-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fenyvesik
csendes tag
Nekem is van most 800 e Ft hozamom nyugdíjpénztárból és nem tudom mibe nyomjam bele, kriptó és vagy részvény? Jövőre egy plussz ingatlan vételen is gondolkodom vidéken kiadás céllal. A MÁK papírjaim nem igazán fognak nyugdíjazni. Lehet rizikózni kéne menjen az egész olcsó kriptóba? Javaslat?
-
fenyvesik
csendes tag
Vanguard FTSE allw a jelenleg nem aktív a Random kínálatában. Mi lehet ennek az oka?
-
fenyvesik
csendes tag
MÁK TBSZ idei gyűjtőévben vásárolt egyéves és kétéves állampapírt érdemes visszaváltani és átvezetni sima értékpapír számlára (ha lehet egyáltalán ilyet), vagy csak visszaváltani lehet és nagyobb kamatú MÁP+ot venni TBSZre, nagyobb kamat végett ?
[ Szerkesztve ]
-
fenyvesik
csendes tag
Random Capitalnál nyitottam számlát viszont elég noob vagyok a tőzsde használatához. Az alapismeretek nélkül nem akarom égetni a megtakarításaim. Jelenleg az is kihívás részvényeket vegyek, és akkor még nem is tartok az osztalékot fizető US ETF megvásárlásánál. Tudtok hozzá jó kezdők számára is érthető könyvet vagy netes anyagot ajánlani. Esetleg hódmezővásárhelyi vagy szegedi fórumtárs aki vállal oktatást?
[ Szerkesztve ]
-
fenyvesik
csendes tag
NYESZ számla megnyitásán gondolkodom (ŐNYP és EP-vel jelenleg is rendelkezek). Jelenleg melyik banknál érdemes megnyitni a legkedvezőbb és legkényelmesebb ügyintézés végett (az OTP banknál van jelenleg a folyószámlám)? Köszönöm a javaslatokat.
-
fenyvesik
csendes tag
Az államkötvények forgalmazói jutalékát hol találom meg, ez ugye a visszaváltási költség megnevezése. 2024/I PMÁP-jé érdekel (0,5 % talán)? 5-6 évre vásárolnék akkor ebből érdemes csemegézni(rászánt összeg 2m HUF)?
[ Szerkesztve ]
-
fenyvesik
csendes tag
Javaslatot kérek ahhoz hogy hol parkoltassak 2m ft-t. Jelenleg nincs szükségem az elõrelátható 1-2 évben biztosan erre az összegre. Mellette az ÕNYP-t kimaxolom, van Ep is, de ott a max adóvisszatérités miatt inkább a páromét veszem igénybe (max 150 a kettõ együtt). Emellett postai kincstárgyegyem van 900e, bár az is csak 2.5%-t hoz. Jelenleg van Otp értékpapír hozzáférésem, de gondolkozom a webkincstároson is az Otp-t meg lemondani, ha olcsóbb a vàsárlás és vennék Pmàp-t. Köszönöm a tanácsokat
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Micro Four Thirds
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nyaralás topik
- TCL LCD és LED TV-k
- EA Sports WRC '23
- Házimozi belépő szinten
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500