- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Kókuszdió: Ryzen ( Zen4 / Zen5) – amikor a „normális működés” magyarázatra szorul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- ontheground: Egyszerű internetrádió vevő vékonykliens,retro gép alapon 64MB CF/SD/Pendrive-ra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shape
aktív tag
Ha csak most ismerkedsz a mikrokontrollerekkel akkor érdemes asembly-ben elkezdeni tanulni.
Én se vagyok egy nagy guru benne, de én is ugy kezdtem és nekem érthetőnek tűnt ilyen megközelitésből.
Persze ha már viszonylag magasabb szinten jársz c++ ismeretekkel akkor kezdheted onnan is a programozását, csak szerintem egyszerűbb feladatokra jobb az asembly.
Hali
ui. és egy főiskolai jegyzet tényleg jó segitség lehet. Én a GAMF-os jegyzetből tanultam.
[Szerkesztve] -
Ha most kezdesz el foglalkozni vele érdemes szerezned egy digitális technika jegyzetet valamelyik villanyos fősuliról, vagy a BME-ről. Ilyenekből általánosságban képbe leszel a mikrokontrollerekkel. Viszont programozásuk már specifikus. Én például a Keil-t használtam. De pl a Xilinx mc-khez külön progi van. Ha C-ben programozod annyira nem is lényeg a progi, hiszen akkor ahhoz csak egy jó C szerkesztő (mondjuk TextPad) és egy működő compiler kell a mikrokontrollerhez.
-
Bővebben: link
nnen leszedheted a 8051 adatlapját. -
zienko
csendes tag
Nem értek sokat az elektronikához ezért légyszi segitsetek.A mikrokontrollerről szeretnék hétköznapi nyelven olvasni,rajzokat is szivesen megnéznék.Előre is köszi.

Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) + hűtött VRM-es Z890 alaplap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Eladó gamer pc 11400f 16gb ddr4 ram
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3080 , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- ASUS CORE I7 8700 GAMER MAX PC 16Gb RAM 512GB NVME SSD ASUS GTX 1660 SUPER 6GB DDR6 1ÉV GAR!
- ASUS CORE I5 8400T GAMER MAX PC 16Gb RAM 512GB SSD ASUS GTX 1660 SUPER 6GB DDR6 1ÉV GAR!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- MacBook Air 13" M2 / 256GB / 8GB midnight (éjkék) / 96% akksi
- Dell , Lenovo, Microsoft Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- iKing.Hu - OnePlus 15 12/256GB használt, karcmentes 6 hónap garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3791
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest