Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
korner83
tag
Melyik az az alaplap, ami 2 db Core 2 Quad CPU-t be tud fogadni? (8mag)
-
korner83
tag
válasz robyeger #3098 üzenetére
Köszi a választ!
A Xeon proci miben más mint 1 mezei Core Duo? Csak a tokozás, vagy esetleg kisebb csíkszélességgel készül és jobb a fogzasztasa? Ja és hol lehet ilyen alaplapokat és procikat venni?
Akkor mezei Core Q6600-ból hiába vennék 2 darabot nincs alaplap amibe belerakhatnám mindkettőt?
[Szerkesztve] -
korner83
tag
válasz robyeger #3100 üzenetére
Köszönöm az információkat! Látom otthon vagy a témában! Akkor azt hiszem maradok a szimpla quad konfignál. Ezek a server árak elég húzósak és annyival nem nyújtanak többet számomra. (Akkor már inkább veszek 2 gépet és még mindíg töredék áron jutottam hozza közel azonos teljesítményhez. Csak 2 gépen keresztül ugye. Szóval ennek is van hátránya) Amúgy nem játékra kellene. Arra amúgy is jobbak (teljesítmény/ár) a 2 magosok.
-
korner83
tag
válasz robyeger #3105 üzenetére
Renderelésre lesz a config. Animációhoz meg realisztikus fényekhez jól jön a sok mag
Nálunk egyetemen - mikor még oda jártam 2 éve - a fizika tanszék vezetője azon töprengett, hogy hogyan fogja az egyetem elnökségének elmagyarázni, hogy márpedig megéri PS3-okat venni. Folyadék, részecske és gáz szimulációkra kellett volna nekik. Mondjuk - tudomásom szerint - nem létezik semilyen free fordító Cell procira, úgyhogy nem tudom sikerült e aztán valamire jutniuk vele.
[Szerkesztve] -
korner83
tag
válasz robyeger #3108 üzenetére
Play Station 3 Cell procija. 9 magos de eléggé speciális fejlesztni rá. Asszem 3,2GHz-en fut és van 1 mag ami központi szerepet tölt be a többi 8 pedig ''alá dolgozik''
http://www.pcper.com/images/reviews/305/02.jpg
Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cell_microprocessor -
korner83
tag
válasz robyeger #3114 üzenetére
LGA771-et valóban nem tudtam. Mostanában kicsit kiestem a témából, de mivel tervezem a gépújítást, ezért most utánajárok a dolgoknak. Köszi a segítséget.
GPU alapú számítások is egy érdekes téma. Multkoriban utána jártam, de egyenlőre nagyon gyerekcipőben jár. Sajnos ráadásul a számomra fontos renderelés csak méregdrága professzionális videókarikon hajlandó elindulni. Persze van benne ráció - hiszen miért hagynánk kiaknázatlanul a GPU-ban szunnyadó erőket ha éppen nem 3d-s grafikát jelenít meg - de szerintem még sok idő míg kiforr, ill. lehetséges hogy addigra már nem is GPU és CPU lesz, hanem egyetlen XPU.
u.i:7végén net nélküli helyen leszek -
korner83
tag
Sziasztok!
8 magos gépet szeretnék venni, milyen configot javasolnátok? Alapvetően Intel párti vagyok jelenleg. Csak ram és CPU legyen a gépben erős, VGA elég csak valami alap (akár alaplapi, de komolyabb lapokban úgy sincs).
Kb a következőket szeretném, csak az alaplap (LGA771-es vagy 775-ös, skulltrail esetleg?) és processzor pontos típusával vagyok gondban (Xeon vagy sima Quad, esetleg Corei7?)
RAM: min 2x2 giga ram
CPU: 2xQUAD CORE valami (2,2-3Ghz között)
ALAPLAP: max bruttó 100e legyen - fogalmam sincs mi lenne jó 2 CPU-hozAki tud olyan weboldalt ahol 8magos gépeket teszteltek renderelő programokkal az írja meg PLS!
Olyan oldal is érdekel ahol 2 magos gépet lehet online összerakni és megrendelni.
Az egész configra a pénzkeret kb. bruttó 350-450e Ft, ebből kéne minnél nagyobb számítási kapacitást kihozni.
Használt gép/gépek is érdekelnek, akár 4 magos szerver is.
Előre is köszönöm a válaszokat!
KoRner
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest