Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
Źşë'
addikt
válasz KRoy19 #120198 üzenetére
na de akkor egy pofon a szarnak, az a 300mhz nudli, semmi, egy K's i7et érdemes akkor már a legjobb lehetőségekhez mérten kihasználni, azaz húzni, van abban több is (ki tudja lehet pont arra a pluszra lesz szüksége pár év múlva valamihez, akár játék akár bármelyik gépigényesebb szoftver)
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
csocs
tag
válasz achim2 #120193 üzenetére
Szia,
K-s procihoz Z-s lap kell.
Pl. Asus Z170-a, vagy az újabbak, Z270-nel kezdődnek.Segítség itt:
https://prohardver.hu/tema/milyen_alaplapot_ilyen_arban/friss.html
[ Szerkesztve ]
-
achim2
csendes tag
Halihó sziasztok, az alábbi gépet szeretném összerakni de lenne néhány kérdésem ezzel kapocslatban.
Munkára és game-re is használnám a gépet, de elsősorban munkára. Webfejlesztésben dolgozok de érdekel az animáció készítés, videóvágás stb. Játékot ritkán tolok de egy kicsit hiányzik uh lenne az is benne, Célom hogy minden fusson gigszer mentesen.
Most laptopon tolom uh teljes asztali gép vásárlás előtt vagyok, a prociban biztos vagyok csak várni akarok kb két hónapot hogy a Ryzen procik miatt menjen lejjebb az ára. Lenne több kérdésem is.
Az alaplap kitudja e hozni a maxot a prociból (i7-7700k) és a videókártyából (gtx 1060)?
A proci hűtő elég lesz e, vagy vállalni kellene valami izmosabbat?
A táp elegendő lesz ehhez a géphez?
Illetve hogy álltok az Asus-al?Monitor: ASUS VC279H 77.000
Processor: INTEL Core i7-7700K 4.20GHz 1151 BOX 112.000
Proci hűtő: THERMALRIGHT Macho 120 Rev.A 16.000
Memória: HyperX 16GB Fury DDR4 2400MHz CL15 KIT HX424C15FBK2/16 42.000
SSD Vinyó: SAMSUNG 256GB 850 PRO SATA3 2,5" MZ-7KE256BW 43.000
Alaplap: ASUS PRIME B250-PLUS 30.000
Videókártya:
ASUS STRIX-GTX1050TI-O4G-GAMING GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 OC PCIE 55.000
vagy
ASUS DUAL-GTX1060-O6G GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 PCIE 92.000Ház: COOLERMASTER Elite 431 Plus 18.000
Táp: ZALMAN ZM500-GVM 500W 20.000
Köszönöm szépen a válaszokat, illetve bármilyen tanácsot szívesen fogadok.
-
soldi3r
veterán
Jo reggelt! Ha mar veletlen megtalaltam ezt a topikot, akkor kerdeznek.
CAD-es gepet vennek, alapvetoen itt egybol egy Dell T3620-at rendelnek, kb ezt a konfigot. De most van egy kis idom, igy ha megerne, akkor lehet osszevalogatnam az alkatreszeket.
Monitor 2db 24-es FHD Dell lesz DVI bemenettel, de ezen kivul nincs hozza semmi. A gephazra es a tartalmara a keret kb 350k,. Lehet ebbol jobbat osszerakni, mint a fenti Dell?
Nem feltetlen ragaszkodom a CAD-es VGA-hoz, de azert jo lenne talan inkabb egy Quadro.
Processzorbol pedig meg kevesbbe a Xeonhoz.
Memoriat 16-32GB kore tennem.
Kikotes kb annyi, hogy ne legyen csilli-villi-vilagitos haz es lehetoleg az elolapjarol elerheto legyen a jack es nehany USB.[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
B85 lapom van, benne egy 3200Mhz-en járó 4460. CPU igényes játékok alatt (CSGO, Battlefield 4-1, GTA V) ha le van terhelve, nem túl magas a minimum fps, és a VGA-t sem tudom kihasználni teljesen.
Multi és a saját nyugalmam miatt is fontos lenne hogy ne essen le ennyire az fps.Hülyeséget csinálok ha 45 rugót ráfizetek egy 4790K-ra? Egyelőre fix 4,0Ghz-en menne Turbo nélkül, alulfeszelve, de gyári hűtővel.
Esetleg hagyjam a fenébe, és fél éven belül váltsak platformot, benyelve azt hogy a 4460 alig ér valamit.
Skylake vonalon egy 6600 nonK szimpatikus lenne, de lehetne Kaby Lake, vagy ha addigra domborít, 6/12-es Ryzen.
Szerk:
Sokaknak elég szokott lenni ez a proci, 60Hz-es monitorhoz.
Nekem is csak 1680x1050 75Hz, de a CSGO kivételével, a többit nem vagyok hajlandó lebutítva tolni, igaz Ultrára sem állítom.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Bazsee71
őstag
Sziasztok!
Asztali PC összeállításán töröm a fejem, ebben kérném a segítségeteket. Szépen lassan elkezdeném begyűjteni a komponenseket. Billentyűzet, egér, monitor adott, illetve a laptopból hozok magammal egy Samsung 840 EVO 250GB-os SSD-t, és egy 750GB-os 2,5"-os HDD-t.
Használat: AutoCAD, Lightroom, FHD videók
Igények, kiszemelt típusok:
CPU: Intel i5-6500 (Intelhez ragaszkodom)
CPU hűtő: legyen rendkívül halk, ~15k-t szánnék rá.
MB: nincs konkrét, ASUS Z170-P-t néztem ki eddig, illetve AsRock alaplapokat. Fontos, hogy megbízható legyen sok garanciával, de pl. a hangkimenet szinte mindegy, külső DAC-ot használok. USB 3.1 és WiFi nem hátrány ha van, de nem feltétel. Jelenlegi monitoromon (LG E2250T) csak D-SUB és DVI-D bemenet van, ezzel össze kéne hozni. Szeretném 30k körül megúszni.
RAM: típusra szintén nincs tippem, 2x4GB DDR4.
Ház: legyen rendkívül jól hangszigetelt, akár 30k körül is áldoznék rá, ha ez az ára, de nem bánom, ha olcsóbb. Dizájn kb. mindegy, legyen fekete, giccs-plexi-króm nem az én világom.
Táp: szintén fontos, hogy halk legyen, 20k-ig áldoznék rá, de ha érdemes ezen növelni, akkor szívesen veszem a tippet.
VGA: egyelőre nem tervezem beszerezni, talán majd idővel egy középkategóriásat.
HDD: későbbi ütemben 2 db 2TB-os egység, RAID üzemmódban fényképek, fontos dokumentumok biztonságos tárolására.Későbbiekben még tervezem megoldani, hogy távolról bármikor hozzáférjek a dokumentumaimhoz, így nem árt ha a komponensek bírják a huzamosabb terhelést.
A segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
válasz Tomirallye #120185 üzenetére
Félreértelmezted, amit írt. "Tuning" (K=szorzózármentes) procit raktál egy olyan alaplapba, amiben a szorzóemelés hardveresen le van tiltva. Tehát (ne vedd sértésnek) ebből látszik, hogy viszonylag laikus vagy, aki nem fog tuningolni, tehát felesleges a K proci. Ezért ajánlott 7500-at, és ahhoz jó a gyári hűtő, illetve akár az alaplap is, amit kinéztél. Ha maradnál a K-nál, akkor érdemes tuningolni, és hogy ez működjön Z270 lapot nézni, viszont akkor jobban is fog melegedni, tehát kell hozzá tuning hűtő is. A 7500-ra felesleges Z alaplap és tuning hűtő, mert úgyse használnád ki. vagy-vagy
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
Tomirallye
csendes tag
válasz membrandj #120156 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod.
Azt megtudod mondani, hogy az i5 7500 miért jobb választás, mint a 7600k?
A 400Mhz-es órajel különbségen felül van más differencia a kettő között?Ugyan ez volna a kérdésem a videokártyákról is.
Néztem adatokat, termékleírásokat az általam, és az ajánlott kártyákról is egyaránt.
Laikusként a következő adatok különböznek: GTX 1060
- Általam kinézett Gigabyte WF OC: 1556Mhz / 8008Mhz
- Gigabyte G1: 1594Mhz / 8008Mhz
- MSI Gaming X: 1506Mhz / 8000Mhz
- Asus Strix: 1620Mhz / 8208Mhz (ez már árban is látszik jócskán)
- Gigabyte Xtreme gaming: 1620Mhz / 8164Mhz (olcsóbb, mint az MSI Gaming X, most ezzel szemezek)Említetted, hogy tuning alaplap és tuning hűtő is kellene a procihoz.
Esetleg tudnál ezekből is ajánlani párat?
Az B250M Bazooka ezek szerint nem elég a confighoz.A kérdéseimben semmiféle rosszindulat, provokácio, és okoskodás nincs, szimplán tényleg érdekel a véleményetek, és a dolgok miértje.
Szeretnék jól dönteni, ha ennyi pénzt adok ki a kezemből.Előre is köszönöm a válaszod.
Üdv.T.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz membrandj #120181 üzenetére
Köszönöm! Akkor ha lemondok a wifi-ről és közvetlenül kábellel oldom meg akkor melyik alaplapot ajánlod a ASROCK H270M-ITX/ac helyett? A procit és a vga-t nem akarom tunigolni, nano s házba menne és max 1060 vga lenne benne i5 procival. Talán m2 vagy hogy hívják milyen csatlakozó is jó lenne a még gyorsabb ssd-khez ( ilyenre gondolok)
-
membrandj
nagyúr
válasz Műszakis #120175 üzenetére
Armor nem ajánlott.
A hűtő erős túlzás,de hátrányod nincs belőle.
Táp is bőven túlzás, optimálisan nem nagyon fog menni, mert nem fogja elérni a szükséges terhelést. Hátrányod más nem lehet ebből.zapikanka
b250 lap kell.
msi b250m mortar-t vennék.Lesznek játékok, ahol marad tartalék a vga-ba. Igazából ide már nem ártana egy i5-6500+ b150 lap vagy i7-7500+ b250 lap.
Tom1939
A wifit kellene hanyagolni játékra szerintem. Ha megoldható, akkor inkább vezess el jó minőségű cat 6-os kábelt.A wifi jelerő a routertől és a sticktől is függ. Hiába lesz komoly wifi vevő, ha a router nem jó és fordítva is így van.
rapika
HDD: ezex végű blue legyen.
SSD: ennyiért gyanítom,hogy ez nem ajánlott típus. Kingston fury Legolcsóbban kingston fury
Ajánlott ssd-k:
"Adata SX900 (3év) Áttekintés Specifikáció
Adata SP920 (5év) Áttekintés Specifikáció
Adata SP900 2,5" és M.2 (3év) Áttekintés Specifikáció
Adata SP310 mSata (3év) Áttekintés Specifikáció
Adata SX930 (5év) Áttekintés Specifikáció
Corsair NEUTRON XTi (3év)
Crucial MX200*** 2,5", mSata és M.2 (3év) Áttekintés
Crucial MX300*** 2,5", M.2 /SATA/ (3év)
Goodram Iridium Pro (5év)
HyperX 3K (3év)
HyperX Fury (3év) Áttekintés
HyperX Savage (3év) Áttekintés
Kingston KC400 (5év)
Samsung 850 EVO*** 2,5", mSata és M.2 (5év)"általad írt lap, proci,hűtés ára
43+ 74+ 16 = 133ki7-7700 ~ 99k
gigabyte b250-hd3p ~ 29k
Be quiet! Pure Rock ~ 10k
~138k.Kvázi 5k-val költesz többet és van egy i7-ed. Én inkább így venném.
Tuningot bukod, de az amúgy se hoz lényegesen többet. Cserébe kapsz még 4 szálat, ami a jövőben biztos,hogy lényegesebb lesz.[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
rapika
csendes tag
Hello mindenkinek
Nem olyan tettem fel egy kérdést egy build el kapcsolatban. Amire meg is kaptam a választ és átgondoltam a dolgokat.
Elmúlt pár napban gondolkodok egy 480 as build ben. Ahogy olvasgattam manapság elég jól teljesítenek a 480 asok az új driverekkel, így egy kicsit olcsóbban kijönnék. S így összeraktam egy másikat.
Tervezek OC-t, (de még teljesen kezdő vagyok benne). A célom 1080p ben ultra settings stabil 60 fps el. Néhol kipróbálni 1440p-t Ez az első nagy saját gépem, így szerettem volna "otthonosítani", így összeraktam egy fekete piros gépet, egy ablakos házzal. Túl sok bitwit és jayztwocents hatás.
A kérdés, lenne valami amit cserélni kéne, benne maradván a 370 ezres keretbe, s persze a színkombinációban.
A build:
Ház: Fractal Design Define S 29k
Táp: Be quiet! Pure Power 9 600W 27k
Alaplap: Gigabyte Z270-Gaming K3 43k
Proci: Intel Core i5-7600K 74k
Ram: G.Skill Ripjaws 2x8GB DDR4 2400Mhz 39k
Vidikari: MSI RX480 GAMING X 8G 81k
SSD: Adata 240GB 26k
HDD: Western Digital 1TB 64MB 21k
Proci hűtő: Be Quiet Dark Rock Advanced 16k
Ez így 362k ami számomra tökéletesen megfelel. De ha valami gond lenne azt kérlek jelezzétek.[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
válasz zapikanka #120176 üzenetére
VGA szerintem Gigabyte RX 470 Gaming G1 4GB legyen 60 ezerért. 4 ezerrel többet bőven megér, miivel jóval erősebb.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
zapikanka
tag
Sziasztok,
sok-sok vívódás után lassan elérkezik a budget config a végső formájához. Megpróbáltam minden komponenshez tartozó itteni fórum-témát végig bogarászni és a legmegfelelőbb (nyilván pénztárcához mérten) cuccokat kiválasztani.
Véleményezést / vétót / áment szeretnék kérni:
Alaplap: ASUS B150M-PRO Gaming ~27k (itt van kis kétségem, hogy a procihoz jó lesz-e, ha nem akkor talán: ASROCK B250M Pro4 ~27k)
CPU: Intel® Pentium® Processor G4560 ~20k
RAM: HyperX 8GB FURY DDR4 2133MHz CL14 ~22k (később majd még egy ilyen)
VGA: ASUS STRIX GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 OC ~56k
SSD: ADATA SP920 128GB (meg van már) ~18k
TÁP: FSP HEXA+ 400W ~13k
HÁZ: DEEPCOOL Tesseract ~11kEz így összesen ~149k (SSD-t nem számoltam bele)
Köszi.
Üdv,
z -
Műszakis
tag
válasz membrandj #120174 üzenetére
Szia ! Csak a memoria és a vga hianyzik , igen a memóriábol 2×8 Gb néztem , vga-bol pedig msi gtx1070 armort , nem tudom mennyibe jobb a gaming változat , igen lenne benne játék is ,hosszabb távra gondolkozok nem akarok variálgatni bővítgetni ezért vettem meg ezeket, egyébként nem lóg ki semmi ? Passzolnak a hardverek? Előre is köszi
-
membrandj
nagyúr
válasz Tom1939 #120171 üzenetére
ITX lap esetén nehogy kártyát vegyél a vga mellé. nagyon nincs hely.
USB stickes megoldás legyen szerintem.Műszakis
Mit vettél már meg?Amiket leírtál már mind megvan, csak a ram hiányzik?
Amit leírtál felhasználást, arra ez erős túlzás. Hacsak nem konvertálás lenne naphosszat.
Játék is lenne, ezért kell vga? Vagy a konvertálás használja ki a vga-t?
ram: corsair lpx 2400 mhz ok, 2x4 vagy 2x8 GB.
vga : msi gaming x vagy asus strix legyen.
Ha viszont nem játszol és nem is számít a konvertálásnál a vga, akkor teljesen felesleges.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Műszakis
tag
Üdv! Nem vagyok nagy szaki a számítógép világában ,de olvasgattam itt is ott is, első gép építésem lesz sok mindent megvettem már de pont itt nem jártam előtte hogy kérdezgessek ,éppen ezért lehet nem passzolnak az alabbi hardverek ,netre ,letöltésre ,másolásra full hd játszásra , konvertálásokra lenne használva ,fontos az audió képesség is ezert esett a választásom erre az alaplapra,memóriát és videókártyát nem vettem még meg konfig ami meg van az alábbi ,kérdésem pedig az lenne ehez jó-e memoriának
Corsair 2400Mhz cl14 , és msi gtx 1070 armor?Ház kolink aviator
Alaplap asus h270f
Proci i7-7700
Hűtő noctua nh D15s
Rendszernek m.2 samsung 960evo 256
Tápegység fsp hydro g 750w (tudom sok ennek a konfignak de gold minősítésű és akcióba volt 650w os 5 ezerrel drágább )
Kéredés a memória és a videó kártya a (fentebb említettek megfelelőek e?) gépet hosszabb távra tervezem és mivel nem volt semmi alap otthon ezért ujakat vettem -
őstag
válasz dugo_ #120169 üzenetére
Köszi, nálam is tetőtérben lesz a masina.
Ha 2-3 év múlva beleugrik valami az lehet 1070 és valami kisebb i7 is (aztán az még 5 évig kiszolgál), ezért gondoltam biztos ami biztos a táppal.
Szerk: Most inkább kicsit egyszerűbb alaplap + wifi kártyán gondolkozom olcsósítás alapon. Zavar a plusz cucc, de antenna úgyis kellene, akkor meg már kb. nettó mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz robyg #120166 üzenetére
(#120166) robyg
Szia!Mehet bele, legjobb lenne még 2 db ugyanolyan modul.
Ha ez nem megoldható, akkor órajel/időzítés legyen ugyanolyan legalább.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
dugo_
veterán
válasz Tom1939 #120168 üzenetére
Állandóan csak a táp 80-as ventije, meg az Intel hűtő pörög a gépben, az 1050ti nekem is félpasszív. Ezt a kettőt azért hallani, de inkább csak enyhe duruzsolásként. Lehet aludni mellette. Terhelés alatt megjön a hangja, bár akkor meg úgyis füles van rajtam. A procira majd beszerzek valami nagyobb ventis top flow hűtőt a nyárra, meg a VGA alá is kéne két 120-as, hogy ne a saját melegét kavarja, mert itt a tetőtérben egy 15 fokot biztos fog ugrani a hőmérséklet. Egyelőre 60 ill. 75°C körül tetőzik a hőmérséklet.
Igazából én egyetlen egy játékra használom a gépet és az a CS:GO. 2650x1440-ban játszom, így viszonylag jó egyensúlyban van a rendszer. 100% proci, 80-90% VGA néhol teljes terheléses tüskékkel (1080p-ben nem megy 40-50% fölé). Pályától függően 200-250 körüli fps érték megvan, a fix 300-hoz már i5 kéne. De ugye ez egy CPU intenzív játék, ami szinte semmi grafikus erőforrást nem kér. Normális játékoknál kiegyenlítettebbnek kéne lennie fullHD-ban.
Plusz még ami eszembe jutott, hogy felesleges 500W ehhez a konfighoz, de még egy későbbi i5, 1060 szint mellé is bőven elég 400W. Azon tudsz fogni pár ezrest.
-
őstag
válasz dugo_ #120167 üzenetére
Köszi! Akkor szerintem lesz plusz hűtő, a csendesség nekem fontos.
Az még kisebb házikó Mennyire hangos? Mert a nano s-ben ugye van hangszigetelő anyag, azért is vele szimpatizálok.
1050ti + 4860 kombó van akkor neked? Melyik korlátoz gyakrabban (a proci vagy a vga van gyakrabban limitjén)?
-
dugo_
veterán
válasz Tom1939 #120165 üzenetére
Apropó a G4560-al szállított hűtő elég jó és halk? Vagy kapásból menjen erre is a Be quiet Pure Rock?
Próbáld ki először. Szerintem 1200rpm felett már zavaróan hangos a stock hűtő, idle-ben, netezés alatt még elduruzsol 1000-1100rpm környékén. Lehűteni lehűti persze.
Esetleg ha nem is a nagy 150W TDP-s Pure Rock, akkor ott a kisebb torony belőle Slim utótaggal. Az csak 120W TDP-s, 92mm-es ventilátorral.
Majdnem ugyanezt raktam össze én is egy Node 202-be, tetszik.
-
robyg
senior tag
Üdv Skacok.
Lenne egy kérdésem. Remélem tudtok benne segíteni.
Van egy Gigabyte Z97x Gaming 3as lapom. 2*4Gbos mudul van benne az egyes és hármas szlotban.
A kérdésem ha tennék bele még két ugyanilyen ramot a kettes és négyes slotba ugyanúgy fog működni ramom.
Tudom,hogy jobb lenne ha 2*8Gbos (~34.000Ft) modult tennék bele csak annyi lóvé nincs rá a 2*4Gbost (17.000Ft) még ki tudnám gazdálkodni.
-
őstag
Sziasztok!
Köszönöm a korábbi tanácsokat, közben elkezdtem filózni egy olcsóbb gépen is. Az irányvonal az lenne hogy ez is jóval erősebb a jelenleginél, full hd és főleg stratégiai játék lenne (egyre ritkábban, de ha játék akkor ezek).
Szeretném ha csendes, kompakt lenne, bővíthető és wifi-s az alaplap. Majd 2-3 múlva lehessen rajta egy jót fejleszteni cpu/vga cserével (ezért a táp ami talán erre túl van méretezve).
Apropó a G4560-al szállított hűtő elég jó és halk? Vagy kapásból menjen erre is a Be quiet Pure Rock?
Amin kicsit filózok hogy ez a G4560 vajon hogy áll a jelenlegi i7 2720QM-emhez képest... Ahogy nézem többségében jobb a G4560, de azért multi core-ban az i7 még mindig megüti. Csak most a g4560 után az i5 a következő logikus ugrás (és akkor már marad a + 100 ezres i5+1060 6gb kombó)
Köszönöm a segítséget (pl ez a wifi-s alaplap olcsóbb és jobb, vagy a vga hűtés hangos ne azt), ez lenne a konfig:
Alaplap ASROCK H270M-ITX/ac 1 db 39 804 Ft
Processzor INTEL Pentium G4560 3.50GHz 1151 BOX 1 db 20 032 Ft
Memória CORSAIR 8GB Vengeance LPX DDR4 2400MHz CL14 CMK8GX4M1A2400C14R 1 db 21 162 Ft
Videókártya GIGABYTE GV-N105TOC-4GD GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 OC PCIE 1 db 49 413 Ft
Merevlemez WD Red 2TB 5400rpm 64MB SATA3 WD20EFRX 1 db 27 977 Ft
SSD SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2,5" MZ-75E250B/EU (5 év garancia) 1 db 32 127 Ft
Ház FRACTAL DESIGN Define Nano S 1 db 22 289 Ft
Táp BE QUIET! Pure Power 10 500W CM -
membrandj
nagyúr
válasz altoluce #120159 üzenetére
Annyi kiegészítés,hogy ezeken a kártyákon már csak DVI-D van, amit nem tudsz egyszerű kis 500 Ft-os átalakítóval megoldani.
DVI-D/HDMI -- D-sub aktív átalakító kell, ami 5-6-7 k és nem jó a minőségük.Valahogy ellenőrizd a tv-n a hdmi-t
Ha viszont DVI-I vagy DVI-D van a tv-n, akkor ok.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Ármester
válasz smudgeee #120157 üzenetére
(#120157) smudgeee
Szia!Z170-es lap nem szükséges, elég egy H170/B150 is, Z-s lap az tuninghoz kell, de ahhoz "K"-s proci is.
Másrészt én Kaby Lake-t néznék, keretbe bőven belefér, sokkal már nem drágább.Alaplap: MicroATX: Asrock B250M Pro4 / H270M Pro4 / Fatal1ty B250M Performance | MSI B250M Bazooka / B250M Mortar / B250M Gaming Pro / H270 Bazooka ||| ATX: Gigabyte B250-HD3P | Asrock B250 Pro4 / H270 Pro4 | MSI B250 Krait Gaming ~28-35k
CPU: Core i7-7700 ~100k
+Hűtő: Be Quiet! Pure Rock (155mm) ~10k
Ram: 2*8Gb DDR4 Kingston HyperX Fury, Crucial Ballistix Sport, Corsair Vengeance LPX, Patriot Viper 4, G. Skill Aegis ~38-43k
VGA: "Milyen videókártyát?"
HDD: WD 1Tb Black (WD1003FZEX) ~24k
SSD: 240/250Gb Samsung 750 Evo, Kingston HyperX Fury, Adata SP900/SP920/SX930 ~26-30k
Ház: Zalman Z9 Neo (160mm / 420mm)/Z11 Neo (175mm / 400mm), Cooler Master MasterBox 5 (167mm / 410mm)/590 III (159mm / 405mm), Aerocool Aero 800 (155mm / 390mm)/Aero 1000 (170mm / 410mm), NZXT S340 (161mm / 364mm)/Source 210 (160mm / 330mm)/Phantom 240 (158mm / 400mm), Corsair Carbide 100R (150mm / 414mm)/Carbide 200R (165mm / 420mm), Fractal Design Core 2500 (160mm / 380mm)/Define S (180mm / 425mm), Phanteks Eclipse P400 (160mm / 395mm), Bitfenix Shinobi (165mm / 320mm), Thermaltake Core V31 (155mm / 420mm)/Supressor F31 (180mm / 420mm) ~16-25k (Zárójelben az első szám a cpu hűtők maximum magasságát, a második a maximum beépíthető VGA hosszát jelzi.)
Táp: Be Quiet! Pure Power L8 400W (BN222) / Pure Power 9 400W (BN262)-500W (BN263) / Pure Power 9 400W CM (BN266) -->(FÉLmoduláris), Seasonic S12II 430W, Cooler Master G450M -->(FÉLmoduláris), FSP Hexa+ 500W / Hyper S 500W v. 600W / Hydro Bronze 500W (HD500) / Hyper M 500W v. 600W -->(FÉLmoduláris), Corsair CX450M -->(FÉLmoduláris) ~14-22k
Össz: 232-265 + VGA.Ha még költenél:
- Nagyobb HDD: WD Red 1Tb/2Tb/3Tb ~19-35k
- Nagyobb SSD: 480/500Gb Kingston HyperX Fury, Samsung 850 Evo ~50k
- Jobb házikó: Corsair Carbide 300R (170mm / 450mm)/Carbide 400C (170mm / 370mm), Be Quiet! Silent Base 600 (167mm / 413mm), Fractal Design Define R4 (170mm / 430mm)/Define R5 (180mm / 440mm), Themraltake Core V41 (170mm / 410mm)/Core V51 (185mm / 480mm), Aerocool P7 C1 (165mm / 375mm), NZXT S340 Elite (161mm / 334mm) ~25-35k (Zárójelben az első szám a cpu hűtők maximum magasságát, a második a maximum beépíthető VGA hosszát jelzi.)
- Moduláris táp: Corsair RM550x/RM650x/RM650i, Super Flower Leadex Gold/Platinum 550-650W, Be Quiet! Power Zone 650W, FSP Hydro G 650W ~32-40k
(#120161) csocs
Szia!Ha tuningolni akarsz, akkor igen, de procis fórumba szerintem nézz be, mert sok helyen olvasom, hogy 7700K-nak a kupak alatti pasztája borzalmasan ócska, sima lég egy könyebb tuning alatt talán lehűti, de egy komolyabb tuning szerintem megfekteti. Delid lehet nem árt neki. Processzor topik | Negatív vélemény
Ha tuningot nem akarsz:
Alaplap: MicroATX: Asrock B250M Pro4 / H270M Pro4 / Fatal1ty B250M Performance | MSI B250M Bazooka / B250M Mortar / B250M Gaming Pro / H270 Bazooka ||| ATX: Gigabyte B250-HD3P | Asrock B250 Pro4 / H270 Pro4 | MSI B250 Krait Gaming ~28-35k
CPU: Core i7-7700 ~100k
+Ram: Ha belefér én vennék 2*8Gb-ot: 2*8Gb DDR4 Kingston HyperX Fury, Crucial Ballistix Sport, Corsair Vengeance LPX, Patriot Viper 4, G. Skill Aegis ~38-43kVGA milyen van? Ha jól rémlik neked van GTX 970, de csak tippelek
HDD/SSD van, ok.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
csocs
tag
Sziasztok,
VGA és SSD nélkül, mert azok már vannak, ez a konfig szerintetek rendben van?
Alaplap ASUS ROG STRIX Z270H GAMING 1 db 57 125 Ft
Processzor INTEL Core i7-7700K 4.20GHz 1151 BOX 1 db 112 707 Ft
Memória HyperX 8GB Savage DDR4 3000MHz CL15 HX430C15SB2/8 1 db 27 725 Ft
Ház PHANTEKS Eclipse P400 hangszigetelt antracit 1 db 24 751 Ft
Táp FSP Hydro G 650W 1 db 36 951 Ft
CPU hűtő BE QUIET! Dark Rock Advanced 1 db 18 205 FtKöszönöm!
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz altoluce #120159 üzenetére
Szia.
-Skylake: i5 6500 / Kaby Lake: i5 7500
-Skylake: ASRock B150M Pro4, Gigabyte B150M-D3H, MSI B150M Mortar / Kaby Lake: ASRock B250M Pro4, Gigabyte B250M-D3H, MSI B250M Mortar
-2*4/1*8GB DDR4 RAM, Skylakd-hez 2133MHz, Kaby-hez 2400MHz is elég, pl Adata XPG, Corsair Vengeance LPX, Crucial Ballastix Sports, G.Skill Aegis, HyperX Fury
-Adata SP900 128GB, Adata SP920 128GB, Adata XPG930 120GB, HyperX Fury 120GB
-AMD: RX 470 4GB / Nvidia: GTX 1050 Ti, GTX 1060 3GB(ha nem játszanál VRAM igényes játékokkal, és/vagy nem lenne belátható időn belül új kijelződ), ajánlott(mindegyikből: Asus Strix, Gigabyte WF2, Gigabyte Gaming G1, MSI Gaming, AMD-nél a Sapphire Nitro is jó)
-Be Quiet! Pure Power 10 400W(a CM félmoduláris), FSP Hydro X 450, Seasonic S12II 520W
-Cooler Master N200 / N300, Zalman Z3, drágábban Fractal Design Core 1500 / 2500, Corsair 200R
Ha szereted a csendet, akkor a gyári CPU hűtőt cseréld le ezek egyikére: Be Quiet! Pure Rock/Pure Rock Slim, ID-Cooling SE-213v2 / SE-204K / SE-214X, Raijintek Aidos / Themis -
altoluce
újonc
Üdv mindenkinek!
Megmondom őszintén, tudok egy csöppet a mostani cuccokról, de nem annyit, mint amit itt kapnék, ezért fordulok hozzátok.1. Mire fogod használni a gépet?
Leginkább játékra (LoL, CS:GO és az újabb játékok, mint The Division, Rainbow Six Siege és amik jönni fognak), filmnézésre és talán alkalmanként streamelnék LoL vagy CS:GO-t just for fun, ha bírná a config, amit összeírtok.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Szinte semmit nem szeretnék megtartani, esetleg egy 500 gigás SATA 2-es, 7200 rpm Hitachi HDD-met tudnám felhasználni a következő gépbe. (ha szerintetek még használható)3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Egér, billentyű, headset már megvannak, egy új monitor jó lenne, mert nem egy full HD-sat használok, max 1366 x 768-as felbontása van, de a monitor nagyot dobna rajta, ezért egy ideig maradok ennél szerintem.Amikre szükségem van akkor:
Ház
Alaplap
Memória
Processzor
Videokártya
Táp
SSD4. Mennyi a kereted rá?
200k, a max 210-220k.5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol? Milyen csatlakozók vannak rajta?
Őszintén egy Samsung LE32C350 típusú HD ready tv-t használok monitornak már egy ideje és ahogy írtam, a max felbontás 1366x768. Nem tudom mennyire lenne alkalmas, mindenesetre van egy monitor átalakítóm is hozzá (VGA dugó - DVI aljzat), és egy HDMI csatlakozó is, viszont HDMI-vel nem akart menni, szóval ez lett.+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Nincs semmi igazából, max annyi hogy Intel processzor legyen, videokari mindegy.Köszönöm szépen előre is!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz smudgeee #120157 üzenetére
A maradék hozzávalókhoz kívánok csak hozzászólni:
gyári intel hűtő helyett a tartós terhelés miatt és főleg ekkora keretnél kell egy nagyobb toronyhűtő és egy olyan jól szellőző ház amibe belefér. Az SSD és a wincsik már magától értetődőek. Visszaolvasva és találsz millió ajánlást. A VGA már necces, mert a választásnál a hozzáértő(!) csak akkor tud segíteni, ha tudja, hogy milyen programokkal fogsz dolgozni és azokhoz melyik VGA (Nvida/AMD) az ajánlott. Régen az Nvidia mindent vitt ezen a téren, de mára a helyzet már nem ilyen egyszerű. A VGA-s topik nagy része gamerekből áll, nekik a videóvágás kimerül a youtube-ra való játékmenetek darabolásából.
Illetve mi kis szünetmentest is szoktunk elé kötni, mert ha határidőre kell a munka és van 1 perces áramszünet, akkor nemcsak több órás renderelés kezdhetsz újra, de ha peched van, akkor sérülhet a program vagy a projektfájl is... Akkor meg aztán tényleg lőttek a határidőnek. A munkagép túlfesz védelméről nem is beszélve.szerk:
Z-s alaplap általában K-végződésű procikhoz, azaz tuninghoz ajánlott. Egyébként felesleges, mert nem használod ki a szolgáltatásait és olyanért fizetsz amire nincs szükséged.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
smudgeee
csendes újonc
Sziasztok!
Videóvágáshoz próbálok összerakni egy jó pc-t. a keretem 300-350ezer ft(nagyon max 400). már párszor kérdeztem itt, és azok alapján és amit olvastam a neten kezd körvonalazódni mit akarok. ami biztos;
-i7 6700 processzor
-msi mortar z170
-corsair vengance memóriamint laikus szeretném megkérdezni ez a három működőképes? mit ajánlanátok helyette? (ami biztos a gépben az az i7) továbbá a maradék hozzávalókat szeretném még megtalálni, a videókártyát megkérdezem a másik topciban, de előtte jó lenne egy kész konfiggal rendelkezni, hogy a legjobban megtaláljam! előre is köszönöm a válaszokat
-
membrandj
nagyúr
válasz Tomirallye #120155 üzenetére
Nem jó.
Tuning lap+ hűtő kellene a tuning procihoz.i5-7500 legyen + be quiet pure rock hűtő.
vga pedig giga g1, msi gaming x, asus strix.fsp hexa + 500W, fsp hyper m 500W, corsair RMx 550W.
-
Tomirallye
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket /véleményeteket szeretném kikérni az alább leírtakhoz:1. Mire fogod használni a gépet?
Elsősorban játékra használnám.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
HDD: Seagate Barracuda 2TB - ST2000DM001
SSD: Samsung 850 EVO 250GB - MZ-75E250B/EU
Ház: Thermaltake - V3 Black Edition3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Alaplap: MSI B250M BAZOOKA
Proci: Intel Core i5-7600K BX80677I57600K
Ram: Kingston 2x8GB DDR4 2400MHz HyperX Fury Black HX424C15FBK2/16
Vga: Gigabyte GTX1060 6GB GDDR5 GV-N1060WF2OC-6GD
Táp: Erről szeretném a ti véleményeteket kikérni... nem tudom milyen, és mekkora lenne elegendő ehhez a confighoz.4. Mennyi a kereted rá?
~ 250-300k5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol? Milyen csatlakozók vannak rajta?
1920*1080, HDMI, D-Sub, DVI-D (Benq G2420HD)+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Nem igazán, bár az Intel/nvidia combot jobban preferálom.
Speciális elképzelés lehet tán az, hogy szemezgetek egy ideje már a kompakt folyadékhűtéssel.
Nem tudom mennyi értelme van, sajnos a szobámból adódóan a radiátor mellett van a gép, máshova esélytelen raknom, így hidegebb időkben igencsak melege van szegénynek.
5 venti van benne, de így is fel akar szállni.Továbbá kérdésem volna, hogy az összeírt konfigom mennyire jó, van-e benne bármi, amit ti cserélnétek... és ha igen, akkor mire?
Ill. a vásárlással picit várnék, hátha a Ryzen picit letöri az Intel árakatElőre is köszönöm a segítséget.
Üdv.:T.T[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
válasz membrandj #120151 üzenetére
Sajnos a wow ezer eves jatek, szarra toldozott-foltozott enginnel, az isten gepe nem eleg hozza.
Egyebkent a latotavolsagot es a rajzolasi tavolsagot ha lentebb veszi az ember, megtaltosodik a jatek. Nalam 960-nal high-on 2x elsimitassal megvan mindenhol a 60fps, de ha sokan vannak egy helyen, vagy 25-os raid, akkor rekt.crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
deja vu
addikt
válasz gaborszarvas #120148 üzenetére
60-ért jó vétel. Én jóval drágábbat ajánlottam volna munkára.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
membrandj
nagyúr
válasz gaborszarvas #120145 üzenetére
ház: corsair 200R inkább.
CPu hűtő: A 200r-ba be quiet pure rock ~ 10k, ha marad a ház, akkor a milyen cpu hűtőt vegyek topicba kérdezd.i5-7500 ugyan az kb.
Táp: a tápos topicba kérdezz rá, mert nem minden típus ajánlott ebből, ha jól tudom.
Maga kategóriájában szerintem jó vétel ez a dell.
csocs
z170 tuning lap, abból egy normális darab 40-50k+ hűtés 20k+ tuning proci 70-80k.
Értelmetlen, főleg egy 970 mellé.MSI B250 PC MATE ~ 29k MSI B250 KRAIT GAMING ~ 35k
i5-7500 ~ 65k
fsp hyper m 500W~ 20k, drágább, minőségibb: corsair RMx 550 ~ 32k
be quiet pure rock ~ 10kHa költeni akarsz még, akkor ne tuning i5-re költs, hanem i7-7700-ra, mert oda jó ez a lap is, illetve hűtés.
Ha pedig pl 7600k lesz, akkor oda még a lapra költeni kell 10-15-öt + hűtésre 10-et.mester777
Én a wow hivatalos ajánlott gépigényét néztem. Ott konkrétan egy 750 ti-t írnak. Ehhez képest az 1050, 1050 ti egy erőmű. Persze a személyes tapasztalat mindig jobb, ezért köszi a korrigálást, de gyanítom,hogy aki csak WOW-ra akar gépet, az nem fog 1060 6GB-ot vagy 1070-t venni 100k felett.[ Szerkesztve ]
-
Arphox
tag
válasz Arphox #120149 üzenetére
Időközben rájöttem, hogy sajnos túlságosan elhamarkodottan írtam meg a hozzászólást, ezért bocsánatotokat kérem. Ha esetleg tudnám akkor szerkesztettem volna de lejárt az időm.
Szóval most felraktam mindent maxra és rohangáltam egy kicsi erre-arra. Az FPS városokban 40 körül van, de nagyobb fordulóknál hiába nem mozdul nagyon lentebb az FPS mérő, látni a lagot. (Full hd-ban játszom egyébként). Raidekben nagyobb a grafikai igény, szóval ott valószínűleg nagyobb lagot tapasztalnék.
Ami fontos, és ezt kérem a gépajánlók (akiknek egyébként hatalmas tisztelet!!!) is vegyék figyelembe a továbbiakban: a GTX 1050 Ti nem elég jó ahhoz, hogy egy legújabb wowot max grafon szaggatásmentesen (mindig) kiszolgáljon (i5-6500 mellett persze, gondolom nem az a szűk keresztmetszet).
És ismét elnézést a fogalmazásért de nem vagyok én rossz szándékú.
Szerk.: Annyi még eszembe jutott, hogy minimum grafon továbbra is igen igénytelen a játék, Intel HD 3000-en minimumon el lehet vele játszogatni némi laggal.
[ Szerkesztve ]
A konfigomat lásd az adatlapomon.
-
Arphox
tag
Szia Rido!
Muszáj vagyok beleszólni, de sajnos nem nagyon tudja membrandj a WoW:Legion gépigényét (de a többiek se, ha nem szóltak emiatt).
Szóval röviden: amit írtak, nem lesz elég jó a gép hozzá, újabb kiegekhez pedig biztos nem.
Nekem elég hasonló gépem van, amit Neked ajánlottak; több alkatrész is ugyanaz mint amit fent írtak. A VGA-m 1050Ti, és nem megy rajta full grafikán szaggatásmentesen. Én is azt hittem, hogy elég lesz, de nem. Régebbi contenten nagyon szépen ment fullon, viszont a legionos területeken és főleg a városokban, raidekben erősen szaggat max grafikán. Egy klántársam 1060-al is azt jelezte, hogy nem megy neki max grafon.
Az ok abban keresendő, hogy sokat fejlesztettek a játék grafikáján, és most már a maximális látótávolságot is megnövelték.
A szűk keresztmetszet szerintem a VGA, abból tippre 1070-1080-at mondanék, hogy minden hibátlanul pörögjön.
Nem akartam senkit leszólni vagy hasonlók, csak kicsit rosszul érintett, hogy erősen félrebecsülte pont egy tapasztalt emberke.
Peace
(Azért most megint nekiugrok és tesztelgetek kicsit hátha túloztam)
[ Szerkesztve ]
A konfigomat lásd az adatlapomon.
-
gaborszarvas
csendes tag
válasz deja vu #120146 üzenetére
Az árral már nem igazán szeretnék feljebb menni. Ez ~60.000 Ft körül van jelenleg. Tudsz esetleg jobbat ajánlani ebben az árkategóriában/olcsóbban? Nem igazán ragaszkodom egyik jellemzőjéhez sem. A mérete, a felbontása, illetve a panel alapján választottam ezt. Illetve az állítható magasság és a DisplayPort csatlakozó volt a másodlagos szempont. de rugalmas vagyok. Plusz a Dell cuccok eddig beváltak.
-
deja vu
addikt
válasz gaborszarvas #120145 üzenetére
A monitor nem valami nagy szám, de ha nincs több pénzed megjárja.
-
gaborszarvas
csendes tag
Sziasztok!
Az első konfigurációm összerakásán dolgozom éppen. A gép minden alkatrészét most vásárolom, azonban teljesen kezdő vagyok a témában, így szeretném megkérdezni a véleményeteket, hogy mit gondoltok tervezett konfigról.
A gépet leginkább munkára használnám, értsétek ez alatt a 3D modellezést, renderelést, grafikai munkákat, stb. (ArchiCAD, Rhinoceros, Artlantis, Lumion, Photoshop, Illustrator, InDesign)
Az konfig jelenleg:
HÁZ: Zalman R1
ALAPLAP: Gigabyte GAB250M-DS3H
CPU: Intel Core i5-7600
GPU: Gigabyte GTX 1060 3GB GDDR5 GV-N1060WF20OC-3GD
RAM: 2 darab Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2400 MHz (összesen 16GB)
SSD: Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120GB
HDD: Western Digital 1TB 64MB SATA3 WD10EZEX
PSU: Be quiet! 400W Straight Power E10 BN230MONITOR: Dell P2417H (24", FullHD, IPS LED)
Nem szeretnék semmilyen felesleges extrára költeni, amit a többi komponenst elnézve ki sem használok, illetve ez fordítva is igaz. Nem szeretném, ha valami gagyi alkatrész kerülne a válogatásba ami "lehúzza" a többit. Természetesen a legfontosabb, hogy működjön a gép, így csak bízom benne, hogy a komponensek kompatibilisek egymással.
Egyaránt várom a pozitív és negatív véleményeket a gépről és az egyes elemekről is.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
csocs
tag
Sziasztok, tanácsra volna szükségem.
Érdemes-e az új intel procikat / új pl. Z270-es lapot venni?
Szeretnék egy új konfigot összeállítani az alábbiakat figyelembe véve:
HDD: nem kell
SSD: van
Optikai: nem kell
Ház: Phanteks P400 lesz
VGA: MSI GTX 970 4G vanAmi kellene:
- Alaplap: MSI-t szeretnék, azon belül Z270? Z170? melyik variáns? m.2-t tudjon kezelni és fogadni.
- Proci: i5-ben gondolkodom, az i7 nekem túlzás lesz árban és ki sem használom. Érdemes az új családot venni?
- Táp: csendeset és modulárisat szeretnék
- Proci hűtő: ami belefér a házba és csendesKöszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
ggbuffon1897
őstag
egy nagyon picit off:
de annak aki low budget gamer pc-t keres, öcsémnek bepattintottuk az i3 3240 helyett az G4560-at
i3 3240
G4560
mindkettő egy rx 470 társaságában..nem gondoltam vna ekkora ugrást, még énis elgondolkodtam azon, h fogom és lecserélem erre a 18k-s procira az i7et, amennyit ténylegesen játszok, bukni inkább az enyémen lehet majd később, nem ezen a cpu-n.
-
membrandj
nagyúr
válasz Ra's al Ghul #120139 üzenetére
igen. Nem írtam sli-t.
-
MuldR
tag
válasz Demizson92 #120134 üzenetére
Itt egy G4560 WoW teszt. Ha jól látom a CPU nem megy neki nagyon 30% fölé egy RX480 mellett.
https://www.youtube.com/watch?v=zl3YNNXLBDs -
MuldR
tag
válasz Ra's al Ghul #120135 üzenetére
Hasonló gépet raktam össze havernak, annyi különbséggel, hogy 32GB 3200MHz RAM-al és i7-6700K mert akkor még nem volt 7700.
4K ban 30-60 FPS között mennek a játékok (arma3, witcher3, GTA V, valami Dirt rally, ilyenekkel játszik.) -
membrandj
nagyúr
válasz Demizson92 #120134 üzenetére
ASUS VX229H~ 42k
asrock b250m-hdv ~ 23k
g4560 ~ 20k
2x4GB ddr4 kingston fury ram ~ 20k
WD blue ezex 1TB ~15k
120GB kingston fury ssd ~ 18k
gtx 1050 2GB ~ 42k
cm n300 ~13k
fsp hexa+ 400W ~ 13k
~206k.Kenan
Én megvárnám az 1080 ti-t 4k-ra, ha futja a keretedből.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Ra's al Ghul
senior tag
Hali,
korábban kérdeztem, hogy milyen gépet érdemes venni játékra 4k felbontáson, akkor mondtátok, hogy érdemes várni az új hardverek megjelenésére.
Azóta egy kicsit változtattam a gépen:
CPU: Intel Core i7-7700K + Arctic Liquid Freezer 240 (Akasa APACHE Black AK-FN058 Push-Pull) A hütő + ventik megvannak.
LAP: Asus Maximus VIII GENE
RAM: G.Skill Trident Z 2x8GB DDR4 3000MHz F4-3000C15D-16GTZB
VGA: Zotac GTX1080 8GB GDDR5X AMP Extreme
TÁP: Be Quiet! 550W Dark Power Pro 11 BN250
---
SSD: Van - ADATA 480GB XPG SX930
HÁZ: Van - Corsair 350DA CPU -t és a VGA -t OC -znám day 1 -tól.
A kérdésem az lenne, szerintetek érdemes-e változtani bármit is?
Esetleg más gyártótól úgyan ebben az árkategóriában / teljesítményben valami változtatás?
GTX 1080 elég 4K -re? Érdemesebb SLI -be gondolkodni vagy inkább egy GTX 1080 Ti?Segítségeteket előre is kösz.
[ Szerkesztve ]
Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.
-
Demizson92
aktív tag
Sziasztok
Ujra en vagyok, a tortenet ismeros, WoWra kell a gép. Megvartam a Kabyt es most kernek egy velemenyt, i3 6100 gtx1050el vagy eleg a pentium 4560is?
Kerhetnek egy pontos listat, mibol mit? Kell monitor is, felso keret 200e
Koszi
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy, ha egy privát üzenetet kapsz, akkor válaszolsz is rá! Köszönöm szépen!
-
membrandj
nagyúr
válasz soldi3r #120127 üzenetére
Nem igazán értem a kérdést.
Van egy géped, amibe btx alaplap van és btx a ház?
Ebbe akarod lecserélni az alaplapot atx-re? BTX-ről én kb semmit nem tudok, annyit találtam,hogy befuccsolt szabvány, nem terjedt el.
Nézz utána,hogy a meglévő ház fogad-e atx lapot.
purpledonkey
i5-6500 ~ 60k
msi b150m mortar, asrock b150m pro4 ~ 25k
2x4GB ddr4 kingston fury ram ~ 10k
gtx 1050 ti 4GB ~ 52k
WD blue ezex 1TB ~ 15k
120GB kingston fury ssd ~ 18k vagy 240GB ~ 28k
cm n300, corsair 200R, 300R, fractal design core 2500, 3500, zalman z9 neo ~ 13-25k
fsp hexa+ 500W, fsp hyper m 500W ~ 15-20k
drágábban gtx 1060 3GB vagy 6GB ~ 65-90kRido
Az ajánlott i5 és 1050 vga szint.i5-6500 ~ 60k
msi b150m mortar, asrock b150m pro4 ~ 25k
2x4GB ddr4 kingston fury ram ~ 10k
gtx 1050 2GB ~ 40k vagy 1050 ti 4GB ~ 52k
WD blue ezex 1TB ~ 15k
120GB kingston fury ssd ~ 18k vagy 240GB ~ 28k
cm n300, corsair 200R, 300R, fractal design core 2500, 3500, zalman z9 neo ~ 13-25k
fsp hexa+ 500W, fsp hyper m 500W ~ 15-20kOlcsóbban:
asrock b250m-hdv ~ 23k
g4560 ~ 20k
,de ezek mellé már csak 1050 2GB menjen max.Monitoron dvi-d vagy dvi-d vagy hdmi legyen. Ha csak d-sub van, akkor nem fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
Rido
csendes tag
Üdv!
Kellene egy olyan gamer pc ami a World of Warcraft: Legion-re van kihegyezve.
Ezt fullon játszanám és nem szeretnék benne semmi hibát, tehát hogy szaggatás, lefagyás, képtörés meg amik szoktak még jelentkezni. Egy olyan gépet szeretnék amin full beállítások mellett semmilyen hiba nem mutatkozik.Nem tudom mennyi pénz kellene rá de csak ez a játék menne a gépen.
Monitor, hangfal, billentyűzet, egér vannak. -
purpledonkey
tag
Sziasztok!
Számítógép vásárlás előtt állok és a segítségeteket szeretném kérni. Régóta nem vásároltam hardvert, ezért nem is vagyok képben velük kapcsolatban.
1. Mire fogod használni a gépet?
-Játékra és alap otthoni felhasználásra kellene.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
-Asus Xonar DX3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
-Gépházra és annak tartalmára, monitor, billentyűzet, egér van.4. Mennyi a kereted rá?
-260k +/-20k5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol? Milyen csatlakozók vannak rajta?
-Dell S2209W 21.5" Full HD (1080p) 1920 x 1080; 15 pin HD D-Sub (HD-15), 24 pin digital DVI+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
-Lehetőleg Intel processzor, SSD a rendszernek és legalább 1 TB winchester. Lényeg, hogy megbízható legyen.Köszönöm!
-
deja vu
addikt
válasz forintuser #120128 üzenetére
Szerintem nagyon megéri. Csak a táp+proci+vga új ára 210 ezer, és ebben még ilyen 60 ezres alaplap, 16 giga ram meg minden van. Újonnan ez itthon vagy 350 ezer.
-
forintuser
őstag
Sziasztok.Gyors kérdés.Használtan megér EZ a konfig 700€/210.00~ Ft-t?
Holnapkészítést vállalok.
-
soldi3r
veterán
válasz SyMbioTe #120126 üzenetére
Igazabol valaszolhatok a kerdesekre, de az en kerdesem enyleg csak annyi, hogy a BTX-es gepbe, hogyan lehet ATX-es alaplapot rakni? Illetve mit kell cserelnem a cserehez?
1. Mire fogod használni a gépet? - LinuxCNC fut rajta
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? - Egy Optiplex 780MT-rel. Marad ami maradhat.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? - Ez az en kerdesem is.
A tobbi kerdesre szerintem tenyleg felesleges a valasz. Csak a maximalis jitter ertekeket szeretnem csokkenteni, ami ezzel a ket alaplappal lenne a legjobb.[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
Ármester
válasz Kristo #120123 üzenetére
(#120123) KristoOldalukon annyit írnak, hogy minden dram modulra vonatkozik az élettartam garancia. [link]
Gondolom ahány évet vállal a bolt, addig a boltnak vissza kell vinni és ők intézkednek, ha meg lejár a "bolti", akkor a gyártóval kell felvenni a kapcsolatot, és szerintem közvetlen nekik visszaküldeni, ahogy Kingstonnál is.
(#120124) soldi3r
Szia!
(#120125) kovadam1
Szia!i7-6700: MicroATX: Asrock B150M Pro4/H170M Pro4 | MSI B150M Bazooka Plus/B150M Mortar/B150M Mortar Arctic/B150M Night Elf/B150M Gaming Pro | Gigabyte B150M-D3H ||| ATX: Gigabyte B150-HD3P | Asrock B150 Pro4 3.1/Fatal1ty B150 Gaming K4/Fatal1ty H170 Performance/H170A-X1/H170A-X1-3.1 | MSI B150 Gaming M3/B150A Gaming Pro ~23-35k (Figyelj, hogy DDR4-es legyen, ne DDR3)
i7-7700: MicroATX: Asrock B250M Pro4 / H270M Pro4 / Fatal1ty B250M Performance | MSI B250M Bazooka / B250M Mortar / B250M Gaming Pro / H270 Bazooka ||| ATX: Gigabyte B250-HD3P | Asrock B250 Pro4 / H270 Pro4 | MSI B250 Krait Gaming ~28-35k
Szinte semmivel nem erősebb az i7-7700, mindegy melyiket veszed.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
kovadam1
tag
sziasztok!
Ki van nézve egy 6700 és egy 7700 az a kérdés hogy ezekhez milyen alaplapot tudnátok ajánlani. ami jól kihasználja őket.
illetve mennyvel jobb a 7700 as proci megéri annyival többet költeni az alaplapra? -
soldi3r
veterán
Jo estet!
Van egy Dell Optiplex 780-as gepem, amit le szeretnek cserelni egy masikra. Illetve csak a leheto legkevesebb alkatreszet szeretnem kicserelni. A lenyeg, hogy az ASUS P5B Delux vagy a Gigabyte P35-DS4 alaplap belemenjen. Eleg lehet csak hazat keresnem hozza?E30 (oo=[][]=oo)
-
sepsi0
őstag
válasz Kristo #120121 üzenetére
Termékélettartam-garancia
"Amennyiben egy termék gyártása megszűnik, a Kingston saját belátása szerint vagy megjavítja a terméket, vagy az eredetivel összemérhető csereterméket kínál fel, vagy pedig visszatéríti a termék vásárláskori és aktuális értéke közül az alacsonyabb összeget.
A megjavított és kicserélt termékekre továbbra is érvényes a jelen korlátozott jótállás az eredeti jótállási időszak végéig, vagy ha az hosszabb, kilencven (90) napig.
A jelen korlátozott jótállás kizárólag az eredeti végfelhasználóra vonatkozik és az itt ismertetett termékjótállási időszak tartamára érvényes. A jelen korlátozott jótállás nem ruházható át. A készlet részeként vásárolt termékek esetén a teljes készletet vissza kell küldeni ahhoz, hogy az jótállásra jogosult legyen."
[link]Én anno olvastam olyat is, hogy kértek képet a hibás rampárról, 1,5 hét hallgatás és hozta a futár az új ramokat... persze leírva nem ez van.
Nekem van itthon 6db pc, 5-ben Kingston van.Ide kell visszaküldeni:
Európa, Közel-Kelet és Afrika:
Európában, a Közel-Keleten és Afrikában: amennyiben nem tudja a terméket az eredeti vásárlás színhelyére, illetve azon meghatalmazott Kingston kereskedő vagy forgalmazó részére visszajuttatni, amelytől a terméket vásárolta, úgy a terméket közvetlenül visszaküldheti a Kingston szervizközpontjába, miután a Kingstontól anyagvisszaküldési engedélyszámot ("RMA") szerzett be. RMA számot úgy kaphat, ha felkeresi a kingston.com/en/support. webhelyet. Egyes esetekben a vásárlást igazoló dokumentumra is szükségünk lehet.Kingston Technology Europe Co LLP, Kingston Court, Brooklands Close, Sunbury on Thames, Middlesex, TW16 7EP, UK
[ Szerkesztve ]
-
Kristo
tag
válasz membrandj #120120 üzenetére
Rendben, akkor szumma szummárum
Ahogy elnézem a hűtőből a 2 topik gazda a 2 különbözőt ajánlotta, így úgy vélem abból nagyjából mindegy, hogy melyiket veszem meg, ramból inkább a Kingston-t javasoljátok, utána járok még ennek a life time dolognak és akkor azt még meglátjuk, az elképzelésembe bele illene az az avexir nagyon, amennyiben itthon megoldható ha esetleg történne a ramal valami a pcx gari után akkor az sem lehet rossz vétel.
A lap is jó, a proci is.
Ami nem játszik az a táp, amiből legyen egy moduláris FSP Hyper M 500 / 600W-s MAX.Igen, a ryzennek sem feltétlen vannak már azok a horrorisztikus fogyasztásai, mint az FX szériának. Kár, hogy még 2-3 hónap mire jön az R5....ha a hónapban jött volna, még vártam volna,
Rendben, nagyon szépen köszönöm srácok !
Akkor megszületett:
ASUS PRIME B250 PLUS
i5- 7500
Alpenföhn / be quiet( Alpenföhn 6 DB-el halkabb kb )
Ram egyelőre úgy néz ki akkor kingston, majd telefonálok párat az avexir ügyében. ( Igen arra nagyon ügyelni fogok, hogy pontosan ugyan olyan ram legyen a második 8-as KIT is majd. ) -
membrandj
nagyúr
válasz Charna #120111 üzenetére
300R még jobb.
cm n300 is mehet persze, ez azért minőségben jóval az 300R alatt van,de már elfogadható.Kristo
Hyper M 500 elég sokmindenre elegendő.Nagyon max egy 600-as verziót mondanák a ryzen miatt,de ha jól tudom, akkor ezeknek is csökkent a fogyasztásuk rendesen, ez már nem az fx vonal.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Kristo
tag
válasz SyMbioTe #120116 üzenetére
Sajnos mar nincs meg az fsp, azt az elozo konfigot eladtam.
Akkor egy 500as modularis amit membrandj irt, vag az általam gondolt fsp 600as kivitelben !?
Idovel lehet majd ryzen lesz belole vagy fene tudja pontosan milyen kartya. Ezert gondolkodom minimalisan nagyobb tapbam a szükségesnél. -
DR|FTK|NG
veterán
válasz Solad #120117 üzenetére
Szia.
-Pentium G4560 ~ 21k
-ASRock B250M-HDV, Asus B250M-K, Gigabyte B250M-D2V, Gigabyte B250M-DS3H, MSI B250M Pro-VD, MSI B250M Pro-VH, de ha összeszereléssel kéred, akkor a lap lehet H110/B150-es is, pl ASRock H110M-HDV, Asus H110M-A, Asus H110M-K, esetleg ASRock B150M Pro4, Gigabyte B150M-D3H ~ 17-22k
-2×4GB/1×8GB 2400MHz DDR4 RAM, pl Avexir Core, Corsair Vengeance LPX, Crucial Ballastix Sports, G.Skill Aegis, HyperX Fury ~ 18-20k
-GTX 1050(pl Gigabyte WF2 - GV-N1050WF2OC-2GD, Gigabyte G1 - GV-N1050G1 GAMING-2GD, MSI Gaming) ~ 42-45k
-Cooler Master N200, Cooler Master N300, Zalman Z3, esetleg Deepcool Smarter, Deepcool Tesseract, Zalman T1/T2/T3/T4/T5 ~ 8-13k -
Solad
addikt
Sziasztok!
Tesóm gépének kellene kicsit felvarrni a ráncait
Böngészés, filmek, LoL (FullHD)2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
SSD Hyperx Fury Sata
Táp: FSP Aurum 4003. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Lap + CPU + RAM + VGA és ház (ez lehet abszolút minimál)4. 100K a lélektani határ, +/- 20K
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol? Milyen csatlakozók vannak rajta?
Dell P2414H, 1920×1080 / 1920×1080
DVI, D-sub, displayport (Nekem HDMI is rémlik, de a specifikáció szerint nincs)Gyártópreferancia: Nvidia vonalon mozogtam mindig, így jobban érezném magam vele, de nem elvárás.
Köszi!
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
Ármester
válasz nlnagy #120113 üzenetére
(#120113) nlnagy
Szia!Monitoron milyen csatlakozó van? Mert ha csak D-sub, akkor azt is cserélni kell! A te összeállításodnak meg kimaradt a linkje.
Alaplap: MicroATX: Asrock B250M Pro4 / H270M Pro4 / Fatal1ty B250M Performance | MSI B250M Bazooka / B250M Mortar / B250M Gaming Pro / H270 Bazooka ||| ATX: Gigabyte B250-HD3P | Asrock B250 Pro4 / H270 Pro4 | MSI B250 Krait Gaming ~28-35k
CPU: Core i7-6700 ~100k
+Hűtő: Alpenföhn Sella (129mm) / Ben Nevis (140mm), Deepcool Gammaxx 300 (136mm) / Gammaxx 200 (143mm) / Gammaxx 200T (131mm) / Gammaxx S40 (143mm) / Gammaxx 400 (155mm), Be Quiet! Pure Rock (155mm), Raijintek Themis (158mm), Zalman CNPS10X Optima (152mm) / CNPS10X Performa Plus (151mm) ~7-11k (Zárójelben a hűtők magassága található, nem minden házba fér el egy nagyobb hűtő)
Ram: 2*8Gb DDR4 Kingston HyperX Fury, Crucial Ballistix Sport, Corsair Vengeance LPX, Patriot Viper 4, G. Skill Aegis ~38-43k
VGA: GTX 1070 8Gb ~140-156k (Pl.: Gigabyte WF2OC/G1. Gaming (3 év gari), MSI Gaming/Gaming X (3 év gari), Asus Strix (3 év gari), Evga ACX 3.0 (3 év gari), Zotac AMP Edition/AMP Extreme (3 év gari), Inno3D iChill X4 (3 év gari)
HDD: WD 1Tb Blue (WD10EZEX) ~15k
SSD: 240/250Gb Samsung 750 Evo, Kingston HyperX Fury, Adata SP900/SP920/SX930 ~26-30k
Ház: Zalman Z9 Neo (160mm / 420mm)/Z11 Neo (175mm / 400mm), Cooler Master MasterBox 5 (167mm / 410mm)/590 III (159mm / 405mm), Aerocool Aero 800 (155mm / 390mm)/Aero 1000 (170mm / 410mm), NZXT S340 (161mm / 364mm)/Source 210 (160mm / 330mm)/Phantom 240 (158mm / 400mm), Corsair Carbide 100R (150mm / 414mm)/Carbide 200R (165mm / 420mm), Fractal Design Core 2500 (160mm / 380mm)/Define S (180mm / 425mm), Phanteks Eclipse P400 (160mm / 395mm), Bitfenix Shinobi (165mm / 320mm), Thermaltake Core V31 (155mm / 420mm)/Supressor F31 (180mm / 420mm) ~16-25k (Zárójelben az első szám a cpu hűtők maximum magasságát, a második a maximum beépíthető VGA hosszát jelzi.)
Táp: Cooler Master G450M/G550M --> (FÉLmoduláris), FSP Hyper S 500W/Hyper M 500W/600W -> (FÉLmoduláris)/Hydro X 450W/550W, Seasonic S12II 520W, Corsair CX550M-->(FÉLmoduláris), Be Quiet! Pure Power 9 500W (BN263)/Pure Power 9 500W CM BN267 -->(FÉLmoduláris) /Straight Power 10 400W (BN230), Antec HCG-520W ~18-26k
Össz: 388-441k
(#120114) Kristo
Szia!Alaplap: Asus lap amit kinéztél szerintem OK.
CPU: i5-7500 OK.
+Hűtő: Alpenföhn Matterhorn OK.
Ram: OK. Majd arra figyelj, hogy ugyanilyen modul legyen. a következő is
VGA: Marad, ok.
HDD: Marad, ok.
SSD: Marad, ok.
Ház: Marad, ok.
Táp: GTX 950-hez még elég a 400W-os Hexa+, még 1060 mellé is.Fehér géphez még ezt tudom javasolni alpalap gyanánt: Asrock B250 Pro4
Élettartam garanciát nem tudom hogyan lehet érvényesíteni, szerintem írj a Kingstonnak, ők tuti megmondják.
Lehet, hogy régionként változik, hogy megadják-e vagy sem az élettartamot.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
CHIPman
nagyúr
-
Kristo
tag
válasz membrandj #120110 üzenetére
Szia !
Szóval ez a sky - 100 chipset és kaby - 200 chipset valós volt, értem. M-es lapot annyira nem szeretnék, a ház is ATX-es, nem ajánlod azt az ASUS lapot amit kinéztem ?
(Asrock H170 Pro4/Hyper ( Őt néztem először, akkor mondta egy ismerősöm, hogy az kabyhez nem lesz jó ) )
Ramból azért, gondoltam 1*8Gb-s kitet, mert 1-2 hónapon belül szeretnék venni hozzá még egyet, tehát 16 B a végcél. ( Elnézést...ezt lehagytam, pedig nem mellékes információ lett volna. )
Nem tudod esetleg, hogy MAGYARORSZÁGON belül hogyan lehet ( Amennyiben egyáltalán lehet ) igényelni a KINGSTON vagy az AVEXIR life time garanciáját ? ( Kingstonnál ugyan csak gyártásig szól, az avexirnél ez real life time )
Tudom erre van a RAM topic...de ott nem értik a kollégák a kérdést.Igen, az a 700-as táp kissé magas, viszont a GTX 950-et idővel 1 éven belül szeretném leváltani egy 1050 / 1060-ra, még meglátjuk, hogy sül el a dolog. Mondjuk ugyan ez a hyper szériás FSP 600-asba elég lenne ?
Igen, az előző HSZ-ben említett, SSD, HDD, GPU, az előző konfigurációmból megmaradt, így ez köré építkezek.
Előző konfiguráció ( Amiről épp váltok ) :
CPU: AMD FX 6300 3.5 Ghz
RAM: Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Black
Alaplap: Gigabyte 970A-UD3
Táp: FSP 400W HEXA+Köszönöm szépen a gyors választ !
-
nlnagy
csendes tag
Sziasztok!
Ismerősöm PC-t vásárolna. 10 éves gépet cserélne le,így gyakorlatilag a monitor,bill,egér kombináción kívül nincs semmi. FullHD-ban játszana,a mai játékokkal. A kerete rá 400k +/-20k. Nem ragaszkodik egyik márkához sem. Az itt olvasottak alapján összeraktam egy gépet,feltöltöm,kíváncsi lennék,hogy szerintetek ez így jó-e.
Időtálló gépet szeretne,legalább 3 évig nem nagyon akar hozzá nyúlni.
Válaszotokat előre is köszönöm
üdv[ Szerkesztve ]
-
-
membrandj
nagyúr
válasz Kristo #120102 üzenetére
VS táp nem ajánlott.
b150 lap ha nem legújabb biosos, akkor nem ismeri fel a 7500-at.i5-6500+ asrock b150m pro4 vagy msi b150m mortar
vagy
i7-7500+ msi b250m mortar, asrock b250m pro4
be quiet pure rock
2x4GB ddr4 kingston fury vagy corsair lpx.
fsp hyper m 500W. ~ 20k, 700-as táp nem jó, az életbe nem tudna optimálisan működni. Inkább az általam írt moduláris 500as.A többi alkatrész akkor már meg is van? Miről váltanál?
HRicky
[link]lotuska
Prociba nem tudok segíteni, milyen processszort vegyek topicba kérdezd meg .vga: ha használtan, akkor ok a 750 ti, de újonnan már 1050-et vegyen inkább.
SSD-t vegyél esetleg : 120GB kingston fury ~ 18k
Charna
Tápból én 500-ast vennék. Illetve esetleg jobb ház: corsair 200R, fsp hyper m 500W kombóval.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Charna
csendes tag
Sziasztok!
Számítógép vásárlása előtt állok és a segítségeteket kérném ez ügyben. Szeretnék egy viszonylag halk gépet építeni. Lentebb válaszoltam a standard kérdésekre, majd megadtam egy általam összerakott gépet. Kérlek titeket nézzetek rá és javítsatok ki, ha valamit rosszul válogattam!
- Játékra (leginkább WoW) és C# programozásra, MS SQL Server futtatásra2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
- Nem rendelkezem alkatrészekkel3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
- Gépházra és annak tartalmára, monitor, billentyűzet, egér van.4. Mennyi a kereted rá?
- 300k +/-10k5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol? Milyen csatlakozók vannak rajta?
- FullHD, HDMI csatlakozó+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
- Intel processzorAz általam összerakott gép a következő lenne: link
Ház: CM N300 NSE-300-KWN1 (14.304 Ft)
Táp: FSP 400W HEXA+ (12.898 Ft)
Alaplap: Asus PRIME B250M-PLUS (29.520 Ft)
Processzor: Intel Core i5-7500 BX80677I57500 (63.129 Ft)
Memória: Kingston 2x8GB DDR4 2400MHz HyperX Fury Black HX424C15FBK2/16 (37.894 Ft)
Videókártya: MSI RX480 GAMING X 8G (80.409 Ft)
SSD: Kingston 240GB Hyperx Fury SHFS37A/240G (28.039 Ft)
Processzor hűtő: Be quiet! Pure Rock BK009 processzor hűtő (10.434 Ft)Ez így gépösszeszereléssel együtt 281,617 Ft-ra jönne ki, tehát még van lehetőségem módosítgatni a 300k-s határ miatt.
A javaslatokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
lotuska
tag
Sziasztok, unokatestveremnek meghalt a videokartyaja, es a HDD-je is BAD sector-os lett 2 hete, amikor 1 masodperces aramkimaradas tortent, szerencsere az en gepemnek semmi baja. Szerintem a noname tapja a ludas, ezert az cseres.
Szoval ami meghalt Sapphire HD 5670 512 MB GDDR5 + WD GREEN 500GB 2011-es kiadas.
Ami kellene tap+VGA(1440x900 felbontashoz)+hard+ ha ez megvan akkor egy quad core proci lehetoleg minnel kevesebb penzbol.
Ami megvan atx-es haz, ASUS M477T socket AM3, 1x2gb ddr3 1600 mhz (kingmax) + 2x4gb ddr3 1600 mhz (patriot) Athlon II x2 250 azt hiszem.
Figyelmeztettem, hogy jobban jarna az enyemhez hasonlo Sandy kittel, de h o nem akar annyit gepre kolteni, meg hogy tavaly vette a ram kitjet bla bla...
Szoval
Tapot rendelem hetfon okosba bontatlan, de csak proba gari van ra(igazi szarragas): Corsair VX450W Seasonic beles 7500 Ft postaval.
Ezutan kellene egy VGA, amit kesobb egy quad phenom huzas nelkul kiszolgalhat GTX 750Ti vagy R7 370 2GB.
Hard valami 500GB vagy 1TB WD.
Ha ez megvan Phenom 2 X4 965-970.
Kerdesem, hogy lehetne ezt jobban, okosabban platformvaltas nelkul, nekem is volt Phenom-om, szerintem ezek a VGA-k a max ezekhez?
-
HRicky
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni gépépítésben:
Elképzelésem egy HTPC ami egyben NAS ként is üzemel a nappaliban. Nem lenne komoly feladata a gépnek, hétvégente internetezés és youtube nézésre lenne használva. 4K tévére lenne kötve ezért fontos a 4K 60Hz!
Külön videókártyát nem szerettem volna ugyanis az integráltat erre bőven elegendőnek gondolom, de a legolcsóbb alaplap ami ezt tudja 57ezer forint. Ezt kicsit sokallom annak tekintetében hogy nem a "fő" számítógépem.
Amit mindenképpen szeretnék: Enthoo ITX ház, 3x3tb wd red.
Ár: Minél olcsóbb de megbízható gép legyen.
Köszönöm -
dugo_
veterán
válasz baboss #120105 üzenetére
mATX lapot nem tudsz belerakni a csak ITX-et fogadó V1-be. Ahogyan a 163mm-es Dark Rock se fog beleférni (65W-os procira overkill amúgy is).
ASROCK B150M-ITX ~23k
BE QUIET! Pure Rock Slim ~9kTN paneles monitor helyett inkább Asus VZ249H ~50k
Kábelrendezés szempontjából a V1 elég körülményes, szerintem érdemes legalább félmoduláris tápot venni bele:
BE QUIET! Pure Power 10 400W CM ~23k[ Szerkesztve ]
-
baboss
őstag
Egy ismerősömnek kellene összeraknom egy új konfigot.
1. Játékra (többnyire World of Tanks) és alap otthoni felhasználásra kellene.
4. max 250.000ft
5. Full HD 1920*1080, HDMI csatlakozó.
Ezt szedtem össze, de le kellene faragni a végösszegből.
Egy pár évig nem szeretné fejleszteni.Alaplap - ASRock B150M PRO4S - 21500ft
CPU - INTEL CORE i5 6600 3.30@3.90GHz 6MB OEM s1151 - 59990ft
CPU hütő - BE QUIET! DARK ROCK PRO 3 - 23990ft
Memória - HyperX FURY DDR4 1x8 2133/2400 - 18990ft
VGA - GIGABYTE GTX1060 WF2 6GB (GV-N1060WF2-6GD) - 84990ft
SSD - KINGSTON HyperX FURY 120GB SATA3 SSD [r/w: 500/500 MB/s] (SHFS37A/120G) - 17.500Ft
Tápegység - FSP RAIDER 550W - 20500ft
Ház - Thermaltake - Core V1 (Mini ITX) Fekete - CA-1B8-00S1WN-00 - 13823ft
Monitor - SAMSUNG 24" FULL HD LED HDMI (S24D300H) - 38500ft
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Kristo
tag
Sziasztok srácok !! Remélem a kép, nem lesz probléma.
Valamint egy: Corsair 650W VS650 tápegység van még képben.
Azt mondták, hogy a kabyhez már 200-as lap kell, mert a 100-as lap az visszafogja, ez így igaz ?A gép többi része:
WD10EZEX 7200rpm-es 1.0TB (blue) hdd
Adata SP920 128 GB
ASUS STRIX GTX 950 2GB
Ház: Bitfenix Pandora ATX windowFekete / fehér konfig építés lenne tervben, ezért ha esetleg valami mást ajánlanátok, akkor olyasmit, ami ettől nem igazán üt el. ( Amennyiben ez nem igazán megy rá a teljesítmény rovására )
Nagyon szépen köszönöm a segítséget !
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Akció ! Gamer PC Intel i5 10400/16GB DDR4/RTX 3060 12GB/512GB NVME SSD/GARANCIA/BESZÁMÍTÁS/
- GAMER PC - RTX 3080 - i5 13400F - 32GB RAM - 1TB SSD - VÍZHŰTÉS
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 Ti 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest