- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- antikomcsi: Celebtanya - Farm VIP V.
- Pajac: Gigászkalmár
- N€T0X|N: Villanydrótkecske
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enrico77
csendes tag
válasz
PredatorZoli #115775 üzenetére
oh, ezt nem tudtam, azt gondoltam, hogy ha ilyen kis országban, mint Magyarország, hétvégén és bármikor utalok, az meg is jelenik szinte azonnal az ellenoldalon, akkor egy profi brókercégnél is így van.
De ez csak felvetés volt a részemről, köszönöm a kiigazítást, legközelebb figyelembe veszem a hétvégét is!Vagy nem és döröbölök az ajtón újra
(viccelek)
Más, nem csak neked Zoli, bár főleg a rutinosabb közösség segítségét szeretném kérni:
Újfent tanácsotokat szeretném kérni a megálmodott portfóliómmal kapcsolatban.
A potfólió 15+ évre szól, 1-2 havonta tolom bele a beutalásokat, így várhatóan év végére alakulna ki az elgondolt százalékarány. A tervezett stratégia alapjai az egyenlő arányban (~20%) elosztott, éves szinten újra balanszolnám:
- Érték alapú befektetés,
- Magas minőségű cégek;
- Cégméret alapú;
- Momentum stratégia;
- Egyéb, ezek azok, melyek a saját elképzelések (ezen belül 7% tisztán Healthcare (tudom, hogy a fentiek szinte mindegyike tartalmaz HC szektort, de nagyobb arányt szeretnék; 7% arany; 6% kripto, melyből a kriptot max. év végéig tartanám, majd azt eladva A1JJTD-be forgatnám és maradna a TBSZ-en).
Ezt a tervet szeretném lefordítani ETF-ekre, melyben szeretném tehát kérni a tanácsaitokat.
Elég sokat túrtam a JustETF.com-ot, böngésztem a factsheeteket, olvasgattam a neten és természetesen itt is.
Tehát:
- 20% - XDEV
- 20% - JPGL
- 20% - AW1R
- 20% - ZPRV
- 7% - XDWH
- 7% - 4GLD
- 3% - BITC (év végén eladva és A1JJTD helyette)
- 3% - SLNC (év végén eladva és A1JJTD helyette)
Most a 2024-es TBSZ-re megy minden. Ezen most VWCE van, abból adnék el havonta és venném fel a fent vázolt stratégiát.
2024 végén zárják a TBSZ-t. Az éves balanszolást ettől függetlenül meg tudom rajta oldani, ugye? Betenni új összeget nem tudok, de ami addig 12.31-ig rajta van, azt tudom cserélgetni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CORSAIR RGB LED Lighting PRO INGYEN FOXPOST
- Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm white INGYEN FOXPOST
- Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm black INGYEN FOXPOST
- Cooler Master Hyper 622 Halo White Edition (Alkatrész/Hiányos) INGYEN FOXPOST
- be quiet! Pure Rock 2 FX 120mm ARGB INGYEN FOXPOST
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest