Új hozzászólás Aktív témák

• exMachina

csendes tag

Sziasztok!

Hosszas keresgéléseim során amikor próbáltam válaszokat találni kérdéseimre mindig ezt a fórumot találtam meg. :) Így gondoltam a legjobb dolog amit tehetek, kérdezek én is. Sok-sok év után újra eljutottam oda, hogy gépem bizonyos részeit ismét cserélnem kell, de a mostani alkalommal már egyedül kell megoldanom.
    Remélem azért laikusként nem sikerül nagyon mellékérdezni. De inkább a kérdésemet taglalom az alábbiakban.
    A közeljövőben szeretnék házat illetve tápot - többek között - cserélni. Jelenleg még nem sikerült eldönteni/megtalálni, de méret miatt jelenleg ATX-es mid tower-ben gondolkozok.
    Szerencsére az általános összefoglalóban alapján sikerült leszűkíteni már egszer a kört, de jelenleg még mindig van egy kérdés, amiben inkább a segítséget szeretném itt kérni. Ez a teljesítmény.
    A ház cseréjével több komponens is bele kerül ami nem egyezik jelenlegi konfigurációval itt a maximumot is leírom, mert még nem minden eldöntött kérdés.

Alaplap: Asus m3a78
    Processzor: Amd Phenom x6 1055
    Ram: max 8gb ddr2 (jelenleg 2x1gb Kingston Hyperx)
    Vga: Itt terveim szerint egy 2gb videokartya fog kerülni, ami tud kezelni két monitort (felhasznalasi terület fotófeldolgozás lesz de csak saját magam szórakoztatására, hobbi jelleggel)
    Ssd: ~250gb (még keresés alatt)
    Hdd: 2x1tb Samsung (maximum 4x1tb)
    Dvd/blue-ray

Jelenleg ez a legpontosabb leirás, amit tudok adni, remélem ez elég lesz.
    Tehát ide kellene egy táp, ami ki tudja szolgálni, de nem tudom 500w elég lesz-e hozzá, vagy 600w (gondolom itt a 750w teljesen folosleges). Erre keresem elsősorban a választ.
    Árat az előbbiek miatt sem szeretnék egyelőre meghatározni, de elöljáróban annyit tudok mondani mivel a gépem nem top konfiguráció ezért ésszerű határokon belül akarok mozogni.

Bárkinek bármi meglátása van az ügyben, nagyon szívesen fogadom!
    Előre is köszönöm a választ!
    Üdv

Új hozzászólás Aktív témák