Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonguru
őstag
Csak egy megjegyzés:
Én egy másik Mercury alaplaphoz szintén leszedtem a drivereket és az Xp (SP3) telepítése is sikerült!
DE sajnos az USB kezelés nem valami tökéletes vagy az USB-s egér vagy az USB WIFI miatt állandóan lefagyott!
Ezen még egy PCI USB kártya se segített!
Ubuntu telepítése után viszont egy villámgyors stabil gép lett belőle!
Ja és még a MAX. LBA értékének átírásával boot képesé tett, 200 GB-s wincsi maradék területe is előkerült!
-
ludla
őstag
Ha valakinek szüksége lenne a Mercury (Kobian) PVM266aM-L alaplap Driverekre a szükségeseket összeszedtem. Nekem ezekkel tökéletes lett a Win2000 rendszer.
http://data.hu/get/3438342/VGA_Driver_For_PM266_chipset.rar
http://data.hu/get/3438337/S3_Graphics_ProSavageDDR.rar
http://data.hu/get/3438338/VIA_AC97_Enhanced_Audio_Controller_WDM.rar
http://data.hu/get/3438336/VIA_Onboard_Lan_Driver.rar -
ludla
őstag
Sziasztok valakinek esetleg meg lennének a Mercury PVM266aM-L alaplap Driverei? Sajnos a hivatalos oldalt már nem működnek a linkek
-
tigriseva
csendes tag
van egy mercury alaplapos számítógépem, xp sp3 van rajta, de nem lehet leállítani, folyton ujraindul. van valakinek ötlete, hogy mi lehet a baj?
-
kelsza
csendes tag
Hi! Csak annyit szeretnék mondani, hogy a Mercury-ECS-Matsonic alaplapok között nincs SEMMI különbség. Hogy honnan tudom? Van egy Mercury ház táppal együtt, benne Matsonic MS9147C Lappal, és a hátsó takarópanel egyszerűen bele van hegesztve a házba és gyárilag, nem homemede barkács módon. Szal SEMMI KÜLÖNBSÉG NINCS!!!
-
benny2388
csendes tag
sziasztok nekem ugyan ehez az alaplaphoz biosz frisités
-
krisz8812
csendes tag
Kobian PVM266aM-L ezt adta kia program amit küldtél
ehez kéne program -
krisz8812
csendes tag
HAlo!ez az hogy pontosat nem tudok....
Ilyenkor mia teendő???
-
krisz8812
csendes tag
Sziasztok.windowst telepitettem
és alaplap telepitő cd-m nincs meg hogy lehetne telepiteni?
mercury alaplap -
barnam_
nagyúr
Üdv!
Tegnap eladtam egy CeleronD 2.6 ghz 533mhz fsb-jű procit, a vevőnek Mercury alaplapja van.
Megegyeztünk, ha nem menne benne, visszaveszem. Nem megy benne, 400-as fsb-jű procival viszont megy az alaplap. Bios frissítéssel lehetséges, hogy menjen benne? (még nem tudom a pontos típust.)
Sűrgős lenne a válasz -
Gismo
addikt
heee?
-
Gismo
addikt
a mostani ''új'' mercury alaplapok is ECS lapok?
-
tjany
csendes tag
lenne egy problémám:
A gép nem indul el, ha benn az alaplapban az elem, ha kiveszem, akkor is csak akkor indul el, ha előtte áramtalanítom. Vki tudja miért van ez? -
tjany
csendes tag
Hali!
Van egy KOB KT266A FDSX alaplapom és RAM-ot akarok bele venni.
Nem tudja vki, hogy a 400Mhz-s DDR jó e be? -
fec001
csendes tag
Üdv
kob kt400 fdsx ennek az alaplanak szeretném megszerezni a driverét xp alá
előre is köszi -
Mendel
csendes tag
?
-
Mendel
csendes tag
Valakinek valami új tapasztalata? Nem hiszem el, nincs senkinek ilyen alaplapja, vagy nem tud hozzászólni
[Szerkesztve] -
Flayer
senior tag
Sziasztok!
Az alaplap az egyik dolog melyen nem szabad spórolni.Inkább tegyetek hozzá + 5000Ft-ot és vegyetek egy márkásabb alaplapot.Megéri! -
dr.kiky
tag
elmondom neked egyik se valami bíztatóó... mercuryval már régebben találkoztam,de az ecs-t egyáltalán nem lehet húzni... legalábbis haverom amd-jével...
-
Majstor
senior tag
Ha valaki tölem megkérdezné hogy Mercury vagy ECS Alaplapot vennék e az utóbbira szavaznék...
De ha más márkából is tudnék választani akkor szvsz : ABiT NF7 Nforce2 Ultra 400 alaplap, Athlon XP/Bartonhoz: 12.900,- (ProHardver - Hardver Piac Fórum)
Ez jóval jobb alternatíva mint az ECS. -
Pilu
csendes tag
Ne csináljátok már srácok ez egy régi alaplap még anno egy AMD 900-hoz vettem. De fogalmam sincs róla, hogy egy manapság készűlt 120-as vinyót tud-e kezelni., és hogy hol lehet ez megnézni a leírásában.
-
Pilu
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném tudni, hogy a Mercury KOB KT133 FSX alaplap tudja-e kezelni a 120 gigás vinyót, remélem tud nekem valaki segíteni. -
klepto
addikt
UP
Engettessék meg nekem, hogy kissé megemeljem a topic helyét a bal oldali listában, mert foglalkoztat a kérdés
UP -
klepto
addikt
Egy kis UP
A Mercury honlapján még nem kaptam választ a kérdéseimre, ezért én is, itt is megkérdezem, látott, próbált már valaki új Mercury alaplapot? Milyenre sikeredett az nForce2 Ultra 400-as lapjuk, a Mercury KNU400X-L ?
Az alaplap érdekessége, hogy az Epoxhoz hasonló, hibaüzenetet kiíró 2 számból álló led van rajta, és az ára: 11160+áfa
[Szerkesztve] -
klepto
addikt
Service benfentes kérésére az itt elhangzott kérdést feltettem a Mercury fórumában. Akit még érdekel a Mercury KNU400X-L alaplapról infó, az nézze be a cég honlapjának fórumára
A Topik címe, az alaplap neve, és én indítottam, mert engem is érdekel ez a lap
Bővebben: link
-
szasza_xp
senior tag
Up
-
szasza_xp
senior tag
Up SOS nem találom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Service
csendes tag
-
Service
csendes tag
Nem szép és hasznos dolog leszedni ama matricákat mert bárminemű sérülés nyom a garancia vesztét okozza.
Máskülönben MINDENKINEK : A két alaplap között nincs jelentős különbség/mondhatni 0/,így aki azon törte a fejépt hogy cseréli a Mercury-t ECS-re nem fog változást tapasztalni. -
Service
csendes tag
Hmmm.Talán a memóriád volt instabil.
Tapasztalat alapján inkább e RAM-ra figyelj oda vásárláskor ne sajnáld a pár 100 Ft-t mondjuk egy SAMSUNG /eredeti vagy akár a hamísított chippel szerelt/-ra .
A nem mindig indul probléma sajnos ABIT BH6 óta létező probléma amit egy kis odafigyeléssel el tudna mindenki kerülni/Hálókártya ,más egyébb PCI kártya és a jó öreg táp problémák/.
MINDENKINEK figyelmébe hogy elkerüljétek ezt a problémát ha :isütitek a BIOS-t vagy más módon törlődik a BIOS alaphelyzetre áll vissza és az istennek sem hajlandó mindig túltenni magát azon a helyzeten hogy Ő még mindig azt a PCI _VGA kártyát keresi.
Megoldás mindenki kitalálhatja!!! -
casi1
csendes tag
A Biosba Log felirat azt hiszem
-
asdfg
csendes tag
Nekem Mercury 735fsx alaplapom van. A lapra a típusjelzés úgy van ráragasztva. Felkapartam, alatta ott volt az ECS K7S5A jelzése. Nemrég raktam össze egy gépet MERCURY KT266a FDSX lappal. Itt is benéztem a cédula alá, itt is megtaláltam az eredeti ECS típusjelzést. Szóval lehet vitatkozni, melyik a jobb, az ECS, vagy a MERCURY.
-
Dr.Burn
őstag
Nekem is mercury lapom van! De már nem sokáig
Tuning az nuku.
Nekem pl. a memóriákal problémázot a lap néha elindult de akor nagyon instabil volt néha meg nemIgy memória csere után egész jó!
Sajnos nem ismerem az ECS lapot de amit nyujt a mercury az sajnos nekem nem elég!
Egy kérdés:
Nekem olyan lap kénne ami stabil és jó tuningolható!
Szal ti milyen lapot ajánlotok?
De ha lehet ne 30ezer ft legyen -
bba
tag
ez a biosfrissités engem is érdekelne nekem régi Via apollo pro plus chipsetes alaplapom van, több mint 2 éves biossal, (693a+586b, north ill southbridge)
-
bba
tag
bocsi, helyesirásért, nézétek el már késő éjjel van...(látszik is)
-
bba
tag
ez mennyire bizti, hogy a Procomp ból lettt, a Kobian gyártó, mivel a procomp nak van oldala ammiből az derül ki hogy más termékekre állt át,
Lehet hogy a számitógép hardver gyártást ki szervezték ebbe a Kobian cégbe?
A mercury lett meg a márkaneve?
mert hai gen akkor talán ott találok ott egy frissitett biost az én régi Procomp alallapomhoz -
Cathfaern
nagyúr
Huh, szép régi téma, de mostanában jövök rá, hogy lehet, hogy meg kéne ejteni egy BIOS frissítést. Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem:
1, Hogyan is van ez a ECS/Mercury/Matsonic triumvirátus? Szóval a megfelelő típusok azonosak a 3 gyátónal(csak más néven futnak), és emiatt lehet gond nélkül keverni a BIOS-okat?
2, A Mercury KT266A FDSX-hez melyik BIOS-t érdemes használni? Gondolom valamelyik ECS-eset, de melyik a megfelelő alaplap?(+melyik a legjobb BIOS? Jó lenne, ha nem beta lenne.)
3, Van-e a fent említett alaplapnak bármilyen védelme arra az esetre, ha valami okból elrontanám a BIOS frissítést? Esetleg van-e valamilyen, az alaplaptól független, javítási módszer?
4, Ha mégis bekövetkezne a 3. pontban felvázolt esemény, mekkora az esélye, hogy garanciálisan kicseréljék? -
Pici
tag
Szia!
Frissitsd a BIOS-t!
Ajánlom a. ECS K7VTA2 v2.2-es bios-át. Nekem is ez fut és itt nincs bejövő kép.
[L]http://www.ecs.com.tw/download/bios_m.htm[L]
Sok sikert -
Cathfaern
nagyúr
Lehet, hogy valaki félreértett(ha nem, akkor bocs):nekem nem igazán az a bajom, hogy ha bekapcsolom a gépet, akkor kiírja, hogy ''Mercury'', hanem az, hogy addig nem is lép tovább, amíg nem nyomok egy tab-ot
-
greg214
tag
válasz
Cathfaern #38 üzenetére
Bingó! Nekem is Mercury lapom van, a logo-t pedig nem tüntettem el, hanem lecseréltem (AMD-logó, egz kicsit jobban megdobogtatja a szívem, mint az a rózsaszín förmedvény eredeti
)
Két link, aminek segítségével elboldogulsz (egyik német):
http://velociraptor.mni.fh-giessen.de/Bootlogo/
http://www.geocities.com/SiliconValley/Chip/4378/
hajrá! -
Cathfaern
nagyúr
Please valaki mondja már meg, hogyan lehet azt a bejelentkező képet eltűntetni!
Ha annyi ember találkozott már Mercury alaplapokkal valaki csak tudja
-
fügike
senior tag
Idén vagy 15 ECS K7S5A-s meg S6A-s gépet pakoltunk össze. Néha az elején, a telepítésnél el kellett velük vacakolni, amíg az ember hülye gyereke rájön a beállításokra, meg egyebekre. Azóta senki nem panaszkodott, hogy bármi gond lenne a gépekkel. Szerdán újabb 2-t fogunk összerakni.
Úgyhogy sztem ha olcsót akarsz, ez egy jó választás. Ráadásul most ráérsz SDRamot venni bele, kijön az 512-es modul egy 256-os DDR árából. Jövőre meg vehetsz annyi DDR-t, ami belefér. (Már persze, ha K7S5A-t veszel.) -
CsendPenge
őstag
Hát, én is az ECS-re szavazok, mert volt/van alkalmam szívni a kobian/mercury lapokkal. 10 db vesz körül, mélyrehatóbb tesztelésre nem volt alkalmam, de... nem tudom komolyabb indokkal alátaámasztani, de nem vagyok elégedett, és az ECS lapokról azért egy-két topicban jókat hallani!
-
Pici
tag
Mindenből ki lehet fogni a szart. (Már bocs) Nekem s bátyámnak ugyanaz az alaplaja van (Mercury KT266 FDSX) Én kb 3 hétre rá vettem az enyémet mint ő. Na az övé szar is volt. Win fagyi állandóan, merevlemez hibák, kékhalál...stb. Szerintem ez bármelyik alaplapgyártónál előfordul (sajnos).
-
Prozac
aktív tag
Semmi gond a Mercury lapokkal.
Én majd két éve két óütemben 6+5=11 db gépet raktam össze irodai környezetre. Egyikkel sem volt soha semmi baj. Sem az összerakásnál, sem a szoftverekkel. WIndows NT 4.0 és Office megy rajtuk Novelles hálózati környezetben.
Tuningolni nem akartam. Nem is kellett.
Azért megkérdezném azon urakat, akik a ECS minősége mellett kardoskodnak, hogy dolgoztak-e mindkettővel? (én nem)
Addig csak olyan pletykának vagy sznob hozzáállásnak fogom fel a dolgot... -
Hacked_3999
csendes tag
Nah!
Ez engem is érdekel! Kérdezd már meg tőle please! -
Hacked_3999
csendes tag
Nekem szintén Mercury alaplapom van! KT266A FDSX-es. ECS K7VTA2 v2.2-es BIOS fut rajta.
Azért is kellett felfrissíteni mert a gyári BIOS még nem támogatja a 2600+-os AMD-ket.
Amúgy e 3 alaplap tök egy és ugyanaz:
Mercury KT266A FDSX=ECS K7VTA2=Matsonic MX8137C
A Duronomat nem tudom vele felráncigálni, mert 133-as FSB-nél el se indul.
Viszont bátyám 1700+-os procijára BIOS-ból rá lehet nyomni a 150 Mhz-es FSB-t.
A procit nem is bántjuk mert garos. (lett belőlle 2000+ és stabil)
Azért megnézném egy nagyobb prociból mit hoz ki
Procit kell cserélnem -
Cathfaern
nagyúr
Már nekem is Mercury alaplapom van, és semmi baj vele, ráadásul elég gyorsnak is mondható(valahol a középmezőnyben lehet ilyen téren). Tuningolni nem iagzán lehet vele: FSB-t lehet 100, 133-ra állítani
Egyetlenegy bajom van csak vele: ha bekapcsolom a gépet, akkor feljön egy szép nagy Mercury felirat, és csak akkor megy tovább, ha tab-ot, vagy del-t nyomok(utóbbi értlemszerűen a BIOS-ba visz). Ezt nem lehetne valahol kikapcsolni? Mert nagyon idegesít. A chipset VIA, ha ez számít valamit. -
LukE
veterán
Hali! Egyik haveromnak van Mercury alaplapja, több mint 1 éve, Ő azt mondta, hogy semmi baja nincs vele, akár újabbat is ilyet venne. Tuningolni szerintem még nem is próbálta, nem is akarta. Megvette, összerakta, és örül neki.
-
killer
tag
Kb. 10et raktam eddig össze, mármint Mercury lapos gépet (PLE, KLE, KM266, KT133 és KT266osat) és a tapasztalatom a következő volt:
- van gyorsabb
- van flancosabb
- nem tumingolásra és mindenféle benchmark versenyre lett tervezve
- irodai munkára tökéletes
- stabil, de az integrált cuccosai (főleg VGA-ra gondolok) hagynak kívánnivalót maguk után
- költséghatékony
- általában 2 év gari van hozzá...
Ha szoros a nadrágszíjad, és nem akarod megdönteni a 3329483 pontot az xy bencsmark progiban, akkor remek választás.
Ja, valaki kérte a site címét: http://www.kobian.com -
stinger
csendes tag
A Mercury nem gyárt alaplapokat, gyártat. No és kinél: az ECS-nél
Valaki emlegette a Matsonic-ot. Nos ők is az ECS-vel gyártatják a lapjaikat.
Innentől kezdve nem sok értelme van a három márka összehasonlítgatásának. Minőségükről annyit, hogy mindhárom márkára 2 év a gyári garancia. A Mercury és a Matsonic minősége között semmi különbség sincs. Olcsó, standard alaplapok, inkább irodai gépekbe érdemes rakni őket. Tuning szinte zéró. A KT133A chip-el szerelt modellek egyes szériái hajlamosak arra, hogy 9-12 hónap után megfáradnak. Valószínűsíthetően itt is az a gond, mint az egyik BX-s ABIT lapnál: a felhasznált alkatrészek valamelyike nem megfelelő minőségű. -
nap
addikt
A Mercury lapok nem tudnak tul sokat, de azt stabilan, elfogadhato a teljesitmenyuk (meg az aruk), es csak elvetve fordul elo koztuk hibas darab.
-
Tompo
aktív tag
Nem rossz a Mercury, olcsó, és viszonylag jó. Az Ecs jobb szerintem.
-
Ra3
őstag
én azóta nem fikázom a dzsunka alaplapokat mióta a haveromnál közel egy év atomstabilan megy egy Mercury, nekem ezalatt az idő alatt két Abit is lerohadt gyakorlatilag azonos konfiggal...szoval jónevü gyártó lapjaival is lehet nagyot szopni, igaz csiencsicsen -nel nagyobb rá az esély...
-
petros
csendes tag
Sziasztok!
Kb. 4 hónapja nyúzok egy viakt266a chipset-es KOB KT266a FSX alaplapot. Atomstbil, de a szolgáltatásai igen gyérek, tuningra alkalmatlan. Alaplapi jumperrel lehet állítani a 100 vagy 133 FSB-t. Aztán semmi több. De egy olcsó duronnal és egy ddr memcsivel jó és olcsó alternatíva a kisebb pénzüeknek, akik
a stabil és nem tuningkirály alapokra törnek. Egyébként taiwani a cég és rengeteg cuccot készít átlagos(nem szar...) mínőségben.A www.kobian.com-on utána lehet nézni, nálunk nem annyira ismert de a matsonic cuccoknál többet ér. -
Ketama
aktív tag
Szvsz az alaplap, mint a neve is mutatja a gép alapja. Tehát arra építed fel az egész cuccot. Ha már az alapok rosszak úgy szinte mindegy mit pakolosz még bele, instabil lesz és jönnek a gondok. Szerintem az alaplap pont az a cucc amin nem érdemes spórolni. Később sok szopástól kíméled meg magad, ha az elején jó alaplapot veszel, ami esetleg még bővíthető is. Szvsz ha AMD-s gépet akarsz akkor már nem érdemes 133 lapot venni inkább 266, vagy 333. Ezekkel még egy darabig ki lehet húzni. Márkát direkt nem mondok mert abból csak hábórú alakul ki
De érdemesebb a neves lapgyártók deszkáit venni. Nem olyan nagy a különbség árban, viszont minőségben ÓRIÁSI.
-
törölt tag
Hali!
Ha yol kovetem az esemenyeket, akkor a Mercury a Biostar-bol lettVagy a Procomp-bol, de az most mindegy
Egyebkent eddig meg egy sem halt be azok kozul, amiket lattam. Egyik baratomek is aruljak a boltjukban, mint 'koltseghatekony' megoldast, de meg soha nem volt gondjuk vele. Nagyon alap.
A sebessege sem veszesen rossz, a KT133A-s lapok pl. a Sisoft Sandra 2000 sebessegtesztekben hoztak a referenciaertekeket, enyhe tuninggal meg is hagtak azokat.
En csak akkor vennek magamnak, ha a cel minel olcsobb, de elfogadhato szinvonalu gep lenne.
Ja, eddig meg inkompatibilitasi gondok sem voltak veluk. -
frasz
tag
Szevasztok,
ez a Mercury milyen alaplap, az ára barátságos, de a minőség szolgáltatás?
F
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- BestBuy topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Ingatlanos topic!
- Spórolós topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Kèszen állsz a játèkra? 0% THM rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest