- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Rák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- -szabi-: Könyvtár megosztás windows 10 és KODI között SMB használatával
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
herrká
senior tag
válasz
Kleroo #14653 üzenetére
Köszönöm szépen! Szintén sokat okosodtam az irasodbol!
Inkább csak hozzáértő szerelő. Nem vágyom a markaszervizekre, a Volvo ismeretében. Itt is túl van misztifikalva az egész autó! Olajcsere csak és csakis márkaszervizben, mert ugye digitális olajszint jelző van csak. Ezért minden csere után meg kell tanítani az autónak az olajszintet, blablabla. Mióta megvan, egy ismerős cseréli. :-) Tudja az autó, hogy mennyi olaj van benne. Vagy pl nekiugrott egy őz a hátsó ajtonak. Behorpadt az él kb 1,5 cm mélyen, tenyérnyi helyen. A legnevesebb Volvo márkaszerviz cascora, több százezer forintot kért a javításáért. Jól láthatóan rakentek szerintem azt a másfél centi gittet és rakodoltek. Semmi él, ami keletkezett az is hullámos.
Szóval, abszolút nem ragaszkodom a márkaszervizhez. Sőt. :-) -
herrká
senior tag
Nagyon szépen köszönöm! Ilyen tanácsokat várnék, mivel én csak megyek az autóval, de, hogy mitől megy? :-)
Igen, jobb lenne a magas építés...
Pont ez riasztott meg az X-eknel, hogy ott 200-250 ezernél, ha minden is rendbe rakódik, 2,5 millat emlegetnek. No, most az autó mondjuk 6, és miután megveszem tedd rá még a felét. Ezért elengedtuk. Akkor jött a GLA a képbe. Nyilván a '21-es még szebb, de akkor nagyon nem maradna bananra. Erre feldobott a youtube egy videót, A160, 180?, vezérlés csere 2 milla! Motor ki, plusz a fél autó szetbont, hogy ki lehessen venni. Ekkor megint kis hatrahokoles, hogy akkor ez így lehet a GLA -ban is. De még ezt se erősítette meg senki, hogy ugyanazok a motorok vagy megoldások?
A C- nél olvastam, hogy a kis dieselek hosszában vannak, pár százezer a szerviz. No, ez már szimpatikusabb. Ha igaz! De még ez sem derült ki.
Audi Q3-at néztük, de az meg egy "kispolszki". Nem tetszik.
Tiguan vonalzoval rajzolt, minimál belső. Nem tetszik. Szóval, nem egyszerű! :-)
A keret valamennyire rugalmas. 6,5-7 körül indul, és jó lenne ahhoz a lehető legközelebb maradni, hogy ha nagyon kell, akkor a szerviz költségekre maradjon bőven.
Ezért nem nézek mondjuk 2020 körüli 8-9 milliós autókat, mert akkor nem lesz a fenntartasra vagy javításra biztonságos maradék. És ha például tekertek az órán, és pl ez egy BMW, és "ledobja a láncot "...Még csak egy 2017-es és egy 2021-es GLA - t sikerült megközelíteni annyira, hogy bele is üljünk.
Először infókat szednek össze, és aztán kezdeném a no, akkor ezt nézzük meg közelebbről ist. -
herrká
senior tag
Bocs, nem láttam. Írtam közben. Ezek tetszenek, ahogy írtam az imént. A Volvo sem. Sajnos az xc -k nagyon nem jönnek be. A phev volvokkal is csak a baj van, ahogy olvastam.
Ja, azt kifelejtettem a fenti irasombol, hogy még az automata váltó, amit szeretnénk. Sajnos a jelenlegi manuális. Ha automata lenne, fel sem merül a csere.Ja, és tudom a C osztály "földszintes", de legalább tetszik. Ezért el tudnánk fogadni. Csak mielőtt valaki ráköt. Ezt a kompromisszumot vallalnank. :-)
-
herrká
senior tag
Köszönöm szépen!
Mint írtam korábban, valamennyire crossover vagy kis suv irányba indulnánk. Én 60, asszony 50 felett, nekem pár térd műtét, derék és gerinc problémák, jó lenne kicsit magasabbra beülni vagy onnan kiszállni. Sajnos a japán és koreai egyen kis suv dobozok nem tetszenek! Ugyanígy a nepauto konszern autoi sem. Franciákkal nincs bajom, volt több is. Soha semmi problémával, de szinte lehetetlen eladni.
Így maradt ez a két német gyártó. Ezek tetszenek! De nem mindegy, hogy a vételáron felül, még esetleg rá kell locsolni az értékének a felét. Ezért probalnek tájékozódni, hogy melyik lenne a jobb megoldás? A szaguldozast már kinottem egy évtizede. De azt azért szeretem, ha egy előzést például, nem kell egy héttel előre megtervezni. A C azért került a képbe, mert talán hosszmotorosak. Nagyságrendekkel olcsóbb egy nagyszerviz, mint a keresztmotorosoknal. De lehet, hogy ez sem igaz. Ezért szeretnék tájékozódni, de nagyon nem sikerül. -
herrká
senior tag
Köszönöm! Esetleg a felmerült kerdeseimre tudsz válaszolni?
Jöhet akár privatban is :-)
Kicsit olyan érzésem van, hogy valamiért senki nem akar beszélni a konkrét dolgokról. Csak általános válaszok jönnek. Nem tudom, talán tilos? Írtam szakszerviznek is. Jött az általános: benzin rövid, diesel hosszú távra. Nincs elég tapasztalat az autóról, mert még új típus stb.
Mi van? Új típus? Ezen azért berosaltam! 2017 körüli évjáratrol érdeklődtem...
Régebbi autónk csoportjában (S-Max) bármit kérdeztél, jött a segítség azonnal.
A Volvonal tapasztalom ezt sajnos, hogy bármi kérdés van, vigyed szakszervizbe, vagy nincs válasz. Ott sem értem miért?
Érdekes, hogy a propelleres csoportokban meg szintén jól működik ha valaki segítséget, tanácsot kér. -
herrká
senior tag
válasz
Parson #14637 üzenetére
Köszönöm! Nem tudom a 185cm manapság kicsi vagy sem. Elég lenne a C szerintem. Nem szeretnénk már nagy autót. Kettőnknek még a C is nagy. :-) De azért jó lenne elkerülni a drágán szervizelheto penztemeto típusokat. Sajnos úgy néz ki a kevés infó alapján, hogy az A és GLA az lehet.
-
herrká
senior tag
Keresgelek, nezelodok. Mivel a GLA-rol kevés információt sikerült összeszedni, ezért elkezdtem nézegetni a C osztályt is. (barnam_ köszi) Bár, egy kis suv jobb lenne a be és kiszállás miatt...
Erről sem rendelkezem semmi információval, azon kívül, hogy szép. Valamint néhány régi teszt leírás. Szintén 2017 körüli, ami mellett marad bananra is, no meg kettőnknek elég. Azt olvastam, hogy a francia eredetű kis dieselek is vallalhatoak, megbízható motorok. Igaz, akkor a 150 cocoval is kompromisszumot kell kotnom, mert ezek 116-130 lovasak. De legalább nem kell egy "motor ki" a vezérlés cseréhez. :-)
Szóval, ha valakiknek lennének pro és kontra érvei a kis C ellen, mellett, szívesen venném!
Köszönöm! -
herrká
senior tag
Köszönöm szépen Mindenkinek!
-
herrká
senior tag
válasz
barnam_ #14629 üzenetére
Köszönöm! Nem is a luxust keresem. De a mai autókínálatot elnézve a sok "egyen formájú autók" nem jönnek be! Csak a csillagos és a propelleres márka gyárt szép autókat. Legalábbis a mi megitélésünk szerint. Kis autót keresünk, nem vagyunk már fiatalok, sőt! Kettőnknek az asszonnyal már nem kell 5 méteres autó! Volt korábban... Már a kézzel váltogatást is unjuk, főleg autópályán, a már sajnos állandósuló dugókban ülve. Ami tehát így a látóterünkben maradt, ez a GLA és ha le szabad itt írni, az X1 vagy X3, ugyanebben az évjáratban. Utóbbi kettőről rengeteg mindent sikerült megtudni, de a GLA-ról semmit! Viszont, magasan a GLA tetszik jobban! :-) De semmi infó sehol, hogy: kb mikor kellene vezérlést cserélni? Mennyi az anyagi vonzata? (A másik márkánál 2-2,5 misit írnak, mindent is cserélve, és az 200 ezrenként nagyjából) Milyen egyéb nagyobb ismert hibája lehet? Stb. Jelenleg Volvonk van, az sem az olcsóságáról híres, szeretjük is, de kézi váltós és 9 éves... Ezért lenne a csere. Köszi a türelmet!
-
herrká
senior tag
válasz
Kleroo #14625 üzenetére
Köszönöm!
Igen, általános kérdés csak, mivel még nincs eldöntve konkrét típus, de ez a GLA megtetszett. Viszont semmit sem tudok róla. Viszonylag kis autót szeretnénk, és már ne a "földre" kelljen beülni így 60+ osan.
Tapasztalatokra lettem volna kíváncsi. Hogy egy ilyen 5-8 éves, 200000 körül futott peldanyoknal kb mire lehet/kell számítani? Speedzone videó szerint a 2,0 diesel egy jó motor. De nem mondtak semmit a karbantartási igényről.
(Mert pl konkurens modellnél írták, hogy vezérlés és csapagysor csere 200 ezernél. Plusz szivosor tisztítás stb. Ez kb 2 - 2,5 milla. Ez utóbbi 100 ezrenkent olyan 150-ert. Stb)
De akkor próbálok külföldi csoportokban utánajárni.
Mégegyszer köszönöm a választ! -
herrká
senior tag
Sziasztok! Újra megpróbálom, hátha...
2017-2020 körüli automata váltós, ~150 lovas GLA- t szeretnénk. Nem ismerem a típust abszolút! Csak tetszik! Diesel vagy benzin mindegy.
Melyik motor vagy váltó kerülendő? Ha van ilyen.
Mikor, hány km környékén kell vezérlést cserélni, esetleg mellé még egyéb szükséges szervíz? Ezek költsége kb mennyi lehet?
Köszönöm! -
herrká
senior tag
Sziasztok! Remélem tud valaki segíteni!
Közel 9 eves Volvonkat cserelnenk le, automata váltós autóra. A GLA-kat nézegetjük, 2017-2020 között. Legalább a 135, de inkább 150 lovasat. Van kinézve másik, vetélytárs autó típus is, de a merci jobban tetszik! Nemrég láttam egy A merci kétmilliós szerviz videóját a youtube-n. Ez a majd mindenért motor ki dolog játszik a GLA-nal is? Illetve mikre kell figyelni, ha nézegetjük a kínálatot? Melyik motort vagy váltót kell kerülni?
Köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- PlayStation 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen autót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest