Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Hiányzik a gamer érzés
- Mára elég volt a reklámokból
- Szólánc.
- Tápszűrő építése kapcsolóüzemű adapterekhez (HiFi készülékekhez)
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Biztonságosabb SSH
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peddy789
őstag
válasz palfitom #85928 üzenetére
Az, de az elozo lapom jelenleg 5 eves kb, a hazam oldala uveg, ugyhogy szivesen nezem a hw-t, es kellett az adressable rgb, jo hang, sima rgb csati hogy a haz vilagitas is menyen melle. Mindent osszevetve mivel vszeg ezis jopar evig fog figyelni a hazbol en szeretnek valami faszan kinezo lapot, nem egy io shield nelkuli budget-et.
Amugy a 40k kisse tulzas, itt jelenleg 116 euroert vettem, a felar a nagyon olcso lapokhoz kb 30 euro lehet? nekem ennyit megernek az extrak
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz palfitom #85970 üzenetére
Hát nem sokkal olcsóbb az asrock ahogy nézem. 8. generációs intelhez tervezek.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
bombibmw
veterán
válasz palfitom #86030 üzenetére
Nem éppen dobozkába lesz berakva.
Egy NZXT Manta nyeli majd el.
Közben már megrendeltem a Strixet.(#86032) palfitom:
Az Egyetlen gondom a lappal, hogy fehér és kezdetben piros lötyivel fogom használni a vízhűtést.
Holnap estére kész is lesz elvileg a build.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz palfitom #86039 üzenetére
Én pont olvasgattam,hogy van baj az MSI biosokkal,főként oc terén.Konkrét példa a memória oc-nál is jelentkezett (a memória stabil maximum órajele csökkent) és vissza is állt a fórumtárs 2-vel ezelőttire.Érdemes bekérdezni a Ryzen topicba,hogy a kiválasztott lappal mi a helyzet,de biztos ami biztos alapon ezt laptól függetlenül megtenném.
-
narayb
csendes tag
válasz palfitom #86075 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Akkor érdemes lenne kivárni amíg a 400-as árak lejjebb másznak. Mert elnézegetve a qvl-listákat szűk keresztmetszetnek tűnik a 300-as deszkakínálat, ha 3200 MHz-en szeretném futtatni a memóriát.
Eredeti terv szerint ki akartam hozni a lap+memória kombót 100k alatt, de egyre reménytelenebbnek tűnik a dolog..Mégegyszer köszi, akkor úgy néz ki marad a várakozás
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz palfitom #86083 üzenetére
Az,hogy ha belövöd mondjuk fix 4200 all core-ra akkor tök kindegy,hogy megy az xfr2 vagy nem.
Én úgy tudom megy az xfr2 a régebbi deszkákban,viszont a Precision Boost Overdirve az nem.Ez utóbbi még finomabb vezérlést és elméletben magasabb boost órajelet jelent,figyeli a hőfokokat,vrm-et.Pl egy rakat lapnál nem is működött a dolog,most kezdik engedélyezni a bios-ban és ennek még van egy érdekes vonzata,hogy alaplaponként eltérő lehet a működése.Egy Asus Prime x470 Pro merőben más vrm/hőmérsékleti jellemzőket mutat a 6+2 valós fázisával mint egy MSI x470 Gaming Pro és állítólag a lapgyártók is kapnak némi mozgásteret e téren ami további eltéréseket jelnthet.Mondjuk itt nem kell kardinális különbségekre gondolni.narayb : Inkább oda való
[ Szerkesztve ]
-
-
#Morcosmedve
veterán
-
stuka20
senior tag
válasz palfitom #86466 üzenetére
Még vacillálok a processzorok között köszönöm a válaszod. Olyan lapot szerettem volna, ami "összhangban" van a billentyűzetemmel (asus rog claymore), de ha ezt csak drága lappal lehet (40E+ ft), akkor lenondok róla. Bár a ryzen procihoz választott lap az jó lenne szerintem. Mégegyszer köszi, a lapok nagyjából megvannak márcsak a processzort kell eldöntenem.
-
Krtek81
csendes tag
válasz palfitom #86476 üzenetére
Szia,
Köszi.
Nekem a Gigabyte ga-ab350 Gaming 3 lapot is ajánlották, az szerinted valóban még egy jó alternatíva lehet?
Általad ajánlott MSI lapok qvl listájában nincs benne a jelenlegi ram-om(Hyperx 8Gb 3000Mhz), ennek ellenére továbbra is ajánlanád azokat? -
Joezyka
senior tag
válasz palfitom #86601 üzenetére
pont ilyenekre gondoltam,
konkrétan: ASROCK B360 Pro4 vs ASROCK B360M Pro4Köszi szépen.
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
Joezyka
senior tag
válasz palfitom #86605 üzenetére
a terv :
CPU: i5-8400 2.80GHz (ez ami fix )
RAM: HyperX 16GB FURY DDR4 2666MHz CL16 HX426C16FB/16Ezek maradnának meg a mostaniból
VGA : gtx760 (ezt majd később cserélném valami jobbra, addig jó lesz)
SSD: Samsung 840 EVO
HDD: 2 tb seagate barracuda
táp: FSP Hyper 500 vagy 600 most nem emlékszem félmodurális táp.
Ház: Zalman z11 plusHa szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
nagyúr
válasz palfitom #86759 üzenetére
Amiből vannak nagyon jó CPU-k (számottevően erősebb,s többet tud az i7 2xxx-nél), viszont normális, új alaplap már nincs hozzá....
(#86758) Kiskokó:
Pontosan milyen ramjaid vannak ?
Amik fel vannak sorolva a cuccaid között ?
Kár, hogy nem tudod azt az i7-et húzni, van még abban szunnyadó erő.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Razor18
tag
válasz palfitom #86833 üzenetére
Nem vagyok igazán képben, mihez szokott kelleni a több PCIe sáv, mindenesetre a hangkártyám is PCIe-es meg van még egy PCIe-es USB 3.0 bővítőkártyám az előlapi két USB 3.0 csatlakozó "ellátásához", meg egy PCIe csatlakozót még a GPU extra hűtő modulja is kitakar.
Tudtommal a B-s alaplapokon kevesebb az USB csatlakozó is. Abból viszont már most is kell vagy 6 db (Track IR, Saitek joy, webkamera, nyomtató, wireless bill+egér vevő,) esetleg később még több, ha egy Oculus is netán befigyel. Húzható procival + alaplappal kockázat nélkül el lehet érni annyival többet, amennyivel többe kerülnek?
Köszi a választ ettől függetlenül, plusz azt hittem, régebb óta nem frissült az összefoglaló.
-
Ice&Lime
veterán
válasz palfitom #86846 üzenetére
Köszi, ezek közül valamelyik jó lesz akkor.
Még egy kérdésem lenne a 8100-ról lehet 8400-ra váltás miatt, de lehet hogy csak félig tartozik ide, hogy az intel honlapján az van ram típusnál megadva 8100-hoz hogy 2400MHz viszont a 8400-hoz már nincs 2400MHz hanem feljebb. Ez talán azt jelenti, hogy a 8100-hoz vett 2400MHz-es ramok majd nem fognak működni a 8400-zal, mert ugye nincs benne a honlapon? Bocs a fura kérdésért.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Nintendo Switch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest