- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
golfvariant #49198 üzenetére
Xpengem nem volt sajnos, csak szándék hogy vegyek, de pénzem nem
Niot tartom. 2025-ig az EV adások 25%-ot kell kitegyenek Kínában, ha ebből 15% a Nio-é, akkor hatalmas növekedés elé néznek.
-
golfvariant
aktív tag
válasz
Oppenheimer #49196 üzenetére
Akkor ezek szerint tartod még a Nio-t és Xpeng-et:)
QuantumScape-ről mi a véleményed? Én úgy érzem a mai szárnyalás annak is köszönhető, hogy a korábbi, merge előtti KCAC részvényeket nem lehetett eladni. Ramdomnál még mindig KCAC szerepelt, investingen pedig nem is találtam meg a QuantumScapet. Pár évig nem lesz termék, addig pedig csak a reményeket árazzák.be. szerintem hétfőn stoppal kiütnek, aztán majd alacsonyabb áron visszaveszem hosszútávra :) -
Oppenheimer
nagyúr
Egyetértek, a Tesla innen már nem fog bukni. Technológiai előnyük brutális mindenkihez képest, gyárak minden kontinensen, növekedés növekedés hátán.
Abban is egyetértek hogy a niche kínai gyártókban van sok kockázat. Nio, Xpeng nem valószínű hogy meg tudnák ismételni a Tesla sikereit. De egyelőre hasonlóan árazzák őket.
-
válasz
Lex Icon #49194 üzenetére
Nem számít, ebben a fázisban (erős növekedés) az E rész kb. lényegtelen, ahogy az Amazonnál vagy az Airbnb-nél is. Nem is lehet magas, mert ha magas lenne, akkor valószínűleg rosszul használná fel a bejövő pénzt.
Szóval az alacsony PE rossz jel startupoknál. A Tesla meg egy startup, még bőven.
-
Lex Icon
senior tag
válasz
Oppenheimer #49192 üzenetére
Ha még számít valamit, a P/E-je (1147) nem a túlárazott kategóriában van, hanem ez már maga a CSODA.
A többi mutatóját is lehet elemezni. Hinni persze mindenki azt hisz amit akar. Hagyományos, fundamentális befektetésre nem a legjobb választás. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet jó, csak a valószínűsége nem elég magas. -
A Tesla szerintem korrekt, mondjuk nincs is akkora upside. Area azért sok pénzben mernék fogadni, hogy 5 éven belül trillió dolláros cég lesz (illetve fogadok is). A Tesla már kb. nem tud bedőlni, a NIO meg a többi startup az valóban kockázatos. Autóiparban még talán a VW-t merném venni a jelenlegi árakon befektetés (nem spekuláció) jelleggel, a többiről nincs véleményem.
-
Zoty4
őstag
válasz
Oppenheimer #49189 üzenetére
miért, szerinted nem az? Ha fele ennyi lenne is túlárazott lenne. Ezek vélemények, ne kezdődjön szerintem parttalan vita.
Számomra abszolut nobet ez a szektor -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Ixion77 #49188 üzenetére
Lol még mindig abban a hitben élsz hogy a Tesla túlárazott
Amúgy számold ki hogy az S&P500 hány százalékát teszi majd ki a Tesla, és nézd meg mi történik ha az elveszti a 30%-át.
27T most az S&P500, Tesla 550B. 550/3=183, 0.183/27 = 0.00677. 0.67%-ot esik majd az S&P500 ha a Tesla elviszíti az értéke harmadát valamikor.
-
Ixion77
addikt
válasz
PredatorZoli #49186 üzenetére
Szerintem rövid távon kiszámíthatatlan. A tippem az, hogy a bekerülés napján lehet nagy mozgás a TSLA árfolyamában, de hogy melyik irányba azt nem lehet tudni. Attól függ, hogy azok lesznek többségben akik erre az időpontra gyűjtögették a TSLA-t és most rá akarják sózni az ETF-ekre, vagy az ETF-ek kereslete.
Hosszú távon viszont szerintem negatív hatású az S&P indexkövetőkre a TSLA. Előbb-utóbb ugyanis az árfolyamnak idomulnia kell a cég valós teljesítményéhez. Persze lehet, hogy hamarosan minden harmadik autót a Tesla fog gyártani a világon, de én kétlem. Tudom azt is hogy nem csak autót gyártanak, de még akkor sem hiszem hogy a profitabilitásuk egyhamar indokolni fogja a jelenlegi árfolyamot. Persze a kiegyenlítődés akár évekig is tarthat, és feltűnő hatása az S&P-re nem lesz. Esetleg akkor, ha a zuhanás meglepően gyorsan (pár nap alatt) következik be, de még akkor sem fogja a Tesla önmagában jelentősen elhúzni az indexet, mivel van ott még másik 499 cég.
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz
PredatorZoli #49186 üzenetére
Szerintem kár ezen pörögni.
Amikor az index kezelője - akár S&P, akár MSCI - változtat az indexen, azt lekövetik az etf-ek.
Az összes hagyományos kapitalizációs alapú index nagyon alacsony turnoverrel rendelkezik, nagyon lassan cserélődnek/súlyozódnak az elemei.Egy MSCI momentum factor indexnek meg tök magas, ott inkább számítanák magasabb tracking errorra vagy a nagy forgalom miatt az esetleges hátrányokra.
Ha tracking errort okoz a Tesla, akkor az inkább az ETF tulajoknak lehet hátrányos, már ha lesz bármi hatása.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
aujjobba #49185 üzenetére
Elképzelhető, annyira sosem foglalkoztatott ez, most sem aggódom túlzottan, most az az össz. 8%-nyi S&P ami a nyeszemen van nem hiszem hogy annyira megremeg, a többiben amiben kellett hogy legyen már eddig is volt tesla.
Egyébként tracking error lesz az ok, de ezzel várhatóan jól vagy rosszul jár egy S&P-t tartó? Ez nem teljesen egyértelmű vagy igen? -
aujjobba
addikt
válasz
PredatorZoli #49181 üzenetére
Nade az index provider (MSCI pl) egy nap adja ki a frissített indexet. Ha nem közvetlen ezután idomul hozzá az ETF akkor nagy lesz a tracking error.
Nem? -
Ixion77
addikt
válasz
Lex Icon #49180 üzenetére
Közben megtaláltam:
Minden ETF egyszerre fog venni Dec. 18-án tőzsdezáráskor. Esetleg két részleten, ezen még hétfőig gondolkodnak. Elképzelhető, hogy történelmi méretű tracking errorokat fogunk látni.Egyébként ugyanolyan szűklátókörű régimódú ostobaságnak tűnik nekem, mint tavasszal hogy az USO csak front month futurest tartott. Én simán 90, vagy akár 365 részre vágnám a bevezetést az indexbe. Nem értem mi értelme ennek a negyedéves ökörködésnek. A mai számítógépeknek igazán nem probléma valamit elosztani 365-tel.
-
aujjobba
addikt
válasz
Ixion77 #49176 üzenetére
Nem tudom valójában mikor történik, de feltételezem egyszerre, máskülönben igen sok lenne a tranzakciós költség.
Azt is simán el tudom képzelni, ha a kezelőnek többféle alapja is van és az egyikben csökkenteni a másikban növelni kell az arányt, akkor nem adja el egyikről és megveszi a másikhoz, hanem átkönyveli házon belül.
De ez csak feltételezés részemről! -
Ixion77
addikt
Tudja valaki hogy az S&P500, World, és egyéb ETF-ek milyen ütemezés szerint kell megvegyék a TSLA részvényeket most, hogy az benne van a kosárban?
-
aujjobba
addikt
válasz
Lex Icon #49172 üzenetére
Egyenesen Bence Balázs segít kialakítani a portfóliómat.
Nade nekem kicsit áttekinthetetlen, meghatároz egy részvény / kötvényt arányt és ennyit mond, regisztráció nélkül.
Kondicios listát nem találom (annyit ír az oldal hogy 1% éves díj van), és azt se látom milyen etf-be fektet pontosan.Végülis jobban megnézve olyanoknak tökéletes, akik nem akarnak beletanulni az ETF-ek lelki világába, nem akarnak átsúlyozni stb. Olyasmi mint a RoboAdvisor vagy mi a neve USA-ban ennek. Nem rossz ez, úgy tűnik lényegesen olcsóbb, mint egy aktívalapos portfolió.
-
Lex Icon
senior tag
Tört ETF, TBSZ, Finax,.. Link
Próbálkoznak. -
travix
aktív tag
válasz
Bestspiler7 #49164 üzenetére
Limit nélkül azt hiszem nem is lehet kereskedni pre-after market (ezt olvastam valahol)
-
batagy
őstag
válasz
Bestspiler7 #49164 üzenetére
Pont ugyanezt kérdeztem a Részvények topikban is.
Ezek szerint PreMarket és Post Market idején is változhat az ár? -
travix
aktív tag
válasz
Bestspiler7 #49161 üzenetére
köszi, valóban van ilyen a szerződések között
-
travix
aktív tag
Randomon nem lehetséges venni before meg after hoursben?
-
Pá
addikt
Igen, justETF-en néztem, köszi a magyarázatokat!
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Ixion77 #49156 üzenetére
Az az érdekes, hogy az ETC-hez tartozó KID is 0% költséget ír, viszont a Xetra saját keresője meg azt mondja, hogy Total Expanse Ratio nincs, de a Management Fee az 0,36%.
A Xetrán a kereskedhető instrumentumokat listázó Master data (link az xls-hez a lap alján) meg azt mutatja, hogy nem egységes a szabályozás, ETF-ekre ongoing charges van, ETC-kre meg management fee. Ha innen veszi valamelyik összehasonlító oldal az adatokat, akkor lehet, hogy rossz oszlopot néz, és emiatt nem jó adatot közöl.
És még egy csavar a végére, a Xetra-Gold egyéb dokumentumai (például fact sheet) kiemelik, hogy náluk nincs ám management fee, viszont van custody fee, ami 0,025% per hó + áfa. Ha jól látom, Németországban az áfa 19%, amivel kijön az éves 0,36% (0,357%).
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz
Ixion77 #49156 üzenetére
A saját oldalukon is 0%-os a TER.
https://www.xetra-gold.com/fileadmin/backup/en/DE000A0S9GB0.pdf
"Ongoing costs" rész. -
Ixion77
addikt
A linked nem működik, de feltételezem hogy a JustETF-re akart mutatni, ami valóban nullát ír.
A trükk az, hogy ez csak elírás. Máshol nézve látszik, hogy a valóság 0.36%
-
Pá
addikt
Xetra-Gold ETC-nek 0.00% a költség mutatója.
Mi a trükk? -
vnorbi
aktív tag
válasz
batagy #49149 üzenetére
Ott van még egy hiba, hogy naptári évre számolod a kamatot, de ezt nem így kell, hanem kamatfizetések közötti évre, ami a 2022/K-nál március 30. A kamatfizetés napján pedig leesik a piaci értékről az előző időszak kamata (kifizették pénzszámlára, és befektethetted valamibe). Így a 2020.03.30 előtti időszakkal nem kell számolnod, csak az azóta eltelt napokkal, ez pedig 241.
A kincstár a kamat alapján napi árfolyamot számol, neked is egyszerűbb ezzel:
Kamat osztva 365 szorozva eltelt napok + 99% (99% azért van, mert 1% a visszaváltási büntetés a papíron).
Szóval 4,8% / 365 * 241 = 3,17% (két tizedesjegyre kerekítve, ez fontos)
3,17% + 99% = 102,17% a mai árfolyam.
Ezzel felszorozva a névértéket kijön a kincstári piaci érték: 2.977.000 * 102,17% = 3.041.601
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Hyundai, Kia topik
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- AmD - Ryzen5 - ös Gamer - Pc1 - Eladó - Számla - Ready !!
- Új Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 2024 - SpaceBlack (3év garancia)
- Macbook Air M2 15,3 512GB SSD Ezüst
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest