Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz mikrofon #47752 üzenetére
-iso400 fölött egyik szuperzoomot sem fogod tudni használni, ami azzal jár, hoga hiába szuperzumm, a tele végén kézből valószínűleg ki sem tudod rendesen majd tartani.
-kis szenzoron sötét zoom általában a lehető legtrágyább használhatóságot, képminőséget eredményezi
én igazából a pentaxhoz ajánlanék autófókuszos fix obikat gyerekfotóhoz, vagy egy használt panasonic g3, g5Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
vond
MODERÁTOR
válasz mikrofon #47752 üzenetére
Az FZ200-ban mérföldekkel jobb üveg van, mint a többiben, és más dolgokban sem nagyon marad el. A kritériumaid alapján a legolcsóbb gép, amit "meg lehet" venni.
Egyesével:
- A képalkotás a maga kategóriájában nem rossz, de azért nem lehet összehasonlítani a DSLR-ekkel, MILC-ekkel, vagy akár a csúcskompaktokkal sem. Viszont a konstans f/2.8 lencse azért ad némi játékteret. Nagyon jó, hogy többszáz millis gyútávon sem kezd sötétedni. Tapasztalatom szerint ISO400-800-ig elég jó képeket készít (persze ez egyéni, kinek mi felel meg), bizonyos helyzetekben talán még az ISO1600 is elfogadható. A JPEG motort meg kell kínálni mínusz kettes zajszűréssel, s máris sokkal részletgazdagabb képeket kapsz. A RAW file-okkal meg lehet szórakozni a végtelenségig.
- A forma és méret tényleg olyan, mint egy kisebb-közepes DSLR-nél. Nagy kezem van, de ebben sem veszik el, frankón meg lehet markolni. A kihajtható kijelző nagy előny, az EVF meg a többszázezres, komolyabb gépekből öröklődött, szóval nagyon korrekt.
- A manuális fókusz a vezérlőgombokkal, vagy az objektív bal oldalán lévő karral lehetséges. Ez a kar nem körbeforgatható, csak le-fel lehet tologatni, valamint két sebességi fokozata van, de ezek ellenére egész jól használható. Szükség esetén a zoom-ot is be lehet ide állítani. Az autofókusz a kategóriához képest nagyon gyors, már-már DSLR szint., csak kevesebb fénynél gondolkozik kicsit többet, de ez más gépekkel is így van.
- Blende előválasztás pedig egyértelmű, hogy van. Én is sokat használom. Be van lőve fix kettőnyócra, oszt' hadd szóljon. Ha túl sok a fény, vagy nagyobb mélységélesség kell, akkor viszem felfelé.
Ha van még kérdésed, írj nyugodtan (akár privátban is).
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Gstyler
senior tag
válasz mikrofon #47756 üzenetére
Én úgy látom, hogy kb. mindenhol kapható.
Megkérdezhetem, hogy miért döntesz végül bridge mellett?
Én is nagyon filózok. Egyrészt itt a vond által ajánlott FZ200.
(Szerintem nyugodtan levelezzetek itt a fórumon, hiszen sok hasznos infot szórsz el a gépről, ami sok embernek segíthet nehéz döntésekben).Másrészt eddig nem is nagyon volt nekem szem előtt a MILC kategória, de kíváncsiságból ránéztem és ennyiért akár egy APS-C szenzoros MILC-et is lehet kapni (pl: NX3000).
Nagyon nehéz a döntés: zoom vagy minőség.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz mikrofon #47759 üzenetére
"Majd rájöttem, hogy a kitt obi minősége "rossz", a megfizethető automata zoom obik nagyon sötétek. Egy komolyabb kompakttal lehetne ilyen képeket készíteni, szerintem."
egy komolyabb kompaktal igen, bridge-el nem a bridge gépek 99,9%-a minden csak nem komoly, tehát... szerintem ezek a lehetőségeid:
- lemondasz a vállalható képminőségről, és veszel egy ultrazoomot, mert azt "meg lehet fogni"
- lemondasz a markolatról, és veszel egy rendes kompaktot, ami tényleg hozza kb. egy belépő dlsr + kitobi képminőségét, szolgáltatásokban, kezelésben, építési minőségben talán még többet is
- veszel egy markolatos milc kit-et használtan (panasonic g3, panasonic g5), és ha majd lesz időd meg minden, akkor ezekre rá tudod tolni a meglévő összes régi manuális obid egy adapter segítségével, amiket a szép nagy elektromos kereső miatt még kényelmesebben is tudsz használni rajtuk, mint egy dslr-en
- lemondasz a markolatról és veszel egy szappantartó milc kit-et, amire szintén fel tudod majd tolni a manuálokat, ha eljön az ideje[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Vyndree
őstag
válasz mikrofon #47763 üzenetére
Egy kompakt a jobb fényérzékenységtől azaz optikától, illetve a szenzor nagyobb méretétől tud kiválni a társaitól. Erre az egyik legjobb példa a Panasonic LX7-es.
csak mint érdekesség, ilyen képeket készít gyenge fényviszonyok között
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz mikrofon #47763 üzenetére
az ultrazoomok többségében pici szenzor van, és sötét objektív. ezzel szemben pl. a csúcskompaktokban általában valamivel nagyobb a szenzor és fényerősebb az obi...pár példa: olympus xz-10, xz-2, fujifilm x10, x20, panasonic lx7 tehát a dslr like dizájn ne tévesszen meg, a legtöbb bridge nyomába sem ér egy jobbacska csúcskompaktnak
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
mrmarkus
aktív tag
-
titán
válasz mikrofon #47771 üzenetére
Az ergonómia relatív. Pici, könnyű, könnyen hordozható és fogható, használható helyen van az elsütője és a kezelőszervei. Ha a ujjbegyekbe simuló markolatot tekinted ergonomikusnak, akkor ezek nem fogják kimeríteni a fogalmat. A lényeges különbség a régi távmérős gépek és a retrós hangulatú kompaktok között a méretben és a tömegben keresendő. Míg a távmérős féltégla méretű és tömegű cuccok volt ("ebben aztán van anyag"), a mai kompaktok picik, és relatíve könnyűek, sokkal jobban tarthatóak hatalmas kapaszkodó nélkül is.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
jjeahh
nagyúr
válasz mikrofon #47784 üzenetére
ha használt is szóba jöhet, kicsi gép kell, mégis markolatos, és manuális fókuszt is akarsz, meg fontos a jó képminőség, nem értem miért nem fontolod meg az általam már kétszer is ajánlott panasonic g3-at meg g5-öt ezek a gépek amiért cserélhető obisak, azért még nem muszáj cserélni rajtuk az obit, és még mindíg sokkal kisebbek mint egy átlag dslr, sőt az általad felsorolt bridge gépek többségénél is kisebb: [link] [link]
-
Vyndree
őstag
válasz mikrofon #47784 üzenetére
A kijelző gyenge felbontását leszámtva szerintem minden szempontnak megfelel, esetleg a Sony α3000-at számításba vehetnéd. Nekem most van egy ilyenem, meg vagyok fele elégedve. Manuális (M42) obizok vele mostanság.
-
Tin_Shield
őstag
válasz mikrofon #47803 üzenetére
A Pentax MX-1 az Oly XZ-2 optikáját kapta, a gép néhány paraméterben különbözik a donortól. Nekem tetszik külsőleg, most már az ára is emészthető. Én ugyan az XZ2-t venném, mert az Oly logikájával már megbarátkoztam, de ha Pentaxos lennék valszeg bevállalnám az MX-1-et
A Canon G sorozatától szerintem jobb a Fuji X10/20 (mínusz video). Ha pedig videó is kell akkor Panasonic LX-7 a mindent vivő "lola-t".
A Nikon P7800 érdekes lehet, ha valakinek kicsit nagyobb zúmra van szüksége, bár nemrég a Mammut MM-ben kb. ennyiért volt Olympus Stylus 1 is, ami sokkal jobb gép. -
mrmarkus
aktív tag
válasz mikrofon #47835 üzenetére
Amennyiben nagyon fontos számodra a manuális fókuszálás lehetősége, akkor nem igazán értem, hogy miért kompakt / bridge kategóriában gondolkodsz? Ez nem erőssége ezen kategóriáknak!
Írod, hogy Pentaxos vagy. A Pentax rengeteg jó minőségű, manuális obival rendelkezik, ráadásul nagyon olcsón lehet hozzájuk jutni. Azokkal könnyedén lehet manuálban fotózni, mert erre fejlesztették ki őket. Ráadásul előny, hogy a vázban lévő stabilizátor miatt, minden obid is "stabilizálttá" válik...Freedom of Information
-
-
Y72
aktív tag
válasz mikrofon #48074 üzenetére
"A tartalma valami olyasmi volt, hogy egy jó fotós, akkor tud jó képeket készíteni, ha teljesen átadja magát a témának és a fotózással foglalkozik nem pedig együtt éli át az eseményt..."
Teljesen igazad van: nemrég voltam egy esküvőn, ahol a "profi" fotós végigkattintgatta az 1 órás nászmisét, kb 2-3 mp-ként készített képeket a kib@-ott hangos dslr gépével, mindenkiről készült legalább 3 kép, de tönkre is tette ezzel az esküvő hangulatát. Fényképből elég néhány a fontos pillanatokról ami alapján lehet emlékezni - szerintem. -
outdoor
aktív tag
válasz mikrofon #55226 üzenetére
Régen nagy szenzornak számított az 1/1.7". Mostmár az alsónál jobbnak nevezném, de sokkal nagyobbak vannak. Az én gépemé is akkora. 2007-ben vettem vadonatújan, garanciálisan a Média Marktban 27000 forintért. Igaz, hogy ma is tökéletesen megállja a helyét.
[ Szerkesztve ]
A proper digital assistant could be my best friend
-
braunsim
csendes tag
válasz mikrofon #55230 üzenetére
Már megint megy az eladásra szánt saját gépünk fényezése.
Nehogy már eláruljuk a szerencsétlen gépet keresőnek, hogy 80- 100 ezerért nehogy már egy 1/1,7-es szenzorost vegyen, mikor 110 ezerért ott az új garanciás Sony rx100, ami egy lapon nem emlitendő az olympussal.
Szerintem.... -
Márton
nagyúr
válasz mikrofon #56936 üzenetére
Köszi, de sajnos 2x800g már kiesik, bármilyen jó a gép.
"de van benne digitális zoom"
Ez miért is előny? Szakmai topikban vagyunk, nem?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
asdf_
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nikon Z Nikkor Z 24-200 VR azaz optikai stabilizátoros utazó zoom eladó
- Panasonic Lumix s5 + kiegészítők, Beszámítás, Leírást olvasd!
- GARANCIÁLIS! Makulátlan állapotú Nikon Nikkor Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR objektív
- Panasonic Lumix G7 + Lumix G Vario 12-60 f/3.5-5.6
- Viltrox EF-M2 II speedbooster 0.71x
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs