Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• atlagenber

csendes tag

válasz bacus #12614 üzenetére

Igen, igen. Pontatlanul írtam. Úgy osztottam ki ahogy mondod. VPN-pool 240-249, local-pool 100-199. A DHCP server lease fülön szinte minden eszközöm (értsd ez alatt a NAS, nyomtató, home assitant server, kapcsolók) „make static”-ben van és 100 alatti - tehát local-poolon kivüli - ip-t kap.
    „mit jelent a "látszanak"”: Az Androidról - ha VPN kapcsolatban vagyok (Telekom mobil internet) - egy hálózat szkennerrel végig szkennelem a hálózatot és csak a routert, az androidot, ill. a Sonoff gyári firmware-rel rendelkező kapcsolókat „látja”. Ezeket meg is tudom pingelni. A többit (NAS, egyéb windows kliensek, telefonok, Tasmota firmware-es kapcsolók) nem is találja meg és a pingre sem válaszolnak. Helyi hálózaton 21 a VPN-ről meg 11 eszközt talál meg az app. Egyébként a korábban említett gyári okoskapcsolóknak nincs saját web mangement felületük, csak egy Ewelink nevű appal tudom őket beállítani. Azok a kapcsolók amin Tasmota firmware van, azoknak van web felületük, de azok meg nem látszanak a szkennelés után.

Új hozzászólás Aktív témák