Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• b.vr

őstag

válasz Dolphin #80133 üzenetére

" Pl a 12-40 az egyik legjobb objektív, amit szerintem valaha próbáltam, magában a 2.8 is jó, de mft-re kicsit "sötétebb" mint kellene.."

Aha, látom sikerült kirobbantanod egy karosszék-okoskodást. Gratula.

Na hogy ne az legyen mint kb 2 hónapja, megtennéd hogy mutatsz egy portfoliót? Csak hogy komolyan lehessen venni az állításodat hogy miért is sötétebb ez kicsit mint kellene.

Utazáshoz (persze ki lett már ez is beszélve, de hát olyan unalmasan kezdődik ez az év is, gondolom, fussunk neki újra a már lefutott köröknek) amúgy sem választaná senki a mostaniak helyett a nagyobbat-drágábbat ha stabival is megoldható hogy ne kelljen az iso-t túlemelni (igen, tudom, most jön majd a bemozdulás, tehát aki ezt szeretné írni attól képet plíz , csak hogy megnézhessük milyen más opciók vannak)
    Tájfotóhoz (megintcsak tapasztalatból mondom) még 2.8ra sem fogsz lemenni nemhogy lejjebb, mert annál szinte biztos tágabb mélységélességi tartományra lesz szükséged.

Marad a portréfotózás, minimum félprofesszionális szinten. Van benne sok tapasztalatod? Tudod mire van szükség?
    Én nem kevés modellfotózást csinálok, a két pro zoom adja a fotózások gerincét. És persze, ezen a területen valóban örülnék annak a 2FÉ-nek amit még háttérelmosásban játéktérként kapnék, amióta bejelentették a Sony 24-70 és 70-200 2.8 GM párosát. Van persze két "kicsi kis probléma" - az egyik a méret (na nem a stúdióban, hanem minden másra. Ez nem a hurcolászós kategória, azaz a meglévő cuccomat attól még meg kellene tartanom mert utazni azt vinném) a másik pedig az ár.
    A 24-70 az bizony több mint 2.100 euro... (akciósan! Amúgy 2.500) A 12-40 a kitben amikor vettem az akciók miatt még 500 euroba sem volt.... Amúgy most is ugyanott külön 820 (akció előtt 1.000)
    A 70-200 pedig 3.000 euro... Ugyanott a 40-150 pedig 1.400 (amazon.de árak, nyilván ezerféle helyről lehetne összevadászni, a nagyságrendek érzékeltetéséhez azonban jó)
    Lényeg a lényeg: nem nyavajogni kell, hanem ha _valóban_ szükséged van akkor van a világban alternatíva, azt kell választani. És persze kipengetni érte az árát (put your money where your mouth is)

* * * * *

És akkor ehhez amit még Parci is írt hogy egyszer azon megy a sírás hogy a Pro vonal nagy és drága , most meg hogy miért nem "még pro-bb" (amitől nyilván még nagyobb és még sokkal drágább lenne)

* * * * *

megj: Az olyan specialitásokat mint mondjuk professzionális sport- vagy vadfotózás, most kihagytam, de ha van érintett a fórumon majd talán ír hogy mit miért választ.

• atis78

tag

Nem tudom melyik Sigmara gondoltal de 18-35/1.8 peldaul 78-121mm meretü szemben a 12-40/2.8 69-84mm meretevel.
    Ha csinalna a Pana/Oly egy ilyen fenyerösebb zoomot rogton jonne a karogas hogy ez minek es hogy szembemegy a rendszer filozofiajaval. (meg persze rohadt draga lenne)
    Nyilva nem buta az a sok mernok aki az obikat tervezi es kokemeny kompromisszumokat kot meret/kepminoseg/ar/ stb teren.

• topikk

senior tag

Ha lenne 1.8 zoom akkor azert jönne a panaszkodás, hogy nem jó az irány, merthogy az mft a kis méretről szól(na). Visszaolvastam ebben a fórumban, már a 12-40 is kapott sok olyan kritikát, hogy nagy a tömege és mérete.

Új hozzászólás Aktív témák