Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabeska
addikt
Sziasztok! Úgy tűnik, megdöglött a régi lapom, tehát váltanék, ezt dobtam össze:
Intel® Core™ i3-6100 Processor (3M Cache, 3.70 GHz)
MSI B250M MORTAR (későbbi Kaby Lake kompatibilitás miatt)
8GB 2400MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black CL15 (2X4GB) (HX424C15FBK2/8) (2400 Mhz későbbi Kaby Lake miatt)Meglévő cuccok az aláírásomban.
Megférnek egymás mellett, vagy javasoltok más összeállítást, olcsóbb megoldást esetleg?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
F1
-
szabeska
addikt
-
szabeska
addikt
válasz ballinboy33 #119229 üzenetére
i5-ös proci elkélhet az újabb játékokhoz ha van rá keret, de majd a szakik is mondanak valamit.
F1
-
szabeska
addikt
-
szabeska
addikt
-
szabeska
addikt
Egy kis érdekesség tőlem:
B150M Night Elf lap biosában felhúztam a 2133-as HyperX ram-ot 2400-ra egy Intel G4560 társaságában, simán ment - bár rosszabb időzítésekkel (14-14-14-35 vs 16-16-16-40) -, szóval elvben a gyárilag 2400-asnak is mennie kell ilyen frekvencián, Kaby CPU-val, B150-es lapban, nyilván az alacsonyabb időzítésekkel.
Korábban volt ez kérdés, Kaby Lake + B150 + 2400Mhz ram mit művel, hát ezt, egyszerűen beállítható bios-ban a magasabb freki
[ Szerkesztve ]
F1
-
szabeska
addikt
válasz KRoy19 #120389 üzenetére
Nincs gond az R1-el sem ha szűkös a keret, nekem is az van, tettem bele vékony anyagból plusz porszűrőt elöl a rács és a műanyag keret közé, tökéletes lett. Semmi gond vele (ha valaki csak részben "házbuzi", mint én ) csak rá kell szánni fél órát elrendezni mindent A táp pedig szerepel az ajánlott xls-ben a topikjában, annyira nem lehet "hulladék"... Még ha az FSP jobb is valamivel.
[ Szerkesztve ]
F1
-
szabeska
addikt
-
szabeska
addikt
válasz ggbuffon1897 #120456 üzenetére
Pedig ajánlottak az msi lapok, ha benézel az alaplapos topikba (asrock, asus, gigabyte társaságában) Nekem is az van, ellenben 2 Asus-om is elromlott 5 év alatt. Ennek ellenére lehetnek jó lapjaik, ez inkább széria/típusfüggő. Ha nem lennénkek jó lapok, vagy szar lenne az egész, már bezárt volna a gyár
[ Szerkesztve ]
F1
-
szabeska
addikt
válasz satosan112 #120520 üzenetére
Intel G4560 proci, 20 k, majdnem i3 szint (2 mag 4 szál), ellenben jóval olcsóbb, általános felhasználásra tökéletes. Ehhez viszont frissíteni kell a BIOS-t a lapon a legutóbbira (F20), ezt az üzletben megteszik.
[ Szerkesztve ]
F1
-
szabeska
addikt
-
szabeska
addikt
Sziasztok!
Összerakok egy minimál gépet magamnak:
Ryzen 3 1200
GIGABYTE B450M S2H
2x4gb ram
1 hdd
1 ssdEhhez kellene nekem a lehető legolcsóbb használt VGA, ami hdmi kimeneten 4K képet adna tv-re.
Melyik az a sorozat (lehetőleg Nvidia), ami már támogatja ezt? Lehet ultra gagyi, low profilos is, csak a fenti kritériumnak megfeleljen, és elérhető legyen használtan És persze működjön a legacy drivere win10 alatt.ui: 400w táp elég ezekhez?
[ Szerkesztve ]
F1
-
szabeska
addikt
válasz dugo_ #141033 üzenetére
Közben belefutottam egy ilyenbe:
Gigabyte GTX 650
Digital max resolution: 4096 X 2160(via a single HDMI connector and not supported with two DVI connectors)
Eszerint ez is jó lehet? Vagy ragaszkodjak az 1030-hoz?
szerk.: Az általad javasolt konfig is megfontolandó, de nem tudhatom, 1-2-3 év múlva bővítenék-e. Mindenesetre ránézek, hogy jönne ki árban. Plusz ott a 8x-es PCIe, bár nem tudom mennyit számít egy későbbi dedikált vga esetében ez.
[ Szerkesztve ]
F1
-
szabeska
addikt
válasz OnePanMan #143768 üzenetére
Azt a wd green ssd-t felejtsd el, nekem volt sajnos, nem ajanlott amugy sem. Ilyen keretbol inkabb Samu EVO vagy PRO. Hdd-bol Toshiba P300 ajanlottabb, ujabb, picit halkabb. A tobbire valaszolnak az okosok Ez csak az en velemenyem FHD-n jatekokkal siman megbirkozik amugy.
[ Szerkesztve ]
F1
-
szabeska
addikt
válasz bringasisti #143989 üzenetére
Szerintem ennyi pénzért mindenképpen érdemes a lenti gépet megvenned, legalább 4-5, ha nem 7-8 évig nem kell majd foglalkozni vele, javítani, szerelni, stb...
[ Szerkesztve ]
F1
-
szabeska
addikt
válasz Paxker315 #143891 üzenetére
Én most kísérleteztem egy kicsit, kíváncsiságból. Mindent alap feszen hagytam, csak órajelekkel játszottam.
Giga B450M DS3H
2200G+Gammaxx 200T - 4.0 Ghz
iGPU - 1.3 Ghz
Gskill Aegis 2x8 - sajnos 3200-on behal a rendszer (cpu és igpu húzás nélkül is), de 3000 ok.Futtattam többféle tesztet is, egyszer sem fagyott vagy indult újra. VRM hőmérséklet sem magasabb, mint alapbeállításokkal.
(Jól gondolom egyébként, hogy ha nem bántom az "áramot", akkor nem fog emelkedni a hőmérséklet a magasabb órajelektől? Én nem vettem észre különbséget ugyanis)
[ Szerkesztve ]
F1
-
szabeska
addikt
válasz Goldmember01 #144113 üzenetére
Itt kiválóan látszik a grafikonon az árak alakulása a 2600-at illetően a megjelenése óta.
F1
-
szabeska
addikt
válasz Paxker315 #144004 üzenetére
Van bizony! Ami viszont érdekes, pár napja felkerült a 41b bios a honlapra, le is rántottam, és nem indult el a gép a tuningolt beállításokkal, de még ha lejjebb vettem az órajeleket jóval, akkor sem (cpu&igpu) Dobott egy hibaüzit, miszerint a jelenlegi beállításokkal nem tud elindulni a gép (5000 valahányszáz mhz-et írt a cpu-ra, és 4000 valamennyit a ramokra, nem tudom ezt honnan szedte ), válasszak hogy alap bios beállításokkal nyomom tovább, vagy belépek a biosba szétnézni...És a bios is máshogyan nézett ki, kerültek bele új menüpontok, és kisebb betűs is lett minden. Inkább visszatértem a 40-es bios-ra, így megy a tuning, és a bios is szebb Majd a következő verzióval ismét teszek egy próbát. Jelenleg ugye 4.0 Ghz CPU, 1.3 Ghz IGPU, 3000 Mhz RAM beállítások vannak stabilan. A 41b biossal feleennyi mértékű húzással is hülyeségeket írt a hibaüziben, és nem indult a gép.
F1
-
szabeska
addikt
válasz lordjancso #144220 üzenetére
Igen, már most emelkednek az árak, mielőbb tedd kosárba őket.
F1
-
-
szabeska
addikt
válasz cucumber87 #150613 üzenetére
Egy apró észrevétel:
Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz BLS2K8G4D32AESBK ramok jobban megérik az árukat, mint a HyperxVagy: G.SKILL Ripjaws V 3200, G.SKILL Aegis 3200
[ Szerkesztve ]
F1
-
szabeska
addikt
válasz Goldmember01 #151036 üzenetére
Menni fog az, 1 milit ki kell lógnia kb, ha jó méretű a standoff. Van hivatalos videó róla az arctic honlapján. Vagy: "how to install arctic freezer 34" gugli, youtube...
[ Szerkesztve ]
F1
-
szabeska
addikt
válasz Goldmember01 #151040 üzenetére
Jó az úgy Fog még állni eleget a gépben. Majd stressz teszteld, hogy sikeres volt-e a felrakás. Mármint ne kézzel, hanem programmal
[ Szerkesztve ]
F1
-
szabeska
addikt
válasz Ra's al Ghul #151256 üzenetére
Ram: XMP profilt bekapcsolod biosban, akkor fog 3600-on menni.
F1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gaming notebook topik
- Öregszem
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- TCL LCD és LED TV-k
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest