Hirdetés
- gerner1
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paxker315
addikt
válasz
raven12 #119299 üzenetére
Miért pont SXR8? Tényleg pár napja tűnt fel, hogy az S&P500-at követő alapok közül érdekességképp' egy szintetikus (swap based) ETF teljesített eddig legjobban, az Invescoé. Ha abból indulsz ki, hogy a swap-metodikával továbbra is hozzák az index szoros követését & kisebb költségeket, akkor szerintem az jobb választás lehet, mint az iShares megoldása. A kisebb költségek idővel már felértékelődnek.
Mondjuk alapvetően nem gondolom, hogy all-in S&P500 okos stratégia, és én sem tennék ilyet. : ) Van jobb megoldás is - észszerűbb.
Amúgy a kérdésre is: HUF-t beutalsz, TBSZ-re átvezetsz. Aztán ott kereskedsz. Immár van lehetőség vételi megbízással együtt "lezavarni" a deviza-váltást is, szóval egyszerűbb a helyzet, mint hónapokkal ezelőtt.
-
Mercutio_
félisten
válasz
raven12 #109138 üzenetére
Ehhez kapcsolódó kérdés:
Ha csak a beutalt pénz van a tbsz-en (és még nem vettem belőle semmit), akkor is kell majd állományi díjat fizetnem?
Valamint ha csak tbsz-em van, akkor az azon lévő pénzből kell minden hónapban Erste Futures alapot vennem (és rögtön eladnom) 25k-ért, hogy éljen a kedvezmény? -
válasz
raven12 #109138 üzenetére
1500 lesz az az állománydíj,de látom zoli megelőzött.
én is elgondolkodtam, hogy a nem tbsz-en lévő etf-jeimet áthozom a mostani brókeremhez, és annyival csökken az állománydíj. de ez azért egy jó 30-40 ezres transzfer, és mivel nem túl nagy érték, ezért elég sokára hozná ezt be
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
raven12 #87829 üzenetére
Az ersténél különböző ETF-ek, így pl az S&P is több tőzsdén is elérhető. A már megvásároltat eladhatod bármelyik piacon, de nagyon fontos, hogy a beszerzési piactól eltérő piacon történő értékesítés értékpapírtranszfernek minősül, aminek díja tranzakciónként 85 euro.
Vásárláskor az eurosat éri meg megvenni még akkor is, ha forintja van az embenek, mert a bét-a piacon a vételi-eladási ár közti spread nagyobb, mint a devizaváltás költsége, így job átváltani a forintot és euroért megvenni a nagyobb forgalmú tőzsdén. A forintos változat vétele egy esetben éri meg istenigazából, az pedig a NYESZ számlára történő vásárlás, oda ugyanis csak forintos cuccok érhetőek el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- X1 Carbon 10th 27% 14" 2.2K IPS i5-1240P 16GB 512GB magyarított vbill ujjlolv IR kam gar
- IPHONE SE3 2022 64GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Asus rog strix scar17 (2023) RTX4080 gamer laptop + laptop hűtő
- Eladó Apple IPhone 14 Black gyári független
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest