Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz LamaCube #44592 üzenetére
sztem tapogasd, nyomogasd meg, nézz bele a keresőbe, (ha még nem volt meg) és ha még mindig tetszik megveheted.. bár ajánlom tapizd meg más márkák hasonló árú gépjeit is..illetve milc fronton is vannak ebben az árban cuccok, pl. nex-3n, olympus e-pl3, panasonic gf5, ha meg rádobsz még pár tízest, akkor akár egy kategóriával feljebb is léphetsz..1100d-n a legtöbbeket gondolom az anyagminősége zavar, meg a gyenge kijelző, képminőségben nem lehet panasz rá ennyiért...na de ide többet nem offolok erről, ez már cserélhető obis téma
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Razuel #44594 üzenetére
ebben az árkategóriában a képminőséget kár keresni, menj tapogasd meg a helyi kínálatot, és ami szimpatikus azt vedd meg...max a kijelző minőségére, a cucc építési minőségére figyelj, oszt csókolom
szerintemFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz FeRRaR1 #44596 üzenetére
ezekhez a képekhez fölösleges szuperzumm, ha a képminőség a lényeg, akkor hasonló árban inkább olympus xz-10, picit drágábban x-z2, vagy egy e-pl3 milc...az előbbi kettő is sokkal jobb képminőséggel bír, mint a canon, utóbbi meg egy teljesen más dimenzió, belépő a cserélhető obis gépek világába + maguk a gépek is masszívabbak, ha ez számít
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz FeRRaR1 #44600 üzenetére
sztem ezzel már gyere át ide, amúgy ha nem élsz Hong Kong-ban ezekre még rájön vám-áfa, ha egyáltalán ideérnek...700d helyett fontold meg a 650d-t szinte semmi külömbség nincs közöttük...de miért ragaszkodsz ennyire a canon-hoz?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Norczy #44611 üzenetére
"Wide Shot"? az oly is elég wide, de a casio picit wide-abb ekv. 24 vs 28mm
"All In Focus"? egy szó mint száz: rekeszelsz...szal az All In Focus-t minden fényképezőgép tudja
ha számít a képminőség, és nem kell az ekv. 300mm, vagyis nem akarsz nagyot zummolni, akkor olympus...esetleg van az xz-2-nek egy mini tesója, xz-10Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz bbuffy #44617 üzenetére
ezt csak te tudod eldönteni...nekem az oly kéne a kettő közül, aminek a képminősége számomra pont belefér még, szuperzummot én köcc de nem kérek, egy itt pihen a fiókban már lassan két éve
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz fr3ntzen #44634 üzenetére
túl kevés a kereted, ennyiért újan absz alsó kategóriás zsebkompaktot lehet venni, amiknél inkább a gép építési minősége, kijelző minősége stb alapján érdemes dönteni, ha meg jó képminőséget akarsz 30k-ért max valami használt vázak vannak... de obi nélkül nehéz lesz fotózni
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz invisiblekid #44651 üzenetére
kell neked a gigazoom? ha nem akkor inkább csúcskompakt...
-
jjeahh
nagyúr
válasz invisiblekid #44654 üzenetére
fontold meg, hogy neked a lehető legjobb képminőség fontos-e, mert ha igen akkor alapból kihúzhatod a listáról a szuperzummokat..
-
jjeahh
nagyúr
eye-fi? vagy nem kompatibilis a cuccal? amúgy az én oly-m akksija külön töltővel tölthető, mégis mindig a kártyát dugom kártyaolvasóra 2 naponta, és lassan két év alatt nem lett baja
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
azért vigyázz, mert nem rég itt valaki pont egy ősöreg ccd-s canon kompaktot váltott le egy mai olcsó átlagos cuccra, és nem volt elégedett a képével...visszavitte, vett egy újat, és azzal sem volt elégedett ha jól emlékszek
-
jjeahh
nagyúr
válasz sevenke #44683 üzenetére
mekkora a kereted? ha kompakt: olympus xz-10, xz-2, stylus 1, panasonic lx7, fujifilm x20, x100s, sony rx100, ha cserélhető obis rendszerkompakt is jöhet, olympus e-pl3, panasonic gf5, ha nagyon szűk a keret, olympus e-pm2-ben sokkal jobb szenzor van, de drágább az előbbieknél valamivel...sony nex-3n, fujifilm x-a1, ha később nem akarod bővíteni az obiparkod, illetve ha van egy vagyonod méregdrága üvegekre...nikon 1-es sorozat csak akkor ajánlott, ha valamilyen okból szükséged van brutálgyors működésre, értem ezt af, sorozat, stb. alatt
az ilyen szuperzoomokat ha a képminőség is fontos felejtsd el sztem[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz sevenke #44691 üzenetére
a milc-ek előnye a kompaktokhoz képest a cserélhető objektív...egy fényerős csúcskompakt teljesítménye kb egy kitobis milc szintjét hozza gyakorlatban, de ha egy milc-re rátekersz egy fényerős fixet..na ott kezdődik a móka viszont ez hátrány is lehet, egy fix obipark kiépítése már egy xz-2 többszöröse is lehet...
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz lalyoska #44698 üzenetére
SX50 sztem is minden csak nem komoly
"Mindenképp Canont szeretnék"
mostanában sokszor olvastam ezt itt, és ilyenkor sosem tudom mit ajánljak...canon is, kompakt is, jó is? én ilyenről nem tudok, legalábbis a konkurenciához képest...ugyanez van milc fronton és aps-c dslr fronton is, ott persze kivétel, ha videózni is akar az illető szal sztem add fel a márkahűséged, nekünk is könnyebb lesz, te is jobban jársz...[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz lalyoska #44715 üzenetére
minek a szuperzumm áruld el nekünk? szal még mindig [link] elolvastad, megfontoltad egyáltalán? milyen featureokra van szükséged az sem derült ki, mivel az említett zummzumm és a kánon azon kívül, hogy kalapácsdesign-n képviselnek és képkészítésre valók semmiben nem hasonlítanak
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz PistiSan #44717 üzenetére
akkor nem vagyok annyira hülye? mi is lett végül? megbántad a vásárt?
lalyoska: nagyon jó gép az, de ez a "legjobb" elég semmitmondó valójában...igények alapján kell vásárolni sztem. az én gépem is eisa meg if design díjas asszem, ettől még le akarom váltani
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz PistiSan #44721 üzenetére
ja, tényleg
nekem is 12mp szenzoros oly-m van, én viszont amíg a nagyon alapokat meg nem tanultam sok mindenért a gépet hibáztattam, de ahogy egyre többet gyakorlok, tapasztalok, annál inkább rájövök, hogy ez a gép is szinte bármire elég...egyedül egy szép nagy evf az amit nagyon hiányolok, rengeteget segítene a manuálozásban, erős fényben komponálásban. sokszor már csak a körvonalakat látom, és nagyjából belövöm, aztán raw-ból kell visszahúzni a képet...egy elektronikus keresővel helyben tökéletesre lehetne komponálni gondolomlalyoska:
de ha mégis kompakt kell az sem baj, csak ezeknek a superzoom-oknak nem látom értelmét...az előbbiekben is linkeltem pár normális kompaktot, hanem pedig vissza lehet keresni, 60-150 ezres ligában mindenkinek ezeket ajánltuk többen is. ha meg a képminőség nem fontos (de kinek nem?), akkor kár ennyit költeni egy gépre sztem, egy 20-50k közötti cucc is megteszi.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz invisiblekid #44736 üzenetére
ha képminőség, és kompakt, akkor [link], itt felsoroltam párat...stylus 1, x100s mondjuk nem fér a keretedbe asszem
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
+ ha nagyon nincs pénz rá, milc fronton még mindig van lehetőség manuálozni én pl az összes eddigi képemet egy használt 30k-s vázzal + filléres manuálokkal lőttem...igaz nem egy célozz-lőj kategória, de valamit valamiért...ha viszont kitobin kívül tényleg semmit nem tekernél fel a vázra, akkor egy csúcskompakt több mint elég lehet...ugyan iso-ban nem hozzák azt mint egy nagy szenzor, de a fényerős obi miatt ugyanabban a helyzetben ahol a sötét kitobival emelni kéne, ott a kompaktal még nem...én inkább a dinamikától tartanék a kompaktoknál
-
jjeahh
nagyúr
válasz kivlov #44767 üzenetére
"egy milc sosem lesz olyan kompakt"
ennyire azért nem lehet általánosítani
de íme az lx7 mellett: [link]...igaz drágább kategória, de ha már általánosítunk...és ha erre egy pici fix-et feltekersz igen komoly dolgokra képes
szerk: valamivel nagyobb de olcsóbb, baró szenzoros kis gépnek ott az e-pm2, aminek a kitobija tényleg elég nagy, de ha már cserélhető obis váz, akkor gondolom később úgyis jönnek rá a fixek.
"a fényképezés egy olyan hobbi ahol komoly kompromisszumokat kell kötni mert mindent nem lehet egyben"
ez sem teljesen igaz rám pl. én egy e-m5 + fix sorral tökéletesen ellennék, kompromisszumok nélkül[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz sad_Vamp #44772 üzenetére
ja, szerinte obival vastagabb, szerintem széltébe, magasságra kisebb a két említett milc, akkor most kinek van igaza? na jó fejezzük be ezt, egyéni preferencia kérdése, kinek melyik verzió ideális, én az általánosításba köttem bele
-
jjeahh
nagyúr
válasz donnamanna #44779 üzenetére
"Amatőr szinten szeretnék belevágni a fotózásba, de semmiképp sem tükörreflexes géppel, mert nem szeretnék súlyos terheket cipelni a vállamon"
milc
"A lényeg a tűéles, gyönyörű képek és a sok manuális beállítási lehetőség és a Távoli témák !"
ilyen igényeket csak cserélhető obis géppel tudsz kielégíteni...
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz donnamanna #44792 üzenetére
most szépnek látod őket, de ha beletanulsz egy picit a fotózás rejtelmeibe rájössz, hogy tele állásban nemcsak gáz, hanem valszeg ki sem tudod tartani egy dslr magas iso-n is hozza azt, zajszűretlenül is, amit a sony alapiso-n jpeg-ben, és dinamika természetesen nulla...ha picit kontrasztos a téma vagy kiég, vagy bebukik valami menthetetlenül...na meg én ahogy elnézem ezeken a képeken jpeg-ben, lerekeszelve is olyan CA-t dob néha hogy az nem igaz szóval sztem se vedd, mert megbánhatod...
a végső döntés természetesen rajtad áll...Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
ha új, akkor addig spórolj mellé még 10k-t, és olympus xz-10 best buy ez alatt már valszeg rendesen kompromisszumot kell kötnöd képminőségben
azért egy ilyennel ugyanott vagy pl. árban, ugyanolyan jó a jpeg motorja, az automata módja, tehát ugyanannyira amatőr-barát, és ha később beleásnád magad a fotózás rejtelmeibe, akkor nem kell gépet cserélned, elég csak obiban, vakuban stb. fejlesztened + a sötét kitobi ellenére is jobb képminőséget kapsz azért valamivel gondolom, a nagyobb szenzor jobb dinamikájának köszönhetően pl.szerk: na látom xz-10 tippel már ketten vagyunk
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz .: JuSzT :. #44803 üzenetére
basszus akkor itt van mondjuk ez helyette, igaz nem uj, de ha már használt is szóbajöhet..
-
jjeahh
nagyúr
válasz .: JuSzT :. #44805 üzenetére
jaja, csak példaként mutatom
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tin_Shield #44811 üzenetére
a "60x" sokkal hangzatosabb, mint pl. az "F1.8" nem? a másik "ütőkártyájuk" ezeknek a szuperzummoknak a dslr style kinézet, ha már úgy néz ki mint egy dslr akkor valszeg hasonló képminőséget is nyújt, így gondolják sokan... gyakorlatilag ez a két dolog adja el őket sztem ezek a cuccok a szegény ártatlan mit sem sejtő júzerek átverésére lettek kitalálva
szerk: valaki írjon már egy átfogó hsz-t, hogy szuperzoomot miért ne vegyünk, elmentem könyvjelzőnek vagy valami, oszt minden harmadik hsz-be amikor rákérdeznek, hogy SX50, P600 vagy Sony hx valami, csak beszúrom a linket oszt csókolom
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Incastar #44823 üzenetére
ma már a legtöbb normálisabb Nikon-ban sony szenzor van, valszeg ők csinálják a legjobb lapkákat jelenleg, szal tulképpen ha Nikon-od van is sony-val fotózol a Pana meg a digitális fgépek úttörője volt annó, egyik ősapja amúgy az összes márka megbízható cuccokat gyárt sztem, ezen ne múljon...max pont a canon-okról hallottam valami ragasztási-illesztési hibákat, pl. leválik a markolat, reped a váz stb, de élőben még ezt sem láttam/tapasztaltam
-
jjeahh
nagyúr
válasz Vrtboy #44833 üzenetére
mindegyik megéri a pénzét sztem, nincs jobb vagy rosszabb, ha a te igényeidnek mondjuk az xz2 felelne meg a legjobban annak ellenére, hogy olcsó az lenne a tökéletes számodra...evf hasznos, de neked kell eldöntened, hogy tudsz-e élni nélküle.
a nagy szenzorról annyit, hogy ha sz*r optikát építenek rá, vagy gáz a jpeg motor, esetleg képfeldolgozó proci akkor tökmindegy, tehát nem csak a szenzor méretén múlik a kipottyanó kép minősége...én a canonok helyett beszúrnám még a pana lx7-et a listába, az obija nagyon jó, af szintén harapós, mft topikban meg épp most írta valaki, hogy dinamikában is jobb pl. az xz2-nél, ahol a pana még bírja, ott az oly már kiég néha[ Szerkesztve ]
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz .: JuSzT :. #44845 üzenetére
és tényleg s1 volt, valamiért ezt a modellt mindig elfelejtem
-
jjeahh
nagyúr
válasz .: JuSzT :. #44847 üzenetére
nem is fűztem nagy reményeket hozzá gondolom csak akkor érdemes megvenni, ha a gyorsaságért cserébe hajlandó vagy egy halom kompromisszumot kötni. nekem is csak másodgépnek kéne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest