3 @ 532MHz (7-7-7-20)
Alaplap
Hewlett-Packard 3048h (XU1 PROCESSOR)
Grafika
E1941 (1366x768@60Hz)
Intel Q45/Q43 Express lapkakészlet (HP)
Intel Q45/Q43 Express lap
Storage
232GB Seagate ST3250318AS ATA Device (SATA) 33 °Cvagy jobb ha hasznaltan teljesen mas gepet veszek?
-
spileraaa
senior tag
válasz SyMbioTe #132912 üzenetére
ha csak programokat rakok rá elég lehet a 128 gb vagy jobb ha nagyobbat veszem a 240 gb mert annyival gyorsabb lesz?
ezt a 2 ajanlotak amúgy a 2 közül melyik lenne jobb és hány gb-os
Kingston UV500
Kingston A400Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
spileraaa
senior tag
70-75 ezer ft új vagy használt gépet érdemes vásárolni?
nekem netezni és filmet nézni kell
a mostani nem bírja azt a rossz szokásomat hogy
a böngészőben néha megnyitok 20-30 új lapot is
(sdd most raktam bele 2 hete Kingston UV500, 120GB, SATA III, 2.5" sokat gyorsult vele de még mindig nem eleget most nem fagy le mint régen hanem néha nagyon belassul a kurzor)ez a mostani gép:
Operating System
CPU
Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.00GHz
Wolfdale 45nm Technology
RAM
4,00GB Dual-Channel DDR3 @ 531MHz (7-7-7-20)
Motherboard
Graphics
E1941 (1366x768@60Hz)
Storage
111GB KINGSTON SUV500120G ATA Device (SATA-2 (SSD))[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
válasz Siszibatya #140204 üzenetére
jelenleg is 28 új lap van megnyitva erről nem hiszem letudok szokni mert ha keresek valamit előbb megnyitom új lapokon és utána nézem sora és hasonlítom össze őket pl permetező szereknél úgy könnyeben tudom kiválasztani melyik jobb
max 80 ezer ft-ra tudom feltornázni a keretet
olyan nem lehetne hogy egy erős alap gép és 1-2 havonta vennék meg bele dolgokat pl bővíteném a memóriát és utólag raknák bele videokártyát is?
vagy esetleg a jelenlegit lehetne még tuningolni?
egy másik fórumban ezt írták a mostani gép fejlesztéséhez:
Vegyél a jelenlegi tápegységed és gépházad mellé egy olcsó am4 socketes alaplapot, egy ryzen 3 2200G-t és 8gb ddr4 ramot, mondjuk gskill vagy kingston márkát. Ez jó lész és nem is olyan drága
-
spileraaa
senior tag
válasz spileraaa #140202 üzenetére
Ezt a gépet ajánlották ez menyire lenne jó vétel?
ASROCK B450-Pro4
AMD Ryzen 3 2200G
G.SKILL 16GB Aegis
COOLERMASTER MasterBox E500L kék
FSP SP500 450Wés ez az állítás menyire igaz?
Ezen a 100-150 E közötti árszegmensen mind kalapszar kategória, és egyformán kínlódós.
Használható új konfig 200 E-nél kezdődik.és ez?
De amugy amd-t nem szeretem, inkabb egy gyengebb intel, jobban megy mint egy erosebbnek irt amdErdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
spileraaa
senior tag
1. Netezésre főleg
a mostani gép már nem elég gyors mivel néha 4-5 programot is elszoktam egyszerre indítani pl skype, fobar2000, chrome böngésző 10-15 megnyitott lappal , Firefox 20-25 megnyitott lappal
opera böngésző 5-10 lappal , uttorent, antivirus avira free és comodo tuzfal , néha vpn hogy tudjak magyar oldalakat nézni pl m4 csatornát2. https://iponcomp.ro mivel úgy tudom itt össze is rakjak az alkatrészeket és elküldik úgy a rendelést így a régiből nem tartok meg semmit inkább eladom úgy ahogy van jelenleg így sdd se tartom meg belőle
3. Egy új komplett gépre mivel nem szoktam játszani talán videó kártya nem szükséges
4. Max 100 ezer ft
5. Monitor LED LG Flatron E1941
+1. Egyik ismerős ajánlása alapján Intel de ha téved akkor Amd is jó
a mostani gép
HP compaq 6000 proOperating System
CPU
Wolfdale 45nm Technology
RAM
Motherboard
Graphics
E1941 (1366x768@60Hz)
Storage
111GB KINGSTON SUV500120G ATA Device (SATA-2 (SSD))[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
válasz spileraaa #140349 üzenetére
Meg nem vásároltam új gépet mert lehet jobban járnék használt gép vásárlással inkább ami fel lett újítva
ez menyire lenne jó arra amire használni akarnám?
Workstation Dell Precision T1700 Intel Core i5-4590 up to 3.7Ghz, 8GB DDR3, 500GB HDD, DVD-RW
[link]1. Netezésre főleg
a mostani gép már nem elég gyors mivel néha 4-5 programot is elszoktam egyszerre indítani pl skype, fobar2000, chrome böngésző 10-15 megnyitott lappal , Firefox 20-25 megnyitott lappal
opera böngésző 5-10 lappal , uttorent, antivirus avira free és comodo tuzfal , néha vpn hogy tudjak magyar oldalakat nézni pl m4 csatornát2. https://iponcomp.ro mivel úgy tudom itt össze is rakjak az alkatrészeket és elküldik úgy a rendelést így a régiből nem tartok meg semmit inkább eladom úgy ahogy van jelenleg így sdd se tartom meg belőle
3. Egy új komplett gépre mivel nem szoktam játszani talán videó kártya nem szükséges
4. Max 100 ezer ft
5. Monitor LED LG Flatron E1941
+1. Egyik ismerős ajánlása alapján Intel de ha téved akkor Amd is jó
[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
válasz palfitom #141244 üzenetére
a használt gép menyivel erősebb mint az ajánlót új gép? mert árban majdnem ugyanannyiba jönne ki nem nagy különbség lenne a használt olcsóbb 10-15 ezer ft-al kb
mondjuk 5 ev garanciát adnak a használt gépre ennyire bíznak benne vagy egyszerűen csak marketing fogas mert így több vevő lesz rá?
-
spileraaa
senior tag
válasz palfitom #141244 üzenetére
szia
ez Dell Precision T3600 E5 1620 3,6GHz, 8-16-32GB RAM, 635W 80+ gold táp, Quadro 2000 1GB VGA [link]menyivel jobb mint a T1700 Intel Core i5-4590 up to 3.7Ghz, 8GB DDR3, 500GB HDD, DVD-RW.
[link]T3600 menyivel fogyasztana majd több áramot mint a mostani gépem HP compaq 6000 pro ?
azért kérdezem mert valaki az írta nekem annyit fog fogyasztani mint egy mosógépha jól értem 635W a táp akkor annyit fog fogyasztani mint 6 db 100 wattos égő?
[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
válasz spileraaa #141403 üzenetére
Xeon processzorra alapuló rendszert szerverekhez szoktak használni, mert arra lettek kitalálva. Persze te ezt használhatod saját célra, de nem lesz feltétlenül jobb mint egy úgymond "normális" Home célhoz fejlesztett CPU. Először is tudnod kell, hogy mit is szeretnél és ne hagyd, hogy a kényszer irányítson a választásban. Ezért is írtuk, hogy apránként megvenni a darabokat egy megoldás lenne a problémádra. De ha mindenképpen azonnal kell egy PC akkor számolnod kell avval, hogy nem lesz olyan amilyent szeretnél annyi pénzért amennyid jelenleg van. De ha ezt nem akarod figyelembe venni, akkor veszel egy Szerver PC-t Xeon processzorral. Mi azt tudjuk neked írni, hogy nem fogysz jól dönteni, ha ezeket az alapokat nem veszed figyelembe.
ez menyire igaz?
erre a gépre kaptam fenti választ
Dell Precision T3600 E5 1620 3,6GHz, 8-16-32GB RAM, 635W 80+ gold táp, Quadro 2000 1GB VGA
[link]én főleg netezésre használnám
a mostani gép már nem elég gyors (mondjuk mióta raktam bele sdd sokat gyorsult) mivel néha 5-7 programot is elszoktam egyszerre indítani pl fobar2000, chrome böngésző 10-15 megnyitott lappal , Firefox 20-25 megnyitott lappal
opera böngésző 5-10 lappal , uttorent, skype(mióta új van ez is gyakran belassul) antivírus avira free és comodo tűzfal , néha vpn hogy tudjak magyar oldalakat nézni pl m4 csatornát[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
válasz NightGT #141418 üzenetére
igen de árban viszont sokkal drágább
[link]86 ezer ft úgy hogy sem sdd nincs benne és a memória is csak 8 gb igaz ehhez adnak 5 ev garanciát (de szerintem csak marketing fogas miatt úgyis kitalálnak valami kifogást ha baj van szerintem )[link] ez pedig ezekkel együtt kerül 72 ezer ft-ba
de egyre nehezebb a döntés ahány ember annyit írnak
pl valaki más ép hogy dicsérte ezt a T3600
Alapbóé 8 GB van benne, + 5 ért további 8 GB. Ha nem játszani akar, akkor a vga is faszányos, böngészéshez, filmezéshez kiváló.
Jó minőségű táp van benne, a legzabálósabb amd kártyákhoz is elég, ha azt akarna bele tenni később.
Jófajta dell hűtése van, a ventije nem szokta megadni magát, és nem zajosodik az idő múlásával.
A szokásos dell brand bajai vannak, korlátozott bövítési lehetőségek, lespórolt csatlakozók, és a szabványos megoldások kerülésVolt már ilyen asztali ws a közeledben?
Se nem melegszik, se nem zajos, se nem zabálja az áramot. Viszont stabil, nem fagy, nem döglik, és megölhetetlen.
És ha egy kicsit is képben lennél, tudnád, hogy ez a processzor a i7 2700-al van egy szinten egyszálas teljesítményben, és ugyanúgy 4 mag 8 szálas.[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
válasz spileraaa #141426 üzenetére
Xeon processzorra alapuló rendszert szerverekhez szoktak használni, mert arra lettek kitalálva. Persze te ezt használhatod saját célra, de nem lesz feltétlenül jobb mint egy úgymond "normális" Home célhoz fejlesztett CPU. Először is tudnod kell, hogy mit is szeretnél és ne hagyd, hogy a kényszer irányítson a választásban. Ezért is írtuk, hogy apránként megvenni a darabokat egy megoldás lenne a problémádra. De ha mindenképpen azonnal kell egy PC akkor számolnod kell avval, hogy nem lesz olyan amilyent szeretnél annyi pénzért amennyid jelenleg van. De ha ezt nem akarod figyelembe venni, akkor veszel egy Szerver PC-t Xeon processzorral. Mi azt tudjuk neked írni, hogy nem fogysz jól dönteni, ha ezeket az alapokat nem veszed figyelembe.
kezdek egyre jobban össze zavarodni főleg hogy a leírtak nekem kínaiul vannak
és egy fontos kérdés
A magyar posta menyire gyors?ha holnap ezt feladja szerdáig meg érkezik Szolnokra a posta pontra?
[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
válasz Paxker315 #141404 üzenetére
koszi a választ
de a mostanihoz képest a duplája nem?vagy ez a konfig ami jelenleg van nekem menyit fogyaszthat?
HP compaq 6000 pro
CPU
Wolfdale 45nm Technology
RAM
Motherboard
Graphics
E1941 (1366x768@60Hz)
Storage
111GB KINGSTON SUV500120G ATA Device (SATA-2 (SSD))Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
spileraaa
senior tag
válasz spileraaa #140349 üzenetére
A kettő közül melyik lenne jobb választás?
ez [link]72 ezert ft lenne
CPU: Intel Xeon E5 1620 3,6GHz
RAM: 16GB: + 5.000 Ft
VGA: Nvidia Quadro 2000 GDDR5 1GB VGA
Táp: 635W 80+ gold
Windows 7 termékkulcs!
Intel C600/X79 chipset, USB 3.0 (az előlapon is), soros port, slim DVD-RW, Gigabit LAN, PS2, SATA 3
256GB SSD + 12.000 Ft, 500GB HDD + 3.000 Ft,vagy ez [link] 78 ezer ft lenne
Dell T1700
E3 1240 V3, integrált VGA nincs, 8GB RAM, 365W táp, 6 pin VGA csatlakozóval, win 8 digitális kulcs
256GB SSD + 10.000 Ft
8 Gb ram +8000 ft
500GB + 3.000 FtErdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
spileraaa
senior tag
válasz palfitom #141445 üzenetére
és ha az áramfogyasztást is nézzük akkor melyik zabálna kevesebbet?
a mostani gépem kb 100 watot ha használ alig mozdul meg a villanyóra mikor megy a gép
kipróbáltam 3x70 watos égőt felkapcsoltam az elég szépen tekeri azért az órát mert az első fentebb úgy írták itten hogy 210-250 watt között fog fogyasztanivagy az újabb kiadású gépek mind ilyen sokat fogyasztanak? ezek talán 2014-es gépek?
[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
válasz spileraaa #141442 üzenetére
Külföldi számláról nehogy utalj!
Nem tudok külföldről fogadni utalást, nem tudom kiszámlázni így, akkor sem jó, ha te nem kérsz számlát.
Csak magyarországi számláról tudok fogadni utalást, paypal-lal sem, mert külföldi termék értékesítésre nincs jogosultságom,
Nem tudok így gépet eladni neked.
vagyis úgy néz ki mégse tudom egyiket se megvásárolni
jó hogy vasárnap azt írta okés hogy én fizetem és a barátom átveszi aki Magyarországon lakik és jön haza Húsvétra és elhozta volnaígy marad két opció itthon nézek valami használt gépet erre kérek opciókat hogy milyet keresgéljek
vagy beruházok egy új gépre de ott viszont kéne faragjak az árból jelenleg 1900 lei es csak 1500 lei szánék rá az kb 100 ezer ft
https://iponcomp.ro oldalról valók mert ott találtam meg legolcsóbban
[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
válasz palfitom #141460 üzenetére
Használtan LGA1150-et, esetleg 1155-öt érdemes nézni.
próbálom a google keresni komplett használt gépeket de csak külön alkatrészeket ad ki ha a fentebb írtakat beírom a Google keresőjébe : LGA1150
-
spileraaa
senior tag
válasz SyMbioTe #141483 üzenetére
így tényleg van találat egyik pont az amit régebben is beírtam ide
tegnap rákérdeztem plusz 128 gb ssd es plusz 8 gb rammal menyibe kerülne azt írták 106 ezer ft
csak nem tudom megéri e használt gépért annyit adniDell Precision T1700 Intel Core i5-4590 up to 3.7Ghz, 8GB DDR3, 500GB HDD, DVD-RW.
[link]vagy akkor inkább ez most akciós és mar eleve benne van nem kell külön kérjem hogy rakjanak bele
az ara pedig a kettőnek kb ugyan annyi
Dell Precision T1700 Intel Xeon Quad Core E3-1220v3 up to 3.5Ghz, 16GB DDR3, 256GB SSD,nVIDIA Quadro K2000 2GB GDDR5 128bit.
[link][ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
válasz SyMbioTe #141495 üzenetére
Az ismerősöm ezt írta az új gépre és az Amd-re menyire van igaza?
Igen, az amd altalaban olcso de viszont hamar meg is megy, az intelhez hasonlitva, volt nem egy amd proci amiben a metal kapszula es a proci kozt meg ment a paszta, es 107 fokon ment.. En meg oldottam, zsilettel el vagtam a ragasztast es utanna kicsereltem a pasztat.. Intelbol meg lattam olyat hogy a fem kapakja mar at volt szinesedve mivel nem volt jo a coolerja, de megis tokeletesen ment. Meg tobb BOSD vel tanalkoztam AMD-n. Intel dragabb de viszont hosszu tavon okesabb. Es mintha video kartyat nem lattam a listan. Az is kene, valami nvidia sok cudacore al. Ez azert kene hogy a jatekok is jol menjenek de a video konvertorok is. CPU val szarabbul megy az ilyesmi, es a tuzfal szukseges a vpn hez. Mivel az olyan mint ha egy ismeretlen halozatbol huznal netet haza, akarki lehet a vegen es akarmit muvelhet.
ez az új gép
[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
válasz Paxker315 #141529 üzenetére
ez menyire igaz?
ryzen esetében semmmiképp sem egyben vedd a 16gb ramot... úgy nem lesz dual channelben és b*szhatod...mert ez a magyar iPon és gondolom aki megvolt bízva a fordítással ez valahogy kimaradt és maradt az eredeti magyar név vagyis a kék
amugy menyire megbízható a iPon? mert azt írják majd probléma lehet a garanciánál hogy a cég magyarországi
az összeszerelés náluk plusz pénzbe kerül vagy össze szerelik ingyen?
amugy ugyanez a gép román oldalon 250 lei drágább majdnem 17 ezer forinttal
[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
válasz Paxker315 #141562 üzenetére
mondjuk innen fogom rendelni [link] csak itt nem tudtam hogy lehet olyan listát össze állítani (fentebb szúrtam be viszont képet róla )
ez a magyar ipon megfelelője vagyis nyugodtan keresheted a magyar iponon is mert ami ott megvan meg lesz ezen is
vagyis ha nem nagy keres majd küldj innen lehetőséget melyiket érdemes
egyik ismerősöm viszont ez ajánlotta
HyperX 16GB Predator DDR4 3200MHz CL16 KIT HX432C16PB3K2/16
[link][ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
ez menyire igaz?
ryzen esetében semmmiképp sem egyben vedd a 16gb ramot... úgy nem lesz dual channelben és b*szhatod...menyire megbízható a iPon? mert azt írják majd probléma lehet a garanciánál hogy a cég magyarországi
az összeszerelés náluk plusz pénzbe kerül vagy össze szerelik ingyen?
amugy ugyanez a gép román oldalon 250 lei drágább majdnem 17 ezer forinttal
[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
válasz palfitom #141668 üzenetére
koszi a linket így könnyebb lesz össze szerelve rendelni
tesztelést és bios frissítést érdemes kerni?ez jó dual chaneles memoria [link] vagy van ennél olcsóbban ami szinten megfelel a célnak?
-
spileraaa
senior tag
válasz palfitom #141668 üzenetére
Ezt már megbeszéltük, minden rendszert lassít a single channel, ezért semmihez sem ajánlott, nem csak a Ryzenhez.
Akkor ajánlanál más memóriát?
erre azt írták nem duál chaneles
meg fentebb itt a forumban valaki írta hogy a táp sem jó [link]
és keresek jobbat de azt mar nem írta hogy melyik lenne jó helyette[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
most futottam bele egy hirdetésbe Facebookon
ez megér 100 ezer ft?Procesor: Intel i5 4460 3.2ghz
Ram: 8gb 1600mhz hyperX dual channel
Placa grafică: Nvidia 750 Ti 2gb Asus
Ssd: 256gb m. 2 crucial
Hdd: 1tb wd
Mb: gigabyte ga- z97x gaming 3
Sursa: Thermaltake smart 530w
Carcasa: segotep
DVD-rom
Windows 10Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
spileraaa
senior tag
válasz spileraaa #141693 üzenetére
melyik gép erősebb? főleg netezésre
82 ezer ft
Procesor: Intel i5 4460 3.2ghz
Ram: 8gb 1600mhz hyperX dual channel
Placa grafică: Nvidia 750 Ti 2gb Asus
Ssd: 256gb m. 2 crucial
Hdd: 1tb wd
Mb: gigabyte ga- z97x gaming 3
Sursa: Thermaltake smart 530w
Carcasa: segotep
DVD-rom
[link]102 ezer ft
Workstation Dell Precision T1700 Intel Xeon Quad Core E3-1220v3 up to 3.5Ghz, 16GB DDR3, 256GB SSD,nVIDIA Quadro K2000 2GB GDDR5 128bit.[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
válasz palfitom #141700 üzenetére
igen de nem 102 ezer hanem 126 ezer ft az a gép amit linkeltél
a mostani gépet 5 éve használtan 2 ev garanciával 37 ezer ft vásároltam emiatt is sajnálok olyan sokat kiadni értena de holnap lesznek akciok az oldalon elvalik menyire jok az akciok es veszek ujat akkor ha eleg jok a kedvezmenyek
[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
válasz viperabácsi #141712 üzenetére
ez az WD 500GB Blue SATA 3 2.5" WDS500G2B0A [link] a kereső nekem ezt adta ki
elég sokat szoktam torrentezni az sdd-nek ez nem árt?
mert mintha valahol olvastam volna vagy halottam hogy HDD re jobb a videókat / képeket/ zeneket stb meg mindent rakni ami nem program
és SDD csakis a programokatmert ha ez igaz akkor marad a HDD és nem veszek SDD de viszont mégis kiveszem a mostani gépből az SDD úgyse fizetik meg amennyiért vettem amikor adom el (SDD markaja és típusa is ugyanaz mint a képen van csak kisebb 128 gb-os)
palfitom
- mATX lap és ház
erre a kereső nem igazan adott ki házatés kellene egy dvd író is melyik típus jó?
Egyébként szerintetek egy kicsit nem hangos a Hexa+ 400W tápegység? Nekem volt és emiatt cseréltem le.
ha hangos inkább szánok rá többet csak legyen olyan csendes mint a mostani gép
nem is hallatszik jó formán hogy be van kapcsolva pedig por volt benne bőven 4 évig nem volt takarítva (mégis mind végig csendes maradt) csak most 2 hónapja volt kifújva kompresszorral amikor raktam be az sdd-tez csendesebb? FSP HEXA 85+ 450W mint Hexa+ 400W tápegység
[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
válasz palfitom #141728 üzenetére
Bármelyik dvd író jó? vagy van ami bevált és ajánlottabb ?
vagy jobb külsőt venni?
kivettem az sdd igy lement az ara 1.637,25 RON
de mai nap jott be plusz bevetelem igy ujbol feltudok menni 1800 leire
van amit érdemes valtoztasakk ?
nem inen rendelem hanem az ipon-rol csak igy konyebb bemasoljam jelenleg mik vannak
[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
válasz spileraaa #141739 üzenetére
pmben írták de nem nagyon értem ezeket a szakifejezéseket hogy a mostani házal mi is a probléma főleg hogy most 28% olcsóbb [link]
Bár, mg mindig nem értem, miért ATX lapot mATX helyett, utóbbi olcsóbb, és ugyanaz a VRM-je, van rajta szvsz minden, ami szükséges : )
ilyet hol lehet vásárolni vagy menyire jó így használni a dvd írót?
-
spileraaa
senior tag
válasz Paxker315 #141752 üzenetére
Bitfenix Formula Gold
akkor ha jól értem csak akkor érdemes ezt vegyem ha később beruházok videokártyára is?
elfelejtetem említeni skypeon szoktam havonta kb egyszer konferenciát tartani és ott a manycam programot használom a gyári kamera program túl egyszerű és legtöbbször nem is működik rendesen
ezekhez kell majd videokártya?
és nagyon ritkán szoktam videót szerkeszteni mielőtt feltöltöm YouTube-ra vágások meg egyszerűbb dolgok pár effekt vagy felirat
a dvd olvasóval vagyok meg nagy dilemmában hogy egyáltalán ebbe a házba lehet e szerelni dvd írót
mert ha nem akkor azt is vegyem ki a rendelésből és később beruházok egy külsőre (mondjuk ahogy olvastam azok elege gyengék nem? )
[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
köszönöm az eddig tanácsokat és válaszokat
és persze a türelmetezt rendeltem meg végül
Ez a végleges
alaplapból végül az olcsóbbikat raktam nem láttam nagy különbséget ASRock B450M Pro 4 és ASRock B450 Pro4 között (biztos van valami de nem tudom mi)dvd írót külsőt az emagrol rendelem mert van 100 lei kuponom
[link]most viszont egy másik fórumban ujbol beszóltak de csak ennyit : Az a táp nem lesz neked jó hosszútávra..
a romániai iponon 25 ezer ft -al olcsóban megkaptam ezt a gépet mint a román oldalakon lett volna
sőt a magyar ipon-on is drágább ugyanez a gép
a roman iponon 118 ezer ft jött ki átszámolva
a magyar iponon pedig 126 ezer ft[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
válasz varmi2 #141762 üzenetére
egy masik helyen ezt irtak
Az M -es az a mATX másik meg a ATX .
AB450M -n nincs pl DVI kimenet.
B450 Pro4 előnye:
9 fázisú tápellátás, azaz erősebb stabilabb VRM áramkörrel rendelkezik s jobb hűtéssel.vagyis akkor mondjam vissza a rendelést és adjam le ujbol de most viszont a másik alaplappal mert az jobb?
-
spileraaa
senior tag
válasz Paxker315 #141764 üzenetére
most mar offba rakom mondjuk nem az de mar túl sokat írtam ide
az össze szerelés ennyibe kerül 53,78 RON
de ezen az oldalon [link] viszont kevesebbet ír akkor most hogy is van?
vagy azért kerül többe mert nem azon az oldalon keresztül adtam le a rendelést?
egy ujabb hozaszolo
"-írtad hogy nem tudod mik a különbségek. Nem rábeszélni akartalak, de azzal jobban járnál.
Plusz DVI csati a legtöbb monitoron ott van , míg HDMI nem.
Akkora ház és mATX sok a fura dolog "vagyis arra céloz nagy a ház és miért választottam a kisebbik alap lappot?
[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
válasz palfitom #141766 üzenetére
amugy időközben rájöttem miért van különbség ha minden igaz
https://ipon.hu/geposszerako/uj ha itt rakom össze akkor a végén egyből kéri hogy kártyával fizessem ki
de ha hagyományos módon rakom össze ott viszont lehet átvételkor fizetni de ott már drágább az összerakás
-
spileraaa
senior tag
ez lett a végleges gép végül
harmadik rendelés amit mar ki is fizetem előre (úgy olcsóbb az összeszerelés)a táp el is fogyott a rendelésem után
-
spileraaa
senior tag
válasz spileraaa #141789 üzenetére
ez igaz akkor windows 7 nem tudok rakni rá? pedig azt szeretnék!
Először is olvass utána, hogy egyáltalán van e win7 támogatása a gépednek vagy nincs, mert sokra mész a rendszerrel, ha semmit nem fog felismerni a gépedből.
Szerk, megnéztem pl a cpu-ba integrált vga-hoz csak win10 driver van így nem sokra mész a win7-tel. A gép kérdésnél nem írtad egyszer sem, hogy win7-tel szeretnéd használni, bár már lassan semmi új alkatrészhez sincs win7 támogatás.
[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
Nem tudom van külön ilyen forum? Melyik best buy szünet mentes tápok közül? Ma négyszer volt áram szünet gondolom nem használ a gépnek!
-
spileraaa
senior tag
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Játékra nem
Weboldalak kezelése ahol van egy rossz szokásom amitől a mostani gépem nagyon belassul éspedig hogy több lap is meg van nyitva egyszerre
Külső hdd jelenleg elég lassan kezeli2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Nem értek hozzá így csak leírom jelenleg mi van vagyis nem akarok mindent megtartani
Alaplap: MSI B450-A PRO MAX Alaplap
CPU: Procesor AMD Ryzen 3 2200G 3.5GHz boxRam: G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB
HDD: Western Digital WD Blue 3.5 1TB 7200rpm 64MB SATA3 (WD10EZEX)
SDD: Western Digital WD Blue 3D NAND 2.5 250GB SATA3 (WDS250G2B0A)
Ház: Cooler Master MasterBox E500L Blue
Táp: BitFenix Formula 450W Gold3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
egyik ismerősöm ezeket ajánlottaösszeírtam neked az alkatrészeket, hogy mit érdemes megvenni. így ez a lista kompatibilis minden-mindennel.
ha ezekre odafigyelsz, és nem térsz el ettől, akkor 6-8 évig meg leszel elégedve a géppel. Ramból érdemes minél többet venni, ha van rá pénzed. a *2 *4 azt jelenti, hogy kétszer vagy négyszer.
RAM 1. (*2-*4):
https://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/kingston/valueram-16gb-ddr4-3200mhz-kvr32n22d8-16-p487144842/
RAM 2. (*2-*4):
https://www.compari.ro/memorii-c3577/samsung/32gb-ddr4-3200mhz-m378a4g43ab2-cwe-p758739099/#
CPU (VGA-val):
https://www.arukereso.hu/processzor-c3139/amd/ryzen-7-5700g-8-core-3-8ghz-am4-box-p689798604/#
CPU (COOLER):
https://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/arctic/freezer-34-esports-duo-grey-acfre00075a-p913653462/#
SSD (PCI-E):
https://belso-ssd-meghajto.arukereso.hu/seagate/firecuda-530-2tb-m-2-pcie-zp2000gm3a013-p692352834/#
SSD-ből azért választottam a 2TB, mert sokkal gyorsabb mint az 1TB vagy az 512GB, ugyan ezen a márkán belül. Valamint a 2TB sokáig elég lesz, érdemes ezt az egy ssd-t használni a gépben, a benne lévő hdd-t és ssd-t érdemes eladni, így abből is visszajön egy kis pénz. cpu-nál és ram-nál is ez a helyzet, érdemes értékesíteni a régit, és valamennyi pénz visszajön az elköltött árból.4. Mennyi a kereted rá?
400 euró
aki a fentieket írta annak 800 eurót mondtam viszont közbe kiderült új telefont is kell vegyek így megfeleződőt a keret rá
és nem szeretném újra zavarni ezért fordultam hozzátok segítségért
2 lehetőség van
1. teljesen másokat veszek olcsóbban
2. fentiekből egyik felét idén másik felét pedig jövőre ebben az esetben az kellene mit vegyek meg hamarabb5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
Monitor LED IPS Dell 24", Full HD, Display Port, Flicker Free, Pivot, 1 x USB 3.0, 4 x USB 2.0, Negru, P2419H
-
spileraaa
senior tag
válasz spileraaa #175607 üzenetére
Bocsi ez lemaradt:
Sziasztok segítséget szeretnék kérni a jelenlegi gépem bővítésében!
Előre is köszönöm a válaszokat további szép napot!Vagy fogalmazzam át teljesen a fenti segítség kérést túl zavaros nem érthető?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs