Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• jjeahh

nagyúr

válasz hibavissza #102246 üzenetére

Szépen érvelsz mindenki nevében :D . Én a saját igényeimet nézem, azokkal vagyok tisztában, nem beszélhetek sem a pénzt ezzel keresők, sem a műkedvelők nevében, csak azt tudom, hogy én mit akarok. Vicces, hogy az én nevemben is ügyesen elhatároztad, hogy "kínlódok" az E-M10 III-al, pedig én nem így érzem :DDD . Gyakorlatilag számomra bőven elég a tudása, csak elfogadnék belőle egy GM1-GM5 méretű gépet. És nem azért elég, mert nem próbáltam jobbat, sokat használtam már melóra ff-et, Fujit, dslr-t, más m4/3 gépeket, szal van egy kevéske tapasztalat. A Z5 már önmagában sokkal nagyobb gép, mint az E-M10 és én még az E-M10-nél is kisebbet szeretnék majd, szal miért is kéne erőltetnem az (offtopik!! :D ) Nikont, ha totálisan szembemegy az elvárásaimmal?

• yle_greg

aktív tag

válasz hibavissza #102246 üzenetére

"Őket nem fogja meggyőzni a 18%-kal kisebb és 23%-kal könnyebb fotóstáska."

Szerintem egy MFT fotós táska ennél jóval könnyebb.
    Most direkt összeszedtem, 2 kilogrammba (1995 grammba) belefér a gépvázon kívül egy széles, egy utcai és egy portré fix, valamint két sötét, és egy világosabb zoom:
    Pana GX9 (450 g)
    Laowa 7.5/f2 (170 g)
    Pana 20/f1.7 (100 g)
    Pana 42.5/f1.7 (130 g)
    Pana 14-140/f3.5-5.6 (265 g)
    Pana 35-100/f2.8 (360 g)
    Pana 100-300/f4-5.6 (520 g)

Egy ilyen szett már nagyjából mindenre jó, mindent lefed, és a három zoomon kívül konkrétan minden elfér a kabátzsebemben is. (Próbáltam, kirándultam már így, leszámítva a Pana 20/f1.7 -et, mert olyanom nincs. De a 42.5/f1.7 és a 35-100/f2.8 is jó párosítás, a másik zsebemben meg simán elvolt a bütyöknyi Laowa. Még táskát sem vittem, laza voltam mint a Riga lánc.)

Ezeknek a legközelebbi FF megfelelői összességében hány kilót tesznek ki? Megúszható 4 kiló alatt?
    És, ha valaki két kilogrammnál húzza meg a határt, akkor abba mi fér bele, széles-tele lefedés hogyan alakul?

Szerintem igenis nagy különbség van az MFT és a FF között, az MFT kényelmének a javára.
    Mondjuk úgy, hogy az MFT érezhetően sokkal kényelmesebb annál, mint amennyivel állítólag rosszabb a képe.

Szerintem.
    (Nincs FF szettem, ezért ha hülyeséget írok, javítsatok ki, ne haljak meg hülyén!)

Új hozzászólás Aktív témák