- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ráczkölke
tag
válasz
Bobojsza #127 üzenetére
Engem meg az idegesít, h most már a fehérpaprika is ehetetlen!!! Mér nem lehet idehaza megtermelni azt a kib*szott paprikát.... (most láttam a híradóban), először a spanyolok, most a marokkóiak miatt szenvedünk...
(Amúgy sem sem szeretem a paprikát...de azééé mégis!!!); -
Sipi
addikt
Aham. Az elsőt értem, ügyes húzás.
Csakhogy a másodikkal van egy kis gebasz. Egy fő-fő-igazgató azért van, mert egyszemélyben (vagy testületileg, ha többen vannak) felelős az _egész_ cégért. Ezért is kap olyan marha nagy fizetést.
Olyan nincs, hogy nem tudott róla. Az a dolga, hogy tudjon. Áttekintse a cég működését. Innentől fogva megdögölhetnek az ügyvédjei, mert eleve vesztes szituból indulnak...
Anno rendezvényt szerveztünk. Szívtuk a fogunkat, mert ahhoz, hogy az elektromos elosztóról áramot vételezzünk, órabérben kellett a hely villanyszerelőjét alkalmznunk. Összes dolga annyi volt, hogy induláskor kinyitotta az aknaajtót és bedugta a vezetéket, a végén meg kihúzta. Mindezért vagy 5000 forintot kellett fizetnünk. Szívtuk a fogunkat, káromkodtunk (az összbevétel volt kb. ennyi...).
Azóta megmagyarázták és megértettem. Nem a ''munkájáért'' fizettünk, hanem azért, mert övé volt a felelősség, hogy a bekötéstől nem ég le az épület, plusz nem lesz zárlat, amitől az ott lévő számítógépek is kikapcsolnának. Tökmindegy, hogy mi barmoltuk-e el, ha nem is az ő hibája lett volna egy bármilyen működési zavar, akkor is ő lett volna a felelős.
Nos, ez egy egyszerű munkásember volt. Az ottani ranglétra legalján állt (egyetem). Őt felelősségre vonhatták bármiért, ami akkor ott történhetett.
Nehogymár egy nagyvállalat vezetője ide-oda tologathassa a saját szarát, hogy ő nem is tudja, mi ez! Ez egy nagymennyiségű, valószínűleg pénzbe kerülő megrendelés. Nem hiszem, hogy pár műszakvezető magától gondolta úgy, hogy ''na, önccsük bele ezt a jó kis pirosat még!''... Meg ha így is történt, a szakik mellett ő is felelős érte, ugyanis igazgatónak hívják. Ezért kapja a pénzt. Nem is keveset...
Sipi -
rdi
veterán
na ja. Egyébként én pé. el tudom fogadni, ha a csibéket tápozzák, aztán néhány héttel vágás előtt természetes takarmányt kapnak. Pl. karalábé levelet (bár az zsengén embernek is finom)
De visszatérve a pirospaprikára: remélem, a jövő héten nem fog az Áder interpellálni az ügyben.
Mindenestre tökéletesen jellemző az unióra az egész történet, most kíváncsi vagyok, hogy az állítólagos holland laboratóriumi meredmény az valódi, vagy a kereskedő - importőr hamisítványa ... -
rdi
veterán
válasz
#16741888 #116 üzenetére
a magyar paprikába színezék kell. Az unióban preferálják a természetes színezéket, de pl. tésztáknál nem a karotént. Na mind1 is. Szóval kell a színezék, mert manapság semmi nem jó úgy amilyen, hanem csak ha szenn mint az igazi. Igazibbnak kell lenni az igazinál, (10ta politika).
Na és erre baszik rá az egész világ... -
Den
veterán
válasz
#16741888 #114 üzenetére
csak ismételni tudom magam, le kell szokni arról hogy kritikátlanul a legolcsóbbat vesszük mindenből, mert ezzel mi kényszerítjük ki hogy szart adjanak.
mellesleg tudomásom szerint a délamerikai paprika nem valami gagyi szar, a világban tán elismerteb mint a magyar, itt az a baj hogy onnan is a hulladékot vettük meg mert az olcsó -
rdi
veterán
válasz
#16741888 #114 üzenetére
Kikérem magamnak, hogy a krumplijainkat ócsárold. Azért mert a buta magyar vásárlónak csak a keményítőbomba, piros héjú, rózsika krumpli a burgonya, és nem a modern, minőségi és finom sárgahéjú lengyel krumpli, azért nem kell mindjárt leparasztozni azt, aki az ilyet szereti és veszi. Pont burgonyában nem lenne érdemes hungarikumról beszélni.
Megsúgom egyébként, hogy hagymában, vagy pl. sonkában sem igen kéne feszíteni a mellünket... -
törölt tag
Bocs nincs most hangulatom végigrágni magam a topikon, de holnap pótolni fogom.
Én azon vagyok kicseszettül felháborodva hogy adva van egy echte magyar hungarikum, és ehhez délamerikából kell importálni az alapanyagot????? és utána arra hivatkozni hogy szar volt a paprikatermés emelni az árát??
ráadásul mi a ló.....t keres délamerikai cucc a magyar paprikában?? Úgy is kérdezhetném hogy mióta eszünk dél amerikai paprikát?? mondjuk én inkább a sajátot preferálom de mind1
Ennek fényében pedig csodálkozunk hogy a régi nagyon finom magyar cuccoknak miért lett nyugatias mű izük?? szerintem mindenre tudjátok a választ, a lengyel takarmánykrumplitól amit az zósánban meg a tesfosban óccsóé adnak, jó ez a parasztnakA magyar termelőtől meg a tökéletes minőségű árút 10 azaz tíz forintért veszik át. Ugyanez a helyzet az almával, répával,hagymával meg mindennnel sajnos.
bocsi ez lehet hogy nem ide tartozott de kikivánkozott belőlem. -
rdi
veterán
válasz
bitfarkas #110 üzenetére
részben igazad van, azonban két +jegyzésem volna:
1) ha a németek ''kiszabadulnak'' otthonról, rögtön +változik a szabályokhoz való viszonyuk;
2) a balesetekben nagyon nagy részt tesznek ki a nem az útviszonyoknak +felelelően vezetés, ami legtöbbszüör annyit tesz: szar az út , hajts lassabban. Nos németeknél jók az utak, sok az osztottpályás út >> kevesebb a halálos baleset.
De azért csak rendszabályokkal nem lehet javulást elérni. Ezt mindenkinek magánál kell kezdenie. -
bitfarkas
őstag
válasz
TudorVigyor #111 üzenetére
Baromira kíváncsi lennék, találnak-e majd felelőst, és az ejnye ejnyén kívül lesz-e következmény. Már volt itt téglaporos hamisítás, ge mérgező anyaggal nemtörődöm módon fertőzött élelmiszer az már sok. Mekkora kárt okozott ez a szerencsétlen termelőknek, vendéglősöknek, meg általában a magyar élelmiszerexportnak.
Mert könnyen rámondhatják az árúra az eu-beli hipermarketben: hú ez magyar, nincs ebben valami káros anyag, vagy méreg? -
TudorVigyor
aktív tag
Részletkérdés ugyan, de gondoljatok bele abba is, hogy a penészes paprikát szemrebbenés nélkül átvették és beőrölték több cégnél is. Na akkor ez vagy láthatatlan penész, vagy komoly gondok vannak itt...
[Szerkesztve] -
bitfarkas
őstag
Dagadna, nem tagadom. De most is nap mint nap dagad, mert brigantizmus uralkodik az utakon. Keresztülmennek rajtad, hiába van elsőbbséged, és ha szóvá teszed még szájon is vágnak. És ez azért van, mert nem tartatják be a szabályokat.
A ''kockás'' szabálytisztelő németeknél is csaknem egy évtizedig tartott, mire a jelenlegi állapot beállt. Csak ma lényegesen jobb ott autózni, bár a forgalom sokkal izmosabb. De nézz meg egy baleseti statisztikát ott. Még az is elképzelhető, hogy a halálos balesetek száma kevesebb, mint nálunk, pedig ott minimum 10-15-ször annyi kocsi közlekedik, mint itthon. -
TudorVigyor
aktív tag
-
rdi
veterán
vazze, szerte mindenfelé 30-as sebességkorlátozás a városban oszt senki sem tartja be. Szerinted amikor Te szabálytalankodsz, akkor is a rendőr a hibás ???
Ne nevettess már lszi ... -
bitfarkas
őstag
Én is hibásnak tartom az államot! Nem csak dumálni kell a hungarikumokról, meg hadakozni a cujkából lett pálinkával, hanem kemény szabványt és szabályozást alkotni, mint a német sörtisztasági törvény, és aki nem tartja be, megbüntetni, hogy belefeketedik.
Szégyen és gyalázat, hogy megveszed a ''hírös'' szegedi paprikát, és - hál' isten a méregnek - rá kell jönnöd, hogy silány dél-afrikai, vagy argentin paprikát veszel a piros-fehér-zöld csíkos zacskóban.
A szlovénok már zajongtak, hogy baj van a ''magyar'' paprikával. Nesze neked eredetvédelem. Remélem Gyurcsányék végre tesznek ez ügyben valamit, mert az eddigi 15 évben nem igen történt semmi. Még tán az a második átkosban is jobban vigyáztak a márkás magyar termékekre. -
rdi
veterán
Salgado írtad:
''majd 20-30 év múlva előjön''
hát tényleg erről feletkeznek meg sokan,meg arrol hogy régen ,kb 60-70évvel ezelött lényegesen sokkal kevesebb rák-beteg volt.
most már annyi sz@r-t eszünk/ettünk,hogy beláthatatlan következményekkel fog majd járni!''
válaszom: persze mert mire rákot kaptak volna, elvitte őket a tudővész + az influenza
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
nekem a legjobban az tetszik, hogy nem az óvatlan kereskedőt, nem a csaló gyárost tartják sokan felelősnek, hanem a szakaparátust...
fideszéknél + akormányt, de ez mondhatni teljesen természetes
Ez kb. olyan, mint a kutyaszarért a fővárost hibáztatni, mintha a főváros szarna a járdára
egyébként szép hasonlat ez a paprika - kutyaszar páros is,
de nekem a hungarikum - pirospaprika jött be jobban...
[Szerkesztve] -
mityku
aktív tag
Mondhatni ügyes (ravasz és cseles, de főként okos) ez az ismeretlen tettes elleni feljelentés!
Bár szerintem most így első héten megy az egymásra mutogatás, az összes újság és tv-rádió ezzel van tele, de gyanítom, hogy jövő héten már a kutya se foglalkozik fele ilyen mértékben. Az egész ellesz sunnyogva, a színfalak mögött már folyik az egyezkedés kb. !!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Eladó szép állapotban levő Samsung S22 8/128GB / 12 hó jótállással
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest