Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2706) bacus válasza embe (#2704) üzenetére


bacus
őstag

Szerintem meg inkább máshoz van köze. A laposokat ledobálja, de a telefont soha? Vagy azt nem veszed észre, mert nem irja ki? Az android pl simán vált mobilnetre ha a wifi nincs és észre sem veszed... (ezt kikapcsolva, lehet ott is érezhető)

Ez egy bizonyos mértékig normális jelenség lehet, gondolok itt arra, hogy ahol én lakom (egy panel, ahol van a közelben is panel) 80 feletti wifi hálót látok. Nos azt tudva, hogy 2,4 Gigán N es szabványnál már csak két független (nem ütköző) csatorna van, simán lehet hogy leszakad a hálózatról, mert nem tudnak a zavarások miatt kommunikálni egymással az eszközök és a routered.

A mikrotikkel szépen bele tudsz hallgatni a környezetbe, próbálj más kevésbé terhelt csatornát választani, hátha ott jobb lesz a helyzet.
Ha van lehetőséged 5Gigára áttérni, akkor tedd meg. Ott jobb lesz, viszont az érzékenyebb a tereptárgyakra, falakra, de még a szomszéd kiabálására is. :)

Ha több AP van, és nem capsmant használsz, akkor a leszakadás attól is lehet, hogy az eszköz váltani akar a másikra, de aztán mégse...

Nálam a tableten lehet ezt érezni a legjobban, mert azon van egy játék ami folyamatos kapcsolatban van a szerverrel, ha szakad akkor a játék újbóli bejelentkezést kér. Vannak napok, amikor alig lehet játszani. Egymás után ledobál, és van mikor meg egyszer sem.

Ami ott javitott: capsman több AP, jobb lefedettség, sajnos az egyik csak 2,4 G, igy aztán az 5 gigát el kellett vetni, a tabletbő el is távolitottam mint AP, igy arra már nem akar átkapcsolni, ha épp jobbnak látja. Főleg amikor mászkálsz vele, akkor váltogatna, vagy amikor a két AP között vagy.

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.