Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Bambanő háza tája
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Mára elég volt a reklámokból
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hiányzik a gamer érzés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
dany27
őstag
-
veterán
Hi!
Én nem rég vettem Asus deszkát, igaz 64-hez és előtte meg Giga lapom volt, szerintem simán jó az asus(mondjuk a giga is jó volt, csak a Gigákkal az a baj nem igazán szeretik a tuningot, viszont nagyon megbízható lapok)
Egy arany középútnak szokták még mondani az MSI lapokat, azok is nagyon jók.
Szal neked kell eldőnteni pontosan , mire is kell majd...
Én a helyedben vagy Asus-t vennék, vagy MSI-t.
Ennyi!3njoy the Lif3
-
-
tranceplanet
addikt
válasz klepto #29593 üzenetére
Szerintem nem érdemes gagyi via-ba fektetni.
Lehet a brazos dupla annyi, de tudásban is.
Azt sem felejtsd el, hogy lassan a netezéshez is kétmagos proci kell és "ütős" videókártya,
tele van a web flash animációkkal...
Azért nem árt, ha viszonylag időtálló, amit veszel, gondolom nem egy évre veszed neki.
Szóval minimum brazos kell, lap+proci 20-28 ropiért azért nem rossz ár.Minimum ilyet vennék:
ASROCK E350M1
MSI E350IS-E45
SAPPHIRE 52036-01-40G Pure White Fusion E350De alternatíva lehet még egy ilyen kombó is:
ASROCK 880GM-LE
AMD Sempron 145 2.80GHz AM3 BOX
A kettő kb. annyiba van mint a fentiek, a processzor kétmagosítható(Athlon II X2 lesz belőle) és még húzni is lehet.[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
tranceplanet
addikt
válasz klepto #29598 üzenetére
Nyugodtan veheted az ECS lapot:
Pozitívum:
-olcsó
-nagy hűtőborda van a procin
-ugyanazt a processzort és grafikus magot tartalmazza mint a többi márka, amit említettemNegatívum(amit a többihez képest nem tud):
-ez kicsit réggebbi chipset-es - A45 FCH
-nincs rajta PCI-E 16X slot
-nincs rajta UEFI bios
-nem támogatja a 8GB-os memóriamodulokat (tehát max. 8GB memó rakható bele)
-nincs eSATA csatlakozás
-kevesebb SATA2 csati van rajta
-gagyibb a hangkártya kivezetés(csak 3 jack aljzat, csak 5.1 csatorna)ui.: az ASRock E350 lappal hasonlítottam össze
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
miresz
veterán
válasz klepto #37523 üzenetére
A 9xx szériás lapokban nincs olyan amin van IGP. Csak a régebbi chipszettekre hagyatkozhatsz. 890,880,760G. Azokon meg vagy nincs Sata3 vagy usb3,vagy drágák. Jobban jössz ki egy 970-es lappal+egy diszkrét VGA-val.
Esetleg még ez az ami neked jó lenne Asus M5A88-M EVO ,de ez is 20 felett van.
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz klepto #75243 üzenetére
Fog működni, de én FX-hez csak 970, 990X, vagy 990FX-es chipset-tel rendelkező lapot ajánlok.
+az olcsóbb deszkákban az FX-ek szoktak throttling-olni."Ha megint integrált gpu-s lapot veszek, az is pár éven belül elhalálozik?"
Passz, nem függ ettől."Az a baj, hogy ha 970-es lapot veszek, akkor ahhoz új táp is kell, mert a mostani Chieftec szintén csak 4 pines cpu tápvezetékkel rendelkezik... "
A 4pin-es CPU áramcsatlakozó 8 pin-esbe is megfelel, ha a proci 16A-nál kevesebb áramot kér. Így kösd be: [link]
Egyébként ugye nem iArena-d van?(Sajnos) az IGP-s AM3+-os lapok AM3-as chipset-tel rendelkeznek.
Milyen, és mennyi csatlakozók/foglalatok kellenek(SATA, RAM, stb...)?
Mivel csatlakoztatod a monitorodat a lapra?
Mennyit szánnál rá?
+Használt játszik? -
Milka 78
nagyúr
válasz klepto #76010 üzenetére
Neked kell tudni,de szerintem amire te használnád nem sok,eret nem fogsz vágni a teljesítmény kiesés miatt.
Ha még is szeretnél gyorsabb memót akkor z170 és Asrock Z170 Pro4s.
Ha elég a 2133mhz akkor Asrock B150 Pro4s.
Mindkét lap pénztárcabarát a maga kategóriájában,de ha nagyobb a keret mehetünk feljebb. -
varmi2
nagyúr
válasz klepto #85151 üzenetére
1: A jövőre megjelenő ryzen2 is am4 tokozást kap, így kompatibilis lesz a most futó alaplapokkal.
(#85151) klepto
Nem valami jó lap, nincs hűtve a cpu táp áramkör. Vegyél asrock b350 pro4 lapot. Vagy asust. Ezekkel nem foghatsz mellé.[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz klepto #85342 üzenetére
Szerintem az első mondatomban benne is volt a válasz .
Nekem semmi bajom sincs vele,de jellemzően azonos árkategóriában hol gyengébb a felépítés,vrm...hol a biosuk okádik be és hasonlók és ez most csak az am4-es vonalra értem (igaz érthetném a Coffee Lake és Kaby/Skyl Lake vonalra is,mert ott sincs nagy gurítás).
Milyen ficsörök vannak a társakhoz képest ebben az esetben (az rgb-n kívül,mert a ledes lavór az tagadhatalanul ráborult )ami nem médiafogás?
Van egyszer egy usb 3 Gen.2 amit adok (MSI-n is van gen.)2.
Alaplapi hangkari max papíron (érkezett is panasz a giga alaplapi kimeneteire),de az alaplapi kari csak alalplapi kari marad.Hozzáteszem az audió részleg stép hangzatos fogalmakat tartalmaz aztán majd mindenki rádugja a 15 ropis 2.1-et és jóccakát.Aki meg komolyan gondolja az úgy is ves egy Xonart.
A bios szolgáltatások szimpla reklámfogás,a ventivezárléssel együtt,ezt mindegyik tudja.
Killer,szoftveres lan.Ezt inkább hátránynak nevezi a világ az Intel hardveres megoldásához képest (nekem nem volt egyikkel sem bajom,de több panasz is érkezett a Killerlan-ra).
Vrm rész egyértelmüen hátrányos a Killerhez (és az MSI-hez) képest,mert bár ugyan úgy 4 fázisos mindkét lap,de a másik két gyártó legalább duplázza a komponensek.
Légfőbb érv,hogy alig van bármilyen Giga felhasználó AM4-es vonalon a fórumon (nincs vele tapasztalat és ha kicsit is baj van akkor majd magától rájöhet az egészre,már ha ért hozzá),míg a fent említett két deszkának van aktív felhasználói köre (az Asus meg kb nyitott könyv annyi van belőle és ez esetben még olcsóbb is bármitől,miközben ideális társ egy 1600-oshoz).
Mellesleg valóban minden gyártónak van hibálya,nincs egekebe magasztaltat gyártó.Van aki betalál az adott platformon belül és van aki nem.Ettől még nincs nagy gond vele,pusztán van tőle jobb ajánlat is[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz klepto #85345 üzenetére
A Ryzen topickba Miresz használ ilyet.Volt valami gond bios téren vele,oc alatt,de az volt vagy 3-4 hónapja.Lehet azóta gatyába rázrák.
Nem rosz a Strix,de inkább a designt kell megfizetni ott is.Egy Prime B350 Plus is nagyjából ott van,csak olcsóbban,egyfajta arany közép út. -
vaakuum
addikt
válasz klepto #85347 üzenetére
Én b350m mortart-használok, semmi gondom vele. A támogatási listából választott memóriával az első (na jó, második mert bénáztam a biossal) naptól megy úgy, ahogy be van állítva. Nem tudom más MSI termék hogy áll ezen a szinten, de ha vennem kell megint gépet, sanszos, hogy az is MSI alapra épül...csak éppen itx-re, ha össze tudom hozni.
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Éjszakai műszak
- Milyen videókártyát?
- Anime filmek és sorozatok
- Politika
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Elemlámpa, zseblámpa
- Gumi és felni topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok