Hirdetés
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xaels: eXtremeRate | DualSense (PS5) Pro kontroller házilag
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve1207
veterán
A bétateszt már január körül volt, amikor írtam, hogy majd jön (februárra ígérték hivatalosan).
Én felpattintottam, Mi Box-on kívül jobban megbízok bármelyik noname gyártó frissítésében is.
Csak pár pontot vesézek, ami nem volt, vagy hiány volt:
- Kijelzőbeállításoknál képkockasebesség opció, dinamikatartomány, játék mód, Dolby Vision
- Hangbeállításoknál, amit hiányoltam az bekerül választóba: DD, DD Plus, Atmos DD Plusszal, DTS. Talán ezt találtam a legnagyobb bajának csak, mert eddigi boxokon mindig volt választó, viszont nekem szimplán tv-n van a hang, így sose zavart.Rendszer kicsit pattogósabb, de semmi extra, google live tv-nél érezni a legfőképp, mert az mindenen döcög, amúgy minden másban a megszokott kb.
-
kis-attila
tag
Szia!
Én egy órán belül kaptam kódot de a Developerben sincsenek nagy csodák. ( Android, ennyi ) Számomra ez is egy dolog amit nem használok.
Remélem elégedett vagy eddig + használd egészséggel, ennek aztán semmi baja. ( napi használatban van nálam, hónapok óta semmi baja )csibe1
Örömmel!
Semmi gondja sincs a Strong Leap-nek pedig itt is elmondtam párszor, hogy nem én vagyok a " fő " rajongója.Ma már jó, új firmware sokat segített rajta, azon az áron amennyiért venni lehetett még egy hónapja, nincs ellenfele. ( nálam nincs mert a Kinhank G1 marad itthon de más helyekre,kollégáknak vittem Strong Leap-et, mindenhol szeretik. )
-
<Adamsky>
nagyúr
Igen, ez van fenn nekem is. Írj a support-nak – ha kell – és kapsz kódot.
#12004 boborján2
" ... telefonomra sem telepítek ilyeneket ... "
Ejj, akkor a hozzád hasonlók miatt is vált mára elfogadottá, hogy még egy sz@ros launcher-t sem lehet (vagy nem érdemes) a telefonon lecserélni.
Valamilyen szinten irigyellek ám, hogy neked ennyire minden-mindegy. -
kis-attila
tag
Szia!
Kicsi volt a valószínűsége,hogy régi fw lesz rajta. Ha hirtelen minden legyártott boxra ki kellene adni egy " vészfrissítést " mint ahogy nálam is volt, kvázi erőszakból rátolom a már eladott termékekre. Ami meg még a gyártósoron van, ezeket már az új firmware-rel adom el. Okés, áll a kínai raktárban meg mikorra ideér de akkor is tavaly szeptemberi az említett frissítés. Sima chipprogramozás a gyárban. ( és még tudnék pár példát, hogy firmware szinten mi megy egy gyárban ...)
Tényleg kell neked CE? Eddig is egy Strong Leap S3 volt nálad, Te írtad legutóbb, hogy jó. Használd egészséggel a Kinhank-ot, ennyi. Ha ráteszed azt a módosított firmware-t ami az update-et fogja meg, utána az összes többi frissítés se fog jönni.
csibe1:
rokonnak nincs baja a Strong LeapS3 / Max használatával. ( nem tudok ilyen jellegű problémákról ) -
®abstract®
őstag
& Lowzor
csak gyorsba ide raktam,akkor hiba volt
ahogy nezem a genius ez jobb lehet= Genius SW-HF 5.1 6000 II- ami 2010 ben jelent meg.
ja,de viszont olyan tompa volt a hangja hasonlitva Logitech Z-680 THX 5.1(2002.10.) vagy logi Z506 vagy Creative gigaworks szetteket hallgatva..utobbiak olyan behugyozos elmenyt nyujtottak,de mar mikor?!
Feuerteufel
ez lehet jobb= Genius SW-HF 5.1 6000 II.
-
kis-attila
tag
Szia!
Igen. A Pepitás korszakban vettem rokonnak az első Strong Leap-et, voltak bajok. ( akkor még csak PR Telekom app, KODI beépülők + Smarttube ment )
Azóta vettem pár Strong Leap-et eladásra. Itthon felraktam rá mindent, úgy adtam el ezeket ... frissítés és tényleg jó. ( a jelenlegi / itthoni Kinhank G1 mellett alig éreztem különbséget. Teljesen jó lett.
Pár hete egyik kolléga írta, hogy egy jó firmware már fél siker ... igen. 2G RAM mellett is megy a Strong.
Xiaomi 3rd. Gen tényleg érdekes. Ahogy írtátok is, igen rövidéletű volt a 2nd. Gen. Alsóhangon nálam baja nem volt, annál sincs akinek az enyémet eladtam de mi régi " buta " tévéket húzunk fel vele, semmi egyéb. 2,5-re tornázták fel a proci órajelét, mondjuk 25% és odaírják,hogy ez gyorsabb. Ki hitte volna?Audio, lett DTS? Megvárom a teszteket. Érdekel de csak hobby szinten,nálam a Kinhank marad még.
szerk.: Van még ithon egy bontatlan Strong Leap, ha kell valakinek, viheti. " ( ez itt a reklám helye
)
-
<Adamsky>
nagyúr
"large RAM" - Ez van a marketinges leírásban.
Jaj már! Nem Gbyte-ban, hanem centiméterben!Egyébként – számomra legalábbis – a legizgalmasabb kérdés a szoftver. Annak minőségére viszont csak azután lesz rálátásunk, ha pár bátor ember – aki elsők között vesz belőle – beszámol majd a tapasztalatairól.
#11951 pulutodurumo
Gondolom az a baja, hogy az egyik kezében van 5+1 "kanóc", a másikban meg egy alapvetően digitális kimenettel bíró box.#11952 ®abstract®
Gondolom, ha lenne feuerteufel-nek 100 "kilója" hangfalra, meg X tíz / százezerje erősítőre, akkor nem bohóckodna azzal a Genius-al.#11950 feuerteufel
Szerintem valami ilyesmi kellene neked.#11957 Jakesz
" ... egy szimpla streamelős felhasználásra, fluid élménnyel?"
Arra simán. Ez nem egy AI-al agyonpakolt mobiltelefon. A +2 Gbyte szerintem akkor jön jól, ha pl. netezni is szeretnél rajta. Esetleg app-ok közt gyorsan kapcsolgatni (tvQuickActions-el pl. Kodi ⇆ Youtube között). -
Jakesz
addikt
Ez a 2 gb ram amúgy mennyire elég manapság egy szimpla streamelős felhasználásra, fluid élménnyel? Csak mert már kb 6 éve ekkora rammal adják ki a boxokat, és ennyi idő alatt a Google TV és az appok sok-sok updatelése után még mindig elég-e a 2 gb ram a fluid működéshez...
-
kis-attila
tag
Szia!
Kérlek ne haragudj de nem merek semmit se mondani / nem tudom.
Nem vagyok érintett, ráadásul ez amit írtam,ezek is jópár hónapos információk, nem tudom,hogy azóta mi történt. Érdeklődésből elolvastam a fórumokat de nem merültem bele alaposabban.
CoreElec Kinhank G1 találsz így egy brutálisan hosszú fórumot, ott olvastam ezeket én is. Nem szeretnék még javasolni se semmit, tényleg csak elolvastam ezeket,kész, nem tudnám megcsinálni, butaságokat + nem szeretnék butaságokat beszélni.( frissítés beletett még egy olyat, hogy a HDR / Dolby Vision-t kézzel kell átkapcsolni,az AUTO módot is kilőtték,annak is "örültek" a felhasználók )
Milyen kérdést írt volna ki a TV Box?
A frissítés hatásara Öntől elveszünk egy csomó olyan lehetőséget amit eddig Ön örömmel használt. Akarja folytatni? A; igen. B; IGEN, csak nagy betűkkel. -
hoktar
csendes tag
Szerintem kis-attila arra gondolt, hogy a Kinhang G1-en az egyik ATV frissítést követően zárolták a bootloader-t így nem bootolható Tf-ről, vagy USB-ről a CoreELEC. Amire ő használja G1-et (nem kevés dolog), arra nincs szüksége külön a CoreELEC nyújtotta plusz lehetőségekre / előnyökre, mint audio, mint video stb. szolgáltatások terén
Egyéb:
Ahogy olvasgattam CoreELEC fórumokat Kinhank G1-el kapcsolatban (nincs ilyen készülékem, nincs személyes tapasztalatom), írták, hogy már már rendben van minden.
(a tévedés jogát, mint mindig fenntartom!)
Amiket írtak hibákat régebbről:
- A Gigabites LAN korlátozása firmware és nem hardver szinten, de elméletileg újabb CoreELEC már szépen kezeli teljes sávszéllel
illetve:
"Figyelem, a Kinhank G1 jelenlegi ATV frissítése után már nem tudja elindítani a CE-t USB-ről/sdcard-ról. Ez nem hiba, hanem a rendszerbetöltő zárolása"
De erre is láttam anno valami teszt pin + föld régebbi gyári G1 firmware.IMG 'visszafleshelős, majd CoreELEC indítós megoldást, de azt had ne túrjam most elő...
Forrás: [Best device Coreelec 2025)]
-
-
-
-
devast
addikt
Azzal már megjelenése óta folyamatosan gondok vannak. Csak egy kicsit utána kell guglizni. Jelenlegi állapotában még mindig nem megy a Dolby vision/HDR közötti váltás, így ha Dolby Vision tv-d van, akkor a közelébe ne menj annak az eszköznek. Plusz bónusz, hogy a developer options zárolva van, e-mail -en kell kérni a supporttól kódot. Amit jelenleg még úgy tudom adnak bárkinek, de bármikor mondhatják azt, hogy nem.
-
kis-attila
tag
Szia!
Mi a célod? Mit szeretnél? Van Strong és elégedett vagy vele? Miért nem veszel ugyanolyat? Kettőt vettem azóta, 12.500 + FoxPost áron. a szántóföld közepén lakik a kolléga,az is csoda,hogy ott net is van, oda vittem ki,teljesen jó.
A Kinhank G1-hez képest most elég jó a Strong. Most. Amikor 13.990 volt, akkor még laggolt akkorákat,namég. Itt fizetett emberek voltak akik tolták pénzért a hype-ot, most kellene reklámozni mert most már jó ... nem akkor amikor fizetnek.Nem értem a céljaid.
Kinhank G1 ... tavaly szeptemberben bukott el a CoreElec a Kinhank G1-en. ( frissítés ) Minden le van írva hónapok óta de most Te leírtad a CoreElec támogatást? Hónapok óta nem megy. ( egyébként a frissített firmware utáni boxokat is vissza lehet állítani )
Strong-ból is többet láttam szerintem mint Te.
Mit szeretnél? Vitázni? Teljesen felesleges. Ha megfogalmazod, hogy erre + erre szeretnék TV BOX-ot, szerintem ez a csoport kitalálja a megfelelőt. Ott a Strong nálad. 12.500-ért nem jó? Más igényeid vannak? Ott a Homatics Box 4K Plus.
Nagyúr vagy, szerintem ez maradjon is így. Kérlek tilts le vagy old meg valahogy,hogy engem ne láss.
-
-
kis-attila
tag
Szia!
Igen, azok használhatóak.[link] Ez a legolcsóbb de csak infra. TV BOX-ot épp tudja de ezzel azért " célozni " kell. TV-t nyilván nem tudja tehát marad a két távirányító. Nagyon " tudós módon bele lehet írni androidba de akkor már a következő:
Vannak olyanok amik TV-t is tudnak + BOX-ot is, tanítható kb. mint egy univerzális távirányító ... fokkal jobbak azért. ( Pláne, itthon is 1000 Ft. alatt kaphatóak. )
Aztán az ami a Stong-nál vagy a Kinhank-nál van, hogy írtad.
Van még okosabb, persze.Ez csak akkor probléma ha HDMI-CEC nincs a tévében.
-
kis-attila
tag
Akkor megoldva.
14 ezres Srong ma 28 ezer + 30?
Nagyon bajom nincs vele,a mai árával inkább. ( három hónapja még 22 ezer volt a Kinhank )
Ez adta a motivációt.
30 a Strong a Pepitán, 13.990 volt. 11.500-as Tanix W2 + software flash, oda merem tenni mellé ha nem kell L1.
Jobb a Srong de féláron van a Tanix .. ekkora különbség meg nincs köztük / ennyire drága az L1. ( azt hiszem 13 ezer az ÁzsiaCenterben a Tanix W2 meg 850 Ft. egy jobb távirányító? ) Flash / új firmware,10 perc alatt megoldható ... és jó, köszönjük.
14 ezer L1 nélkül vagy 28-30 L1 mellett ... pláne ha nem is Android csak GoogleTV ... volnának kérdéseim az árképzéssel kapcsolatban. ( 22-24 a Xiaomi 2nd. Gen., Kickpick KP1 is 20-23 az Ali-n. ) -
kis-attila
tag
Sajnos amit írtál az L1.
Ebben az esetben Kinhank G1 vagy Strong Leap S3 ... végső esetben Xiaomi 2nd.Gen.
( első van,másik kettő járt nálam, tudom miről beszélek )Ha nem kell L1, maradnék annál amit írtam, semmi bajuk. Kodi megy,annyi filmet nézhetsz, namég. ( pláne torrentről )
-
kis-attila
tag
Szia!
Volt nálam egy Tanix W2. 11.500-ért vettem, van rá egy csomó firmware, sima USB kábel + flash. Lett AFR + hivatalos Google + minden. Nekem Kinhank G1 van tehát volt mihez hasonlítanom, a hétköznapokban egy teljesen " élhető " box volt ez is. ( CoreElec van bár ezt se teszteltem,nekem nem kell. ) Mivel december 23.-án érkezett meg, ünnepek alatt ezzel szórakoztammvolt időm kipróbálni.Mindenféle 4K meg " kodek "-et vitt, demolandia tesztvideókkal semmi baja nem volt. Én csak egy régi Samsung Tv-n használtam szóval a HDMI Passthrough + egyéb extra elvárásokról nem tudok nyilatkozni.
Két baja van:A távirányító komolytalan de kb. 1500-ért már kapsz mást. ( Ha van a tévéden HDMI CEC akkor ez se probléma )
A wifi sajnos csak 2,4 / 5Ghz ... és nincs ac vagy ax.
Kiróbáltam kábellel - 100M LAN - valóban jobb de 6-7 napig amíg nálam volt wi-fi - n ment.
( igazából ezeknél a 4K-8K Youtube tesztvideóknál lehet észrevenni VP9 60Hz "brutálisban", AV1 már jobb. ) Valami USB Wi-fi stick lehet ezt is megoldja.Bővebb info:
[link] Itt az eredeti firmware + a CoreElec is.
[link] Itt a firmware mod. után, nálam is ez lett.Nincs ennek semmi baja a hétköznapi életben, kollégának adtam el végül 12.500-ért. Ha picit erősebbet szeretnél, Tanix X4, gyorsabb a proci + a wifi is és azt is szénné lehet " hackelni ".
Ha nem kell Netflix 4K meg L1 .. én ezen a vonalon gondolkodnék. -
<Adamsky>
nagyúr
Hosszú lenne, meg annyira pontosan már nem emlékszem. Panaszkodtak
• a rendszer lassúságára
• talán az optikai kimenetet is gajra vágta
• bizonyos filmek lejátszása nem ment (ami eddig, igen) → akárcsak a gen. 2-nél
Egy idő után visszavonták, és sose adtak ki javított fw.-t. Aki feltette, így járt.
Ha érdekelne a részletek olvass bele a topic-jába. Én a #9689-be írtam bele, hogy nekem épp mi van fenn (az volt az utolsó használható), és kb. utána jönnek a panaszos hozzászólások. -
Fall-N
veterán
Haha attól függ mire kell. Van itthon egy lassan 4 éves Xiaomi Mi Box S (első generációs), egy Google Chromecast for Google TV és tegnap vettem egy Xiaomi Mi Stick 4K-t, a hálószobába. Mi Box S 2nd Gen vagy Chromecast let volna a kiszemelt, de nem volt személyesen. Csak streamingre kell, így bőven elég. Lényeg a lényeg, hogy egyikkel sincs semmi gond.
-
kis-attila
tag
Szia!
Persze!
Kínai dolgokkal foglakozom 8 éve ... van ebben 118 milliós ipari lézervágó is ... persze,hogy az, igazad van. Mind az, hulladék. Szerinted a kínait mi érdekeljük? Ugyan már. A kérdés csak az,hogy mekkorák a bajok és együtt lehet-e élni velük. Engem nem zavar ha 3 hetente újra kell indítani a Kinhank G1-et. Ez egy hiba de volt feladva hirdetés, legyen hype bizonyos termékeknek + boltnak? Meglepő módon pontosan ugyanaz a bolt,ugyanazon termékét nyomják itt is sokan a fórumon. ( nem írtam se nevet se céget,se terméket szóval mielőtt perelnél, ez biztos csak véletlen egybeesés, + a véleményem írtam le.)
-
DrKapocs
őstag
"Sz@r kínai, Tele van bugokkal..." azért ez erős sztereotípia és túlzás. Egyet sem találtam. A Sweet csatornaváltást én is tapasztaltam, de honnan tudjam, hogy nem-e az appban van hiba... az nem magyarázat, hogy a Strongon megy. Ilyen bármelyik nagy telefongyártó rendszerén előfordul. Netflix, Max, Skyshowtime, SmartTube, Kodi hibátlanul megy. Az nem lehet, hogy olyat vársz el tőle, ami nem neki való feladat?
-
csibe1
addikt
Nálam is előfordul néha.
Rányomok a hangerőre, és van hang.
Kb minden kínai szar, ami nem az meg hamisítvány.Szóval akkor tegyél mellé még kétszer ennyit vagy háromszor; Apple vagy Amazon cucc, és aztán nincs ilyen gondod.
Ezen az árszinten ne várj csodát, főleg mostanában. Sajnos itt is elkurvultak szoftveres, hardveres szinten. Ezek még a legkisebb gondok. (táp, hangerő)
Ha megadja magát a kinti gari van, már ha van...
Ezért vettem Strong Leap S3-ast, mert az is tudja amit a Hako - bár lassabb, de a streaming megy ha kell rendes felbontásban, van hivatalos licensz - és itthoni garis.
Offline meg ugyanúgy mennek rajta a filmek. Most legutóbb 34 ezerért láttam a neten, én 14 ezerért vettem 16-ról leárazva.
A Hako Pro tavaly jött 22 ezerért aliról (a 18ezres akcióról lecsúsztam), de már bánom, hogy nem kettőt vettem.
Itthon annak is csufi ára van. A 2/16-os Hako van ha lehet kapni 30 körül, röhejes.
A 4/32-es meg 40 ezer, vicc kategória.
Tényleg nem ártana valami normális (már ha van ilyen) EU gyár, ahol nem heroin árban adják az ilyen dolgokat egy idő után.
A régi boxok maradnak a fiókban, mert csúfos amit most csinálnak.
Az S912-eseket elajándékoztam, de az X3-4-esek elférnek.
Offline filmezésnél még mindig simán megy a 4k, és a Kodi is okés.
A többit majd ha nyertem a lottón. -
Steve1207
veterán
3x akkora fogyasztás, mondhatni "csak" dupla teljesítmény a 10-20e-es boxokhoz képest már egy ideje, amiből alapvető használatnál semmit nem profitálunk, hdr problémák pl yt alatt, av1 hiánya, hdmi 2.1 hiánya, több éves vezeték nélküli szabványok használata csak így kapásból.
Updatek is eléggé kifújtak, több éves security patch, régebbi rendszer, ahogy a kernel is megállhatott lts4.9 környékén. Maga a SoC 10 éves lassan, csak egy ráncfelvarrása volt, de az nem hatékonyság, ha "izomból" kénytelen meg a dolgokat (hiába az egyik legerősebb box ezzel a SoC-el a mai napig). A kis boxoknál se főként a SoC a legnagyobb probléma, hanem a kevés ram miatt dadog a rendszer akár.
Alapvetően jól használható eszköz a mai napig pár apróságtól eltekintve, csak idejétmúlt, plusz nem annyiért, amennyit vesztegetik. Az simán érthető, hogy sokan szeretik, ha megvették 10 éve (legyen 6, hisz az a legutolsó modell), de ha meg hibába futunk, akár egy új alkalmazásnál, akkor a fejlesztő is mossa kezeit meg az nvidia is egy ennyi éves eszköznél.
A cikk inkább vicc, hisz a többségére mindegyik képes/tudja a kezdetektől, a maradék meg fals infó vagy haszontalan mai szemmel.
-
<Adamsky>
nagyúr
"Kinhank G1-nek vannak ilyen dolgai, mint ennek?"
A Sweet TV-vel kapcs. nem tudok nyilatkozni, de azon kívül nekem (ill. azoknak, akik most a családban használják) semmi gondom nincs vele. Részemről változatlanul ajánlott.#11459 Ferink
"... média lejátszás ..." – én emiatt nem merem ajánlani.
Nekem egy gen. 1 van, amire a legutolsó fw.-t már nem engedtem rá. Az – ugyan ma már kissé lassúcskának érződik néha, de – tényleg mindent lejátszik.
A gen. 2-vel (és tulajdonképpen az előddel is) az a baj, hogy a gyártó meglátásom szerint eléggé félvárról veszi a rá kikerülő frissítéseket. Kimegy valami, aztán majd teszteli a "kedves" felhasználó. Ha, nem jó, akkor max. visszavonjuk (... és nem is kap mást. Ez történt a gen. 1-nél). A gen. 2-nél se jobb a helyzet. Vagy itt vagy a topic-jában volt, hogy a tulajok összehasonlították, hogy éppen kinek milyen fw. van fenn. Nem akarok hülyeséget mondani, de talán három különböző jött úgy össze, hogy mindenkinek "up to date" volt a rendszere. Én kerülném ...
... de már csak a 8 Gbyte tárhely miatt is. Nagyon hamar meg tud telni (pláne, ha mondjuk Kodi-t is használsz). -
csibe1
addikt
"+Stadby-ból felébresztve rendszeresen nem volt hang. Csak a teljes újraindítás segített."
Nálam is előjött, de megnyomtam a hangerő fel vagy le gombot, és lett hang.
Emiatt nem indítottam újra."Ami idegesítő volt az a hang és a sweet tv bizonytalan csatornaváltása volt, míg egy Strongon hibátlanul megy a sweet."
Ezt jó tudni, nemrég érdeklődtek nálam a netes tévézéssel kapcsolatban.
Ha már annyira ipari hulladék kategória, akkor esetleg ajánlottak is valamit helyette, ami azért nincs aranyárban?
-
DrKapocs
őstag
Persze, érthető, csak érdekelt, nekem is Hako van.
A táp gond nálam is megvolt; hanggal, ébresztéssel nincs semmi probléma eddig nálam. Gyári HDMI nálam túl merev volt, azt cseréltem.
Sweetet nem használom, de próbáltam. A váltás nálam is problémás volt. Néztem is, hogy így tuti nem fizetnék elő rá.
-
boborján2
senior tag
Hát nem tudom, én úgy vagyok vele ,hogy pl. egy tplink router tápjában valahogy meg tudok bízni. De a múltko amit vettem kínai ledszalagot , na annak a tápjában már nem. Már a műanyag öntésénnis látszott ,hogy azt ne akarjam használni.
Tudom minden kínai. Lehet én vagyok rosszul bedrótozva , de nalam van a kínai , meg a nagyon kínai.
-
Exelsior24
aktív tag
Igazad van a garanciával kapcsolatban, de sajnos ha a gyárilag hozzá kapott tápegység tényleg ennyire silány, gyenge, akkor hiába cseréli ki mondjuk a bolt ahonnét vetted egy másikra, valószínűleg az is így fog járni.
Hosszútávon mindenképpen be kell szerezni hozzá, egy normális 1,5A - 2A -es tápegységet, megfelelő feszültséggel és csatlakozóval, és azzal már valószínűleg szépen, gond nélkül fog üzemelni.
Sajnos ilyen kínai cuccoknál ez nem egyedi eset, kínai 4 kamera + rögzítő-s rendszereknél folyamatosan belefutunk ebbe, hogy a kamerákhoz adott 1A-s tápok, vagy lehalnak pár hét - hónap után, vagy van amikor már alapból el sem bírják indítani a kamerát.
Súlyuk szinte semmi, mintha csak a műanyag üres háza lenne a tápnak, a rájuk írt vagy ragasztott matricán lévő Amper erősséget közel sem érik el. -
Steve1207
veterán
Ezeken nem az ár a lényeg, amit kiír, hanem a kuponozás. Nem mindegy, hogy szimpla keresőben vagy 11.11 alattiban keresed, vagy akár bead mellette egy choice-os ajánlatot ugyanarra a termékre. Ugyanígy nem is mindig listázza, ha nem keresel hasonló termékekre, mert úgy esélyesen több helyet is dob ki.
21e-ért lehet most behúzni gyorsban ránézve 10mp alatt és gondolom még lehet olcsósítani, ha pl új valaki, esélyesen a szokásos 5-8%-kal (esetleg nagyon áttúrva a netet még egy plusz kuponnal is még erre fizetéskor).
-
Steve1207
veterán
A Vodka TV? Ahogy kezdődött a fejlesztés kb csak saját felelősségre volt az elejétől szerintem, az utóbbi bő fél évben forrta ki magát úgy tudom. Nyár végén meg bejelentették az új One-t, onnantól már azzal se foglalkoztam, hogy kövessem a vodka fejlesztését, mert ekkora átalakulással úgyis borul majd.
Már átállt vagy most mit csinálnak épp? Mik a visszajelzések Dininél, aki csinálta a projectet?#11268 <Adamsky>: fú passz, vodánál szerintem nem ment asztali nézetben sem mobilon. Telekomon meg be tudtál jelentkezni a fiókodba, de a tv-s rész másik aldominről megy, ahol max a műsorújságot tudtad böngészni, lejátszást nem tudtál indítani valami hibával.
-
Steve1207
veterán
Én is úgy tudom, kb ott vannak xy cégek alatt, aztán ők intéznek mindent. A Nokia boxokkal meg ilyen tv-s kütyükkel is egy osztrák cég foglalkozott úgy 5 éve (sztem a mai napig is).
Maga a box: úgy 4-5 éve jött ki a sima 8000, ami már akkor inkább egy FireTV 4k-s stick alternatíva volt teljesítményben (ilyen Mi Box S-eket meg azért megszégyenített sebességre, ahol nekem már elegem volt az "egyet előre, kettőt hátra" frissítésekből, mert mindig elcsesztek valamit), szóval ott volt a listán. 25-30e volt pl ausztriából, de az már túlment a lélektani határon, 20e alatt ott voltak ugyanezen jobb SoC mellett a kínai B brandek vagy az említett FireTV hasonló áron (meg már rebesgették a ccwgtv-t). Aztán jött úgy 2 évre a 8010 upgrade, S905X4 / 4GB RAM, de addigra már értelmes áron nem lehetett látni Nokia box-ot, hisz amúgy a 20e-es kategóriának felelt meg. Eközben németben tartotta azt az árszintet, ott jóval kelendőbb lehett vagy jó alternatíva, mégha van is rajta 20 euro pluszban (FireTV-től eltekintve persze, csak box viszonylatban).
Pedig amúgy stabilnak mondták őket, hiába szapulják (akár csak brand miatt), dobozból kivéve minden stabil volt rajtuk és ment gond nélkül, frissítéseket nem csesztek el, hozták a kötelezőt az aktuálisan naprakész hardverekkel.
-
<Adamsky>
nagyúr
Az eddigi box-aim esetén mindnél azzal kezdtem, hogy "koppra" tekertem a hangerőt. Nem is értem, hogy mi értelme a hangerőállítási lehetőségnek (egy, ill. két gomb, amit 1× használok, aztán soha többet). Sejtésem szerint ez ilyen Android-os csökevény (ott ugye van, ill. kell, ezért maradt itt is).
-
csibe1
addikt
-
Steve1207
veterán
Akkor esélyesen az lesz, átrendezéskor az 1-1,5m-es helyett egy 2m-est kötöttem be véletlen, kép el-el tűnt, hang berecsegett néha, kábelminőség is mindegy volt. Olyan nagy távolságba már érdemes akkor egy aktív splitter vagy jeltovábbítót közbeiktatni, ami külön hálózatról kapja a feszt (annyit meg nem ér erre költeni, érdemes odarakni mellé
).
-
Steve1207
veterán
Ha elmegy a kép akkor csak a szokásosak lehetnek, hdmi kábel túl hosszú, ha nem a gyárit használod vagy épp nem minőségi, lehet alapokra jó, de pl egy hdr-hez már nem elég pl. "Elmegy a kép"-nél megszakad a tv-vel a kapcsolat (simán látod, hogy forrást vált-e közben a tv, mert lecsatlakozik az eszköz egy pillanatra) vagy csak szimplán nincs képed egy-egy pillanatra, de a tv attól még használja, mint eszközt ? Előbbit szintén a kábel, utóbbit meg inkább valami combosabb bitrate akár, ha hdr-től kezdve dts-ig minden rá van csapva akkor előfordulhat, hogy megmakkan. Sima streamingnél, általános használatnál nem kellene gondot okoznia mindenesetre. Ezen kívül, ha tele van aggatva külső eszközökkel és kevés a táp, de ezt is inkább kizárnám.
Max akkor hülyülhet be szoftveresen, ha ha minden nyavaja megy a háttérben huzamosan. Ha újraindítás után normálisan megy minden azzal az xy dologgal, amit néztél, akkor inkább csak valami beragad a háttérben (pl meg volt nyitva 6-7 streaming cucc egymás után, esetleg vpn, azzal már azért nem is úgy reagál minden pöccre). Fagyást amúgy okozott régen az előbbi és az alvó mód, aztán vártál akár fél percekig, hogy észhez térjen az eszköz és utána már minden döcögött restartig. Próbáld meg, hogy amikor valamiből kilépsz és úgyse használod, akkor be is zárod rendesen és nyomsz az alkalmazásra egy leállítást, ne ott vergődjön, ahol hagytad. (Nekem két dolog van, ami sokat adott az fluid élményhez az összes boxnál, mennek/mentek is 1000-2000+ órákat újraindítás és döccenés nélkül. Fejlesztőiben bekapcsolni, hogy töltés során soha nem kapcsolódik ki, így elkerülve a (mára passz, hogy fixálták-e) standby-ból visszatérő belassulást. A másik meg az ilyen képernyőkímélős hülyeségek kikapcsolása teljesen, akár a hozzá tartozó alkalmazás tiltása).
De, ha az alapok rendben vannak a hdmi kábelen kívül minden a "túlzás" kategóriába esik már amúgy szerintem.
-
DrKapocs
őstag
Nálam ilyen gond nincs, nem lassult, a hang is okés. Nem szoktam újraindítani.
Nálam ez a sípolás vehető észre. Azóta sem lett rosszabb és jobb sem. Szerintem ez korábban is lehetett, csak most vettem észre. Streaming során nincs, csak komolyabb töltési folyamat során apró sípolás, rövid ideig. Amikor betöltötte, akkor megszűnik. Együtt tudok vele élni. -
<Adamsky>
nagyúr
"Pedig ez panaszkodik." – el sem tudom képzelni, hogy miért.
Most próbaképp feldobtam a link-ről egy Android 10-es tablet-re (más nem volt kéznél). Azt írja, hogy Android 4.3-tól felfelé mindennel kompatibilis.
Egyébként felmegy, csak nyavalyog, vagy ki is lép a telepítőből? Nézd már meg a telefonodon, tablet-eden, másik eszközön! -
<Adamsky>
nagyúr
" ... nem tudni mi lesz kb 1 hónap, 6 hónap vagy 1 év múlva."
Ez nem a mobiltelefon piac (hál' Istennek). A 2/8 Gbyte-os Mi Box S-em is leginkább a 8 Gbyte miatt vált szűkössé, és nem a 2 Gbyte RAM miatt. Utóbbi - ahogy az előbb írtam - filmezéshez untig elég. És elég is lesz az elkövetkező 100 évbe (ha mégsem, és egy film megnézéséhez 4 Gbyte kell (!), akkor baj van/lesz).
Szóval szerintem egyszerű a képlet: el kell dönteni, hogy az ember mire (és mivel) akarja használni. -
<Adamsky>
nagyúr
"Kipróbáltam a 2/16-os Hako-t és nem érzem lassabbnak ... "
Nem tudom miért vártad, hogy lassabb lesz? Illetve kérdés, hogy hogyan "tesztelted?
Ittnincsnem igazán van multitask (persze ez is megoldható, és 4 Gbyte-nál már van is értelme ...).
A több memória az előbbihez, netezéshez, esetleg játékhoz kell. Ha csak filmezésre, zenehallgatásra használod, akkor tök felesleges a 4 Gbyte.
A háttértár mérete már más kérdés. Szerény véleményem szerint – látva a mai apk-k méreteit (+ a Kodi adatbázisa is gyorsan képes hízni) – a belépő szint a 16 Gbyte (a 8 már sokszor kevés). -
csibe1
addikt
Fizess PayPal-on keresztül.
Itt vannak a garanciális feltételek, mire meg mennyit vállalnak: [link]Más:
Ahogy látom a többség minél olcsóbban akar rendelni kintről olyan cuccot ami itthon drágább. Aztán amikor gond van akkor meg jön a visítás, ha túl drága lenne a javítás.
Másik topikban kb. 100ezret fizettek a 10" tabletért kinti rendeléssel, mert az úgysem romlik el.
Utána meg ment az izgulás, mert nem ért oda akkorra amikorra gondolták.
Szóval nem árt elgondolkodni a kinti rendelésnél, hogy mit merre hogyan.
SSD-t én nem vennék kintről, mert nem annyival olcsóbb; és a gari is kérdéses.
Aztán ezt ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy megéri-e a kinti olcsóbb rendelés az esetleges garancia hiányát, meg a levelezgetést a pénzvisszatérítésről.
Persze ez termékenként változik, de én SSD-t merevlemezt nem igazán vennék kintről, ha itthon nem sokkal drágább meg rendes gyári garit kapok rá.
Az új ársávos garancia azért bonyolítja a dolgokat, mert itthon is inkább többet fizetek a rendes gyártói 2-3-5 év garanciáért.
Új hozzászólás Aktív témák
- INTEL COMPUTE STICK - STCK1A32WFC
- Apple iMac 24" M1 8/256 Green!
- AMD Ryzen 9 3900X / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 RAM / 500GB SSD + 1TB HDD konfig eladó jó áron
- AMD Ryzen 7 5700X / RTX 3060 Ti / 32GB DDR4 RAM / 1TB SSD Mini-ITX konfig eladó jó áron
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest