- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
herrká
senior tag
válasz
Parson #14637 üzenetére
Köszönöm! Nem tudom a 185cm manapság kicsi vagy sem. Elég lenne a C szerintem. Nem szeretnénk már nagy autót. Kettőnknek még a C is nagy. :-) De azért jó lenne elkerülni a drágán szervizelheto penztemeto típusokat. Sajnos úgy néz ki a kevés infó alapján, hogy az A és GLA az lehet.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Parson #14587 üzenetére
Új autó vagy használt vásárlás? Értelemszerűen az elődmodellből már csak használt van, de a 214-ből is kezdenek megjelenni, most már kb. egy éve piacon van.
Viszont S213-ből sem nagy a merítés 300 benzin esetén, mobile.de -n van összesen 9 találat (és vannak közte hibridek is), nem ezzel adták el a nagy részétEzeknél is van plugin, viszont egy nagy téglalapként értékes helyet vesz el a csomagtartóból (a 214-él is elfoglal legalább ennyit, csak ott sík a padló). Kisebb a hatótáv (~35 km vs. 100 km), viszont könnyebb is az autó 2-300 kg-al.
Nekem személy szerint a 213 jobban tetszik, stílusosabb a belsőtere mert az akkori S osztályt másolta (W222), és abban még nem a hatalmas kijelző volt az egyetlen meghatározó tényező. A 214-ben pedig megjelentek a hatalmas kijelző(k), és úgy gondolták, hogy az elegancia kérdését majd megoldja ha mindenhová gagyi led csíkokat tesznek. Ezzel nem azt mondom, hogy anyagminőséget tekintve rossz a 214, sőt; de számomra a létfontosságú funkciók gombos vezérlése többet számít.
Annyit még megemlítenék, hogy a 213-ban az MBUX NTG6 verziója fut, a 214-ben pedig már a Mercedes (+ Bosch +egyéb beszállítók) OS-e adja az infotainment rendszert.
Kérdezted a megbízhatóságot is: ezzel a két modellel kapcsolatban nem nagyon van tapasztalatom, de általánosságban kijelenthetjük, hogy egy új széria mindig magával hordozza annak lehetőségét is, hogy félresikerülnek a dolgok. Emiatt azt mondanám, hogy ha saját pénzt kell beletenni, nem venném a modellciklus elejéről származó autót, lízingnél más tészta, mert X év után úgyis visszaadja az ember.
Egyébként én hasonló felhasználásra (No és Mo közötti utakra) modellciklus végi ('22 körül) S213-ban gondolkozom majd esetleg jövőre
-
Vesa
veterán
válasz
Parson #14587 üzenetére
Szia,
Nekem csak egy C300e kombi van, de az ugyanaz a hajtáslánc és motor mint az E-class-ban (2 literes benzinmotor+az EV). Városban tényleg tudja a 100-120km-t tisztán elektromos módban (persze nem állatkodva vezetve).
Pályán hibrid módban az 50l-es tankkal -induláskor feltöltve az akkut-, nyáron el tudtam menni több mint 1000km-t. Az E-class kicsivel azt hiszem nehezebb, tehát ott némileg mások lesznek a számok és nyilván a vezetési stílustól is erősen függ. Nagyon elégedett vagyok a rendszerrel, hétközben gyakorlatilag elektromos autóként használom, nem is kell beindítani az ICE-t. Pályán viszont hosszabb úton nincs töltés para és egyebek, mint egy sima EV-nél.
Csomagtartóból elvesz az akkupakk, azt személyesen kell megnézned, hogy neked elég-e a hely.Ennél többet sajnos nem tudok segíteni, mert innentől maximum az MBUX rendszer hasonló (az is csak az S214 esetén).
-
barnam_
nagyúr
válasz
Parson #14585 üzenetére
214-el kapcsolatban: ha kiejted a hibrid modelleket, marad a 200 vagy 450. Sajnos nincs köztes teljesítményszint, mint mondjuk egy 300 benzin, csak 300e. Amúgy pont tegnap néztem, USA-ban nincs hibrid, csak 350 és 450 - előbbi ugyanaz ami még a 213-nál 300 benzin volt.
Az alap 4 hengeres benzines szerintem kevés ekkora bódéhoz, valamint valószínűleg nem is fogyaszt túl jól. Szerintem a te felhasználási módodra lett kitalálva a plugin hibrid. Csak ne felejtsd el, hogy az akku elég sok helyet levesz a csomagtartóból. Néztem S214 300e-t közelről, kb. akkora a csomagtartó, mint egy normál belsőégésű motorral szerelt C kombi.
-
Parson
addikt
válasz
Parson #14584 üzenetére
Kieg: Jellemzöen benzinesben gondolkozom, de az évek múlásával hajlok én is a hybrid megoldások felé - nekem kell a nagy hatótáv Németország és Magyarország közötti sorozatos inga miatt - de a helyi közlekedés miatt sem gyilkolnék diesel motort sorozatos napi rövidke távokon. Minden véleményt elöre is köszönök.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nők, nőügyek (18+)
- Ukrajnai háború
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest