Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
jocomen
aktív tag
Hali
Valaki elmagyarázza nekem, h hogy működik a h77 / z77 lapokon az átváltás a dvga és igp között?
H a dvga-ba dugom a monitort, akkor gondolom mindíg az megy. De ha az igp-be, akkor terheléstől függően váltogatja? Ill ha az alaplapra dugom, akkor biztos, h átvált igp-re? Vagy ki kell vennem a dvga-t valamelyikből?
Előre is köszi. -
jocomen
aktív tag
válasz nobela #55444 üzenetére
Ezen a lapon a legfájóbb, h nincs alaplapi dvi vagy hdmi kimenet, így jó minőségű képnek igp-ről búcsút mondhatsz.
Csak 2 dimm slot, így ha kevesebb mint 2x4GB RAMot veszel, később lehet cserélned kell, nem lehet bővíteni, ami + macera.
Csak 4 sata van, ami akár elég lehet. Nekem speciel jól jönne egy 5-ik is, vagy +1 IDE.
Hűtése kb a minimumot hozza. Vannak ennél jobbak is, igaz olyan is, amin szinte semmi sincs.Ami tetszik rajta, a 2db ps2 csati és a színe.
[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
Monitornál is gáz a dvi-hiány. Nekem volt analóg monitorom, mindenféle zajt összeszed a többi kábeltől. Ahogy mozgattam a lábammal a vezetékét, úgy mosódott el a képe.
Te linkeltél olyat, amin van rendes kimenet is. Konkrétan ezen nincs.Hűtésre példának a MSI Z77A G41 vs G43 mondanám. Utóbbi chip-hűtője kb 4x nagyobb. Vagy ez utőbbi túlméretes, vagy az első van alulméretezve.
És ahogy írtad gigákon, asusokon van ahol feten nincs is, és a chipen is csak dísznek.Nálam most egy 6,5 éves asus p5b készül éppen kihalni. Fet hűtő egyáltalán nincs, chip-hűtők csak mértékkel vannak rajta. Egy kis ideig tuningba is ment. Szóval lehet, h én vagyok túl aggódó.
Mindenesetre nem bánnám, ha a következő alaplapom is kibírna ennyit.
Nem vagyok az a cserélgetős típus. Általában addig használok valamit, amíg tönkre nem megy. Ezért próbálok jól választani.Szerk: A B-s lapokkal meg az a baj, h tudtommal nem megy vele az igp. Nem értem, akkor minek tesznek rá alaplapi video kimeneteket??
Nekem olyan lap kéne, ami tud igp-t is kezelni, különben egy régebbi nagyfogyasztású vga-val a netezés elég drága mulatság.[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
válasz nobela #55456 üzenetére
A VGA az analóg kimenet (összeszedi a zajt a többi kábeltől, vagy nem tudom honnan).
DVI és HDMI meg digitális. Jobb képminőség, bizonyos monitoroknál / felbontásban úgy tudom 75Hz is átmegy. Nálam csak 60Hz DVI-n is. De legalább nem mosódik a kép.A B-s lapokkal meg az a baj, h tudtommal nem megy vele az igp. Nem értem, akkor minek tesznek rá alaplapi video kimeneteket?? És mivel tuning lapok, auokra is ugyanakkora hűtő kell(ene), mint a Z típusokra.
De lehet, h nincs akkora jelentősége a hűtésnek, mint gondolom.
Egyszerűen le lehet csekkolni: játék közbe megnézed milyen meleg. Ha nem túl meleg, akkor oké.Nekem olyan lap kéne, ami tud igp-t is kezelni, különben egy régebbi nagyfogyasztású vga-val a netezés elég drága mulatság. Ezenkívül ps2-es bill, egés, és egy ide Plextor dvd-íróm van (6,5 éves konfig). Mindegyik szép és jó, és egyiktől se válnék meg. Több satás lapba átalakítóval minden belemehet. H81-nél a Plextorról, vagy 1 hdd-ről lemondhatnék.
-
jocomen
aktív tag
Régebbi cikkben olvastam, h H csak igp, B csak tuning, Z mindkettő.
De lehet, h néha mást/jobbat raknak bele a gyártók, mint a névleges (ilyet is hallottam már). Ha tévedek, javítsatok ki.Van egy hd4890 karim, azzal játszanék, amíg meg nem hal (hűséges típus vagyok, na ), de azzal nem szeretnék netezni, ezért akarom használni én is az igp-t is.
A konfigom összfogyasztása amúgy, hifivel, monitorral együtt: idle ~210W, load~280W ... ezért[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
válasz miresz #55460 üzenetére
Prohardveren olvastam LOL ... még anno az első H, P, Z (6x) chipek megjelenésekor, úgy rémlik.
Amúgy akartam is kérdezni, h hogy lehet átváltani dvga és igp között? Ha átdugom a kábelt alaplapira, akkor minden esetben vált igp-re? Vagy továbbra is a dvga zabálna ??
Mit kell tenni, h lekapcsoljon a dvga anélkül, h kiszedném?
És milyen chip kell hozzá?[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
válasz Nova91 #55675 üzenetére
Nem pont a kérdésedre válaszolva, ... az én asus (p5b) lapom majdnem 7 évig ment (most kezd behalni). Egyik haver asusa min. 5 évig, de ő többre emlékszik. Mindkettő inteles. Az enyém sima középkategóriás (25k) és biztosan nem "tuf"-os.
Giga lapját 3-4 év után, működőképesen adta el.
Ezzel szemben asrock lapja 2 ismerősömnek van/volt, mindkettő gyári hiba miatt cserélve lett, még garanciaidőn belül.
Msi-ről nincs tapasztalat.Ha az asus nem lenne most ilyen piszok drága, nem is lenne kérdés, h milyen lesz a következő lapom. Tapasztalatom szerint bőven túlélik a garanciaidőt.
Ez után döntsd el, h szerinted van-e különbség.
[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
Drága alatt azt értem, h nincs 30k alatt normálisan kinéző Zx7-es lapjuk, míg msi-nek pl igen. De még a 30+ osokon is alig van hűtés és a sata csatik úgy vannak elhelyezve, h tuti útba legyenek, ha 1x be kell nyúlni a gépbe, és bántsák a szemedet. Egyszóval erősen motiválnak, h adj ki még pár ezressel többet a lapért.
30 felett nem is nagyon nézelődtem, az az igazság, mert sokalltam.
Egyszóval asus felé húznék leginkább, de +5k különbségnél már elgondolkodok.Pete55555: Ha mindenkinek olyan tapasztalata lenne mint nekem, akkor már nem is léteznének.
Szomszédnak az integrált hang volt gyári hibás. Csarélték a lapját, majd egy villám kisütötte az integrált lan-t.
Másik srácnak nemtom mi volt a gondja asrock-al. De a vicc az, h én lapomba is valszeg ugyanaz a x@r hang & lan van, de mégis semmi baja. Asrockban ugyanazok a gagyi komponensek is nagyobb eséllyel romlanak el.Asrockot szerintem annak érdemes venni, akinek van minden alkatrészből cseredarab, és sok szabadideje. Így ha vami nem müxik, akkor ráér babrálni a driverekkel, tesztprogikkal, cserélgetni a ramokat, hdd-t, oprendszert, ... mert ugye nem azzal kezdi az ember, h visszaviszi az alaplapot, hanem küzd egy pár órát vele, míg rájön mi lehet a baj.
+min. 1 út a boltig, ha a hiba állandó és még garis a cucc. Különben lehet, h nem tudják reprodukálni a hibát és megy a huzavona.Szerencse a szerencsétlenségben, h az általam hallott esetekben ha volt hiba, az hamar kiderült és így lehetett gariztatni. De akkor is pár óra/nap piszmogás otthon és legalább 1 út a boltba.
[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
válasz itaroli #55681 üzenetére
A kettő közül nekem az msi tűnik jobb vételnek. Olcsóbb, többféle kimenet, CF & SLI, jobb hang.
A giga ezzel szemben jobb LAN-t kapott. Döntsd el neked melyik a fontosabb. Ezt is és a hangot is lehet kieg.kártyával fejleszteni, ha vmi bajod lenne vele.
De azért kérdezd meg valami msi topicban a várható élettartamát, mert semmi tapasztalatom nincs a márkával.[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
Én meg azt kérdezném, hogy milyen érezhető különbség van az itaroli #55681 linkelt giga "intel gb ethernet" és az olcsóbb realtek között ?
-
jocomen
aktív tag
válasz itaroli #55687 üzenetére
Kiszúrtam rajta egy "Sound Blaster Cinema" feliratot és valami rca-féle csati van a hátulján, ha jól látom.
Az msata akkor jöhet jól szerintem, ha laptopból szeretnél valami wifi vagy bluetooth kártyát átmenteni, vagy elfogynak a sata-k.
Amúgy a giga is tud CF-et.seederking: h71 alá nem is mehetsz, mert az a leg alja.
H61 pedig már 2 gen-el régebbi, nincs rajta usb3, és használtan ilyen korú lap gyakorlatilag bármikor megadhatja magát, ha olcsó fajta.[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
-
jocomen
aktív tag
válasz itaroli #55701 üzenetére
Ja, valami reset gomb (nem vagyok benne biztos, h a bios-é).
Nem tudom. Olyat is hallottam már, h valaki dual-biosos lapot tett tönkre frissítéssel. Azt nem tudom, h ilyenkor mind a kettőt felül írja-e (mert akkor sok értelme nincs), vagy az egyik mindíg a gyári marad (?) De ezek az új biosok nagyon segítőkészek, sztem ezekkel nem lesz gond a frissítés.
[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
válasz itaroli #55705 üzenetére
A cikk utáni fórumot is átolvasva, én úgy látom, h a dual bios sem old meg minden problémát, viszont +1 újabbat előidézhet:
Pl. ha proci/ram-csere miatt kellett frissítened, és később áramszünet vagy kékhalál miatt esetleg visszaállítja a régit, akkor lehet, h el se indul a géped És mivel jó eséllyel már eladtad a régi cuccaidat, kölcsön kell kérned valakitől olyan procit/ram-ot, vagy szervíz.
Míg sima 1x biosos lapokon ilyen nem fordulhat elő.[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
-
jocomen
aktív tag
válasz bluyoo #55791 üzenetére
Tényleg, ... bocsessz!
Dalzarus: Nem. Ott egyéb kis extrákat számolnak fel arany-árba.
Ha tuningolni is akarod a procit, akkor sztem egy ilyen elég: msi_z87_g55
Ha nem kell sli, hanem CF is elég, és/vagy nem akarsz procit tuningolni, akkor bőven 30k alatt is kapsz.[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
válasz bluyoo #55820 üzenetére
Ja, lehet, h gonoszkodásból direkt megnyomta neki kicsit, h legyen +1 útja. Így aztán egyből tudta, hol kell keresni a hibát...
Ez a itx-es dolog annyira nem frankó, ha normál tápot tesznek bele. Doboz marad, csak kisebb.
Ami nekem tetszene, az egy laptop "szerű" kiépítés, azaz lapos ház, elfektetett vga, valami pici táppal (akár 2db is), (kivehető) integrált bill-el, lecsukható 23-24"-os kijelzővel. ~8cm-be beleférne az egész, kofferszerű kialakítással, olyan "workstation"-os jellegű. A lényeg: asztali teljesítmény, hordozható kivitelben. LAN-partykon megcsodálnák.szerk:
kurion: én kifújnám kompresszorral, minden érintkezőt megmozgatnék, esetleg fele ram-ot kivenném, vagy átraknám, és egy clear cmos után újra próbálnám. Ha akkor se megy, akkor sztem alaplap = kuka.[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
-
jocomen
aktív tag
válasz andaman #55840 üzenetére
Ezen nincs előlapi usb3.
Amin van, és kicsit jobb / okosabb az pl ez: asus_b85m_g. De ez 7k-val több már.Szerk:
A többi lap meg, ami a kettő között van, szinte mindegyik vagy kicsit kevesebbet, vagy ugyanannyit tud, mint az először linkelt asrock. Csak kicsit jobb hírük van.[ Szerkesztve ]
-
-
jocomen
aktív tag
válasz andaman #55845 üzenetére
Az Asrock márka nem mond semmit, hogy ragaszkodnék hozzá?
Gondoltam az ára miatt ragaszkodhatsz hozzá. Ugyanazt a szolgáltatást ez a márka nyújtja legolcsóbban. De a meghibásodások aránya is náluk a legmagasabb, tudtommal.
Nem tudok egyértelműen ajánlani egyet.
Asusok jók, tartósak, bár nálam alvóból nem ébred fel.
A Vanguardnál különösen a tartósságra helyezik a hangsúlyt, a gari is 5 év rá. Egyébként a többire általánosan 3 év, Asrock-okra meg 2 év.
Tuningolni gondolom nem akarsz.
hdmi mindegyik lapon volt, asszem. Az előttem linkelt giga is jó. A Vanguard a legjobb nyilván az eddigiek közül. Feljebb nincs értelme menni, csak tuning esetén. De a 19k-s lapok is elmehetnek 5-6 évet.
Az én asus p5b-m 6,5-et bírt, egy haveré is kb ennyit, és ezek gagyibbak voltak mint a vanguard, sőt szilárd kondi se volt bennük, mint a mai legtöbb lapban.Esetleg proci-hűtőn gondolkodj még el. A gyárival is elvan, csak meghajlítja kicsit az alaplapot. Engem zavarna. Olyat érdemes nézni, aminek van fém kitámasztó kerete az alaplap hátulja felől. 6-7k-tól kapni jókat.
Az első lap szériáknál is volt alvós hiba, az usb3 vezérlőben. Erre kérdezz rá, h javított verzió legyen, és próbáld is ki, h alvásból ébredve látja-e az usb3-as cuccokat, meg feláll-e rendesen a win.
-
jocomen
aktív tag
válasz andaman #55846 üzenetére
Legolcsóbb megoldásnak még esetleg ez: asus_h81m_hds 12500;-ért. (csak 4 sata & 2 ram foglalattal).
Ugyan azt tudja, mint amit kiindulásnak írtál, csak asus.
Ja tápból kisebb is elég, de mivel nincs lényeges árkülönbség, inkább a nagyobb, gondolom. Ezzel egy bika vga-t is elbírna már.
[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
Vanguard-on nincs ps2 port, de ha új bill + egeret veszel, az úgyis usb2-es.
RAM-ból nem vennék magas hűtőset. Útban lehet a nagyobb proci-hűtőknek, és igazából hűtés nélkül is elvannak. Szóval alacsony hűtőset, ha lehet.
Az 1600 / c9 az rendben van.
A 4GB is elég, amíg nem jön valami ram-zabáló windows, vagy program.[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
válasz andaman #55868 üzenetére
Alvós dologról annyit tudok, h az usb3 vezérlő legalább C2 rev. típus kell legyen. A korábbi hibás volt. Erre talán van utalás a lap kézikönyvében.
Az én lapomon nincs usb3 (mivel 7 éves típus). Lehet valami asus sajátosság. Nem foglalkoztam a hibával, mivel nam nagyon akartam használni az alvást. De a következő lapom tuti gariztatnám, ha ott is jelentkezne.1600Mhz az órajel, cl9 a késleltetés, ahogy előttem írták. Minél kisebb, annál jobb. Sok cl11 van az 1600-asok között, erre érdemes figyelni. A "LP" jelölést nem tudtam, kösz az infót.
Amúgy meg EMBEREK !!!
Mit akartok az Armor kit-tel? Rá van írva: "Thermal Armor" !!! azaz hőszigetelő !!!
Egy lapnál a jó szellőzés a cél, nem a komponensek dunsztolása. Max ha folyékony nitrogénnel akarja valaki locsolgatni, vagy egy kohó nyitott ajtaja előtt akarja valaki éppen stressz-tesztelni, az ellen véd Na de ki csinál ilyet? Kavicsfelverődés ellen is biztos véd valamit, de nem hiszem, h bárki a kocsija motorháztetőjén hordja az alaplapját, vagy otthon kővel dobálná.... Semmi egyéb, csak "DESIGN" ! sznoboknak.
Ha nekem ingyen adnák hozzá, akkor se tenném fel, max ha előbb vázolt esetek valamelyike állna fent. Akkor viszont sürgős kivizsgálásra szorulnék.
/Úgy tudom Sabertooth szellőzése is sz@rabb lesz tőle./ -
jocomen
aktív tag
Kizárt, hogy a gryphon armor kitje alatt bárhol elférjen ventillátor.
Annyit látok, h a vrm hűtőket körbe, a chip hűtőjét meg alulról zárja, ami függőleges légmozgást, álló lapnál csökkenti = szívás.Más.
Ugyan off, de ha szó van k-s procikról, akkor tegnap találtam ezt: forrofejuek_lesznek_a_kereskedelemben_feltuno_haswell_termékek. Érdemes átolvasni a fórumhozzászólásokat is.[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
válasz bluyoo #55890 üzenetére
Ja tényleg, van ott egy kis sz@r: armor_kit_fan
"Most szerinted az a csomó mérnök akik fejlesztik a lapokat egy olyan plusz kiegészítőt gyártanak ami ront az alapterméken? "
Nem.
Szerintem a csomó mérnök megtervez valamit, aztán jön egy csomó marketinges, dizájner és közgazdász, aki jól elba... rontja. Azaz közlik velük, hogy ezt meg ezt máshogy kell és akkor majd jó lesz.Na lehet, h így ventivel nem teljesen hülyeség. De léghűtéses procinál tuti csak ront, vagy nem lesz jobb. Az ilyen kis ventik általában jól begyűjtik a port. Vízes háznál meg inkább tennék 1 db nagy, lassan forgó ventit, és szabadon hagynám a lapot.
Mint mondtam, ez csak "dizájn" cucc.andaman: még az SSD-be hadd kössek bele
A Samsung ügyesen próbálja eltitkolni, hogy ez egy TLC típusú vezérlő. Kerestem a névbe, a specifikációba, meg mindenhol, h MLC vagy TLC, de sehol. Aztán végre a marketing rizsába ezt találom:
" Ismerje meg az SSD-k új generációját a Samsung új 3 bites MLC technológiájával, amely minden eddiginél jobb teljesítményt nyújt."
Rafkósak!
Még itt is próbálják MLC-nek feltüntetni- A különbség annyi, hogy a TLC várható élettartama kb 1/3-a az MLC típusúnak: Forrás[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
válasz andaman #55894 üzenetére
Ház:
A Corsair házba ami jó, hogy a vinyó-helyek el vannak forgatva, és van a hátlapon egy kábelcsatorna-szerűség, amibe el lehet rejteni a kábel-korbácsot. A tetején is van szellőzés, ami szintén jó lehet. De hogy megér-e ez 8k felárat, azt nem tudom.
A CM ház is szép, csak egyszerűbb, és ott a kábelelvezetés nincs annyira kiforrva. Sok vinyónál számít.Szerintem mindkettő teljesen megfelel, még házventi nélkül is. Az árkülönbözetből egy (ha lehet) 12cm-es ventis procihűtő, vagy akár egy 9cm-es, alapjáraton, + a táp ventijével bőven elég hűtést ad ennek a kis gépnek (armor kit nélkül, természetesen ).
RAM:
Alaplap honlapján megnézheted a támogatott memóriákat, de úgy tudom, h asus nem válogatós.
Nálam nem támogatott ramok mentek együtt, 2x512 + 2x1GB, dc-be, oc-be gond nélkül.[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
-
jocomen
aktív tag
válasz Apollo_21 #55924 üzenetére
Túl optimista vagy. Azt a gyűszűnyi ventit valószínűleg azét adják a kit mellé, h ne legyen melegebb a lap, mint nélküle. Max 10 cm-ig lehet ér valamit, amíg tele nem tömi porcicával. De 15 cm-re már sztem nincs érezhető hatása.
Ezekre az axiál ventillátorokra jellemző, hogy ha bármi akadályt teszel az útjába, a levegő áramlása drasztikusan leromlik. Ezért, ahol hosszú vezetéken, vagy akadályokon kell keresztül nyomni a levegőt, általába centrifugál ventillátorokat használnak.Itt a levegő útjába elég sok akadály van: hűtőbordák, aljzatok, kondik,... még maga a burkolat vonalvezetése is szögletes, tele törésekkel, azaz nem aerodinamikus.
Továbbra is tartom, h ez egy dizájn termék, ami moddereknek való. Annak tényleg elég pofás is. Bevallom, nekem is tetszik, és ha nyitott konfigot építenék, csábítana egy ilyen megoldás.
Ennyi az én érvelésem. De ha tudsz mutatni egy tesztet, ami megcáfol, akkor hajrá, nyitott vagyok!
-
jocomen
aktív tag
válasz andaman #55927 üzenetére
Ez az i5-re is elég: cm_hyper_212_evo,
vagy ha nagyon elszalad veled a ló, akkor: alpenfoehnA haswell-ekről tudni kell, h az Intel gonoszságból rossz minőségű hűtőpasztát rak a procik kupakja alá. Így a nagyobb példányok: i5, i7 elég melegek. A problémára 2 megoldás van:
1. alulfeszeled. Ebben ST05 tud segíteni.
2. kupakolod, vagy kupakoltat veszel. Ez abból áll, hogy leszedik a kupakot és kicserélik a pasztát valami normálisra. 20-25 fokot lehet vele nyerni, de ugrik a gari.SSD ügyében tájékozódnom kell. A lényeg, hogy mlc típusú legyen, azaz 2 bit / memóriacella. Aki tájékozottabb, ajánljon valamit.
-
jocomen
aktív tag
válasz Apollo_21 #55932 üzenetére
Biztos nem fő meg a lap alatta. Egyszerűen csak dizájn termék. Ha erre kell, akkor nyugodtan vegye meg bárki.
Talán valami haszna is van a kis járatoknak, ha olyan procihűtőt tesz fel, ami a lap felé fúj. Csak a kis ventit meg kell akkor fordítani, h szívóra, és ne dolgozzanak egymás ellen. Ilyen procihűtővel azonban a levegő kit nélkül is szétterülne az alaplapon, tehát pluszt nem ad hozzá. A csatlakozók elhelyezése meg kötött, tehát sose fogják a hűtésnek alárendelni, mert nem is szempont. Aminek kell hűtés, azon van borda.
Semmilyen hátrány nem éri azt, akinek nincs ilyen műanyag takaró lemeze. És semmilyen előny azt, akinek van. Csak szép.
De ha van, akkor kell alá venti is (és nem árt egy befelé fújó procihűtő). -
jocomen
aktív tag
Hali
DVD sokszorosításhoz érdekelne alaplap és/vagy kártya (pciex-1x, sata, usb... akármi), amire rá lehet dugni 5-10 dvd-írót, és tud egyszerre írni vele 5-10 példányt. Tudom, létezik célgép, de nincs rá keret.
Minden megoldás érdekel, belső, külső, hardver vagy szoftver, ami tud egyszerre több írót kezelni (1 utasítással indítja az összes írást).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest