Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosómedve
tag
Úgy néz ki, hogy digitális fényképező-vásárlás előtt állok. Elősször is azt szeretném letisztázni, hogy milyen márkákat nézegessek. Kompakt gépet keresek, hobbi szintű felhasználásra olyan 50 000 körül majd...máshol azt mondták, hogy például a Sony nem túl nyerő. Igaz, hogy a legjobban a Canon v. Panasonic v. Fuji-val járok?
E közül a 3 közül bogarásszak ? -
Mosómedve
tag
Elég sokat böngésztem őket a neten, és végül nekem ez a típus jött be talán leginkább:
http://www.edigital.hu/product.php?productid=24098&cat=258&page=2
Látom te a Powershot A530-ast javasoltad...majdnem eltaláltam véletlenül...
Akkor legalább normálisat néztem...
Nem éri meg az A530-ashoz képest azt a plusz 10 rókát? Vagy esetleg ha futja ruházzak be az 550-sre, vagy az a plusz 1,1 megapixel nem jelent sokat.
Elsősorban a kép minősége a fontos számomra...amúgy amire használni fogom: extrém-sportfotók, tájképek, bulik-fotók, meg ha utazok vmerre csak úgy. Szóval a tökéletes átlagfelhasználó lennék, bár elképzelhető, hogy nagyon megtetszik a fébnyképezés, és szerelem lesz belőle, de sztem ilyen célokra tökéletes lesz kezdésnek egy ilyan A5xy, igaz?
Amik még tetszettek, a Sony-k és Casio-k, vagy ezek nem olyan nyerőek?
Köszi az eddigi segítséget... -
Mosómedve
tag
No, akkor egyenlőre úgy néz ki, hogy a Canon Powershot A540-es a befutó, mert az A530-ban már sok funkció nincs benne, míg az A550 meg fölösleges a maga 7,1 megapixelével...de ha tudtok jobbat ilyen kategóriában, hallgatom!
Egy kérdésem lenne, ami nem derül ki a leírásból:
Ha USB-vel dugom rá a gépre kell vmit telepíteni v. ilyen Plug and Play cucc...ez elég fontos lenne...előre is köszi a választ meg a segítséget. -
Mosómedve
tag
válasz Zoli bácsi #1562 üzenetére
Akkor még megfontolom a 2 közti döntést, de becsusszant a képbe egy 3. esélyes is:
http://www.edigital.hu/product.php?productid=21539&pack=838060#
A tulajdonságait/véleményeket végignézve erősen esélyesnek tűnik. Számomra ez a nagy objektíves profi külcsin annyira előnyös, amennyire hátrányos (több helyet foglal, de a kinézet kárpótol érte). Egy picit gyanúsnak tűnik, hogy ennyire olcsó, meg ez a 10x-es zoom...tényleg olyan szépek a képei mint írják? Tényleg tartós lesz, jó funkciókkal? Ez most erősen megkavarta az egyértelműnek tűnő helyzetet...
Tehát kérnék érveket pro és contra erre a 2 típusra:
- Canon PowerShot A540/A530 (majd idővel elválik)
- Fujifilm FinePix S5600
??? -
Mosómedve
tag
válasz Hydra SR #1567 üzenetére
Ez lesz az első gépem, tehát számomra még csak a kép-minőség a legfontosabb. Melyikkel lehet szebb képeket csinálni...amúgy felhasználási terület: tájképek, városi-képek(ha utazok vmerre) és sport-fotó (extrém sportok). Ami lényeges különbség a két gép között:
Fuji előnye: óriási zoom, többféle vaku opció, több beállítás, videoban elég jó, vaddisznó kinézet
Canon: sorozatképekben mintha jobb lenne, picit több pixel, kevesebb helyet foglal
Tehát a szememben most még kábé egyenlőnek tűnnek...talán egy picit a Fuji felé hajlok: vaku-papucs nem téma, képstabilizátort is majd megoldom (nem mindig fogom úgyse maxra húzni a zoom, ha igen, meg nekitámaszkodom egy fának...) Egy kérdés azonban azonnal eldöntheti a helyzetet: az MP3 lejátszómnak van USB Host funkciója: vagyis ha összekötném a fényképezővel akkor ki tudnám menteni rá a képeket (valszeg 20 GB elég lesz ), így csak egy 512 MB-os karit kéne vennem. A kérdés az, hogy vajon melyikkel tudnám összekötni ( a lejátszó IRiver H320, még én is utánanézek...), azzal amelyik Plug and Play...mondtátak a Canon nem látja külső meghajtóként, tehát az nem működne vele, de ha a Fuji-val megy, akkor már el is dőlt, ha azzal sem, akkor marad a további filózás...
Ja, ha van érdembeli javaslat, várom azokat is, de 50 fölé nem sűrűn tudok menni, ezért a Kodak is élből kiesett...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
válasz Dare2Live #1570 üzenetére
Az az igazság, hogy ha a Canon-t veszem sem fogom csak úgy zsebben hordani, mert féltem. Azt is mindenhová tokkal-vonóval vinném a kis tokjában, akkor meg már úgyis bejátszik a hátizsák, ha meg már ott a hátizsák, akkor abba Fuji is belemegy...tehát nem igazán zavarna a nagyobb gép, ha tényleg van olyan jó képminősége (nem csak RAW esetén!), mint a Canon-nek. Olvastam egy tesztet a Fujiról, abban elmarasztalták a sorozat-felvétel funkcióját, ez tényleg gyenge v. csak átlagos (a Canon jobb ilyen téren?).Tehát a leírásotok alapján közel azonos szinten vannak funkciókban, asszem kicsit a Fuji felé hajlok már...
Többen is írtátok, hogy van nekik ilyen Fuji...elárulnák nekem, hogy ha USB-vel dugom rá a gépre, akkor látja a Windows külső meghajtóként szoftverek telepítése nélkül is? -
Mosómedve
tag
válasz as_Rock #1574 üzenetére
Nos, igen: akkor a Fuji máris egy körrel vezet!
Ha valaki nem tud nyomós okot mondani, akkor ez lesz a Canon helyett, azért még várom a véleményeket...
Köszönök minden eddigi segítséget! Én áldozatnak az Extreme Digital-t néztem ki, de állítólag zűrös a garancia náluk, akkor rendeljem inkább a PixMániá-tól?
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
válasz Mosómedve #1580 üzenetére
Azonban most találtam egy független tesztet a Fuji-ról:
http://pixinfo.com/cikkek/fps5600.1
És azért annyira nincsenek hasra esve tőle: a gyenge sorozat-funkciót meg képstabilizátor hiányával még tudok aludni nyugodtan, de a gép optikáját is eléggé lehúzzák (erős kromatikus aberráció, stb.). Akkor végső soron: nyíltan és egyenesen : melyik csinál szebb képet? Vagy egy szinten vannak és a Canon optikája sem tökéletes? -
Mosómedve
tag
No, akkor úgy néz ki, hogy Fuji Finepix S5600 lesz...hacsak nem akcióznak le addig vmi mást pofátlanul olcsóra...
Szerintetek, honnan érdemes Pestről ilyen Fuji-t rendelni, ahol normális a garancia és jók az árak. Tudom: PixMania és Extreme Digital nem ajánlott... Azonkívűl?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest