- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
-
LOGOUT.hu
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibi77
csendes tag
Beállítottam egy startup-kor lefutó scriptet, start-time: startup, interval:0, tehát induláskor egyszer le kellene futnia. A scheduler run count értéke alapján valóban lefut, azonban a script azzal indít, hogy ír a logba egy időt. Ez azonban nem történik meg, mint ahogyan a script többi része sem fut le. Kézzel ráindítva tökéletesen működik, illetve ciklikus beállítás esetén is. Hol lehet a hiba?
-
tibi77
csendes tag
Addig eljutottam, hogy a névfeloldás nem működött, mert kb. pont akkor csesztettem a tűzfalat. Javítva, névfeloldás rendben, de következő parancsra connection timeout üzenetet kapok:
/tool fetch mode=http user=$NOIPUser password=$NOIPPass url="http://dynupdate.no-ip.com/nic/update\3Fhostname=$NOIPDomain&myip=$NewIP" keep-result=no
Természetesen a változókban megfelelő adatok szerepelnek...
-
tibi77
csendes tag
Kb. két hete nem működik a no-ip frissítő script (wiki mikrotik oldalról származik), eddig semmi baj nem volt vele. Lefut rendesen, a végén logolja, hogy változtatott, de a honlapra belépve látszik, hogy nem történik meg a változás. Tapasztalt más is ilyet?
-
tibi77
csendes tag
válasz flexes922 #4646 üzenetére
Szintén konfigolási hibába estem pár hete ugyanezzel a típussal. A resetet nekem sem csinálta meg megfelelően, mert nem jött vissza az IP cím. Melyik portról akarod konfigolni? A 951-es nem szereti a konfigot az 1-es ether portról (meg még pár másik sem). Másik ether portról mac címmel már be tudtam jelentkezni.
-
tibi77
csendes tag
Sziasztok,
szétválasztottam a 2011-es routeren a vezetékes hálózatot és a wifi hálózatot két alhálózatra, és mindkettő masquerade szabállyal eléri a netet, egyéb NAT szabály nincs beállítva. Az egyik vezetékes gépről próbálom a WIFI hálózati nyomtatót elérni, de nem megy, csak a ping-re válaszol. Tűzfal szabályokhoz felvettem, hogy engedjen minden wlan<->lan forgalmat, a ping csomag áthaladtát jelzi is a nyomtató felé, a windows IP alapú nyomtató installálásánál is jelzi a nyomtató felé menő forgalmat, de nem jön vissza semmi. Milyen szabályt kellene beállítanom?
Köszönöm! -
tibi77
csendes tag
válasz Core2duo6600 #4519 üzenetére
Akkor marad a külön alháló. Különösebb oka nincs az egy alhálónak azon kívül, hogy így lett volna kedvesebb a szívemnek...köszi.
-
tibi77
csendes tag
SOHO routernek konfigolt RB2011-en hogyan tudom megoldani a legegyszerűbben, hogy a wlan port kliensei külön pool-ban megadott, de azonos subnetből kapják a dinamikus IP címeket? Pl. 192.168.1.100-110 a vezetékes intefészeknek, 192.168.1.120-130 a wlan eszközöknek? Ha új DHCP szervert hozok létre külön pool-al, akkor ki kell venni a bridge-ből a wlan1-et, különben nem hozzárendelhető az új DHCP-hez, akkor viszont értelemszerűen nincs net, mert nincs azonos bridge-ben a kettő. Külön alhálózattal talá menne, mert létrejönne a dinamikus routing szabály, de jó lenne azonos hálózaton belül maradni. Megolható valahogyan?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest