Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Bambanő háza tája
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Mára elég volt a reklámokból
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hiányzik a gamer érzés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
bizoonik
tag
Sziasztok!
Használtan szeretnék alaplapot venni és gépet építeni.
Szerintetek megéri 2016-ban ebből építkezni:Asus Maximus V Gene
Intel Core i5 3470vagy inkább ennek lenne értelme:
Asus Maximus VII Ranger
Intel Core i5 4690 vagy 4690KAz első két elemre nincsen gari már, az utóbbira van 2 illetve 1 év.
Mit gondoltok?- méretkülönbségük nem számít
- áruk közel azonos (prociból 3470-em van most, azt be tudom számítani az újba)
- Asus GTX 780-hoz keresem
- EVGA GQ 650W-os táp jönne hozzá
- házam még nincs
- játékra használnám, főleg Witcher 3 FHD, egyéb újabb címek
- közel 5 évre tervezek előreRemélem minden adatot megadtam!
[ Szerkesztve ]
-
bizoonik
tag
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek, hogy mely alaplapot érdemes választanom.
Asus Z87 PRO-t, használtan szép állapotú, de nem biztos hogy garis 40.000 Ft-ért,
vagy
Asus Z97 PRO-GAMER alaplap, amit meg tudok venni újonnan kicsivel többért mint 40.000?Leginkább játékra használnám (és AutoCAD) és max 40-45k lenne rá. Hosszú távra szeretnék vásárolni, és azon gondolkozom, hogy vagy egy i5 4690K-t teszek bele, vagy i7 4770K-t. VGA GTX 980 lenne.
Mit szóltok, melyik éri meg jobban?
(A használt is kb alig használt, patika állapotú)Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
bizoonik
tag
Sziasztok!
Kicsit bizonytalan vagyok az alaplap keresésben, mert nem tudom milyen chipsetben érdemes gondolkodnom. Tud nekem segíteni valaki, hogy a betűk segítségével tudjam kategorizálni a lapokat?
Amire én keresek alaplapot az a
- Full HD felbontású gaming, nem kell ennél nagyobb felbontás,
- CAD programokat is használok, fontos a hosszan tartó megbízható működés,
- alapvetően nVidia kártyákban gondolkodom (1050Ti, vagy ha megszalad a szekér 1060), és Intel processzorokban (6th, 7th gen.),
- tuning nem érdekel,
- nem bányászok,
- jelenleg nincs szükségem CF, és SLI-re sem, de ha úgy alakul max. 2 way SLI jönne szóba,
- nincs szükségem csilivili aura RGB-s baromságokra, az egyszerű és letisztultság embere vagyok,
- az a típusú személy vagyok, aki összedolgozza a pénzt a gépre, igényesen rakja össze, és szereti nézegetni és gyönyörködni benne mit sikerült építeni (tudom kicsit fura, de van életem amúgy )
- úgy gondolom ha most vásárolnék alaplapot a 1151-es foglalatra érdemes építeni,
- max. 4 RAM slotra van szükségem (16GB, DDR4 ~2,8 - 3GHz körül)
- nem szükséges sok SATA és sok USB port, viszonylag keveset használok
- wifi-s lap előny, de nem feltétel,
- játszik a használt piac is.Amit egyelőre én tudok az az, hogy az X jelű chipsetek az abszolút high end cuccok, a Z-s lapok is inkább tuningos illetve sok extrás darabok, nekem nem feltétlenül van szükségem ezekre. Nem tudom, hogy B, H, Q, vagy más betűjelű lapok lennének-e jók nekem, ezért kérem a segítségeteket, illetve ha van a fenti feltételeknek megfelelő ajánlatotok, akkor szívesen veszem őket.
Köszönöm szépen a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
-
bizoonik
tag
válasz Milka 78 #84291 üzenetére
Köszönöm!
A Z170 lapokra érdemes még gondolni napjainkban?
Kicsit megnéztem közben a lapok tulajdonságait, a B-nél elég sok kötöttséget láttam, akkor már inkább a H vagy Z.
Nekem nagyon tetszenek az ASUS termékei (maximus viii gene, rog strix z270 i ), melyiket érdemes választani?
Láttam max viii gene lapokat 30k ft körül, illetve rog strix h270-g lapokat is ugyanennyiért, ezért merült fel bennem, hogy akkor egy újabb széria, de kevesebb bios opció, vagy egy korábbi de bővebb cucc?[ Szerkesztve ]
-
bizoonik
tag
válasz Milka 78 #84295 üzenetére
Inkább a kompaktságban gondolkozom, az mATX szabvány vagy mini ITX méretek jobban tetszenek,ezért néztem a Gene darabokat. Nem baj ha nincs SLI, igazából nincs szükségem rá mert olyan izzasztó játékokkal nem játszom időhiány miatt..
Értem a procis 170 vs 270 problémát, köszönöm szépen a segítséged!
Úgy döntöttem akkor, hogy elég a H-s lap mert az ára is kedvezőbb, illetve nem biztos hogy okvetlenül szükségem van a 3GHz-es ram modulokra, céljaimra elég a 2,4-es is.Még egy kérdés, mostmár kicsit konkrétabb:
MSI H270M Mortar Arctic
ASUS Prime H270M-Plus
ASUS ROG Strix H270iMelyiket ajánlanád a 3 közül? Én elég ASUS b*zi vagyok de nem szeretnék csak a márka miatt feleslegesen fizetni
-
bizoonik
tag
Sziasztok!
Azon gondolkoztam ebben az évben, hogy összerakok magamnak egy új gépet (persze nem új alkatrészekből, hanem jó állapotú használtakból, jó ajánlatokból kicsipegetve) FHD gaming-re illetve tervezőprogramokban való mókolgatásra.Nem tudok dönteni alaplap terén:
- érdemes 2018-ban Z170 platformon gondolkodni 6700K-val,
- avagy jobb befektetés Z370 lappal indítani és 8700K-t venni?A két opcióra Asus Z170 Deluxe illetve PRIME-Z370-A lapok jönnének szóba nálam. Én itt mint laikus összehasonlítottam őket, és amikre én használom azokban túlzott érdemi különbséget nem találtam, áruk is kb azonos, de ugyanakkor mégis bizonytalan vagyok.
Valaki tudna segíteni? Vagy ha nem Asus, akkor melyik márka és miért?
Köszönöm előre is! -
bizoonik
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy egy i5 8600 CPU-t és az alábbi alaplapok közül szeretnék választani. Ti melyiket ajánljátok?- MSI Z370-A PRO
- B360 Gaming+- Gigabyte Z370-P D3
- Z370 HD3
- H370 HD3- Asus Rog Strix B360-G Gaming
- Prime Z370-P
- Prime B360+
- Prime H370+- Asrock B360 Pro4
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest