Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zapikanka
tag
Sziasztok!
A dilemmában vagyok és szeretném a segítségeteket kérni, hogy desktop pc-t vásároljak, vagy egy erősebb notebookot:
Desktop gép a következőképpen nézne ki:
Alaplap: Asrock H110M-HDV
CPU: Core i5-6400
Ram: 1*8Gb DDR4 HyperX Fury 2666 Mhz
VGA: XFX-RX 470 4Gb
HDD: WD 1Tb Blue (WD10EZEX)
SSD: Kingston 120GB SSDNow UV400
Táp: Corsair CX550M
Ház: Zalman Z9 Neo
~ 250-260k HUFA notebook pedig az alábbi lenne:
Modell: Dell Inspiron 15 7559
- i7-6700HQ, 1000TB HDD, 8GB Ram, GTX 960M
~ 300k HUFVan egy 3 éves notebookom(ami szerintem nem olyan rossz alapból) a következő tulajdonságokkal,
amit cserélnék(ha notit vásárolnék, egyébként maradna):Modell: Dell Inspiron 3537
- i5 4200U, 500GB HDD, 8GB Ram, 128GB SSD, Radeon 8650 2GB VGAA következő monitorral van / lenne használva mindegyik megoldás: Dell s2340L
A notebook kicsit drágább, de hordozható, viszont gyengébb, mint az asztali.
Casual szintű játékos vagyok, egy kis LoL-al, WoW-al, Trackmaniaval és CS-vel. Ezeken a játékokon kívül
filmezek és internetezek.Ez a desktop konfiguráció amit összeraktam elég(sok,kevés,oké) lenne erre a célra? Illetve Desktop PC vs Notebook?
Köszi!
z -
zapikanka
tag
-
zapikanka
tag
Sziasztok,
még mindig nem sikerült döntenem, hogy milyen gépet vegyek. Az igényeim nem nagyok, annyi, hogy a CS:GO, a LoL és a WoW fusson medium beállításokon. Annyi plusz még, hogy 1920x1080-ban szeretném használni a gépet, mert ezt tudja a monitorom.
A következő konfigot néztem ki (Ipon GameBase Konfiguráció, némi módosítással)
Alaplap: ASUS H110M-K ~17k
CPU: i3-6100 ~36k
RAM: HyperX Fury 4GB DDR4 2133Mhz ~11k
VGA: MSI RX 460 2GB ~38k
HDD: WD BLUE 1TB EZEX ~16k
SSD: ADATA SP920 128GB ~20k
HÁZ: DEEPCOOL Tesseract BF fekete ~10k
TÁP: CHIEFTEC GPS-500A8 500W ~12k
Összesen ~160kSok? Kevés? Nem vagyok nagy gémer, de a mostani laptopom már nem bírja a HD felbontást, itt már elégg alacsony az FPS a játékokban alacsony beállításokon is.
Üdv,
z -
zapikanka
tag
Sziasztok,
nem tudom mennyire tartozik OFF-nak, remélem nem. RAM árakat nézegetve észrevettem, hogy az utóbbi fél évben 40-50%os drágulás vehető észre. Szerintetek érdemes várni nyárig esetleg, hogy akkor lejjebb mennek az árak és olcsóbban lehet összerakni ugyan azt a konfigot?
Üdv,
z -
zapikanka
tag
Sziasztok,
sok-sok vívódás után lassan elérkezik a budget config a végső formájához. Megpróbáltam minden komponenshez tartozó itteni fórum-témát végig bogarászni és a legmegfelelőbb (nyilván pénztárcához mérten) cuccokat kiválasztani.
Véleményezést / vétót / áment szeretnék kérni:
Alaplap: ASUS B150M-PRO Gaming ~27k (itt van kis kétségem, hogy a procihoz jó lesz-e, ha nem akkor talán: ASROCK B250M Pro4 ~27k)
CPU: Intel® Pentium® Processor G4560 ~20k
RAM: HyperX 8GB FURY DDR4 2133MHz CL14 ~22k (később majd még egy ilyen)
VGA: ASUS STRIX GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 OC ~56k
SSD: ADATA SP920 128GB (meg van már) ~18k
TÁP: FSP HEXA+ 400W ~13k
HÁZ: DEEPCOOL Tesseract ~11kEz így összesen ~149k (SSD-t nem számoltam bele)
Köszi.
Üdv,
z -
zapikanka
tag
-
zapikanka
tag
Sziasztok,
na már elvileg a rendelés előtt vagyok, bent van a kosárban minden cumó. Utolsó check:
Első config - saját, játék, film, HD video:
Alaplap: MSI B250M Mortar ~28k
CPU: i5-7500 ~63k
CPU hűtő: akarnék valamilyet, de nem tudom, hogy a RAM-ok és alaplap függvényében milyet kéne
VGA: RX 470 ( MSI Gaming X 4GB ) ~67k ( elég ez a kari vagy kell a 480? akkor MSI Gaming X 4G ~78k )
RAM: HyperX Fury 8GB DDR4 2133Mhz ~21k
(esetleg G.SKILL 8GB Ripjaws V DDR4 2400MHz ? ~23k) igazából a piros szín miatt érdekelne, mert az alaplap is pirosan világít, és jól nézne ki
SSD: van (Adata SP920 128GB)
HDD: WD Blue 1TB EZEX ~14k
TÁP: FSP Hexa+ 400W ~13k ( Vagy már kell az 500W ebből? ~17k )
HÁZ: DeepCool Tesseract SW fekete-piros ~13kÖsszesen: 219k + a hűtő ( vagy 236k a változtatásokkal + a hűtő )
Második config - húgom netezős, filmezős, max 1-2 gyengébb játékra:
Alaplap: MSI B250M Mortar ~28k
CPU: G4560 ~20k
CPU hűtő: overkill ide vagy mehet?
VGA: első körben nem feltétlenül akarnék bele, hisz az igpu is elég ha jól tudom
RAM: HyperX Fury 8GB DDR4 2133Mhz ~21k
SSD: HyperX Fury 120GB SHFS37A ~20k
HDD: nem kell bele
TÁP: FSP Hexa+ 400W ~13k
HÁZ: DeepCool Tesseract BF fekete ~10kÖsszesen: 112k
-
zapikanka
tag
válasz membrandj #120728 üzenetére
Szia,
elnézést a sok vacilálásért, de tegnap óta rágódom, hogy ha elméletben nem fogok semmi processzor-igényes feladatot végezni, akkor szükséges-e az i5-7500, vagy elég-e a g4560? Azért a 45.000 Ft nem kis különbség.
Amiért érdemes lenne venni a 4 fizikai magos i5-7500-at az az olyan multi mint a BF1 vagy GTA5, igaz? Én ezekkel a játékokkal nem szeretnék játszani. LoL, Overwatch, WoW, F1 amik mennének majd. Ezekre elég lenne a G4560? A gép többi komponense maradna ugyan az.
Köszi!
Üdv,
z -
zapikanka
tag
Rendben, köszönöm szépen!
@balhmm: Én is néztem, hogy mehetne erősebb kártya is, de elvileg azokra a játékokra amikkel én fogok/szoktam játszani, elég lenne az is.
[ Szerkesztve ]
-
zapikanka
tag
Tervezem feltölteni az összeállt configot miután megjött és összeraktam ( ha van igény rá )
Benchmarkokat és ingame FPS-eket is szeretnék felrakni, hogy ha valaki hasonló összeállítást rakna össze, az tudja, hogy mire számítson. Benchmarkolás céljára tudtok ajánlani valami programot?
Performance Test? 3DMark?
Esetleg valami említésre méltó? -
zapikanka
tag
Szia,
rendben, köszönöm!
Jelentkezem!
Üdv,
z -
zapikanka
tag
Sziasztok,
2018-ban vásárolt gépemet szeretném bővíteni. Két játékkal játszom rendszeresen (WoW, LoL), valamint programozás, internet (400 tab nyitva chrome-ban ) és film.
A gépem jelenleg így néz ki:
Alaplap: MSI B250M MORTAR
CPU: INTEL PENTIUM G4560 3.50GHZ LGA-1151 BOX INTEL HŰTŐ VENTILÁTORRAL
Táp: FSP HEXA+ 400W
Ház: DEEPCOOL TESSERACT SW FEKETE-PIROS
SSD: ADATA 128GB PREMIER PRO SP920 SATA 3 2.5" ASP920SS3-128GM-C
HDD: WD BLUE 1TB 3.5" 7200RPM 64MB SATA 3 KÉK WD10EZEX
VGA: GIGABYTE GV-N105TG1 GAMING-4GD GEFORCE GTX 1050 TI 4GB GDDR5 G1 GAMING PCIE
Memória: 2 x G.SKILL 8GB RIPJAWS V DDR4 2400MHZ CL15 KIT F4-2400C15D-8GVR
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
WoW, LoL
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
A fent említett listából a VGA, HÁZ, Táp(?), SSD(?), HHD
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Alaplap, Processzor, Memória, Táp és SSD az előző pontban kérdőjellel jelölve, mert igazából az SSD-vel meg vagyok elégedve, de ha szerintetek érdemes újat venni akkor hát legyen. Táp szintén zenész.
4. Mennyi a kereted rá?
Táp és SSD függvénye is, ezért 150-200k amit mondanék.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
Videokártya marad, jelenleg két ASUS VZ249HE monitorral használom.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Inkább Intel párti vagyok, de ha AMD most jobb érték-arány akkor nem zárkózom el.Nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is.
További szép estét!
Üdv,
z -
zapikanka
tag
válasz SyMbioTe #161300 üzenetére
Szia!
Először is köszönöm a válaszod!
400 Tab egy kicsit túlzás természetesen, de hajlamos vagyok több Chrome ablakot nyitni ésm mindegyikben van kb 30 tab nyitva. Tehát 100 általában van. (Nyilván ez az én hülyeségem, mert minek van ennyi nyitva, de hát ez van )Jelenleg fut a WoW és az említett Chrome ablakok, lehet benevezek arra a 2*16GB verzióra
Boldog új évet! -
zapikanka
tag
Sziasztok,
2017-es configomat szeretném cserélni. Eddig két FHD monitort használtam, de váltok QHD-ra és ehhez már nagyon gyenge lesz a config. (Intel G4560, 1050Ti)
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
- játék (LoL, WoW Classic és Retail) illetve alap felhasználás, böngészés
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
- ház(Deepcool Tesseract SW),
- ssd (ADATA SP920),
- hdd (WD10EZEX 1TB - 7200RPM, 3,5" SATA)
- táp (fsp hexa+ 400W)
- VGA, CPU, TÁP (ha kell upgrade), RAM
4. Mennyi a kereted rá?
- 250-300k
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
Ennek a kettőnek a valamelyike lesz:
- MSI md272qp
vagy
- Gigabyte M27Q
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
nem vagyok elkötelezett semelyik irányba, de szeretném újonnan megoldani a vásárlást.
(illetve no rgb pls )Amiket néztem magamtól itt nálatok visszaolvasva de nem tudom, hogy overkill-e vagy épp alá lövök, illetve ezekkel túl megyek a keretemen. Nem szívesen mennék el eddig (ezek 350k így összesen Ipon-nál).
NVIDIA/INTEL
Lap: GIGABYTE B760M DS3H AX DDR4 (rev. 1.0)
CPU: INTEL Core i5-12400
VGA: ASUS DUAL-RTX4060-O8G
RAM: KINGSTON FURY 32GB Renegade DDR4
Táp: FSP Hydro G Pro 650WAMD:
Lap: GIGABYTE B550M DS3H
CPU: AMD Ryzen 7 5700X
VGA: Radeon RX 6700 XT
RAM: KINGSTON FURY 32GB Renegade DDR4
Táp: FSP Hydro G Pro 650WKöszi!
-
zapikanka
tag
válasz palfitom #176524 üzenetére
Még két kérdés aztán befejezem
1) amit említettem az 176498-as hozzászólásomban FSP Hexa+ 400W az csere érett, vagy maradhat?
2) miért ekkora a differencia adott márkák ugyanazon típusú kártyái között.
Pl.:
sapphire-11306-02-20g-radeon-rx-6700-xt-12gb-gddr6-pulse-pcie - 149K
msi-radeon-rx-6700-xt-12gb-gddr6-mech-2x-pcie - 215K
sapphire-11306-09-20g-radeon-rx-6700-xt-12gb-gddr6-pulse-pcie - 213K -
zapikanka
tag
Sziasztok,
2017-es configom-ban szeretném cserélni a processort mert elég nagy bottleneck már. A CPU egy Intel G4560, amit I5-re vagy I7-re szeretnék cserélni, hogy anélkül nyerjek kis teljesítményt, hogy az egész configot újra kelljen tervezni.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
- játék (LoL, WoW Classic és Retail) illetve alap felhasználás, böngészés
- ház(Deepcool Tesseract SW),
- ssd (ADATA SP920),
- hdd (WD10EZEX 1TB - 7200RPM, 3,5" SATA)
- táp (fsp hexa+ 400W)
- vga (1050Ti)
- CPU
4. Mennyi a kereted rá?
- minél olcsóbban ha lehet (100 alatt remélhetőleg meg lehet ezt ugrani)
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
144Hz QHD -
zapikanka
tag
Sziasztok!
Egy barátom szülei szeretnének irodai felhasználásra 3 PC-t vásárolni. Milyen irányban kezdjek el nekik nézelődni szerintetek? Érdemes összerakni vadi új gépeket vagy itt Hardveraprón valami használt Lenovo ThinkCentre/Dell Optiplex/HP ProDesk munkaállomásokat szerezzenek be?
Remélem jó topikban teszem fel a kérdést.
Irodai felhasználás (Microsoft programcsomag, GPS nyomonkövetés)
Semmivel
Komplett gép
4. Mennyi a kereted rá?
250-300 ezer Ft
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
Még monitorok sincsenek, de ha jól gondolom egy 22"-s 60hz képfrissítésű budget kategória elég lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest