- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parson
addikt
válasz
herrká #14635 üzenetére
Ha fizikailag kisebb emberke lennék, én se néznék E-Klasse-t. Totál jó lenne a C nekem is. Több C-t próbáltam már, és nekem kényelmetlen. Ugyanúgy mint a 3-as BMW... no de ez csak az én személyes problémám. SUV meg nem az én stilusom a sok német autópályás km miatt.
Érdekességképpen:
A motorok teljesitménygörbéje meg szép dolog, de mérnökként én inkább a nyomatékgörbében hiszek. (Mechanikai értelemben a teljesitménygörbe csak egy szép és hangzatos eredmény a nyomatékból és fordulatszámból.) Eképpen pedig az autók (~bruttó) tömegére fajlagositott max nyomatékértékeket érdemes összahasonlitani (persze nem baj, ha tudjuk, hogy melyik fordulatszámtartományban vannak ezek, de ezekben nincs szignifikáns különbség)....
Jelenlegi kocsim 167 [Nm/Mg] (newton-méter / megagramm)-os, (teljesitménye 150 [PS]), és ennél csak nagyobbat akarnék venni:
S213 E300 T: 179,2 [Nm/Mg] (260 [PS]) (tisztán mechanikus lóerö)
S214 E300e T: 222,2 [Nm/Mg] (312 [PS] - rendszerszintü lóerö)Érdekesség: Mechanikus/elektromos/kazán lóerök nem ugyanazok, az új elektromos motorokkal szép kis kavarásokat is lehet csinálni, ha az ember nem tudja, mi merre van. (Karotta is mondott a múltkor sajnos egy Blödsinn-t ezügyben, de sebaj, senki sem tökéletes.)
Tehát a lényeg visszafelé is igaz: ha kisebb a karosszéria, kisebb motor is elég lehet, ez evidens mindenkinek - csak épp az összehasonlitás nem mindig korrekt, már pedig jobb nem utólag csodálkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Háztartási gépek
- Vicces képek
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- HTPC (házimozi PC) topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- Netatmo beltéri egység hibátlan müködéssel és állapotban.
- 2db Wolfcraft Mini egykezes szorító szép állapotban eladó
- Dübel doboz Redbox Duopower csavarral hibátlan állapotban eladó
- 15 flakon MTN festék, alapozó, lakk + Ajándék 4db MTN szórófejjel
- Jura J95 ONE TOUCH TFT CARBON,limitált kiadás mint az új,saját használatból,1/4-ed ÁRON
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest