Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Metallica M72 World Tour 2026 június 11 - 13. Budapest
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
Köszi mindkettőtöknek az infókat !
Most már valóban nem érné meg a növényi olaj, személyautók számára, de anno, kb. 15-20 évvel ezelőtt még bőven a hagyományos rendszerek mentek, CR még nem volt, még csak a roto adagolóknál jártak.
Valami ismeretterjesztő kisfilmben, vagy anno még éppen a Delta c. műsorban volt erről szó és természetesen mercedesszel szemléltették, ez akkor még egy w124-es volt.
Az biztos, hogy a traktoroknak többségében soros adagolójuk van, bár manapság már lehet hogy azt is CR-rel csinálják, nem tudom, az viszont manapság elég jellemző, hogy turbós motorokkal szerelik.
Etanolt én csak 4T trabantban póbáltam, az is rosszul indult és ment hidegen vele, ha már 50% vagy több volt benne az alkohol. Bemelegedve gyorsításokkor jobban le kellett nyomni a pedált, majd kicsit vissza, hogy megfelelően dús legyen a keverék, különben torpant, az alkoholnak más levegő arány kell, mint a benzinnek (asszem 14:1 a 9:1 helyett).
Nagy kár, hogy megemelték az adóját, így már tényleg semmi értelme, mert a kutya nem tankolja, mivel még több is kell belőle, mint benzinből, azonos táv megtételéhez. Pedig az injektoros, tehát tipikusan mai autók gond nélkül kell menjenek vele, mert ott az elektronika az égés, illetve a kipufogógáz paraméterei alapján észleli a tüzelőanyag energiatartalmát és át áll az alkoholnak megfelelően, nem úgy mint egy karburátoros rendszer.A 2T-s tapasztalatod érdekes, de igazából reális, mert ha megadod a rendszernek azt a kb. 30% többlet üzemanyagot, ami kell a megfelelő keverékképzéshez, akkor viszont több energiát képes leadni, illetve gyorsabban és az alkohol, mint a benzin, lehet ezért is ment gyorsabban vele a simsonod !
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Sekiro: Shadows Die Twice
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Bestbuy játékok
- Hardcore café
- Kuponkunyeráló
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest