Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.vr
őstag
válasz
Dolphin
üzenetére
" Pl a 12-40 az egyik legjobb objektív, amit szerintem valaha próbáltam, magában a 2.8 is jó, de mft-re kicsit "sötétebb" mint kellene.."
Aha, látom sikerült kirobbantanod egy karosszék-okoskodást. Gratula.
Na hogy ne az legyen mint kb 2 hónapja, megtennéd hogy mutatsz egy portfoliót? Csak hogy komolyan lehessen venni az állításodat hogy miért is sötétebb ez kicsit mint kellene.
Utazáshoz (persze ki lett már ez is beszélve, de hát olyan unalmasan kezdődik ez az év is, gondolom, fussunk neki újra a már lefutott köröknek) amúgy sem választaná senki a mostaniak helyett a nagyobbat-drágábbat ha stabival is megoldható hogy ne kelljen az iso-t túlemelni (igen, tudom, most jön majd a bemozdulás, tehát aki ezt szeretné írni attól képet plíz , csak hogy megnézhessük milyen más opciók vannak)
Tájfotóhoz (megintcsak tapasztalatból mondom) még 2.8ra sem fogsz lemenni nemhogy lejjebb, mert annál szinte biztos tágabb mélységélességi tartományra lesz szükséged.Marad a portréfotózás, minimum félprofesszionális szinten. Van benne sok tapasztalatod? Tudod mire van szükség?
Én nem kevés modellfotózást csinálok, a két pro zoom adja a fotózások gerincét. És persze, ezen a területen valóban örülnék annak a 2FÉ-nek amit még háttérelmosásban játéktérként kapnék, amióta bejelentették a Sony 24-70 és 70-200 2.8 GM párosát. Van persze két "kicsi kis probléma" - az egyik a méret (na nem a stúdióban, hanem minden másra. Ez nem a hurcolászós kategória, azaz a meglévő cuccomat attól még meg kellene tartanom mert utazni azt vinném) a másik pedig az ár.
A 24-70 az bizony több mint 2.100 euro... (akciósan! Amúgy 2.500) A 12-40 a kitben amikor vettem az akciók miatt még 500 euroba sem volt.... Amúgy most is ugyanott külön 820 (akció előtt 1.000)
A 70-200 pedig 3.000 euro... Ugyanott a 40-150 pedig 1.400 (amazon.de árak, nyilván ezerféle helyről lehetne összevadászni, a nagyságrendek érzékeltetéséhez azonban jó)
Lényeg a lényeg: nem nyavajogni kell, hanem ha _valóban_ szükséged van akkor van a világban alternatíva, azt kell választani. És persze kipengetni érte az árát (put your money where your mouth is)* * * * *
És akkor ehhez amit még Parci is írt hogy egyszer azon megy a sírás hogy a Pro vonal nagy és drága , most meg hogy miért nem "még pro-bb" (amitől nyilván még nagyobb és még sokkal drágább lenne)
* * * * *
megj: Az olyan specialitásokat mint mondjuk professzionális sport- vagy vadfotózás, most kihagytam, de ha van érintett a fórumon majd talán ír hogy mit miért választ.
-
atis78
tag
válasz
Dolphin
üzenetére
Nem tudom melyik Sigmara gondoltal de 18-35/1.8 peldaul 78-121mm meretü szemben a 12-40/2.8 69-84mm meretevel.
Ha csinalna a Pana/Oly egy ilyen fenyerösebb zoomot rogton jonne a karogas hogy ez minek es hogy szembemegy a rendszer filozofiajaval. (meg persze rohadt draga lenne)
Nyilva nem buta az a sok mernok aki az obikat tervezi es kokemeny kompromisszumokat kot meret/kepminoseg/ar/ stb teren.
Új hozzászólás Aktív témák
- Siet tisztázni az RX 5000/6000 sorozat jövőjét az AMD
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kuponkunyeráló
- Vicces képek
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, ( ÚJ / 100 / 560 / 4200 expoval )
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. ( 3800 / 6400 expoval)
- DJI Osmo Action 2 Dual Screen +Power Combo akciókamera rengeteg tartozékkal
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők (6600 / 6960 / 9575 / 14600 expoval )
- CANON Objektív ZOOM Lencse EF-S 18-55mm 1:3.5-5.6 IS / 58
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő