Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz alfiboy #59076 üzenetére
+1500Ft-ért nincs jobb Asus lap.
Max. ha mATX méret is mehet, akkor a Gryphon Z87 megér egy misét.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz alfiboy #59083 üzenetére
Hát erre ennyire egyértelműen nem lehet válaszolni hiszen egy alaplap nem egy CPU ami egy bizonyos programban kap egy pontot ....
Az Extreme4 ugyancsak egy elég jól felszerelt alaplap. Szerintem egyikkel sem fognál mellé.
Talán ez a teszt segít döntened "Fast And Cheap? Five Sub-$160 Z87 Motherboards For Enthusiasts"(#59082) stargazer
Hi!
Hát érdekes egy igény ... Mondjuk legalább egy felhasználási terület nem ártott volna.
MSI H81M-P33 + INTEL Celeron G1820 + KINGSTON 4GB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KHX1600C9D3B1/4G ~30K
Esetleg pár százassal drágábban Asus H81M-K , Gigabyte GA-H81M-DS2V, ...[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz alfiboy #59083 üzenetére
Annyira sok különbség nincs a két lap között.
Az Asus 8, míg az ASRock 12 fázisos, de ez tuningban nem igen látszik meg, előbb melegszik el bármelyik Hasi, mint, hogy elfogyjon a tápellátás. Meg a fázisok száma még nem minden.
A Plusnál lehet állítgatni a vezérlést, az Extreme 4-nél is ilyen nincs.
Utóbbin lévő ventilátorvezérlő elég mezei verzió a FanXpert2-höz képest. Beállítod a grafikonon és kész, nincs fix fordulat, azonnali leállítás, csilivili graf. stb.
Hangkeltőben jobb az ASRock, bár az Asuson lévő ALC892 sem rossz szerintem. Viszonylag jó fülessel sem halottam olyan hatalmas különbséget a kettő közt.Azonos árban én az Asus-t venném, de elég valószínű, hogy nem így van. Extreme4 sem rossz, azzal sem jár rosszul.
-
jim bcs
nagyúr
válasz alfiboy #59178 üzenetére
Így van az már az újabb javított kiadás mint C2 stepping vagy 2.fázis ha jobban tetszik, az MB az a Motherboard rövidítése azaz alaplap és van olyan bolt ahol odaírják feleslegesen mert nincs értelme ellenben megtévesztő lehet, na ez pont egy ilyen bolt kvázi az MB lényegtelen vedd úgy mintha ott se lenne.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz alfiboy #63262 üzenetére
Még semmit, csak pletykák vannak. Ha jön akkor nyílván lesznek lapok is, de az is elképzelhető hogy csak BGA tokozással jön így az asztali kimarad és egyből a Skylake nyit, mivel amúgyis pár hét eltéréssel egyszerre érkeznének lehet nem csinál magának konkurenciát az intel házon belül.
De majd meglátjuk ha lesznek konkrét dolgok.
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Viperator
őstag
válasz alfiboy #63464 üzenetére
Hali, az éjjel meg is rendeltem, de jött egy levél (automatikus) és viszont eddig nem jött megerősítésre egy másik levél. Közületek valaki kapott már? Pedig még mindig aktuális az alaplap a meghirdetett áron.
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
bluyoo
nagyúr
válasz alfiboy #63619 üzenetére
Jelen! Most agyalhatok, hogy mihez kezdjek vele!
(#63609) Zsmester89
Dobj egy privátot, meggondolom!(#63621) Smithy87
Hát nagyjából igen, összerak és használ.
A RAM órajelet és feszültséget, valószínű be kell majd állítanod.
Esetleg a lap topic-jában érdeklődhetsz a finomhangolásáról.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz alfiboy #63713 üzenetére
Hát kicsit sajnálom hogy nem tudom kipróbálni mit is tud a Z97-Pro. Hát súlyra rendben van az biztos!
De egy "K"-s Haswell most nem nagyon férne bele.
Elnyaraltuk az árát!(#63712) bombibmw
Viszont!
Bár használni elég kevés eséllyel fogom. Max. ha nem megy el normális áron. Mert akkor muszáj lesz Haswell-re váltanom.(#63748) miklosss2012
Csak nem valami gond van feléd? Már hetek óta nem piszkáltad a vasad? Cseppet sem izgat az LGA2011-3?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz alfiboy #66035 üzenetére
Részemről, +1 a Gryphon Z97-nek.
A RAM-al kapcsolatban érdekes, az Asus az össes TUF szériás lapnál 1866MHz-et ír. Pedig nem egy tesztben magasabb órajelekkel is tesztelték a lapot (pl.). Nem mintha annyit számítana a magasabb RAM órajel.
De attól, hogy a támogatási listában van egy magas órajelű kit, az nem azt jelenti hogy azon az órajelen fog üzemelni, csak annyit hogy üzemelni fog.
Pl. a H97 chipset-el szerelt lapok listájában is benne vannak mégis "csak" 1600MHz-en üzemelnek bennük.
A csendhez szerintem nem szükséges vízhűtés. Sőt ...
Hát a Z97M-Plus a két említett deszka mellett, ugye egy olcsóbb megoldás. Gyengébb tápkör, bordázat, LAN, szóval összességében gyengébb lap. Amit az árcédula is jól mutat.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz alfiboy #66050 üzenetére
Végül is attól, hogy nem használod ki még lehet tuningvasad.
A két említett deszka közül a Gryphon-t mondanám.
Viszont megint csak a kérdés, hogy szükséged van-e egy komolyabb Z97-es deszkára, amikor a tunimngra sem lenne igazán szükséged.
Sőt ha új UEFI-vel kapod akkor akár Z87-es deszka is mehetne (már ha olcsóbb).(#66051) bisiz
Szerintem legalább egy FX-6300 -at vegyél.
És ha a kereted engedi, viszonylag olcsóbban pl. az Asus M5A97 R2.0, Gigabyte GA-970A-UD3P.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bandi20
aktív tag
válasz alfiboy #66059 üzenetére
Szia! En hallgattam bluyoo kollégára a g3258at rendeltem a hutoje miatt( réz magos) , de alaplapon en is sokat vergődtem pont ezek a dolgok miatt , en amd rol váltottam a memória es a videokártya megvolt mar. A többi kellett. Ész érvek döntöttek, ezért a gigabyte b85m-d3h választottam a 4 memória hely miatt, hidd el nem bántam meg, bár a rendelés uccso perceig gondolkoztam rajta, Ja es a két alaplap közötti különbséget elköltöttem egy SSD-re . Így volt szerintem a jó döntés!
[ Szerkesztve ]
bandi
-
bluyoo
nagyúr
válasz alfiboy #73816 üzenetére
A Gigabyte deszkája valamivel jobban felszerelt. Az Asus-on meg van USB 3.0 Type-C csatlakozó is, plusz a ventilátorvezérlésben (kapott programokban) szerintem még mindig az Asus az egyik legjobb.
Tápkörben szinte megegyezik a két lap, és ugyan úgy mini bordával rendelkeznek.
Ha nem tuningolna, ennyiért már komoly H170-es deszkák is lennének.(#73815) zolee3000
"ott pl. nincs egyetlen H170-es Asus lap sem" 6db 28-44K-ig minden méretet lefedve. Valószínű nem jelölted ki az LGA1151-es foglalatot.
"A Pro Gaming lap, amit ajánlottál, amúgy tetszetős, de 10k-val feljebb van még a H97-Pro Gamer-nél is." A felhozott üzletben nincs 1K köztük.
"van egyébként a H170-es lapnak valami szignifikáns, technológiai előnye" Egy ezresért nem elég egy RAM / CPU generáció ugrás + a 2X gyorsabb USB port?
"Ehhez jön még a DDR4 felára... szóval nekem már az nagyon necces lenne." 8Gb -os HyperX kit ugyancsak a felhozott üzletben +3K a DDR3 -es változathoz képest.
CPU ügyben ugyancsak a felhozott üzletben +5K az első kapható négymagos a i5-6400.
INTEL Core i5-6400 vs INTEL Core i5-4460
Szóval ~9K-ért kapnál egy genrációval újabb konfigot. De isten ments, hogy valamire rábeszéljelek. Egy Sandy Bridge I5 -össel is bőven elkaristol az ember.(#73814) urbandani
Az I5-3350p nincs a lap Processzor támogatási listájában, bár valószínű működne.(#73813) RazoR8402
Nem vagyok nagy biznisz men. De az FX-es deszka az jó kis lap, ellenben a nem létező H87 Extreme3 nem annyira. Viccet félretéve, az új árakat figyelembe véve, kb. egyben vannak.
Áraztasd be az ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás topic-ban.
Teljesítményben meg több mint valószínű jól járnál.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz alfiboy #73835 üzenetére
Hát az MSI B150M NIGHT ELF -re ránézhetek, ha esetleg a "gémer" vonal is játszik.
Bár itt nincs M.2, RAID és SATA Express sem.(#73832) venomka1
Szívesen!(#73844) zolee3000
"Amúgy, jól megkavartál."
Mire tapasztalatot szerez az ember addigra kijön a következő generáció .... Szerintem még a gyártók sem igazán tesztelnek, nincs rá idő.
Az árak meg Intel vonalon mindig is érdekesek voltak. Sokszor a 3éves I5 -öt annyiért vásárolhattad, mint a legújabbat. Sőt néha drágábban. A lapok esetében ugyancsak.(#73845) zolee3000
A gyártó oldalát, vagy a letölthető felhasználói kézikönyvet nézzétek. Igaz, hogy nem ilyen kényelmes, de legalább a valóságot olvashatod.
Ezek az "összehasonlító" oldalak tele vannak hibával.
A lapra három kijelzőt is köthetsz, dVGA nélkül.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz alfiboy #75760 üzenetére
Hi!
Pl. az Asus H110M-A.(#75765) zombinorbi
Még nem találkoztam vele. Max. SATA to M.2 adapter ...(#75766) Killberk
Hi!
Hát abban az árkategóriában nem sok értelmes B85 -ös deszka van (csoda, hogy van).
Nem tudom a H81M-HDS R2.0 -át mennyivel olcsóbban tudnád megvenni, de felépítésileg ugyan az mint a B85M-HDS R2.0.
Esetleg jobb audió a Gigabite GA-H81M-HD3 bár kicsit drágább. Előlapi USB 3.0 nélkül Asus H81M-A.(#75772) hviiick
Hi!
Szerintem használtan egy I5 lenne a legjobb befektetés a mostani deszkádba.
Teljesítményben egy kb. I3 szintjét hozzák az AMD APU-k. Max. dVGA nélküli rendszerbe tenném.
Milyen lapod, hardvereid vannak (töltsd ki a "Cuccok" rovatot)? Mekkora a kereted a fejlesztésre?
Milyen asztali gépet vegyek?(#75768) béke
Hi!
Max. dVGA nélküli rendszerbe tenném. Bár akkora kerettel ...
Milyen asztali gépet vegyek?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz alfiboy #75782 üzenetére
Ha a keret engedi és mondjuk nem a tápból kell lecsípni azt a 4K-t akkor igen, megérheti.
(#75780) zombinorbi
(#75775) béke
Szívesen!(#75776) milszab
Én a Gigabyte GA-Z97N-GAMING 5 -öt vásárolnám.
Vagyis inkább LGA1151 -es lapra újítanék (ha már nem a legolcsóbb megoldást keresed).
Csak az a legújabb platform. DDR4, USB3.1, ...Bazinga!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Automata kávégépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Ukrajnai háború
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest