- joghurt: Skype adatvesztés
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stanlee
őstag
válasz
BugZ-e #88723 üzenetére
En a legalacsonyabb TER-es MSCI World-ot veszem. Azert van csak a masodik ETF bent a havi megbizasok kozott, hogy ne kelljen szamlavezetesi dijat fizetnem (Nemetorszagban elek). Felhagytam az ilyen-olyan ETF-ek vasarolgatasval. Amikor elkezdtem, nekem is tobbfele volt, azt hittem hogy mennyire jo lesz, aztan kiderult, hogy a faek egyszerusegut kell venni, a tobbsegnek az valo.
-
nort_on
senior tag
válasz
BugZ-e #88723 üzenetére
András György, de mások szerint is, 4-5 millió alatt csak állampapír. Ebből érdemes egy likvid 6-12 havi vésztartalékot képezni (KP/bankszámla/cetelem/DKJ). A megmaradót meg PMÁP-ba tenni. Én diverzifikálnám devizával is, pl P€MÁP.
Aztán ezután jöhet a többi pénz, cél + időtáv szerint (pl felújítás, kocsi, stb) DKJ+PMÁP.
Aztán a nyugdíjcél, 10+ év, ide jöhet a részvény ETF. VWCE kezdőknek/"kicsi" portfólióval bőven "diverzifikációs", majdnem 4000 cég van benne globál, small cap-et kivéve.
Plusz, én vennék kriptót is, most viszonylag jó áron van, ugyanúgy TBSZ-re lehet, van BTC és ETH ETF is.
A Zoli portfóliója (vagy bármilyen több elemes) tök jó (majd kiderül hosszútávon, hogy mennyire veri a piacot), de bizonyos méret alatt nem költséghatékony. A kezeléséről meg ne is beszeljünk, mert az igencsak tudásigényes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Micro Four Thirds
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- OLED monitor topic
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Gitáros topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Crative Gigaworks S750 7.1 szett+ Sb X-fi titanium karival
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Samsung Xcover 4 STRAPA-Okostelefon, Garanciával, Üzletből
- Samsung Galaxy Xcover 4s 3G/32GB , Androidos Strapatelefon, Üzletből
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS dokkoló 210-AZBV + DELL 180W AC töltő
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest