Hirdetés
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
Freddy76
üzenetére
nem győzött meg miről? az aps modulok képminősége qrva jó, jpg is remek. a kompakt meg pont olyan, mint egy ilyen jellegű kompakt (csak van raw, ami nem hátrány). nem lesz jobb a képminősége, mint egy másik rendszernek, hiszen ugyanazok a komponensek. mondjuk az aps moduloknál az optikák is bitangok. a váz pedig lényegesen jobb szerintem mindennél, ami eddig a kezemben volt.
a rendszer koncepciója valóban erősen kérdőjeles, drága dolog megvenni újra és újra ugyanazokat a szenzorokat egy-egy obi miatt. viszont ami kész/megvan, azok nagyon jó holmik. magyarán nekem egyedül az árral kapcsolatban van kifogásom.
-
no, a lényeg, hogy nálam ezek vannak, és egy részétől megválnék szerintem, ha valakit érdekel. nem tudom, hogy mitől, mert mindent szeretek
és minden praktikus, talán csak a plusz egy váz és a vaku fölösleges nekem eléggé, de azokat is lehet használni, modult sem kell úgy cserélni, vaku is jól jöhet stb.utoljára, mert igazából tök off ez itt, és nem is szabad a fórumon hirdetni: modulok: p10, a12-28, a12-50, két gxr váz, evf, nagy vaku, kis 28 mm-es ovf. akit érdekel valamilyen részük, elér privátban.
és szori a csúnya offért mindenkitől.................................
-
válasz
Szulita
üzenetére
Szoval, igen, ket vazam van, es igen, amit felsoroltam, azt akar mind eladom. A P10 modulon ilyen onzarodo lencsevedo kupak van, a vazon lcd vedo. De ugy is jo, ha a felsoroltak csak egy resze kell vkinek.
Ezeken kivul van meg a 28-as es az 50-es aps modul, meg egy masik vaz + bortok, illetve kis optikai kereso a 28-ashoz.
A lenyeg, h nekem nem kell ennyi minden

-
válasz
schawo
üzenetére
a gépváz csak egy markolat + hátlap gombokkal, igen. használható egyébként önállóan is, képeket meg tudod nézegetni, menü működik stb.

igen, a kompakt modullal kb. annyiba kerül, mint egy felső kategóriás kompakt gép:
- csak a váz 340 usd
- váz + p10 (28-300/3,5-5,6 vc) 460 usd
- váz + s10 (24-70/2,5-4,4 vc) 530 usd
(gf-1 vaku 224 usd, vf-2 evf 220 usd)az evf ugyanaz az epson cuccos, mint ami az olympus vázakhoz van, talán a vf-3-mal (tehát a kisebbel) megegyező.
ez így újonnan elég drága volna, de - ha valakit érdekel - lényegesen olcsóbban odaadom, és nem hirdetem máshol, mert nem is biztos, hogy eladnám, ha topiktársat érdekel épp, mert rápróbálna, akkor megdumáljuk.
-
válasz
Freddy76
üzenetére
nekem a rendszer tetszik, a v1 egész jó, de fura fogni, és rohadtul nincs rajta semmi tárcsa, gomb, ami van, az is lötyögős, vacak. én is erősen gondolkodtam rajta, mielőtt a gxr-be ugrottam, de én biztos a v2-re voksolnék (rendes markolat, módválasztó tárcsa, állítótárcsa stb.), az meg még egy darabig nem lesz olcsó.
(egyébként, viccen kívül, ajánlom magamat: gxr + p10 modul kompakt, van raw, meglepően korrekt a képe, és később lehet aps modult venni, ha művész lesz a feleségből
) -
van egyébként egy leica m modul is, arra gyakorlatilag bármilyen manuális obit rá lehet tenni, az csak egy szenzor modul. de igen, csinálhatnának még ilyet, például egy m4/3 modult, 1"-os kompakt zoomot stb. állati jó volna, mert ha csak a vázat nézem, hát utána nem akarnék a kezembe venni egy pen-t sem.
-
baromira tetszik a cucc egyébként, szóval azt sem bánom, ha rajtam marad, de jó volna kicsit csökkenteni a bekerülési költségét. az aps modulokon leaf shutter van (ezt hogy mondják magyarul?), totál zajtalanok. millió olyan funkció is van mindegyik modulon, ami kényelmessé teszi a használatot. például a snap focus, megadsz előre egy jellemző tárgytávolságot, amire gyakran fókuszálsz, azt ráprogramozod az egyik gombra, majd használod a gépet normálisan, ahogy szoktad. bármikor hirtelen kell, ráböksz a gombra, és bumm, oda van fókuszálva. sőt, azt is meg tudod csinálni, hogy ha egy mozdulattal nyomod le az expógombot, akkor ezen a snap focus távolságon lövi el a képet.
na, ilyesmiből van még egy csomó, értelmes emberek tervezték. nagy kár, hogy nem lett népszerűbb, meg, hogy elég drága összességében. innovatív, ahogy írod (bár a szenzor-obi fix párosításnak komoly hátrányai is vannak... szerintem a legfőbb előnye, hogy nem kell 3 kéz az obicseréhez, és a portól sem kell rettegni), viszont azért kérdés, hogy mi a rendszer jövője, nem hiszem, hogy nyereséges volna a ricoh-nak.
-
egyébként, a sors fura fintora úgy hozta, hogy két ricoh gxr váz landolt nálam, így ha valakit komolyan érdekel a rendszer, lehet, hogy eladnék pár cumót a szetből.
gxr váz, gf1 vaku, vf2 evf, p10 modul (28-300 vc, kompakt, raw képes, gyors sorozat). de lehet, hogy az egyik aps-c modulra is rábeszélhető vagyok. talán.

-
nézd, lényegesen jobb a fuji aps-c szenzor, mint az öreg 12 mp-es pana lapka. viszont a belinkelt képek tipikusan erősen utómunkázottak voltak, ilyesmi effektet mazsi úgy szokott csinálni
, hogy csak a luminancia csatornára ráenged egy ütősebb b&w szűrőt, és ilyesmi színeket én is tudok csinálni bármelyik vázamból.tehát az állítás nem az volt, hogy nem jobb a fuji lapka (pláne jpg-ben), hanem az, hogy a belinkelt képekre mindenki felhördült, miközben pont nem jó példa erre.
-
válasz
PRO-peller
üzenetére
nem leszel letiltva, és lehet linkelni, ha muszáj. azért nem szeretjük, mert nem klasszfejek odaát.
-
szolgálati grammar nazi közlemény, és előre is elnézést érte: légyszi ne csesszétek már el a -val/-vel toldalékolást, nem bírom tovább nézni, tanultuk mindannyian elemiben. 9-18-cal, nex 5-tel. gondoljátok csak meg, ha lenne nex 2, akkor azt írnátok, hogy nex kettőel? csokoládéal? mindig -val/-vel a toldalék, és ha a szó utolsó betűje mássalhangzó, hasonul hozzá. akkor is, ha mozaikszó és kötőjellel írod a toldalékot (pl: nex 5n-nel). köszésbocs..
-
-
én is azt mondtam, hogy jó képük van. igazából semmi más nem kell, mint ugyanezeket a vázakat megcsinálni 1"-os lapkával. nőni fognak méretben picit, de ha van szándék, megoldják, és legalább picit nagyobb grip is lesz. ha ez megvan, elég sok emberkének elég lesz egy ilyen gép + valami kis vaku (de az sb-400 nekem már megvan
).addig is, nekem marad a gxr, ezzel kibekkelem a "tökéletes kompakt" megszületéséig.

-
az új sony 1/1,7"-os lapka a kulcs, az lett ennyire jó. a nikon a korábbi lapkából is kihozta a maximumot sztem, ebből is, a panasonic határozottan rosszabb képet ad ugyanebből (kis trükkel, mert ők csak 10 mp-t használnak a 12-ből, így multiaspekt). persze mindegyik kompakt gép, tehát ez pixelkukkolda, nagy szenzorok felől nézve ugyanolyan az összes.
-
-
korrekt fényben jó az lx-7 szenzora is, illetve az obi 1 fé-vel jobb is. igen, ha szűk dof-ra mész, akkor a szenzor bő 2 fé hátránya ront a helyzeten, de azért versenyképes az lx-7. és a multiaspi elég vagány dolog a nagylátónál. meg másra is jó a kompakt. meg egyben pótváz is.
299 usd-t mindenesetre megérne nekem, ha ámerikai lennék.
-
-
-
oké. és akkor vedd azt is figyelembe, hogy:
- az e-3 stabija szerintem még jobb is volt, mint a 16-85 vr-é
- a vázban van, enni nem kér, minden obinál használhatod
- az e-m5 stabija pedig hihetetlen módon még jobb
- egy mirrorless vázat még szarabb kézből kitartani
pontosan tudom, hogy qrva jó volna egy olyan stabi, önmagában megéri a gh3 helyett az e-m5-öt választani emiatt, ha valaki nem videózik sokat, viszont van teleobija.azt elfogadom, hogy nem létszükség a stabi, és ha valaki a képei 99%-át normál gyutávon lövi, akkor nem is biztos, hogy sokról lemarad. de a pana igenis segg utat választott az obiba tett stabival, illetve semmi extra az ilyen-olyan ois hatásfoka. a tökéletes megoldás az e-m5-é. nem létszükséglet, de tökéletes. és a live view sem létszükséglet, se a live hisztogram, se semmi ilyesmi. csak épp qrva jó dolgok.
-
egyébként egy tulkunak írt privát közben fogalmazódott meg bennem a tökéletes hasonlat.
a ricoh gxr a mirrorless cuccok ibm thinkpadje! -
válasz
madgie
üzenetére
af-re sincs szüksége az embernek, de jó, ha van. megeszem a kalapom, ha bárki nyafogna egy e-m5 stabi mellett. emlékszem az e-3 stabijára, szuper volt, semmiben sem zavart soha, végig be volt kapcsolva, végig segített. na, az e-m5 annál jobb, basszus! akárki akármit mond, számít, hogy plusz 3-4-5 fé-ket meg tudsz tartani kézből.
és akkor most tegye fel a kezét, akinél mindig ott van az állvány. őszintén!
-
-
válasz
madgie
üzenetére
igyekszem, bár újabban a sportolás van fókuszban, megprószálok valamikor fotózni is. az biztos, hogy minden magnézium, az egész annyira minőségi, hogy jó megfogni. hasonló a különbség érzésre, mint amikor egy canon 450d-t kézbeveszel, aztán pedig egy e-1-et...
módválasztó tárcsa lockolt. persze, hogy lockolt, hiszen egyébként elállítódhatna. na, ilyen dologból van egy millió. az 50-es obi picit túlméretes, de a 28-assal állat a gép. az af motor szépen visít, mint a pana 20 pankeák. de nagyon pontos, nem áll rá hülyeségre, mint az e-pl1 tette néha.
-
hú, ez a gxr az aps-c modulokkal qrva jóó!
igen, af-ben ma már jobb dolgok vannak, evf-ből is jobbak vannak, aps-c szenzorból is van jobb. de, maga a rendszer valami hihetetlenül átgondolt, iszonyú fotósbarát, minden beállítható, és nem úgy, mint egy oly vázon, hanem logikusan, kényelmesen, a fotózást segítően. az is marha király, hogy az egyes modulokat full külön lehet konfigurálni.
egyelőre tetszik.

-
válasz
Marseille199
üzenetére
azt az állítást nem is vitatná senki, hogy bizonyos helyzetekben a távmérő jobban használható. azt pláne nem, hogy számodra jobban használható. csak nem ezt mondtad, hanem azt, hogy 90 mm-ig jobb, pont.

-
válasz
Marseille199
üzenetére
attól még hülyeség, és nem kéne ragaszkodni hozzá. inkább képeket tegyél be, abban több izgalom van, mint a cseppet sem elfogulatlan és érdemi indoklás nélküli, légből kapott állításokban.
azt csak zárójelben mondom, hogy amikor látod, hogy milyen vitát generált az eredetileg bedobott marhaság, és a vita épp talán lecsillapodott, akkor egy újabb ilyen idehányt félmondat tulajdonképpen trollkodás.
már egyszer írtam: más fórumban bármi lehet, itt és most én is itt vagyok, és azt szeretném, hogy ha emberek akkor tennének isteni kinyilatkoztatásokat, ha azt rendesen alá is tudják támasztani. fedmannél szoktam azt látni, hogy nem a levegőbe beszél. roboter mára türelmetlen lett, és nem fejti ki, de van egy komplett site-ja, amit ennek dedikált, illetve tudom róla, hogy tudja, hogy mit beszél. szóval vagy megindoklod ezt az állítást, vagy ne erőltesd.
-
válasz
fattyu
üzenetére
de ha régi arc vagy, azt is tudod, hogy roboter nagyon komolyan beleásta magát a témába, ha tehát azt mondja, hogy valami nem úgy van, akkor - hacsak nem tudom tényleg megvédeni az igazamat - minimum elgondolkodnék, hogy miért mondja azt.
másrészt, sokan összekeverik a régi regisztrációt azzal, hogy értenek is valamihez.
abban viszont igazad van, hogy semmilyen helyzetben nem szép leugatni valakit, roboter megtette, én sem helyeslem. de az sem jó, ha valaki ír egy marhaságot, aztán, ha leoltják, akkor sem veszi a fáradságot, hogy végiggondolja, mit is állít.
és nem pontosabb 90 mm-ig a távmérő, ez is egy hülyeség szerintem. nagylátóval mellélő egy dslr, vagy hogy? ami a tankok célzóberendezését illeti, elég távolra ugrottunk, egyrészt nem ismerem, másrészt, könnyen lehet, hogy más szempontok is dominálnak ott, mint egy fényképezőgépnél. sőt, egész biztos. ráadásul roboter pont a haditechnikában is elég járatos, szóval én biztos nem nyitok új frontot egy vitában vele.

-
válasz
fattyu
üzenetére
mindkettőtöknek igaza van. nyilván amúgy a türelem minden helyzetben erény, és aki képes ezredszerre is türelmes lenni, és lépésenként elmagyarázni valamit valakinek, aki egyrészt nem igazán érti, másrészt ennek ellenére tényként tálal nagy határozottsággal dolgokat (általában beszélek, senki konkrétról épp), annak minden tiszteletem.
nekem nem lenne ehhez türelmem, roboternek sincs. ez nem jó, de érthető. tudom, hogy miért nincs neki. és egyetértek abban, hogy azt valahogy senki sem nézi, amikor valaki nagy mellénnyel beszél baromságokat, megtévesztve ezzel egy csomó embert (akik aztán következő körben már szintén tényként tálalják azokat... így születnek a fórumos népmesék, bármiféle szakmai alap nélkül).
egyénenként változó, hogy kit mennyire zavar az emberi butaság. vagy a türelmetlenség.
-
amúgy itt jelenteném be, hogy végleg elfogytak az mft és olympus cuccaim is. most egy ricoh gxr rendszer jön, végül olyan jó árat kaptam rá, hogy nem tudtam ellenállni. majd teszek be képet, ha minden meglesz.
gxr, evf, p10, a12-28, a12-50, gf-1 vaku, bőrtok, kutyafüle.
egy darabig jpg-ben tervezek lőni, ha be tudom elég jól állítani a cuccot, akkor maradok is ott. elegem lett a róból. amin utómunka van, szerintem azt is jpg-ből oldom meg, de lehet, hogy lövök azért egy rót is minden mellé, hátha az évezred alkotását kattintom el valamikor.
a váz amúgy iszonyú ügyes, jópár olyan dolog van, ami kínos minden más gyártóra nézve. kezelhetőség téren. a snap focus iszonyú okos dolog (előre beállítasz egy neked jó tárgytávolságot, majd egyetlen gombnyomásra azonnal oda fókuszálja az obit. street shootereknek elég jó.). többféle belenagyítást tud, olyat is, hogy csak a kép közepén csinál egy belenagyított képrészt. többféle focus peaking is van. egy állítótárcsa, ami benyomható is, és te állítod be, hogy miket tudj vele állítani (4 slot, benyomásra ugrik a következőre). tehát pl. wb, iso, képarány, ami aztán erről a tárcsáról könnyedén elérhető. focus limiter is van, az 50-es makrónál belőheted, hogy 30 cm-től végtelenig dolgozzon alapból, így kihagyható a sok tekergetés a közeli tartományban. meg még kb. millió dolog, ami miatt egyszerűen jó használni a cuccot. apróságok, de klassz, hogy ennyire átgondolták.
-
válasz
fattyu
üzenetére
front-/backfókusz és társaival valóban nem számoltam, de az egyszerűség kedvéért induljunk ki abból, hogy kalibrált rendszerről beszélünk. de mindegy is, szerintem az egész túl van lihegve. marszej szereti a filmes, távmérős, retró világot, ezért tett egy állítást, amiből inkább a lelkesedés, mint a precíz tesztelés konklúziója süt, imho. túlbeszéltük.

-
válasz
fattyu
üzenetére
azért az eredeti állítás valóban elég baromság. egy af rendszer automatizált, ezért nem árt nagyon ismerni a viselkedését, ha azt akarod, hogy azt csinálja, amit te szeretnél. de a pontosságának ehhez semmi köze, ő iszonyú pontosan fókuszál nem arra, amire te szeretnéd, esetleg (mert nem ott és úgy van a pd-af szenzor, ahol gondolod, például. vagy mert marha nagy a cd-af mező, és máshol találja meg a kontrasztkülönbséget).
ezzel szemben csak kevés ideig volt a kezemben ugyan egy leica váz, de hát orrba szájba tekergetni kellett az obit, hogy lássam, hogy hogy vándorol a két képrészlet, mikor van pontosan egymáson. nem is látszott igazán 100%-ra, csak abból tudtam megállapítani, hogy ide-oda mozgattam, és figyeltem, hogy mennyi idő után mozdul ki, ergo kb. hol lehet középen.
egyrészt. másrészt, ez így nagyon lassú, lemaradhatsz egy csomó dologról, amit az af villámgyorsan beránt.
harmadrészt, a törőékes nikon f3 váz a bazinagy keresővel lényegesen precízebben működött nekem, mint a leica, de bevallom, hogy egyikkel sincs elég sok tapasztalatom.
-
válasz
sebgutkopf
üzenetére
hát igen, akartam mondani, hogy azért szeretne a sony idáig süllyedni, hogy ennyiért, ekkora és ilyen üveget ad ki. ami miatt én egy kicsit szomorú vagyok, hogy nem veri le mindenben a 20-ast
, de fedman kommentje után máris jobban megnyugodtam. 
-
azért egy jó mechanikai minőségű, komolyan megcsinált, fasza üveg sosem volt olcsó. sosem lesz kitobi árban egy ilyen cucc. és azzal sincs gond, hogy végre nem csak f5,6-11 zoomokat csinálnak, szerintem belefér, hogy aki kompakt helyett veszi, az használja a kitobit, aki meg komolyabbra vágyik, az azokat. oké, persze azért tényleg túl drága minden, de mondjuk 2/3-os áron már elég korrekt lenne.
-
-
gh2 + 14-42 kit usákiában 499 usd, helló. kicsit drága még, lesz ez 399 usd is obival...

-
válasz
FEDman
üzenetére
hát, annyit tudok mondani, hogy kész van már az ignore feature a fórumhoz, de persze genyó módon klubtagoknak lesz a sok extra szolgáltatás egyike. mindenesetre régóta téma, hogy csináljuk-e zárt fórumokat vagy ilyesmi, ez lett végül az univerzális megoldás. így mindenki lekapcsolhatja a neki nem tetsző usereket, és tisztább topikot lát.
-
na, ez korrekt. FEDman, én is bánnám, ha lelépnél innen, látod, itt legalább van moderátor, szóval ígérem, hogy zsír marad a topik. az újaknak is kell esélyt adni, nyilván nem egyszerű egy meglévő közösségbe csöppenni, és azért akiben van igény az alkalmazkodásra, az nagyon rossz ember nem lehet.

-
válasz
t72killer
üzenetére
rendben, kezet rá. azt lásd, hogy nem elüldözni akar senki, de egyrészt jópár optikában igen jártas ember van ebben a topikban, másrészt, ez egy régi topik, ennek megfelelően biztosan követel részedről (és más, itt újoncoktól) alkalmazkodást. ezeket nem szeretném beleírni sehova, mert nem jogászkodni szeretnénk, hanem a józan ész mentén fórumozni.
technózás eddig is volt, eztán is lesz, egy technikai fórum elvégre. te erősen túlzásba vitted, szerintem, és ezért szóltam. nem a hajad színe miatt.

-
válasz
t72killer
üzenetére
elég világosan elmondták páran, hogy mi a baj:
- fosod a szót
- olyasmiről, amivel igazából nem vagy korrektül tisztábannem az a baj a "bloomingol a szenzor" okoskodással, hogy nem magyarul van, hanem az, hogy ha megkérdeznének, hogy ez egész pontosan milyen optikai jelenség, miért illik a k1csi által felhozott példára, miért magyarázható vele, akkor nem tudnál korrekt választ adni.
no offense, de sokan csinálják ezt. fórumból szerzett félműveltség, aminek van értéke, nyilván jóval többet tudsz az átlagembernél... viszont tudnod kéne, hogy hol vannak a határaid. gyanítom, hogy nem optikából és/vagy félvezetőkből írtad a disszertációd, ehhez képest úgy dobálózol a fogalmakkal, mintha egy élő lexikon volnál. ezzel szemben az átlagember a súly és a tömeg szavak helyes használatát sem tudja.
kicsit kevesebbet technózz, és kicsit többet fotózz. bántás nélkül mondom, hogy a topiknak és neked is jót tenne!
-
válasz
andersen10
üzenetére
160e ft bruttó a javasolt végfelhasználói ár.
-
nehéz egy dslr, az nem kérdés, és a d600 már pro-dx (d300) súlyú, szóval minden, csak nem könnyű. én az af-re mondtam, hogy kb. nincs az a nikkor obi (a manuálisakon kívül
), amivel lassú lenne. persze, ha a minimális fókusztávolságon belül vagy, érthető, "lassú" volt. 
schawo: és pontosak is azok az oly-k? mert az e-p3 is a "világ leggyorsabb s-af gépe" volt, és gyorsnak gyors volt, de este, szar lámpáknál, otthon próbálgatva ide-oda tekergett, ellentétben a panasonic-kal. nem kizárt, hogy azóta ezt is javították, de nagyon erősen szkeptikus vagyok, elég sok oly mft vázat próbálgattam már (az újakat így nem).
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
minden panasonic váz
-
válasz
madgie
üzenetére
remek

még egy kérdés: ha LR-ben (közben próbálgatom) játszok egy rész csúszkáival, például a detail alattiakkal, akkor van valami egyszerű gomb, amivel a buzerálás előtti állapot és az aktuális között tudok váltogatni, hogy lássam, hogy a defaulthoz képest a sok állítgatás milyen különbséget ad?
-
válasz
PRO-peller
üzenetére
képminőségre nincs gond a capture nx-szel. sőt, nekem semmilyen gondom sincs vele, minden mással van.

-
lyézusom...

valaki más, aki érti is a kérdést, és használt már dng-t?jó, azért reagálok: egy gép gyári raw konverziós szoftvere természetesen értelmezi a beállításokat, amit tettél a gépnél. élesség, képkivágás, művészi szűrő, minden. tehát, ha egy nikon raw szoftverrel (capture nx) egy nikon raw (.nef) fájlt megnyitok, majd azt mondom, hogy kérem a konverziót, akkor a végeredmény pont úgy fog kinézni, mint a gépből kijövő jpg.
ezzel szemben, ha lightroomban nyitom meg a nikon raw fájlt, akkor az összes ilyen beállítás megy a kukába.
a kérdésem most arról szólt, hogy mivel a ricoh .dng fájlba fotózik, ami egy nyitott, adobe által kitalált formátum, ezért lehetséges-e valahogy, hogy a lightroom is így viselkedjen, azaz felismerje a gép beállításait.
ja, és még azt akartam mondani, hogy a raw egy nyers fájl

-
adobé tudoroktól szeretném kérdezni, hogy egy DNG raw fájlnál vajon miért nem ugyanúgy jön be a raw kép, mint a jpg? ricoh gxr p10-zel lőttem egy képet 16:9-ben, állítva, b&w módban. a 16:9 és az állított kép stimmel, de a b&w mód nem. ez sima photoshop + camera raw 6.7
azért kérdezem, mert ha igaz volna, hogy ha elengedek egy default raw konverziót lájtrúmban, akkor ugyanazt kapom, mint a gépi jpg, csak jobb minőségben, az egy hatalmas érv volna nekem a ricoh mellett (aminek igazán nincs sok hibája, az egyik a jpg motor, a másik az af, de mivel olympus-os vagyok, már megszoktam
). -
ahogy én látom, egy gh1 + 20-as kombó kb. annyiba kerül használtan, mint egy x100. ugyanakkor az x100 egyedül kiváltja a gh1 + 20 + 14 kombót. és szebb. és jobb a képminősége. és ovf-evf. és nem egy műanyag dslr forma vacakabb fogással. videóban persze szarabb. de az kit érdekel?

-
válasz
t72killer
üzenetére
nem mintha értelme lenne ezeknek az összehasonlításoknak így, de akkor a 16-85 vr pedig = 12-60/2,8-4,5... és az nem egy olyan drága üveg, ráadásul bitang éles is.
egyébként nekem pont ez volt az egyik ok, ami miatt végül eladtam az e-3 + 12-60 párost. a nikon obi "hasonló", de árban a fele. és a d90 ugyanúgy árban a fele volt az e-3-nak. a képminőség meg nem romlott.
-
arról nem is beszélve, hogy ff vázra 30+ éve csinálnak obikat, tehát nagyon nagy a választék. ha az ember vállalja a kényelmetlenséget (no af), akkor jóval olcsóbban vannak ütős dolgok, mint bármelyik új rendszerhez. a legdrágább ai-s obi, amit vettem (105/2,5) is csak 35e ft volt. az 50/1,8 15e ft. és fényerőben, valamint mélységélességi játékban is jobb a leica 25/1,4-nél, az ekvivalens f2,8-on meg már pöpecül is karcol. magyarán, ha lesz olcsó ff váz, akkor hirtelen valóban nagyot fordul az egyenlet.
más kérdés, hogy én akkor is inkább valami kisebbet szeretnék hosszútávon. de nem mindenáron.
-
válasz
Mhamster
üzenetére
szerintem a nikon nem csak papíron jó, hanem a valóságban is. a d600 egy d3x jobb képminőséggel, kisebb és könnyebb vázban, nagyobb tudással, harmadáron. na most, a 6d minden, csak nem egy 1ds m3. én utálom, ahogy a canon mesterségesen lehülyíti a vázait. a nikon nem először hoz ki valamit harmadáron, ami agyonveri a korábbi modellt. itt ráadásul a d800-ra is az emberek zömének jobb alternatíva.
nekem tényleg iszonyúan tetszik a d600. a 6d meg egyáltalán nem érdekel. de én "nikonos" vagyok. amúgy canonból inkább az 5d m3 a d600-zal hasonló tudású váz. hát, nem is annyiba kerül.
-
válasz
Mhamster
üzenetére
egész pontosan azok a userek szokták fikkantani a nikon ergonómiáját, akik a canonhoz vannak szokva. mindkét rendszer nagyon-nagyon érett, átgondolt, remekül használható. van pár hülyeség itt-ott, de semmi drámai. a d600-on ráadásul van U1 és U2 mód a tárcsán, 100%-os kereső, komoly af stb.
ha valaha dslr-t vennék magamnak, biztos, hogy a nikon d600 lenne az.
-
válasz
Mhamster
üzenetére
sajnos picit romlott az új nikonok fogása, vastag a váz, de kisebb a markolat. a d700 tökéletes volt, a d800 már nem az... na de, egy nyomorult 6d?? ne hülyéskedj, a 6d kontra d600 újra a régi 300d kontra d70 vita: a canon egy végletekig ostobára hülyített, ciki valamit csinált (nekik kínos, hogy így lehülyítik, tök fölöslegesen), míg a nikon nem félt belerámolni mindent.
-
válasz
andersen10
üzenetére
az mi az a 215 grammos 100/2,8?
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elektromos autók - motorok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Projektor topic
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Futás, futópályák
- Elden Ring
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, de nemigen volt idő szórakozni, körbejárni, gondolkodni (ezt és más lehetőségeket sem). amúgy egész jó ez a rikó, de tényleg. bejelenthetnének még 4-5 modult hozzá mondjuk januárban. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)