- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Nem tudom, ki olvasta a zindexen a közleményt az ÁNTSZ részirül, amiben leírják, hogy
hogy már augusztusban tudtak a szennyezett paprikáról...
Hm, milyen érdekes, kerestem az oldalt, hogy belinkeljem, hát nem eltűnt róla a közlemény. MOD: Én voltam a hülye, nem találtam meg... De most itt van:
''A mikotoxinnal szennyezett fűszerpaprika problémaköréről az Országos Tisztifőorvosi Hivatal 2004. augusztus 31-én értesült a Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatalban más témakörben tett látogatás során. Az OTH a területileg illetékes főállatorvostól kérte a külföldi fűszerpaprika magyar paprikába történő keverése tényének megerősítését. A piacfelügyeletben résztvevő szervek vizsgálódásaival párhuzamosan az ÁNTSZ területi szervei mintázták a kereskedelmi forgalomban lévő fűszerpaprikát.
A laboratóriumi vizsgálatra vett 73 db mintából 12 db aflatoxin tartalom miatt kifogásolás alá esett. Az aflatoxin a mikotoxinok közé tartozó, a környezetben lévő mikroszkópikus gombák másodlagos anyagcsere termékei.
Az élelmiszerben eltűrhető legnagyobb érték:
fűszerre B1 = 5 mikrogramm/kg,
összes aflatoxin: 10 mikrogramm/kg
Az ÁNTSZ laboratóriumai által mért legmagasabb érték: B1: 80,8 mikrogramm/kg
összes aflatoxin: 87,8 mikrogramm/kg
2004. október 27-én az ÁNTSZ intézkedett arra vonatkozóan, hogy az ország területén lévő valamennyi fűszerpaprika gyártó határozatilag kötelezett a gyártás és a kereskedelmi forgalomban lévő és kerülő fűszerpaprika mikotoxinra történő laboratóriumi vizsgálatára. A vizsgálat eredményéig valamennyi, az ország területén lévő fűszerpaprika tétel zárolásra kerül, az forgalomba nem hozható. Negatív laboratóriumi eredménnyel rendelkező fűszerpaprika kerülhet csak ismételten kereskedelmi forgalomba. A nem vizsgált, vagy kifogásolt mintájú tételek zárolását, illetve visszagyűjtését a gyártó köteles elvégezni.
Az aflatoxin májkárosító, genotoxikus és immunoszupresszív hatású. Az aflatoxin a magyar éghajlati körülmények között nem képződik, jelenléte a fűszerpaprikában azt jelenti, hogy abban más országokból származó import paprika került bekeverésre. ''
Bővebben: link
Nézem az ÁNTSZ honlapját, hát nem csak annyit írnak, hogy ''Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal amint értesült a Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivataltól a mikotoxinnal szennyezett fűszerpaprika problémaköréről, kérte a területileg illetékes főállatorvostól a külföldi fűszerpaprika magyar paprikába történő keverése tényének megerősítését.''?
Bővebben: link
Viszont a zindexen is be van linkelve az ÁNTSZ közlemény. Bővebben: link
Mit kapunk a linkre kattintva? Úgy bizony, hibaüzenetet. Aki alaposabban megnézi a két linket, az láthatja, hogy a p_id-ben tér csak el a dolog, az 58070-es helyett az 58558-ast hívja meg a működő link.
Nem szeretnék összeesküvés-elméleteket gyártani, de ez több, mint furcsa...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Mint az új! PS5 Dualsense Edge Kontroller! Gari: 2027.07
- Töredék áron! Csere-Beszámítás! DJi Air 3 Fly More Combo RC2! Garancia: 2027.09.27!
- Csúcskategóriás ROG Zephyrus M16 Gamer Laptop (i9, RTX 3070 Ti) Makulátlan Állapotban!
- Eladó Karcmentes Lenovo Tablet P11 - Játékhoz és Filmhez, Strapabíró Fémház!
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 32GB DDR5 512GB SSD FHD+ Érintőkijelző Garancia 2026.01.15
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest