Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• almi

senior tag

válasz animal1987 #4183 üzenetére

Szia!

Igen, így csináltam én is.
    A konfig még elég alap.
    A lényeg, hogy ether2 a LAN portom és erre csináltam egy plusz VLAN interface-t, ami a Guest network. (Illetve 2 subnetem van az irodai LAN-ban is.)
    Mind a 2 kap DHCP-ről IP-t, különböző subnetből. NAT szabály is be van állítva mind a 2-n, és az Unifi AP-k szórják mind a 2 SSID-t. Unifi Guest policy-vel van beállítva a VLAN. Internet van mind a 2-n, minden jó, csak annyi, hogy a tűzfal szabályok ellenére is átlátok a Guest-ből az irodai LAN-ra, valamiért.

A tűzfal szabályok pedig így néznek ki:

add chain=input comment="defconf: accept ICMP" protocol=icmp
    add action=drop chain=input dst-address=10.125.10.0/24 src-address=192.168.2.0/24
    add action=drop chain=input dst-address=10.125.25.0/24 src-address=192.168.2.0/24
    add chain=input comment="defconf: accept established,related" connection-state=established,related
    add chain=input comment=VPN dst-port=11194 protocol=tcp
    add chain=input comment="SSTP VPN" dst-port=443 protocol=tcp
    add action=drop chain=input comment="defconf: drop all from WAN" in-interface=ether1_WAN
    add action=fasttrack-connection chain=forward comment="defconf: fasttrack" connection-state=established,related
    add chain=forward comment="defconf: accept established,related" connection-state=established,related
    add action=drop chain=forward comment="defconf: drop invalid" connection-state=invalid
    add action=drop chain=forward comment="defconf: drop all from WAN not DSTNATed" connection-nat-state=!dstnat connection-state=new in-interface=ether1_WAN

Illetve miért jobb, ha Bridge-e van az embernek és nem az Interface-nek ad IP-t?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés